Majd megnézem a pontos összetételét az Animal Flexnek; azért vagyok én szkeptikus e termékkel szemben, mert emlékeim szerint az animal termékvonal, de úgy általában az universal is hajlamos "kígyót-békát beletenni"a termékeibe, de úgy, hogy ezek mennyiségét nem tüntetik fel pontosan-nyilván mert olyan mennyiségben tartalmazzák azokat, hogy az nem oszt, vagy szoroz.Ez ugyanolyan hatásvadász törekvés, mint a Bio-Technél, de sokan átlátunk rajta.Olyan benyomásom van töle, hogy át akarnak vágni.Ezzel együtt nem azt mondom, hogy rossznak tartom az animal pak alvállalatot, sőt így az Animal Stak 2 terméket kimondottan jónak találtam.De túl sokatr kérnek azért, amit kínálnak.Nyillvánvalóan egy tesztoszteronfokozó termék nem fogja elérni a szteroidok hatását, mégis úgy igyekeznek a terméket reklámozni:ime itt az áttörés. Ebben is hiányoltam, hogy mig eggyes összetevői mennyiségét a jól láthatóan feltüntetik a dobozon, akkor, hogy mennyi benne az Acetil-l-Karnitin, azt már nem árulják el.Helyette csak annyitt közölnek, hogy mennyi a kortizolgátlók összmennyisége.
Jobb. arra mérget vehetsz. eleve egy adagba 5xannyi cucc van, mint a joint-xbe, ráadásul 44 napra elég, nem 20-ra. és akkor még van benne ásványianyag, csomó növénykivonat, vitamin, cápaporc stb. 8 rongyért megéri.
a bandázs azért segít, mert nem fáj a térded széria alatt. az izületekben lévő receprorok érzik az izületet érő terhelést, és ha nagy, akkor leszabályozzák az izmot, hogy ne tudd gallyravágni. ezér fáj az én térdem is. edzések között sose, szériák között se. csak ha úly van rajta. a bandázzsal viszont nem fáj a térdem. nincs mit leszabályozni.
egyébként marha nagy különbség van két bandázs között is. egy piroscsikos (pl reddevil) biztos, hogy nem segít annyit, mint egy thp.
a súlyemelőknek szerintem azért nem jó megoldás, mert a technikákban egy csomó helyen kell beguggolniuk a súly alá. és az tény, hogy egy kemény bandázs korlátozza az izület mozgékonyságát. ráadásul a sulyemelők a lendületet, az inak rugózását, maga a súly rugózását is kihasználják. ezért szerintem nehezen összehasonlítható egy szakítás, vagy lökés a guggolással, pl. ruhát, speciális cipőt a súlyemelők is használnak. és láttam én már THP csuklóbandázst nem is egy súlyemelőn. ugyhog biztosan használják ezeket ők is, csak szerintem nem versenyen.
Az Universal-os termék?A fene tudja, hogy valóban jobb-e?Nem próbáltam, mert drága és nem is volt olyan nagyfokú a probléma, hogy valami más után nézzek a Scitec-os termék helyett.
Az erőemelő bandázs, az én értesüléseim szerint nem 10 kg-ot, hanem olyan 10%-ot tesz hozzá a teljesítményhez, vagy a másik szerint 300 kg magasságában 15-20 kiló térdenként, tehát 30-40 kg a részesülése a három mázsából.Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, a ruhára nem csak ezért van szükség, hanem ezek tovább növelik a guggoló lehetőségeiket avval, hogy a hátukon tartják a rúdat a tarkó helyett, illetve nagyon nagy terpeszben állnak.Az így felemelhető súlyhoz már tényleg kell a ruha, mert a törzs ekkora terhet már nemigen tart meg felállás közben. Ezek így együtt akkora plusszteljesítményt tesznek lehetővé, ami megmagyarázza, hogy miért nagyobb a guggolás világcsúcsa, mint a felhúzásé.Pedig elvileg fordítva kellene lennie, mert a felhúzásban több izom húzódik össze.Te is meg én is többel tudunk elemelni, mint amit guggolunk.Ez még akkor is így marad, ha az ember teljesen kiveszi az elemelést és csak guggol, hipernyújtást, vagy törzsdöntést és hátgyakorlatokat végez.
