Keresés

Részletes keresés

szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.20 0 1 3863

Ezek szerint, csak a töltés hordozói, az elemi részecskék, és az atomok mozognak. Akkor mi áramlik c-vel? Kérdezi az amatőr?

Előzmény: szaszg+++ (3862)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3862

A részecskékböl NEM àramlank ki töltések, te amatör!

Előzmény: szőrinszálán (3861)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3861

„mond meg öszintén és beláthatòan, elfogadhatóan mire kell a fényközvetitö közeg, ha az atomok spektruma egyedul a töltések mozgásával már megmagyarázható?”

Ez egy nagyon jó kérdés. Ha a töltések mozognak, az azt jelenti, hogy az elemi részecske, mint a töltéshordozó mozog, vagy azt, hogy a részecskéből kiáradó töltések a részecske mozgásától függetlenül, egy maximált sebességgel mozognak? Ha a téridőben haladva pontról pontra változik a töltés értéke, akkor ez az értékváltozás a töltéshordozó részecske távolságától függ, vagy a részecske sebességétől függ, amivel halad?

Előzmény: szaszg+++ (3858)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3860

A két elemi töltés hogyan lenne egyensúlyban?

Előzmény: szaszg+++ (3859)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3859

Az alapaxiómám, hogy a megfigyelt stabil elemi részecskéknek,  e, p,P, E, két féle megmaradó elemi töltêse van, az egyik a jol ismert elektromos elemi töltés, a másik meg az elemi gravitációs tö!tés és hogy ezek mekkorák, már többször itt meg  is adtam. 

Ezekböl vezettem le a prognózisokat amiket összevetettem a megfígyeléseknek.

Ha ez a magyarázat neked NEM elég, nem tehetek róla.

Előzmény: cseik (3856)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3858

Ha egyáltalan fegyverszünetet akarnánk kötni, mond meg öszintén és beláthatòan, elfogadhatóan mire kell a fényközvetitö közeg, ha az atomok spektruma egyedul a töltések mozgásával már megmagyarázható?

Előzmény: szuperfizikus (3857)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3857

Borítékolom, hogy érdemi választ soha nem fogsz kapni.

Gyulának az igazság már odaát van. 

Előzmény: cseik (3856)
cseik Creative Commons License 2022.03.20 -1 1 3856

és ez a négy elemi részecske miből áll? miből ered az elemi töltés? mi okozza, a kétféle elemi töltés egyensúlyát?

Előzmény: szaszg+++ (3845)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3855

Mióta lettél Einstein követője?

Ő találta ki, hogy nem kell fényközeg.

Te meg lelkesen bekajálod?

Kidobhatod a fizikádat. 

Előzmény: szaszg+++ (3854)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3854

Az én fizikám a már létezö fizikai leírása a természetnek, ahol NEM kell se fényközvetitö közeg, se a fénysebességfeletti mozgás.

Előzmény: szuperfizikus (3851)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3853

Te csak az agybogaraidrol beszélsz, amik csak az agyadat eszik fel!

Előzmény: szuperfizikus (3851)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3852

Én arról nem tehetek, hogy a részecskefizikusok nem épitették be a diszciplinükbe a gravitáciòt és így NEM vették észre, mik is a neutrínòk!

Előzmény: szaszg+++ (3850)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3851

A "topic címe "Milyen lesz a jövó fizikája?" 

Hát erről beszélek. 

Mi itt a jövő fizikájával foglalkozunk, nem a te atommisztikus butaságaiddal.

A a c-vel terjedő nem konzervatív mezőid, meg a taszító gravitációd mesekönyvbe valók.  

Meg a Lagrange multiplikátoraid, amiről még te sem tudod, hogy micsodák.

Nem kell teleszemetelni ezt a topikot is. 

Érted?

Előzmény: szaszg+++ (3850)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3850

Es topic címe "Milyen lesz a jövó fizikája?" és ide a te megzavarodott gondolataid NEM tartoznak ide.

