Keresés

Részletes keresés

djt-122 Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2479
JSB
Te annyi mindent tudsz hátha ismered ezt is
régebben a NOCH cég gyártott egy olyan modellházépitö készletet amiben házelemformák voltak ezeket ki lehetett önteni és az elemekböl olyan házat raktam össze amilyet csak akartam . Van egy kicsi szorolapom rola a neve LINKA ELEMENT BAUSYSTEM volt . Külföldön létezik még vagy itthon beszerezhetö?
Föster az E mail cimemet holnap késö van már .
CSABI Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2478
E69-rol nehany tovabbi info

A Nurnbergi muzeum honlapjan itt van ket kep is,
Valamint ajanlom ezt a honlapot, ahol rengeteg info van nemet mozdonyokrol. Ha a ket vilaghaboru kozti idoszakra kerestek, megtalajatok az E69-est.

Csabi

Előzmény: JSB (2477)
JSB Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2477

E 69 bakák! Hali!

A legtökéletewsebb a Märklin, és Trix (egyenárammal). Igaz mifelénk a kis csoda nagy csoda áron kapható (úgy 46e körül), de ki az a futóbolond aki ennyit ad érte. Kin olcsóbb (jóval). Szóval szívből ezt ajánlom, mert ha körülnézel, nem dágább mint más , de ha azok 100%, akkor Trix_Marklin 140-150 % midellqualitiben.

Ha fogast akartok, akkor csak Fleischmann. Nettoja 117DEM, a "mezei" azaz fogashajtás nélkóül 87,80 DEM. A fogasmozdony bármely üzemmódban működik.

JSB

joem Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2476
Hali,
Nálam van a Bábolnai-féle kazetta,amin eu vasutak (pl. NSB Di 3) vannak, illetve egy hosszú blokk a terepasztaláról, mely a honlapján is látható (link a 2406-os hozzászólásban). A kazetta átvehetö, helyszín és idöpont egyeztetés emilen.
Joe
Förster Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2475
Szervusztok ! Förster vagyok ! Teljesen új hozzászóló. Régóta olvasom a hozzászólásaitokat és érdekes dolgokat lehet megtudni tőletek. Én kb harminc éve gyűjtöm a vonatokat, ebből kiderül, hogy idén vagyok 36. Szinte kizárólag PIKO vonataim vannak, valahogy ezekhez kötődöm érzelmileg. Sok nagyon kedves volt NDK-s ismerősöm van, akik szintén PIKO-sok.
Olvastam djt-122 kérését és azt hiszem, hogy tudnék segíteni a VT 135-ös kérdésben. Ha elküldenéd az e-mail címedet a Flieger@freestart.hu címre, a továbbiakat ott megbeszélhetnénk.
Nekem is lenne kérésem ! JSB és etwg említenek bécsi helyeket ahol lehetne a magyarnak is megfizethető mozdonyokat, kocsikat, kiegészítőket, alkatrészeket vásárolni. Ha nem okoz nagy gondot tegyetek fel egy listát pontos címmel és cégnévvel, mert olyannal, hogy Gatterdergasse meg Favoritenstrasse sajnos nem tudnék mit kezdeni. Köszönöm előre is
Förster
joem Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2474
Az E69 témához:
A Fleischmann 2 verzióban kínálja (kínálta?). Az E69 02 zöld színben (kat.sz.:4300) Az eredeti kép alapján helyes modellrol van szó. A kék-fehér fogaskereku (ELB 12, kat.sz.:4305) verzióról nem találtam adatot, mindenesetre kedves kis modell, soxor találkozhattunk vele, hiszen kirakatok kedvenc témája.
A Piko által gyártott bordó szinü gép (DB E69 05, kat.sz.:5/6210) is élethunek tunik a kép alapján. Ebbol a verzióból (egészen más kaszni) csak errol az egyrol találtam képet, és ez alapján a Piko zöld gépe (DR E69 05, kat.sz.:5/6200) nem létezett. Mivel egyedüli forrásom a mercurio, ezért elképzelheto, hogy kapitális baromságot írtam, ezért hát üssetek nyugodtan!
Joe
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2473
Hello!