Az izületi szelektálódással egyet értek, de a magam részéről nem hiszem, hogy annyira megerősödnék, hogy ez megtörténjen.Ennek ellenére mostanában néhányszor kénytelen voltam használni fáslit, de úgy kötöttem meg, ahogy a súlyemelő VB közvetítéseken.Ilyenmódon használ, hidd el:a térdet magát nem tekered be, hanem a vádli felső részén húzod át erősen néhányszor.
Tudom, ismerem a jointxet. glükozamin, kondroitin, msm. de ha mindenképp ilyet akarok, akkor ott az animal flex. szerintem jobb vétel.
a bandázs lényege pontosan az izületi folyaédk nyomásának a növelése. abban igazad van, hogy nagyobb súly használatát teszi lehetővé, de korántsem aakkorát, hogy felhúzó, meg guggoló ruhát kelljen venni. szerintem egy titan thp kb 10kg plusszt jelent edzésen. mondjuk én nem alkalmazok keresztezett tekerést, meg nem is húzom maxra. bandázs kell, mert én nem vok olyan genetikai csoda, mint a top súlyemelők. nekik azért nincs izületproblémáik, mert az évek alatt kiszelektálódnak a gyenge izületekkel rendelkező sportolók. (te is súlyt emelsz, és egy időben csak aleve-vel tudtál edzeni)
az egyszerű térdfásli marhagyenge, és nem elég rugalmas. régebben használtam, az vágta szét a térdem valszeg. mivel nem elég flexibilis, csak félig (vizszintesig) tudtam lemenni vele. ha mélyebbre mentem, véresre vágta a térdhajlatomat.
a sulyemelők többsége sem engedheti el magát. súlycsoportok vannak. szép 280-ba guggolni elöl 2-t, de 69 kgval 200-ba 5öt... azér ez se rossz. én keresztfogással csinálom, egyszer próbálkoztam a súlyemelő módszerrel, de ahhoz nem elég rugalmas a kezem. nagyobb biztonságban érzem magam keresztfogással.
Értelek, de hát itt olyan készítményekről van szó, amelyek alkotóelemeiből részint az izület áll.Három évvel ezelött, már muszály volt elkezdenem, mert az Aleve nélkül már nem tudtam edzeni.Az említett termékkel egészen rendbejöttem. A bandázsról az a véleményem-amennyiben feltekerhető erőemelő bandázsról van szó-, hogy az önbecsapás.Megnöveli a hidrosztatikai nyomást és ezáltal nem fáj, ez való igaz.De ezt egyszerű térdfáslival is el lehet érni.Az erőemelő bandás írtózatos keresztkötései olyan plusszterhelést tesznek lehetővé, egy öt ismétléses guggolásnál, amivel az illető valójában fel sem tudna állni.Az benne a szívás, hogy akkor már az általam "gumibugyinak" nevezett ruházatra is érdemes befektetni, hogy ezt az irreálisan nagy súlyt egyben tudja tartani a törzs.A youtuben van egy guggoló felvétel Colemanról is(szégyellem bevallani, sajnos nem tudom, hogy kell linkelni), ott van a professzonális bandázs, de szépen be van csomagolva erőemelő ruhába is.Szóval ezek nagyon drágák.
