Sziasztok! Német ebay-re tettem fel pár Leslie alkatrészt (1 db tölcsér, 2 db lassú-gyors motor, az egyik 220, másik 110V), természetesen magyar nyertes esetén nem annyi a posta, amennyi oda van írva. Érdeklődni emailben. Üdv: Viktor
Most készültünk el a The Nice feldolgozása alapján J. S. Bach 3-ik Brandenburgi Verseny, Allegro tételének videojával amit szeretnék megosztani veletek.
Elhelyezési problémák miatt eladnám vagy elcserélném Farfisa VIP 202R és 500 tranzisztoros orgonáimat. 202R tökéletesen működik, 500-nak van kisebb problémája, (ami környékbeli szervízháttér hiányában nem lett helyrerántva, szokásos frekvenciaosztó IC problem, oktávonként két hang nem szól).
Erősen ajánlható 60-70-es évekbeli hangzást kedvelőknek, kísérletező kedvűeknek(effektekkel vadítva elég érdekes hangzások érhetőek el, rajzfilmzenétől a horrorig, Collegium Musicum-tól QOTSA-ig igen sokféle felhasználhatósággal)..
Amúgy a kettő közti VIP modelleket, vagy az 500-at használta a Zeppelin, Sun Ra, Simple Minds, Tangerine Dream, állítólag Kraftwerk, Oldfield, egyéb krautrock zenekarok, stb.
A korábbi Professional szériát váltotta a VIP, ennek zászlóshajója volt az 500, később a 600..
:D Na jó...ezt télleg' összezavartam... Arra gondoltam, hogy egy full 88888888-nál nagyon hasonlít a Hammond-Suzukik hangja egymásra (XB-XK-SK). Persze sokkal jobb egy mai Sk, mint az öreg XB. Úgy voltam vele, hogy a nord-ok évek óta jobb klónok, mint a szuzukik, de mostmár utolérték a svédeket... na, de ez csak az én véleményem...
A zenéjüket jól ismerem, nagyon nagy élmény volt 100%...
Igazad van a nótbukkal kapcsolatban. Viszont sikerülhet jól is a dolog...és soxor, sokaknál működik (nála is 2007-ben). De ha nem, akkor nagy gáz van. Főleg, amikor egy csomó hanxín onnan szólt volna. :/
Ez a lezli nem is 145-ös hanem angol 147-es! Zoknival a dobrotorján nincs ugyan szélzaj, de eléggé ki is heréli a mélyeket.
Én továbbra is mellőzöm a nótbúk hangkeltést. Millió macera van vele. Főleg ha gyümölcsről van elnevezve. Mire föláll ha föláll. Meg legtöbbször billeg valami építményen. Kilóg a bele ha normális dinamikájú DA konvertert akarunk használni+midi. Meg nagyon kell rá vigyázni, ami egy koncerten gyakran nehezen jön össze.
Ámbár nem szólhatok, a sampleremnél is van bőven drótdzsungel. Ellenben könnyű, olcsó, nem kényes. Ja, dinamikában verhetetlen.
Érdekes egyenletet írtál föl:
Az SK1 úgy szól mint az XB1, de szólnak olyan jól mint a Nordok. Ez azt jelenti hogy SK1=XB1; XB1=C2D ? :-)
Mégvalami, hogy, mit zenéltek, az hogyan jött át nektek?
Jól éreztem magam bizony. :) Kissé keserűen sorsszerű, hogy pont a koncert előtt beszéltünk a notebook alapú zenélés buktatóiról, szerencsére maradtak még megbízható amerikai termékek a színpadon (Moog és Leslie - a lényeg). :) Koncert után váltottam néhány szót Ryo-val, roppant közveten és jó humorú fickó, kedvenc orgonistáinak Jimmy Smith-et és Emersont nevezte meg.
Bár a technika ördöge végig jelen volt a tegnapi Spock's Beard koncerten (A38)... és az egyik szintit végleg ki kellett iktatni... Okumoto mester próbálta menteni a menthetőt...
A 'vasak' jól szóltak... (Nekem az Sk is szuzukisan szól, még mindig ...akárcsak az XB-1-em. De azért már szólnak olyan jól a klónjaik, mint a nord-ok...) És fórumtalálkozó is volt Sycsa Hammond-os kollégával ... ;) Remélem, jól érezted magad... sajnos Ryo-t alaposan összezavarta a lefagyott Apple... nem tudta megmutatni milyen is ő igazán.
Alkalmi vétel: A Nord C1-emet odaadom áron alul, kérésre keménytokkal. Alkuképes vagyok, el kellene adnom, már megvan az utód (stage2 SW73 - tuti cucc). Szuper jó klón, nagyon jól kiszolgált. Kiváló esztétikai állapotban. (302500959)
Bizony, bizony, kiváló koncert volt, ez a röpke ízelítőből is kiderült. No de sebaj, következő alkalommal több fog jutni nekem is, s addigis kárpótol a felvétel, ami remélhetőleg nemsokára megérkezik. :)
Rég volt, rég volt, de érdemes visszaemlékezni ezekre a koncertekre. Ezelőtti szombaton Matyóék triója és a szünetében Vas Bence most triója szólalt föl.
Matyóék zúztak rendesen, Bencééknek meg szép bemutatkozás volt. Orgona-dob-ének, most gitár nélkül. Egy asztal körül egész komoly hammondos szakkör gyűlt össze :-) Sajnálkoztunk hogy aki nem jött el, miről maradt le.
A múlt pénteken meg Magi Krisztiánnal egy swinges, hammondos négyes volt. Szintén megjelent pár Hammond rajongó és tulajdonos.
A műsor vegyesen standard és meghökkentően swingbe átforgatott rock zúzások. Új színfolt, más mint a többi hammondos csapat, pont ezért nagyon is helyük van a palettán! Az orgona Viscount DB5+csöves előfok+Allsound lezli volt.