Örömmel értesítek mindenkit e késői órán, hogy a Vasút&Modell magazin weboldala hivatalosan is megkezdte működését. A lap címe www.extra.hu/vasutesmodell. Tessék eltenni a bookmarkok közé, igyekszem a tartalmat mindíg frissen tartani. Nem akarok semmi meglepetést lelőni, de lesz olyan is, ami csak itt lesz majd látható, az újságban nem. Szerepel a tervek között egy beszámoló a nürnbergi vásárról is.
Az indulás várhatóan nem lesz technikai problémáktól mentes, ezért kérnék meg mindenkit, hogy ha van egy kis szabad ideje, már csak a tesztelés céljából is látogassa meg az oldalt. Ajánlott felbontás 800x600, 16M színnel, hozzá Internet Explorer 4.0.
Kellemes böngészést mindenkinek!

üdv

JSB Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2472
SÜNÖCSKe

Bizony, hogy jó!

Főleg könnyű személy ill. tehervonatokat továbbított. Öregebb korában nem ritkán tolattak vele.Kis mivolta ellenére elég erős gép volt.
Fleisch. kék-vaj színben fogasmozdonyként gyártja.

JSB

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2471
Nem is rossz az ötlet!
Bár nekem nincs meg a PIKO füzet, nem igazán tudom, hogy néz ki...
Az E69-es még iparvasúti mozdonynak is jó, ha ezzel nem sértelek meg.
Előzmény: djt-122 (2469)
JSB Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2470
djt.122

Jó kios gép az. Nézd meg jól! A szntartály a fűtő elpőtt volt. A mozdonyvezető mindent látott.

Valoban a kacsához hasonlított, de "Ő" belső, míg kacsa külső keretes, azaz a rudazat kívűl, alatta keret és csak a kereten belül a kerekek.

A 3T(ez 3 tengelyt, és Tender-t, azaz széntartályt jelent, DRG, DR gépeknél a rudazat és kereke a kereten kívűliek.

A gépek teljesítménye, karaktere tényleg majd azonos volt.
HA igazán szép vonatot akarsz, mely vasúttörténetileg is perfekt, csinálj vegyes vonatot, két-két személy és teherkocsiból. Kocsikról ne feledd a fékezőfülké(ke)t(!), ui. akkor még még nem volt általános a vonaton végigfutó légfék.

Boldog vonatozást!

A Motorkocsi a mi sebesvonatunk szerepét játszotta hegyi fővonalakon IS. Természetes, harmadosztályú vonalakon csak a VT135 és utódai jártak-járnak.

JSB

djt-122 Creative Commons License 2001.01.28 0 0 2469
sik vidéki jellegü a pályám mivel én kitartok a piko mellett ezért ha megvan neked a Piko pályaterv füzet onnan épitettem meg a 20 as számut . Kicsit ugyan több tárolovágányt épitettem rá és inkább ipari jelleget adtam neki . Van rajta egy olajtelep 4 hatalmas olajtartállyal és egy fateleppel ez szeretném villamositani persze ha jo ötlet, vagy hülyeség?
Előzmény: SÜNÖCSKe (2462)
djt-122 Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2468
JSB
a fekete szinüt vettem meg 5/6300 a katalogus száma Deutsche Reichsbahn feliratu jopofa kis gép talán egy kicsit a magyar 377 re hasonlit. Bár elég hülye megoldásnak tartom a széntárolo elhelyezését mert zavarja a kilátást az eredeti gépen . a VT 135 höz külön potkocsit a Pecsanal láttam 2500 ft ért különben volt még a börzén két helyen is a VT04 es motorkocsi csak azt tul hosszunak találtam nem valo mellékvonalra . Nem?
Előzmény: JSB (2465)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2467
A VT135-nek mi a jelenlegi pályaszáma? A Mercurio-n akartam róla keresni képet, de nem jött össze (nem találtam sehol), talán pályaszám alapján könnyebb lesz tájékozódni
Előzmény: JSB (2466)
JSB Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2466
matiz

A 135 kéttengelyes - néha mikor még olcsó volt B(ű)z-t buheráltunk belőle, ma a fejünket verjük a falba.
Volt DB modell is! Ritka, a többszörösét éri.
(Remélem a nepperek nem olvasnak topist)
A nagyobb változat szupi, de csak kis zacskós komplettet fogasdj el, mert az összes szellőző, és átjárólemez felszerelhető rá. Pótkocsi (szakul: motormellék) is adódik nagy ritkán. KÉNE?

hali:JSB

JSB Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2465
dj122

Öröm, hogy végre megteláltad! Gratulálok. Melyik ő?. A porosz, vagy BR fekete, vagy a szász zöld. Árából ítélve PIKO, szép és jó modell volt). Most jött ki újból (zőődbe) a Te árad közel 4xesét kérik érte.

Sünöcske.