Egyszer olvastam egy újságban hasonló térdproblémáról, mint amit említesz.Ott ezt úgy próbálták orvosolni, hogy nem ugyanabban a szögben tartotta az illető a lábfejét, mint a másikat, valamint valamivel előrébb is helyezte.Most, hogy ez a gericre milyen hatással van, nem tudom.Ám nem lehet veszélyes, mert a súlyemelő sem mindig szimmetrikus terpeszbe ugrik be, még sem látja kárát. Reza tényleg leadhatna egy harmincast, de ezek már nem fogják vissza magukat, nehogy vmi felépítő folyamatról lemaradjanak.Bár az meggondólandó, hogy 20 kiló fókával nehezebben áll fel az ember és kevesebb erő marad kökésre.Dehát, akkor is kétszeres olimpiai bajnok.Alekszejev sem volt egy álomférfi, mégis imádták.Igaz, ami igaz nem esztétikusak, ennyire nem akarnék elhízni.De az erejük az kellene.Többet nem lennének anyagi probláémáim.
Azért csinálom az edzés végén a guggolást, mert súlyemelő gyakorlatokkal próbálkozom, elötte.Guggolásban negyvennel az edzéssúly alatt kezdek, ebből kétszer megyek rá, aztán tíz kilónként egy fogást.Így öt széria után elérem a célsúlyt, amiből pedig három szériát végzek.Mellen guggolásban ugyanez majdnem, azzal a különbséggel, hogy ha elérem a fő edzéssúlyt, csak egyetlen fogás van.Mivel ez különböző napokon van, a mellen guggolást vissza kell, valamelyest fognom. Te kereszteszed a karod, vagy fenn tudod tartani a könyököd, és úgy végzed?
köszi, de nem szívesen szedek pirulákat, annyira nem fáj. inkább rendesen bemeledítek, piramisban megyek fel a súlyal. szerintem az izületvédő árát érdemesebb egy jó bandázsba ölni.
lábnyujtani meg nem tudok. ahol most edzek csak rúd van, meg tárcsák (de az dögivel :D)ugykogy a lábedzésem: guggolás, melső guggolás, aztán csókolom.
a husszein meg tényleg kurva erős, de kibaszott dagadt is. én akkormá legyek inkább gyengebb, de egy fokkal szebb ;D mondjuk ilyen
szerintem az, hogy melyik testrészedre vagy hajlamos lesérülni, nagyrészt genetika. nekem pl a bal térdem a szar gyerekkorom óta, de a jobbnak az égvilágon semmi baja. soha nem fájt a vállam, pedig egyszer sikerült kificamítanom edzés közben (najó, akkor fájt vagy 3 hónapig, de azótase) a derekam is jól bírja a strapát, 180kg ig övet se használok felhúzásban. de akkor is inkább zavar, mint segít. viszont láttam már olyan gyereknek eldurranni a hátát, aki ugy csinálta a gyakorlatot, mint ahogyan a nagy könyvbe meg van írva, övvel ráadásul a súly is bagatel volt (80, 100kg max)ugyhogy ez is genetika függvénye. szvsz.
Athos, térd kérdésében hátha jó jön ez neked is: -Izületregeneráló a Scitec Nutritiontól:Joint-X, lehet, hogy próbáltad már, napi 2-öt veszek be, de rosszabb esetben akár 4-et is. -fájdalom és gyulladáscsökkentő gél: Flector EP, de nem mindennap!Jó egyéb diclofenac tartalmú krém is. -Nyújtás a guggolások után, megpróbálok leülni a két lábam közé, ha a lábfejeim azo kifordítom, régebben le is tudtam feküdni.Azután a hátsócombot és a derekat nyújtom, előrehajlás formájában.Mindettőből háromszor egy percet csinálok.-így már nem kell hozzámelegítenem, mert a guggolást mindig az edzés legvégén csinálom.
-A lábnyújtás teljes elhagyása, ez ugyanúgy kinyírja a térdet az arra hajlamosaknál, mint a félguggolás, vagy a rogyasztás.Ezeknek megvan a biomechanikai magyarázata.