Evvel szemben az én Atomisztikus fizikámat eddig NEM tudta senki SEM càfolni, mert ellentmondásmentes axiómákra van épitve és a prognózisai megfelelnek a megfígyeléseknek!

Előzmény: szuperfizikus (3848)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3849

Az atomiszitikus fizika legfontosabb képletei az Atomisztikus fizika topic 7042-rs hsz-ában vannak összefoglalva. Itt szerepel Maxwell egyenlete is az elektromágneses mezö c-vel törtenö mozgásegyenlete és Newton kijavított mozgásegyenlete a kétfajta tömeggel!

A legfontosabb az, hogy a mozásegyenletek egy az elemitöltésekre épitett hatásintegrálból lettek levezetve és csak a részecskék mozgásegyenletében lépnek fel Lagrange multiplikátorok.

A Lagrange multiplikátorok a több-részecske állapotok stabilitását határozzák meg a nem-konzervativ gravitációs és elektromágneses mezökben.

Na újszuper, most jöhetsz te a téridö meggörbitése meséjével és a NEM létezö fekete lyuka keresésével.

Előzmény: szaszg+++ (3847)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3848

Gyula, már kértelek többször, hogy az atomisztikus fizikádat a saját "atomisztikus fizika" topikodban reklámozd. Nem ezért hoztad létre?

Ha ide írsz, akkor a vitatémához szólj hozzá.

Vagy nem bírod megállni, hogy minden topikot szétverjél?

Előzmény: szaszg+++ (3847)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3847

Az atomiszitikus fizikában az a jó, hogy még az általános iskolások is azonnal megértik, csak a kutató fizikusok vannak elnevelve, hogy ök ezt NEM fogjàk egyböl fel.

Előzmény: szaszg+++ (3846)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3846

Újszuper, mivel az atomjaink protonokbòl, elektronokból és pozitronokból állnak, az elektromosan semleges atomok súlyos tömege 

mg(A) = A (mP - me),

ezt kell összevetni a tömegspektrumos mérésekböl ismert tehetetlen tömegekkel, mi(A), ami azt mutatja ki, hogy a testek szabadesése ezreléknyi nagyságrendben eltér az egyetemes eséstöl.

Galiei UFF feltevését már ejtökiserlettel cáfoltam is a brémai ejtötorony 110m-es vákuumcsövében különbôzö anyagokkal és 10-5-ös pontosságú méréssel.

Mit akartok még?

Az ekvivalenci elv 10-12-es alátámasztása meg tudományos csalás!

Előzmény: szaszg+++ (3845)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3845

De nagyon közel vagytok a természet helytàlló fizikai leíráshoz a NÉGY stabil elemi részecskének, es, p, P, E, a kétféle elemi töltéseivel, ±e és {±gme, ±gmP}, és a Lagrange multiplikátorokkal, a Planck állandoval,by, h, és h0 = h/387- tel.

Legyenek itt a prognózisok az összetett részecskékröl összeallitva:

A stabil neutronról, N0 = (P,e), már volt szó, ez 0,702x10-13 cm Nagy és a kötési energiája 2.04 MeV. 

Az instabil neutron, N = (P,e,p,e) tehàt az atomjaink protonokbòl (P), elektronokból (e), pozitronokból (p) állnak.

A neutrínòk NEM csak elektromosan semlegesek, hanem a gravitációs töltésük is nulla.

Az elektron-neutrinó (e,p) 0.703x10-13 cm nagy, a proton-neutrínó (P,E) 0.383x10-16 cm kicsi. 

További neutrínók négy-részecske rendszerekböl kerülnek ki:

(e,p,e,p), (P,E,P,E) és (e,p,P,E), és az utolsó neve a semleges pion vagy müon.

A hat-részecske neutrínòk 

(e,p,e,p,E,P), (e,p,e,p,e,p), (e,p,P,E,P,E), (P,E,P,E,P,E), közül az elsö ismert, ez lehet a semleges káon.

A neutrínòkat lehet tovább szorozni.

Mindenesetre a töltött mezonok a passzoló neutrínòk és vagy elektronok, vagy protonok összetételéböl épülnek fel.

