Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 2422

Azért kíváncsi leszek, hogy mikorra lesz meg. Jelezz majd vissza.

Előzmény: Index-Neti (2420)
Panda 2011 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 2421

Sziasztok! Jön valaki 2012.09.23.-án a Musica-val ? "Útvonal: Velence - Olaszország, Bari - Olaszország, Katakolon - Görögország, Szantorini - Görögország, Mükonosz - Görögország, Mükonosz - Görögország, Athén - Görögország, Korfu - Görögország, Dubrovnik - Horvátország, Velence - Olaszország"

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.18 0 0 2420
Köszi, akkor türelmesen várok tovább, bár ma már 2 hete kicsekkoltam.
Előzmény: Törölt nick (2419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.17 0 0 2419

Amikor erről beszéltünk, akkor lehurrogtak, hogy van akinek egy hónapig is elhúzzák, vagy elfelejteik, pedig a zárolások automatikusan 15 nap után meg kellene, hogy szűnjenek. Legalább is az OTP-nél ezt mondták.

Előzmény: Index-Neti (2417)
sea-monkey Creative Commons License 2012.08.17 0 0 2418

Sziasztok! 

Elnézést, de csak mostanra sikerült megírnom a beszámolót. Eléggé hosszú lett, de, ha van még valami, amire kíváncsiak vagytok, akkor kérdezzetek! :)

Első hajóutamon augusztus 4-11-ig vettem részt a Costa Luminosával. Tehát nincs összehasonlítási alapom és nagy elvárásaim sem voltak. :)

Koppenhágából indult a hajó, mi már előtte két nappal odamentünk, hogy alaposabban körülnézhessünk a városban. Túl sok látnivaló nem volt ott, szóval elég volt az idő. Kb. minden sarkon árulnak hot-dogot, aki ott jár, semmiképp se hagyja ki, isteni! :)  

Szombaton már 13:30-tól fel lehetett szállni a hajóra, mi kb. 14:00-kor érkeztünk meg a kikötőbe, nem voltak sokan, lehet, hogy később nagyobb lett volna a tömeg. Egy kis kellemetlenség azért adódott: a kabinunk be volt zárva (azt mondták, valami gyerek játszhatott vagy a csomagkihordó véletlenül becsukta az ajtót), a káryák pedig ott bent vártak, tehát kicsit szervezkedni kellett, hogy bejuthassunk. Mindenki segítőkész volt.

A hajóról bővebben:

A hajó – A hajó kinézete az itáliai ízlést tükrözi, ami tőlünk elég távol áll (pl. a Grand Barban egy óriási meztelen alak feküdt...). Zavarónak nem volt zavaró, alapvetően szépnek mondanám a hajót. Tiszta volt, minden kikőtőnél lemosták és frissen festették.

Az utolsó napon (amikor csak a tengeren voltunk) részt vettem egy túrán, ami a hajó „titkait” mutatta be, tehát megnézhettük a konyhát, raktárakat, gépházat, a személyzet helyiségeit, kapitányi hidat, stb. Nagyon érdekes volt, érdemes rajta részt venni! :)

Kabin - Korlátolt kilátással rendelkező szobánk volt, tehát a mentőcsónakokat csodálhattunk minden nap. Lehetett látni a tengert is, nem hiányzott a teljes kilátás. A balkon néha jól jött vola, hogy kimehessünk pl. fotózni, de ezt így is megoldottuk a felső szinteken. Hárman voltunk, egy franciaágyon és egy pótágyon aludtunk. A pótágy miatt annyira nem volt tágas a szoba, de nélküle abszolút elegendő lett volna a mérete. Az ágyak egész kényelmesek voltak. Apukám első éjszaka nem tudott aludni a számára túl nagy párna miatt, így a lepedőt végül a vastag pulóverével tömte ki. Másnap reggel a kabin stewardess ezt észrevehette és hozott neki egy kisebb párnát. Nagyon rendes volt tőle. Minden nap kétszer volt takarítás, óriási tisztaság és rend volt mindig.

Kiszállás, beszállás – Szinte mindig kb. 0,5-1 órával előbb értünk oda a kikötőkbe. Egyáltalán nem volt sor, gyorsan el lehetett hagyni a hajót. Beszállásnál szintén. Italt is bármikor bevihettünk, elnézőek voltak.