A mellékvonalak villamosítva mindenütt, csak Százország volt kivétel(ma is, ld.: 119,129 sor).
AZ E69 ügyben igazad van. Fleischmann gyárt fogasmozdonyt extrém hegyi pályákra. a sínre fogaslécet szögelhetsz, és a mongyi szépen felballag a tatőre, pazar! Ára is csak egy sima foghúzással ér fel.

JSB

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2464
Hali!

A VT135 már felvetődött bennem is, de szerintem elég ritka "jószág". Akkor inkább a nagyobb testvére, a BR185 (remélem jót írtam). Szép modell, változó világítással és érdekes megoldásokkal (kupplung a pótkocsinak). A börzén már találkoztam vele párszor.

üdv

Előzmény: djt-122 (2461)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2463
"hiszen a hegyi vasutak legtöbbje villamosított"

Ez természetesen Svájc, Ausztria és Németország vasútjaira igaz (ha már E69-essel akarsz rajta menni, az pedig német gép).

Előzmény: SÜNÖCSKe (2462)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2462
"Egyáltalán mellékvonali terepasztalt jo ötlet felsövezetékkel elátni?"

Az attól függ. Ha hegyi pálya a jellege, akkor igen, hiszen a hegyi vasutak legtöbbje villamosított. Dombvidék vagy alföld jellegu terepsztalnál inkább a goz- vagy dízelüzem a gyakori, esetleg motorkocsival lebonyolítva a forgalmat.

Előzmény: djt-122 (2461)
djt-122 Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2461
Ma végre eljutottam a börzére viszonylag nagy volt a választék . Láttam BR 52 est fülkés szerkocsival , 19E ftért E69 est 4500 ftért de ami a lényeg két helyen láttam BR89 est. Az egyik kicsit szakadt volt a másik viszont jo állapotunak tünt. Igy végül ez utobbi mellett döntöttem .8E ért egy BR89 es boldog tulajdonosa lettem.Azonnal probamenetet tartottam a terepasztalomon. Király!! csak az fájt hogy nem volt nálam több pénz mert kellett volna venni hozzá személyvagonokat is. egyébbként a másik amire vadászom a VT 135 motorkocsi és potkocsija sajnos ezzel nem találkoztam. Láttot már valaki?
Gondolkoztam azon is hogy a késöbbiekben egy E69 est is kéne venni viszont honnan lehet ahhoz felsövezetéket szerezni?
Egyáltalán mellékvonali terepasztalt jo ötlet felsövezetékkel elátni ?
JSB Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2460
by az ex bhv

Arra a négyrészes terhelő egységre gondolsz amit a hidasok használnak?. Láttad már közelről? Tényleg impozáns, ha az egész egységet modellezed. Még nam tette senki. Szép , komoly vasútgépész téma. A Klein árra rékérdezek de csak a jővő hét után, addig mind a vásáron van, s csak a nyugdíjas takarítónőt hagyják otthon.

JSB

JSB Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2459
Matiz

Kukkints be a levelesládádba, küldtem emilt! Válasz!!!

etwg

A klub csak vásárlói (má
r ami a kedvezményt illeti) , "magyarán" so was wie Stammkunde Ausweis. A LÁÁVA valóban klub és sokat produkáltak. Ők azonban egy mási, csapat, modellezpők, nem kereskedők.
Írtam emilt, várom a *****LINE-ra vonatkozó használati utasítást. Várom a választ!
PS.: mit gyüjtsek be A Spielwarenmesse-n. Nem ismerem eléggé az érdeklődési körödet
JSB

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2458
Hát, hát, még rágódom ezen a dolgon. De, ha egyszerre megveszem a sínanyagot, akkor szinte vissza is kapom a befizetett tagsági díjat, tehát elvileg anyagilag innentől csak jó. Na, még alszom rá egyet.
köszi, üdv

Előzmény: etwg (2455)
by az ex bhv Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2457
Szia Etwg és JSB!

A szerkocsi tippet köszönöm!
Etwg ott Bécsben megkérdeznéd nekem az árát Kleinbahn is jó!
Egyébként a BR55-ös szerkocsijából lehet vágányhíd terhelő kocsit építeni!

Zsolt

by az ex bhv Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2456
Sziasztok!

Kedves "kezdő" Kollégák!