A bárionok meg a neutrínòk és vagy protonok és vagy eltonok egyesülésére alapulnak. www.atomzs.com, "Theory/Prognosis of contributed particles"

Az annyag alapállapota 10+24 g/cm3 os anyag sürüséggel is ki lett számolva!

Előzmény: újszuper (3843)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3844

Látom, folytatod a hazudozást. Nem tudod, hogy mi a vákuum, össze-vissza irkáltál róla, aztán rájöttél te is (ahogyan Einstein is idős korában), hogy a vákuumban, vagyis a semmiben, nem terjedhet hullám. Azután váltottál:

Valójában:

"Nem a semmiben terjednek azok, hanem az elektromágneses mezőben, amit pedig az elektromos töltések mozgásai hoznak létre."

Ez éppen olyan butaság, mint a vákuum. Ez azt jelenti, hogy a fény (amely elektromos és mágneses mezőből áll), az elektromágneses mezőben hullámzik. Vagyis önmaga hullámzása. Mint már írtam, ez a hang esetére lefordítva így hangzik: A hang a hangmező hullámzása. Kínotokban nem tudtatok jobbat kitalálni, de ez éppolyan butaság, mint a vákuumban terjedő fény.

Érdekes, hogy a nagy példaképed, Einstein, idős korában szintén a fényközeget kereste nagy erőkkel (amelyet úgy nevezett, hogy "új éter"), de sohasem írta le azt a butaságot, amit te, hogy a fény az elektromágneses mező hulláma.  

Einstein idősebb  korában, 1920-ban mondta, ami írásban 1922-ben jelent meg: "...a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény.

Hol ír Einstein elektromágneses mezőről? Sehol sem. Pedig ő jól tudta, hogy mi az. 

Az igazság az, hogy szellemi impotenciában szenvedsz, és fogalmad sincs, hogy miben terjed a fény. A vákuummal megbuktál, és most előrángattál valami mást. 

Einstein idős korában megsejtett valamit, de nem volt képes tovább haladni. Ezt írta: "Még nem vagyunk tisztában azzal, hogy az új éter milyen szerepre lesz hivatva a jövő fizikájában. "

De azt már tudta, hogy  szerepre lesz hivatva az új fizikában, és azt is tudta, hogy az új éter nem az elektromágneses mező, és nem a vákuum. A fizika csak akkor lesz képes újra fejlődő pályára állni, ha ezt a kérdést tisztába teszi valaki. 

Te ezt nem tudhatod, mert az egyetemen az igazságot nem tanították. Nem csak neked, de nekem sem, és másoknak sem. Ma sem tanítják. Én sem az egyetemi tananyagból tudom. De szerencsére volt jó nagy könyvtára az egyetemnek.

Te önálló gondolkodásra nem vagy képes. Ezért toporogsz egyhelyben, mint a tojógalamb. Azért esz itt a fene, mert tudni szeretnéd a nagy titkot, de a saját eszed nem elég hozzá, hogy kikutasd.

De ezt elcseszted. A trágárkodás nem vezet el a célhoz. Bután fogsz meghalni.   

Előzmény: újszuper (3842)
újszuper Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3843

Hogy mi helyes tudományosan, azt természetesen nem Szász Gyula véleménye határozza meg.

Előzmény: szaszg+++ (3831)
újszuper Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3842

"Szerinte a fény esetében pedig a vákuum, vagyis a semmi."

Gyagyabácsi hazudik.

Valójában:

"Nem a semmiben terjednek azok, hanem az elektromágneses mezőben, amit pedig az elektromos töltések mozgásai hoznak létre."

Előzmény: szuperfizikus (3834)
újszuper Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3841

A mondatodban a "haladó" nyilván a "mező"-re vonatkozik:

"A fény EM sugárzás, haladó váltakozó elektromos és mágneses mező."

Nem pedig a "hullámra". Ami még csak nem is szerepel benne.

Gyagyabácsi, te nem érted még a saját mondataidat se?