A végső kiszállás is gyorsan telt, a csomagjaink kint vártak. Kicsit zavaró volt, hogy hajnali 1-ig ki kellett rakni őket, 8-kor pedig elhagyni a kabint. Nem tudom, máshol is így megy-e.

Szórakozási lehetőségek – Volt két medence, egy külső és egy belső. Az egyiket szinte csak gyerekek használták. Mindkettő elég kicsi volt. Aki úszni szeretne menni, az csalódni fog. Volt még néhány jakuzzi is... Én egyiket sem próbáltam, időm sem volt rá, és hideg is volt.

A 4D mozi épp nem üzemelt. Annyira nem bánom, mert úgyis külön fizetni kellett volna érte.

A színházban minden este voltak előadások. Egyik sem volt olyan hűdejó, de ezt nem is vártam el tőlük. Legtöbb este tánc volt, egyik este pedig a kínai erőművészek „szórakoztattak”. Arra az 1-1 órára jó kikapcsolódás volt, de semmi több.

A Today-ben láttam, hogy minden nap voltak különféle programok, de szinte egyikre sem mentünk el, mert nem találtuk őket túl érdekfeszítőnek.

Reggeli, ebéd, vacsora – Mi minden nap a svédasztalos reggelin vettünk részt, tényleg olyan kantin hangulatú volt az egész (sosem ettem suliban, úgyhogy ez nem hozott elő belőlem semmi rossz érzést :)). A választék lehetett volna nagyobb is, pl. a sonka- és sajt-félék eléggé szegényesek voltak. Müzli szintén. A frissen sütött waffel, palacsinta és omlett, rántotta finom volt. Zavaró volt, hogy vadászni kellett az asztalokra a tömeg miatt.

Szinte egész nap üzemelt a pizza bár, aminek nagyon örültem! Úgy vettük észre, hogy az első napokban finomabbak voltak a pizzák, nem tudom, miért.... Mindegy, még így is ez volt az a kaja, ami a legjobban ízlett az út során.

Vacsora ültetéses volt, egy kedves magyar családdal kerültünk egy asztalhoz (ha esetleg olvasnátok és felismertek, sziasztok! :)). Néhány fogás közül lehetett választani. Eléggé válogatós vagyok, ezért sajnos szinte semmi nem ízlett. Az utolsó napokban egyre nőtt a tengeri kaják száma, már az illatuktól is a hányinger kerülgetett. A nap egyik fénypontja volt ettől függetlenül, tetszett, hogy mindig volt valamilyen téma és produkció a pincérek részéről.

Személyzet – A hajón dolgozókról csak áradozni tudok! Egytől egyik fantasztikus munkát végeztek! Mindeki mindig mosolygott, feldobták az egész napunkat. Az asszisztens pincérük (Julious Edo Esmas) külön megérdemli a dicséretet, csodálatos személyiség volt! Aki találkozna vele, adja át üdvözletem! :)

Norvég fjordok :

Útvonal

1. Koppenhága
  2. Oslo
  3. Stavanger
  4. Bergen
  5. Flam
  6. Hellesylt/Geiranger
  7. tengeren
  8. Koppenhága

Alapvetően az útvonal miatt választottuk ezt az utat. :)

Oslo – A kikötő tulajdonképpen a város közepén volt, ami nagyon kedvező. Itt a kertvárost néztük meg, ahol több múzeum is található. A várva várt skandináv nyugalmat itt tapasztaltuk először. A hot-dog itt is jó volt. :)

Stavanger – Barátságos hangulatú kis város mesébe illő óvárossal. Az olajtermelés központja, egy múzeum is található benne róla, de mi ezt időhiány miatt kihagytuk. Helyette egy 3 órás hajóúton vettünk részt a Lysefjordhoz. Pechünkre pont az út kezdetén kezdett el esni az eső... Még ennek ellenére is elképesztő tájakat nézhettünk meg, csodás volt!