Miindketten tudjuk, hogy a közhiedelemben sajnos a mély guggolás teszi tönkre a térdet.Ehhez képest kijózanító, hogy a súlyemelőknél alig-alig van térdprobléma.Nem tudom, hogy kell linkelni, de a youtuben van több Reza Zadeh-ről készült videó is, ezek egyikén könnyedén guggol 280 kg-ból kettőt mellen.A kép torzít, de egyéb felvételek tanúsága szerint, én ennél vastagabb lábú ürgét még nem láttam.Olyan 110 cm-re saccolom a combkerületét.Ami Colemant illeti, bámulatosan erős, de nagyon felemeli a csipőjét, ahelyett, hogy leszorítaná, a feje meg lefelé néz, ahelyett, hogy előre nézne.Persze így könnyebb, mert nagyobb a hajlásszög a lábszárcsont és a comcsont között, amiből fakadóan nagyobb erőt lehet kifejteni.Az életben nem megy tönkre a dereka az embernek, ha a segg lent a váll fent, a hát homorít, és az egész tedt megfeszül.Hát az ellentétes fogás-közben valamelyest elcsavarodik a gerinc az egyik oldalra,akkor inkább gurtni.Molnár miklós, egykori erőemelő országos bajnok ráfogással(mint a súlyemelők-korábban ő is az volt) 335 kilót emelt el, a 90 kg-os kategóriában.
"hetente növelem a súlyokat vagy a sorozatok számát" - A súlynövelés oké, de a sorozatok számának folyamatos növelése nem célravezető. Ebben a sportban nem feltétlen jobb a több.
Vágj be valami zúzós zenét a lejátszóba, szorítsd össze a fogad és edzz keményebben! :) Esetleg hagyj ki egy hetet, pihenj és utána adj neki. Egy kis változtatás mindig jól jön.
Kérdés: ezt az edzéstervet csinálom, most tartok a hatodik hónapjánál. Minden hónapon belül hetente növelem a súlyokat vagy a sorozatok számát, egy kivétellel: a bicepsz sehogy se akar fejlődni, alig nagyobb súlyokat használok most, mint egy fél éve - próbáltam én nagyobbal, de azzal meg nem ment végig a sorozat. Tudtok valamit tanácsolni?
Tényleg igazuk lehet, akik azt mondják, hogy lábakat erősíteni igazán lehetetlen eredményesen guggolás nélkül. Ma csináltam bevezetésként 2x6-ot 40 kg-al (sosem csináltam korábban + extra gyengék a térdeim és a derekam) és majd szétszakad a lábam tőle, alig bírtam lejöbbi a lépcsőn. Múlt héten csináltam összesen kb 80 ismétlést lábra, csak guggolást nem, és töredéke sem volt az érzés.
Vaúú! Az mán igen! Nekem kiugrós derekam van, csak gépen szoktam erősíteni, amelyiken be kell ülni és törzsdöntögetéseket csinálni (persze nem tudom a nevét), 55 kg-t szoktam packolni. Menne talán több is (max. 65) ,de nem merem. Talán még ez is túlzás. A kevesebbet pedig nem érzem meg. (Ja, néni vagyok.)
Köszönöm a tippeket, kipróbálom! Igazából ilyenkor érzem, hogy milyen hasznos lenne egy hozzáértő emberrel végigcsinálni minden izomcsoportra 1-1 edzést mert nagyon sok az ilyen fontos "apróság"...
Még egy kérdés. Így néz ki a hetem:
hétfő: váll, láb
szerda: mell, bicepsz
péntek: hát tricepsz.
Ma is voltam lent, és hátazásnál, főleg a mellhez húzásnál nagyon éreztem még a váll hátsó izmaiban fájdalmat, húzódást. Ez azt jelenti hogy hétfőn túledzettem a vállam, csökkenteni kellene az össz-ismétlésszámot? Vagy csak még kezdő vagyok és most szokják az izmok a terhelést?
Ja, amúgy egykezesekkel csináltam a nyak mögül nyomást vállra és valóban sokkal kevésbé terhelte meg a vállízületeket mint a rúddal. Mondjuk még könnyű nekem , 18 kilósakkal nyomtam, azt még könnyen föl lehet emelni a kezdő helyzetbe.