Ma érdekes dolog történt: elindultam, és észrevettem hogy nincs ereje a kocsinak. Hiába nyomtam a gázt, nem gyorsult, alig húzott, teljesen erőtlen volt... És mindez a kettes út legdurvábbb emelkedőin, felsőpetény és vác között.. Leállítás és újraindítás után mintha mi sem történt volna, teljesen megjavult..
Egy hozzáértő segítségét kérném! Most készülök venni egy octaviaII 1.9 PDTDI (105 LE)-t ami 2007 -es évjáratú és 80000 km felett van benne. Kérdésem az lenne, hogy a 3 év garancia az teljeskörű-e, Illetve ennél a motornál hány km futás után esedékes a vezérlés cseréje a gyári előírás szerint? Ha vki tudja írja már meg!
Én úgy tudom az ajtóban az italtartók nem hűtöttek, a kezelési sem tesz róla említést. A jumbo boxban meg van egy retesz, amivel szabályozni tudod, hogy menjen-e bele hűtött levegő. Még a kesztyűtartóban is tudsz hűteni, ott bal oldalon egy forgató gombbal tudod szabályozni a hideg levegőt.
tegnap jottunk meg egy egyhetes olasz utrol. Kifele ora szerinti autopalya tempo (130). Visszafele GPS szerinti megengedett sebesseg (~137). Az atlagfogyi 7.5 lett 4 fovel, es full-ra pakolt csomagtartoval. A legkondi szinte vegig ment, es 1.6 MPI Mint emlitem anno nem vagyok egy szaguldozos orult, bar ceges az ótó :) Csipu Ui: a pillanatnyi fogyasztason lattam durva ertekeket, de az atlag elfogadhato. Uii: egyik reggel az eso miatt shopping center latogatas volt, es kb 2 ora alatt tettunk meg 10 km-t, es >30l/100km-t mutatott a komputer. Sziven utott :)
meg valami, a skoda hatso emblemat probaltak elvinni, jobb felso oldalan serult a plecsni, meg karosszerian is ott a nyoma a rafeszitesnek, szerencsere az alapozo meg nem latszik ki... Ezek is mar lecsavarozottak (nem sim abepattintosak)?
Ki az a luzer ma, aki ilyenekre utazik? mert ha tolem elviszik, tuti nem fogok masikat veni ra
a jumbo box, es a ket ajto vizespalack hutoje, annak mennie kellene ha klima be van kapcsolva, es le+szembe fujas be van allitva ugye? 2-es fokozaton ment a ventillator 2 orat, de nem volt csak langyos a viz.
Nem nagy problema, csak ma sok utlezaras, torldodas, stb osszejott Nagyfaluban, jo lett volna, ha muxik...
A 2 éves, meg a 4 éves szerviz során is pontosan ugyan olyat kapott, mindkét alkalommal a szerviztől vettem a szűrőket.
Ez rendben van, de sajnos nem az osszes markaszerviz dolgozik igy...
Csak erre akartam utalni.
(Egyebkent a filtercenteres szurokkel sincs semmi baj, en is nyilvan azert vasarolok ott, de eleg pofatlannak tartom, ha az ottani 1000-1200 forintos (minusz viszonteladoi kedvezmeny) olajszurot es legszurot 4-6 ezer forintert szamlazzak ki.)
A konkrét kérdés az 1.6 MPI O2-re vonatkozott. Nekem éppen az van. Nagyon jól ismerem, hogy milyen a gyári olajszűrő, melyet Győrben raktak fel a motorra, amikor legyártották. A 2 éves, meg a 4 éves szerviz során is pontosan ugyan olyat kapott, mindkét alkalommal a szerviztől vettem a szűrőket.
A márkaszervizben eleve olyat tesznek fel, mint a motorgyárban.
Kac-kac-kukac :-)
A minap vasaroltam be az autoimhoz az eves szervizhez a szuroket a Filtercenterben. Kb 5 percet toltottem el a boltban, ez alatt ket markaszervizes furgont pakoltak tele onnan aruval :-)
A csatlakozók bekötéséről nekem is vannak képeim, kérdés, hogy milyen STREAM van az autódban. Ha MP3-mas, az egyfajta, ha nem MP3-as, akkor 2 fajta STREAM volt, de a hangszórók ugyan oda csatlakoznak, csak a CD-tár bemenet és az AUX bemenet érintkezői variálódtak.
Szemüvegtartóm nekem is van, utólag én raktam be, csak ki kell pattintani egy TISZTA, lapos csavarhúzóval a tetőkárpitból a műanyag betétet. Sajnos, szemüveget nem tudtam belepakolni, mivel nem fér el benne, csak a nagyon keskeny üvegű... Kb. 4e Ft volt a márkaszervizben az új.