Hiába is írsz ide most helyette egy másikat:

"A váltakozó elektromos és mágneses mező jelenti a hullámot, ami halad előre. Nem a mező."

Az sehogyan se alapozza meg 3826.-beli vádadat:

"Akkor szerinted a váltakozó elektromos és mágneses mező, az elektromágneses mezőben terjed."

Ezzel is úgy jártál, mint anno az "egyetemi proffnál" a "behatolási mélységgel". De most már nem lesz pótvizsga.

Legfeljebb "könyvírás".

Ami megjelenik sohanapján semmikor.

Előzmény: szuperfizikus (3833)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.20 0 0 3840

Ugyan már .  Az éterről meg a súlyos tömegről locsognak .

A gonon elméletben az igazság, de senkit sem érdekel .

Előzmény: Creativus (3835)
dióhéjban Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3839

Inkább mesélj valamit a valóságról.

Meddig jutottál az iskolarendszerben ?

csak az igazat

Előzmény: szuperfizikus (3838)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3838

kicsi dick, már megint nem figyelt eléggé a nővér?

Előzmény: dióhéjban (3837)
dióhéjban Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3837

szuperfizikus, erre azt lehet mondani, hogy egy beteg ember vagy

Előzmény: szuperfizikus (3836)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3836

"Bízom benne, hogy nem az utóbbi uralkodik el, és nem szorul teljesen háttérbe a tudományosság."

Én is ebben bízom, ezért próbálom mindig visszaterelni a beszélgetést, a személyeskedésről a tudományos érvekre. Csakhát néha elragadtatja magát az ember. Például, ha azt látja, hogy Gyula 80 évesen milyen gyerekesen viselkedik.

- ki akarja tiltani azokat, akik nem értenek vele egyet, mert szerinte az újfizikát neki hozták létre

- nem válaszol a kérdésekre hanem mellébeszél

- ugyanazokat a szövegeket másolgatja be százszor

- és rendszerint ő kezdi az ostobázást

- összeszemetel minden topikot

Erre mit lehet mondani?

Előzmény: Creativus (3835)
Creativus Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3835

Én örülök annak, hogy idekerült némi vidámság is.

És annak is, hogy rajtam kívül is van valaki, aki hajlandó a jelen gondolatiság fölött egy szinttel is figyelni (ezt az - egy logikai szinttel följebb -  "módszert" Gödel-től loptam).

Pillanatnyilag én azon a szinten vagyok, ahol azt elemzem, hogy milyen az aránya a tudományos okfejtésnek és az egymás negatív megítélésének. Bízom benne, hogy nem az utóbbi uralkodik el, és nem szorul teljesen háttérbe a tudományosság. Gondolom - talán naivan -, hogy a jövő fizikája nem abból fog állni, hogy egymás személye fölött ítélkezünk, mert az már - szerintem - nem tudomány, hanem politika, ami demokratikus a jelenlegi felállás szerint. A tudomány állításait pedig nem demokratikusan fogjuk megszavazni. Éppen ezért őszintén köszönöm az üdítő betoldást.

Előzmény: Okos Árnyék (3829)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.19 0 0 3834

A vízhullám analógia helyes, ezzel nincs semmi gond.

Csak ez a kis hazudozó azt akarja elhitetni, hogy a hullámok víz nélkül is léteznek. 

A tenger hullámzásánál a víz a közeg.

Szerinte a fény esetében pedig a vákuum, vagyis a semmi.

Ez a probléma.

Mert a tenger hullámzásához kell közeg és mivel a fény is hullám, ezért ahhoz is kell egy fényközeg.

Csak ez a kis Einstein majmoló azt akarja elhitetni, hogy a fénynek nem kell közeg.

De már az idősebb Einstein is tudta "...a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény." Ezt mondta Einstein 1920-ban. 

Csak ez a kis hazudozó ezt nem tanulta meg az egyetemen, mert ott ezt nem is tanítják.

Saját eszéből meg képtelen végiggondolni.  

Előzmény: szőrinszálán (3832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!