Nem tervezem, hogy meghagyom őket, télére le akarjuk vágni őket ha minden jól megy.
A bütykösöket is azért adtam el, mert őrült mocskot csináltak, a tyúkok sehol sem tudtak egy tiszta vizet inni.
Ezek annyira nem mocskolnak. Míg megvannak legalább addig nem kell füvet nyírni a kertben. Jövőre meg majd a pulykák miatt nem kell majd és ők legalább pocsolni sem fognak.
Jövőre is csak levágásra akarok tartani libát, majd valahol veszek landeszi tojást vagy naposat. (hátha átvágnak vele és nem az kel aminek kellene fajtára)
a házival az a baj,hogy minndeütt beltenyészet ugyanabból hagynak tojót és gúnárt ill gácsért is ez a baj :(((( bár nem vallják be,de így van senki nem utazgat,hogy szerezzen idegent mellé :(
Nekem volt már szerencsém erről a telepről származó tojást látnom és köze nincs a mezei liba tojásokhoz, mert kb dupla akkora. Hatalmas egészséges tojásokról van szó. Ráadásul marha jó kelési arány vasn még a postázás után is, mert nagyon gondosan csomagolnak. Sok esetben a háznál vásárolt liba tojás elmarad termékenységben ezektől.
Tömés nélkül is eléri kifejlett korára egy gúnár a 8-8,5 kilót a tojó a 7-et.
Jól hasznosítják a takarmányt illetve a legelést, igazi hús tipusú libák.
Persze kinek mi jön be. Én tartottam bütykös ludat is, most landesziket nevelek és hát bőven van különbség. A bütykös pl nem épp egy pecsenyeliba, ráadásul rosszul hasznosítja a takarmányt, tömni nem lehet és lassabban is nő.
A landeszi nagyon jól hazsnosítja a takarmányt, ráadásul ha legelni tud egész nap, akkor a takarmány oly szinten lecsökken, hogy csak na.
Nekem 9.-én voltak egy hónaposak a kis libák. 4 napja néztem meg a nemüket, mind tojó lett illetve lemértem őket és átlagban 3 kilót elérték mind a 4-en.
Ez a kép akkor nap készült, az oott mellettük az egyik felnőtt magkakasom.
Igen tudom, tavaly Én is tőlük vettem a tojásokat, tavaly még csak 120 Ft volt a kacsatojások ára, és még 5-10 db-ban mindig többet küldtek, hogyha mégis összetörne a szállitás során, de egy sem tört. 45 tojásból 40 kelt ki. Az idén már én sem rendeltem tőlük
Csak tudd megfizetni. Kb 250 ft a kacsa, 500 a fehér, 600 a szürke libatojás. Én is venni akartam, de sajnos ennyire nem futja a keretből. Sok helyen ezért már napos állatot adnak.
Nekem az egyik legjobb gácsérom fehér és az egyik legjobb tojóm is fehér! Nekem nem kicsik! Javító hatású egyedeket kell vinni az állományba és akkor a kicsi testalkat elmarad! Nekem a mamám is fehéreket tartott, és nagyon meg volt velük elégedve!
Meg súgok egy titkot!:-) Néma kacsába van hibrid fehér! Lehet hogy a Tied az az, és ezért rossz a tapasztalat!
Nekünk is van hibrid néma kacsa! csak mi tudjuk őket kezelni!
Majd beszámolok róla, hogy a mienk alatt hány picike kelt ki. Eddig nagyon jó kotlós!!!! Napi egyszer száll le a tojásról, eszik-iszik, gyors fürdés és már rohan is vissza a fészekre. Ha valaki közelít a fészek felé, ott hagy csapot-papot és már masírozik is megnézni, hogy minden rendben van e.
szerintem nem rosszabb mint a tarka mert még jobban védi a tojásait mint a tarka ez az én megfigyelésem.de amúgy szerintem ugyan egyforma kotlók csak a körülményektől is függ.
Személyes tapasztalatom szerint a fehér némakacsák rosszabb kotlók, és kisebbek mint a tarkák. Mi a véleményetek róla?
Már más is mondta, hogy kisebbek, de az hogy rossz kotló, azt onnan mondom, hogy 6-ból megült 3. 1 alatt 15-ből 4 kacsa lett, többi befulladt. 1 alatt 9-ből 8 kikelt, ( a gyöngyös miatt lett ilyen kevés tojás.) 1 alatt pedig 10-ből 8 kelt, itt is a gyöngyös a hibás. Viszont 4 kacsa az szinte 0, mert vagy rosszul költött vagy nem is kotlott. Én sajnos idén csak fehéret tudtam szerezni, de jövőre 100-osan passzolom a fehér némákat.