Örökrangadóra készül a Kaposvári KK. A férfi kosárlabda élvonal hétvégi fordulójában a somogyi együttes Dombóvárra látogat, és a fiúk abban bíznak, hogy a régi időket idézve elhozzák a két pontot a tolnaiak otthonából. Az elmúlt időszakban egyébként nagyot változott a világ a honi kosárlabdaéletben: a Dombóvár a második helyen áll, a KKK viszont nincs az első nyolcban. Dzunics Braniszláv tanítványai mindenesetre szerdán a másik tolnai egylet, a Paks legyőzésével melegítettek a rangadóra…
A két csapat négy alkalommal találkozott egymással az elmúlt évadban, és nem jutott túl sok sikerélmény a mieinknek. A bajnokságban 2007. november első hétvégéjén, Dombóváron csapott össze egymással a két örök rivális. A házigazda kihasználta a somogyiak gyenge dobóformáját és védekezését, és végül 81-74-re nyert.
Novemberben még két Magyar Kupa-mérkőzést is láthattak a sportág barátai. A sorozat harmadik fordulójának sláger-párharca eleinte igazán szorosan alakult, a kaposvári találkozó ugyanis döntetlen-eredménnyel ért véget. Az egy héttel később rendezett visszavágón már érvényesült a papírforma, és a tolnaiak 86:71 arányban győztek.
A két együttes legutóbb tavaly februárban találkozott egymással. A kaposvári sportcsarnokban, mintegy 500 vendégszurkoló előtt a Dombóvár 87-78-ra győzött. Az elmúlt évadban a dombóváriak a bajnoki negyeddöntőig jutottak, Kaposváron pedig a bennmaradásnak örülhettünk.
A nyáron aztán Dzunics edző elhagyta a tolnai kisváros kispadját, és visszatért a somogyi megyeszékhelyre… Az új idényben nem sokat változott a helyzet: örök riválisunk 9 győzelemmel és 3 vereséggel a második, míg a KKK 5-7-es mutatóval a 10. helyen áll. Az újesztendő mindkét oldalon jól indult. A Dombóvár Debrecenben harcolta ki a győzelmet, a somogyiak viszont kellemes meglepetésre megverték a bajnokesélyes Paksot. Úgy fest tehát, hogy az önbizalom mindkét oldalon adott a szombati derbi előtt.
- Megpróbáljuk kihasználni ezt a pár napot a készülésre. Az érzelmeim? Nem olyan érdekes dolog. Én nagyon szerettem ott lenni, nagyon jó szezont produkáltunk, és aminek örülök, hogy ezt a folyamatot tudta tartani az új bajnokságban is. Egy élcsapathoz megyünk, az élmezőnyhöz tartoznak, meg kell mondani - fogalmaz Dzunics Braniszlav vezetőedző. - Teljesen új csapat, nem lehet az én munkámról beszélni. Jó meccset szeretnénk játszani. Nem mi vagyunk az esélyesek, de próbálunk magunkból mindent kiadni, ami van.
A dombóváriak kerete sokat változott tavaly óta: a légiós sort megcserélték, Szőke Balázs pedig éppen Kaposvárról tért haza.
A Dombóvár – KKK találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a dombóvári városi sportcsarnokban. Az örökrangadót élőben láthatják honlapunkon, a www.kapos.hu internetes oldalon, a mérkőzést felvételről közvetítjük vasárnap este fél nyolctól a Kapos Televízióban.
Ismét nagy sikert aratott a sportbarátok körében a Kapos.hu élőképes internetes közvetítése. A szerdai KKK - Paks NB I-es kosárlabda rangadót 8 országból csaknem 650-en kísérték figyelemmel, a hazai nézők mellett például az Egyesült Államokból, Angliából, Dániából, Lengyelországból és Hollandiából is voltak nézőink. Szombaton újabb mérföldkőhöz érkeziünk: először láthatnak élőben a honlapon idegenbeli mérkőzést! Szombaton 18 órától a Dombóvár - KKK örökrangadót izgulhatják végig azok, akik rákattintanak a Kapos.hu-ra.
Rengeteg fault a meccs elején, elképesztő barom fújások ide - oda, én természetesen úgy éreztem, hogy inkább ide. Vezetgetett az Ase, de egyáltalán nem voltak meggyőzők, főleg légiósok, a négy néger közül a kopasz volt jó egyedül, a többi fos, mint ősszel a Szolnokban. Csaplár állította be csuklóját, bedobta a hármasait. De nem tudtak elszakadni. Nálunk Hofi kezdett agilisan, úgy játszott, mint nyáron az edzőmeccseken. Bánénak később rendezni kellett a támadásainkat, mert néha szokásosan nem volt bennük elképzelés, nulla mozgással. Aztán a 3. negyed elején Benő robbantott, mindkét térfélen nagyot alakított. Átvettük szépen a vezetést, ráhúztunk és a 4. közepére már 17- tel is mentünk, eddigre Larry vette át a vezető szerepet, nagyon higgadtan vert be 2 hármast, nagyon messziről például. Aztán feljött az Ase 10- re majd 6- ra is, de összekaptuk magunkat, és a végén bedobálgattuk a büntiket. Ja, érzésem szerint egész meccsen jól dobtuk öket, ilyen is régen volt. És nyertünk, bírtuk a METÁLT. :) És, amit Gulyás kapott a meccsen, hát bánhatod, hogy arról is lemaradtál! :))
Látod megmondtam!:) A következő még ennél is nehezebb lesz, mert ugye az El Classico, az helyezéstől függetlenül kettőzött erőbedobás mindkét csapat részéről, meg azért ezután az eredmény után a dombóváriak is jobban oda fogják tenni magukat. És szerintem jövő szerdán az Alba sem hatalmas mellénnyel fog hozzánk jönni, mert akkor megfázhatnak és szerintem ezt a mai eredmény után, ők is jól tudják. De ez a CSAPAT képes bravúr(ok)ra!
Aha, kösz! Remélem Kestutis végre mutat már valamit a meccsen, Larry meg látatlanban megdobja a szokásos 30/9- ét, a többiektől csak a fáradtolaj elleni teljesítményt remélem. Ha ez így meg lesz, akkor jó is lesz! :) Már nagyon várom a meccset!