Bergen – Itt nagyon sok látnivaló volt (Rosenkrantz Tower, Hakonshallen, Bryggen, Mariakirken, stb.), szerencsére sikerült szinte mindet meg is tekintenünk. Felmentünk a Floibanennel 150 m magasra. Itt is gyönyörű látvány tárult elénk, az idő is szép volt. Jó volt látni a várost felülnézetből. A halpiacot és az óvárost is kötelező megtekinteni!

Flam – A kedvenc kikötőm az 5 közül. A városhoz vezető úton is már fjordok vettek körül. A kikötő pedig a fjord közepén volt. Sajnos a híres vasútról lecsúsztunk, mert már az összes jegy elkelt rá. :( Ehelyett egy busszal és hajóval néztünk körül a környéken. Gudvangenbe és Stalheimbe is eljutottunk. Gyönyörű napos idő volt, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy itt tudtuk a legszebb képeket csinálni. Tényleg elképesztő volt a látvány, a 2 órás hajóút vissza Flamba minden pénzt megért!

Hellesylt/Geiranger – Hellesyltben csak azok szállhattak ki, akik részt vettek Costa kiránduláson. Kicsit bánom, hogy mi kihagytuk, mert beszámolók alapján nagyon megérte a magas ár ellenére.

Geirangerben mentőcsónakokkal hagyhattuk el a hajót, külön örültem neki, legalább ezt is kipróbáltuk! :) Sajnos egész nap szemerkélt/esett az eső. Ködös volt az idő, de így is gyönyörű volt minden. Vízesések mindenhol, magas hegyek, stb... Amikor elhagytuk Geirangert, még a hajóról is nézhettük a fjordot, hiszen nagyon hosszú volt. 

Összegezve nagyon jól éreztem magam az úton. :) Különösen a „hajó feeling” fogott meg, biztos, hogy nem ez volt az utolsó hajóutam. A fjordokban sem csalódtam, egészen más élőben látni őket, mint a fotókon. Aki szereti a természetet és egy kis kikapcsolódásra vágyik, az mindenképp tekintse meg ezeket az elképesztő képződményeket! :) Végül azt azért meg kell jegyeznem, hogy Norvégia elképesztően drága ország, szinte minden a duplája az itthoni áraknak. :/

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.17 0 0 2417

tudjátok, hogy kb. mennyi idő után szokta az MSC feloldani a zárolást a bankkártyámon?

köszi

Babszi75 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 2416

Szia martifelvidek!!!

Nekünk ez az út azért kicsit drága lenne!!Azért köszi!!!

Előzmény: martifelvidek (2404)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 2415

Na,ezekre majd rákeresek!!!A Sissi kastély tényleg nagyon érdekelne minket.Bár azt olvastam valahol,hogy csak a kastély egyik része maradt múzeum a másik része kaszinó lett..???

Paleokastritsában kb. hány Eu egy túra??2 felnőtt és 2 kisgyerek mennénk.

Előzmény: Utas2 (2413)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.16 0 0 2414

Szia!!!

Akkor sajnos "nem egy csónakban evezünk"!!!Mi okt.12.én megyünk az Armoniával ugyanerre az útra.

Remélem, ha hazajöttök írsz egy hosszú élménybeszámolót.Szívesen vennénk.Üdv.

Előzmény: hajós ancsi (2407)
Utas2 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 2413

Achilleon-ban van a kastély, ahogy emléxem, kábé 20-25 perc autóval Korfu városból.

Paleokastritsára keress rá a neten, csodálatos tengeri barlangok vannak ott, csónakkal lehet körbejárni, kábé 45 perc egy túra.

Előzmény: Babszi75 (2398)
lakadri Creative Commons License 2012.08.15 0 0 2412

Jajj, de jó, akkor nem csak mi leszünk magyarok! :D  Bár olvastam, hogy ilyen nagy hajón voltak, akik nem futottak össze...

Előzmény: DeeZ (2408)
lakadri Creative Commons License 2012.08.15 0 0 2411

Mi is autóval megyünk. Vagy csak ketten, vagy rokonok visznek le, és ők ott töltenek pár napot. Sajnos ezt még pontosan nem tudjuk...