Nos a LÁVA egyesület tagfelvételt hírdet mindenki számára!
/Tudjátok a Budapesti Modul/
Cím: 13ker. Rozsnyai út LÁNG Művház
Egyesületi napok: Hétfő és Péntek 4-8 ig

Zsolt

etwg Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2455
Szia Matiz

ilyen kerdesre igen nehez a valasz. Ez nem csak anyagi kerdes, hanem lelki is. Az ember az evek soran belep sok mindenbe (a sz@rt most hagyjuk) es csak evek mulva derul ki, hogy erdemes volt-e vagy sem. Az emberi leny immar ilyen, szeret hasonlo felfogasu emberek kozott lenni. Ha ebboel nagyon kis haszon is joen, akkor mar direkt jo a dolog.
Ne felejtsd el azokat a toebbletszolgaltatasokat sem, amit meg raadasul kapsz az arengedmeny mellett. En nem ismerem a klubot, igy teljesen semleges a valasz, ennek ellenere inkabb a tagsag mellett vagyok mint ellene, hiszen biztos kapsz majd rendszeres informaciot, kisebb engedmenyeket stb, de foeleg modellezoek koezoett vagy (nincsenek magyar betuek ezen a PCn).
Szerintem ma mar barmilyen klubba, egyesueletbe belepsz, nem uszod meg egy nehany ezressel, ugyhogy merlegeld mit adsz illetve kapsz az ezreseidert.

Kezdoeknek mindenkeppen ajanlom a klubtagsagot, hiszen a klub az erdekeitek is vedeni tudja.

Előzmény: Törölt nick (2453)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2454
Az igért dolgok elvileg megvannak. Este felteszem őket, és továbbitom az érintetteknek. Addig is feltettem pár mai képemet a kep.tar-ra, ime egy:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Gutzold 120
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 2453
Hi!

Mivel az asztalra tul sok vevo nem jelentkezett, igy egyenlore kenyszeruen maradok az atalakitasnal. Felhivtam az Erkel utcat, azt mondtak, erkezett aru ugyhogy sok mindenuk van. A 2,5-os sinekbol tenyleg megszunik par dolog, de most meg van minden. Az arakat megkerdeztem persze, hat, 60 ezer lenne a sinek + valtok + valto-allitomuvek. Felhivtam a Vaci uti Modell&Hobby-t, ott nagyjabol ugyanaz a helyzet, de ok azt mondtak, hogy sietni kell mert mar nem sokaig lesznek 2,5-os anyagok. Tehat, most ket dolog miatt vagyok ketsegben: meg tudnam venni az egesz sinrendszert, egyben (hogyne, erre sporolok mar egy eve :-)) ), de mi nem tudom, mi lenne a jobb megoldas. Vegyem meg egy helyen, mondjuk a Modell&Hobby-nal, es lepjek be a klubjukba? (Ebben az esetben, a belepesi dijat szinte vissza is kapnam arengedmenykent) Vagy vegyem meg a sineket kulon-kulon, ami par ezerrel olcsobb lenne? Ha tud valaki tanacsot adni, szivesen veszem!

udv

Fecus Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2452
A sínek, még ebből az "olcsó" sínből is 40e Ft körül vannak, ebből indítok a felével. A WinTrack 5.0-s tudott Roco 2,5-s sínnel dolgozni, így a terv megvan, de az állomások és egyéb tereptárgyak már nem szerepelnek a német programban. Lefényképeztem a szarvaskői állomást azt szeretném majd egyszer rátenni. A Mikinél amikor vacilláltam milyen sínt vegyek akkor javasolta egy másik vevő, hogy papíron kezdjem aztán majd jöhet a "vastagja".
Sziasztok,
Fecus
Előzmény: luc72 (2451)
luc72 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2451
Hello

Látom az asztalod méreteit, kaptam roco pályaterveket amiben ekkora méretre is vannak szép tervek, igaz hogy 2.1 es de alapnak jónak találom.
Én is meg vettem a sin anyagot és a tervező progival is el boldogultam, viszont a síneket össze vásárolni eltartott egy kis ideig, ugyanis kis hazánkban ez gondot jelentet és 4 boltból kelett össze vásárolni és még így is fel adtam bizonyos sínek beszerzését. A tervet le mentetem bmp-be mivel a demoval nem lehet menteni.

Előzmény: Fecus (2449)
vsanci Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2450
Igen!
Végre vissza állt a béke és nyugalom!
Joem
Azt a kcsit én anno megépítettem és ha megvan az újság akkor lehet megpróbálom átültetni a cikket. Jóljönne mindenkinek. Nagyon jól működik a mai napig evvel a kis házikocsival tisztítom a sinhálózatomat, vagy mozdony tolja vagy én :-))
Egyébként olcsón kilehet hozni csak türelem kérdése. ja és tudni kell hozzá forraszatni.
Üdv:
Vsanci
Előzmény: joem (2443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!