Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Ne add fel,én megcsináltam a 218-asból az alvázat.
Most esztergálják hozzá a lendkereket,jövő héten lesz kész ,összarakom és már mehet is -az alváz..)a kasznival még van egy kis munka(fülke belső,világítás,ablaküveg,festés)
Az Re 4/4 -est vétek szétszedni hozzá,szép mozdony(én is szereztem egyet 11000HUF-ért ,mindtkét forgóváz hajtott,semmi nem volt feltéve rá,minden a zacskóban volt leragasztva)
Írd meg légyszi' egy e-mail-ben mi maradt meg pontosan. Ha mellékelsz egy-két képet is annak nagyon fogok örülni. :-) Az se baj ha nem ma, mert még gondolkodsz a műtéten.
A forgóvázmasz keretestül kell? Mert a keretről levágom az eredetit, és odaragasztom a műgyantát, arra az áramszedőlemezke-tartót, és igényt tartok a féktuskókra is.. a kaszni teteje hiányos egy kicsit, a porcelánok megfogyatkoztak. Lehet, hogy megtartom az ütközőt, a fényvezető elemeket. Ha így is jó a maradék, tőlem viheted.
Hát, végülis forgóváz, egy reszelt főkeret, motor, kardánok, és sajna levágtam a forgóvázmaszkokat...kaszni is megvan. Még gondolkodok, mi legyen vele. Vagy a RE4/4 maradványára gondoltál?
Igen ecsettel dolgoztam. A maszkolás marha nehéz volt. Ezek amiket ajánlasz ilyen festékszóró flakonok? Még nem hallottam róluk. ( végülis csak 15 éves vagyok)
:) Szívesen. A szili kékjét fújtad? Mert az orrát nem...inkább vegyél akár sabotaz-t, vagy dupli-colort, ha nincs pisztolyod...és lefürdetném a kasznit, módosítanám az esőcsatornákat, megcsinálnám a lámpákat, alapozás, kék, maszkolás, szürke, maszkolás, sárga (ebben a sorrendben).
Az idén 60 éves Gyermekvasút rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a MÁV Északi Járműjavítója otthont ad egy Nemzetközi Vasút- és Vasútmodell Fesztiválnak. A kiállításon több mint 40 terepasztal lesz megtekinthető. A terepasztalok között a legkisebbtől a legnagyobbig, a modul rendszerűtől a "hagyományos" terepasztalig, a valóságos járművektől a virtuális járművekig minden megtalálható lesz.
A kiállítás 2008. augusztus elseje és harmadika között várja a vasutak illetve a vasútmodellek iránt érdeklődőket, reggel 9 és délután 17 óra között. A belépődíj 10 éven felülieknek 1000 Ft. Címe Bp Kőbányai út 30
A kiállítás alatt lehetőség lesz vásárlásra is számos standnál.
Itt nem igaz "a mindent a szemnek, semmit a kéznek", hiszen interaktív játszójegy megváltásával bizonyos terepasztalok vezethetőek, illetve kipróbálható számos kötöttpályás járműszimulátor is.
A Gyermekvasút-Északi Járműjavító közti közlekedést nosztalgia buszjárat könnyíti meg. Nosztalgia villamosjárat közlekedik a Blaha Lujza tér (Népszínház utca)-Északi Járműjavító között.
A kiállításon a Gyermekvasutasokért Alapítvány Vasútmodellező Szakköre is részt vesz.