Előzmény: manh (2410)
manh Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2410

Mi is MSC Orchestrával hajózunk azen az útvonalon, de szept. 23-tól. Ti hogyan utaztok Livornóba? Mi valószínűleg autóval, 4-en.

Előzmény: lakadri (2389)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2409

Olaszországban október a csúvs szezon, mert akkor a legjobb az idő. Mi tavaly november elején 26 fokban a jakuzziban ülve néztük a kikötést Nápolyban. De röviden a válasz: fantasztikus az idő.:)

Előzmény: DeeZ (2408)
DeeZ Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2408

Szia lakadri,

a párommal mi is ezen a járaton leszünk, reméljük szép időt fogunk ki. :)

Kérdés mindenki felé: október elején/közepén milyen az időjárás a Földközi tengeren és a mediterrán városokban (Nizza, Valencia, Nápoly, stb.)?

Előzmény: lakadri (2389)
hajós ancsi Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2407

Augusztus 24-én idulunk az Armóniával Velencéből.

Előzmény: Babszi75 (2399)
martifelvidek Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2406

megkell nézned az MSC útvonalát  hogy hol kök ki a hajó  lehet hogy ők közelebb kötnek ki  és akkor már nem kell annyit buszozni

Előzmény: Törölt nick (2405)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2405

Nagy kár, mert nagyon szemeztünk az MSC Vörös-tengeri útjával, és még a kirándulásokba is belemennénk, de ennyit nem szeretnék utazni.

Előzmény: martifelvidek (2404)
martifelvidek Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2404

Szia

babszi75

hát az út egy főre  nekünk a hajó jegy 1600,00 Euro  de ez attól is függ hogy milyen kabint választasz mi a kilencediken voltunk  és balkonos volt

az Aidának ezek a kabinok a legdrágábbak  mert a 10-13 szinteken már nincsenek kabinok csak az éttermek, a színház és a medencék

a repülőjegy pedig Antalyába 250,00Euro egy főre, persze az is számít hogy mi augusztusba voltunk ami a csúcsszezon , ősszel ezek az utak sokkal olcsóbbak

volt a hajón még 2 magyar házaspár  ők lent voltak a 4-en és ablakos kabinjuk volt  nekik olcsóbb volt azt tudom

cruzos

tudod Egyiptommal az volt a baj hogy mi az Aidán keresztül nemakartunk menni  mert reggel 7,00 órakor indultak és este 19.00 óra körül  jöttek meg  egyik házaspár volt velük  és 3,5 órás volt az út  Kairóig, meg a piramisokig  ahol végig kísérték a buszt fegyveres őrők  ott lehettek kb.3-4 óra hosszát  és vissza , végig melettük voltak a katonák, magába a piramisoknál szép volt azt mondták

az a gond hogy Port Saidból  Kairó  messze van  és saját magad nemtudod megoldani  főleg ha katonai kiséret kell nem úgy mint Izraelbe

Mi is voltunk már máskor Hurghadán  de ott nem mentünk be a központba  csak a szállodasoron szoktunk sétálni, ott minden rendbe  volt és szép is volt,  de állítólag  ott is a városba hol nincsernek turisták  épp ilyen szemét és bűz van,

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 2403

Márti, Egyiptom egy kicsit elgondolkodtatott, pedig azt hittem így a legjobb megnézni.

Nagyon várom a fjordos beszámolót is.

Babszi: nyitottak a jakuzzik, de nem lesz rossz időtök, nem úgy, mint nekünk északon.

Ide rakom a képeket, hátha megjön másnak is a kedve egy kis Siljához:

Silja Serenade

Welness a Serenadon

Promenade a Silján.

Ha valakinek megjön a kedve, van még Tallinkos hajóképeink.

placika01 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2402

Igen jóhelyre jött. Írtam is vissza a másik email címemről.

üdv.

Előzmény: doki0614 (2385)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2401

Cruzos!!

A jakkuzikról amikről írtál.Tudod ahol fél óránként kiszállítanak minket fedett helyen vannak???

Előzmény: Törölt nick (2370)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2400

martifelvidék!!!

Ha szabad érdeklődni.Mennyi volt ez az út nektek a főre??Mert mi is szívesen kipróbálnánk másik hajóstársaságot is...csakhát azok a piszkos anyagiak....!!!