Stevie, a STREAM-ből nem hiszem hogy két fajtát gyártottak volna. Én gyárilag kértem a 8 hangszórót, de szériában még az Ambiente felszereltségben is csak 4 hangszóró volt. A STREAM-mel viszont nem volt kötelezően rendelendő a 8 hangszóró.
A kínálatban szériafelszereltségben "Rádióelőkészítés 4 hangszóróval" szerepel, extraként pedig kínálják a "Rádióelőkészítés 8 hangszóróval", ami a hátsó ajtókban lévő hangszórókat jelenti.
A kereskedő ha árajánlatot ad, akkor mind a két sor szerepel.
Felettebb valoszinutlennek tartom, hogy egy autoba beraknak egy negycsatornas erositovel szerelt fejegyseget, de csak egy szett hangszorot. Valoszinuleg valami felreertes lesz.
Vagy nem Stream a fejegyseg, vagy van hatso hangszoro is, csak a Fader-rel le van tekerve :-)
A rádió egy gyári STREAM, nem tudom, hogy az tudja-e (remélem) kezelni a több hangszórós változatot. Még nem találtam meg a gyári leírását a rádiónak, az elektronikus ábrával, de még keresem. A rádióval volt egy érdekes tapasztalatom, menet közben egyszer egy éles, magas hangú sercegést követően, semmi hang nem jött többet, a kezelőszervek pedig működtek rendesen. Leállást követően, újraindítva a motort, minden működik tovább rendesen.
A fenti kérdésekben ha valakinek van tapasztalata, szívesen veszem.
1) Szemuvegtarto
Megoszto dolog. En nem vagyok elajulva tole, nem minden szemuveg fer bele, egy rossz mozdulatot kovetoen kieshet belole a szemuveg, zoroghet... de van aki eskuszik ra.
Szinte biztos, hogy lehet bontottban szerezni, par ezer forintert. (Az elso O2-k mar lassan ot evesek, nepszeru tipus szakosodott bontokkal, ez az alkatresz pedig nem szokott serulni balesetben.)
2) Hatso hangszorok
A hangszoro helye biztosan megvan a karpitban, de a vezetekelest meg kell oldani, illetve egy olyan fejegyseget kell szerezni, aminek negycsatornas vegfoka van. A gyari "nagy" fejeket 20-30 kozott aruljak (bontoban, Vateran), de a mostani fejegyseged is eladhato.
A gyari fejegysegek kifejezetten rosszul szolnak, ezert en egy ilyen megoldasra beszelnelek ra. A Kenwood es a Pioneer gyartanak olyan fejegysegeket, amik mind formatervukben, mind a megvilagitasukban passzolnak az O2 belterehez. A fejegysegen kivul szukseg lesz a mar emlitett beepitokeretre, esetleg egy ISO-csatlakozora (bar a Pio es Kenwood fejegysegekhez pont csomagolnak ilyet gyarilag), illetve meg kell oldani a plafonba epitett antennaerosito tapellatasat ("fantomtáp"), de par ezer forintbol ez is megvan.
A kabelezes szerintem egy tizesbol kijon anyaggal, munkadijjal, de ha szedtel mar szet autokarpitot, akkor magad is megprobalkozhatsz vele.
Ami a hangszorot illeti, szerintem (a vacak) gyari hangszorot kellene hatra beepiteni, elore pedig valami normalis, markas cuccot venni.
3) Hatso elektromos ablakok
Kellene szerezned (bontobol) ket komplett hatso ajtokarpitot, egy kapcsolohazat a b.e. ajtoba, termeszetesen a ket hatso mechanikat, es feltetelezem, hogy a komfort-elektronikat is cserelni/upgrade-elni kellene. A beepites szerintem egy felnapos munka egy tapasztalt, tipust is ismero muhelyben.
A projekt koltsege 60-100 ezer forint lehet, bontott alkatreszekbol, viszont ennyibol megepitetted a gyari megoldast.
Vannak utolagos szerkezetek is, a ket kapcsolot be lehetne epiteni valahova a kezifek moge, hogy az elso- es a hatso ulesrol is lehessen kezelni, es a gyari tekero helyere egy ilyen bumszli muanyagfedo kerulne. Ez lenyegesen olcsobban kijonne, 30-40 ezerbol, de egyreszt nem lenne valami gyonyoru, masreszt igencsak kerdojeles, hogy ra lehet-e buveszkedni a gyari komfortvezerlore...
Vard meg drMinit car-tars velemenyet, esetleg konkret arajanlatat.