Előzmény: martifelvidek (2397)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2399

Szia hajós ancsi!!

Mikor mentek az Armoniával??

Előzmény: hajós ancsi (2388)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2398

Szia Utas2!!

Köszönöm a megoldást a Sissi kastéllyal kapcsolatban!!!Kb. hány km.a kastély a kikötőtől???És melyik városban van helyileg??

Húú,most biztos nagyon tudatlannak tűnök,de mi is a Paleokastritsa pontosan??

Előzmény: Utas2 (2390)
martifelvidek Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2397

Szia

igen magyar utazási irodánál foglaltam le az utat  -- hajosutak.com -- oldalon de végül is a For Two Utazási iroda Budapest/Tui utazási központ/  de viszont a többi dolgot  vagyis a becsekkolást a fedélzeti pénz és a kirándulást

már az Aida honlapján intéztem mindent mert az utazási iroda megadta a foglalási számomat  és akkor az ő honlapjukon/Aida.de/ tudtam

figyelni mindent a foglalással kapcsolatba és a kirándulásokat is itthon mindent elintéztem

mi Antalyába szálltunk be a hajóra és este 22.00 órakor indult a hajó  így folyamatosan jöttek egész nap az utasok így egy percet sem kellett

várni mert nem volt előttünk senki elkérték az útlevelet lefényképeztek oda adták a hajó kártyát és már mentünk is a kabinba a leszállás  a hajóról szint így volt mert nincs összejövetel egy helyen mint a Costánál vagy az MSC-nél, megreggeliztünk  és 10.00 órakor simán kiszálltunk tömeg sehol

menekülési gyakorlat volt és  sokkal fegyelmezetteb mint a többin sőt mindenkinek lekellet jelentkezni  és aki hiányzott azt is lehívatták bemondón keresztül ezt komolyan veszik kb fél óráig tartott/ mi tavaly az MSC nem is voltunk lent és senkinek sem  nem hiányoztunk/

Előzmény: Badó (2394)
hajós ancsi Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2396

nagyon érdekelne a leírás az útról. Köszi

Előzmény: sea-monkey (2383)
hajós ancsi Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2395

Köszönöm a válaszod. Irod hogy ha nem chekkoltam on-line akkor sorszámot kapok a beszálláshoz. Ha be chekkoltam előre akkor mi  a teendő? Mennyi kp-t kell letenni kabinonként ?  Köszi

Badó Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2394

Szia,

Én is néztem az Aida hajókat, jó, hogy írtál róla.

Pár kérdés:

-ki/be szállás gyorsan ment?

-volt menekülési gyakorlat?

-magyar utazási irodánál foglaltál?

köszi

Előzmény: martifelvidek (2386)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2393

Babszi mondta, hogy írjam le ide is, nem hiszem ,hogy érdekel valakit, mert mindig leszúrnak a spórolásért, ezért csak az olvassa akit érdekel és spórolni szeretne:

Mi régebben mindig a benti parkolóban hagytuk a kocsit, amit most felemeltek 95 eurora (1hétre). Ez a kikötő helyi parkolója. Beviszed a kocsit, kijövetkor fizetsz kártyával vagy kp-vel az automatánál. A városban Margherában nem akartuk hagyni a kocsit, mert az számunkra elég messze van, és nem őrzött. A szállodában ugyanúgy fizetni kellett volna, ezért az  idén új helyet kerestünk. Én bevitem a családot a hajóhoz, majd vettünk 2 db buszjegyet, és visszajöttem egyedül a híd túloldalára. Ott az első lehetőségnél, ami több helyen is lehet, de a GPS segít, visszafordultam, és mielőtt felmentem volna a hídra előtte nagyon sok magán parkoló van, ami mindegyik zárt éjjel-nappal őrzött, és 4 euró/nap. Utána felszáltam a buszra (a buszon több mint kétszer annyi a buszjegy) és busszal visszamentem a Terminál bejáratáig. Az Agip (most Eni) kútnál leszálltam, és ott a hajó. Egyébként, ha elfelejetetek buszjegyet venni a parkolóőr is árul ugyanannyiért. Visszafelé ugyanez fordítva. 60 euró spórolás!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!