hát igen.ha jön egy sokkal kisebb kalibeű zenekar azt agybafőbe reklámozzák.lásd bryan adams,aztán ha voltak 5 ezren a koncertjén.vagy adave grahan.azon sem voltak sokkal többen.
pedig azokat reklámozták rendesen.
Igen, valszeg benne van ez is, hogy kevesebben mennének pár hónapon belül. Igyekeznek hát olyan helyekre betenni, ahová a szélesebb aglomerációból is betérnek (elszántabb) vendégek. Párgába elmegy a német, az osztrák, a lengyel, a szlovák és a magyar is, Lengyelország meg mindig biztos bolt ugye a valaki által már fölemlegetett negyvenmilliós populációja okán.
Mindegy.
Ha van konkrét terv, én szívesen bevállalom az utat, de ha nincsen, azt is túlélem:)
Üdv!
Szerintem azért jóval többen voltunk félháznál. De akár 8 ezer, akár 10 ezer ember volt kint a Kisstadionban, ahogy olvagattam Nicko beszámolóját, azért jópár helyszínt leköröztünk létszámilag (igaz máshol 7 ezres helyen volt telt ház). Szerintem csak a promotereken múlott ezúttal, h nem jönnek, elvégre Bruce is reményét fejezte ki a koncerten, hogy visszatérnek. Ahogy én gondolom, a zenekarnak nem sok "köze" van ahhoz, hogy hol lépnek fel, mindent Smallwoodék intéznek, és oda mennek, ahol van lóvé. Itt viszont nem merte senki feldobni az összeget, ami vhol érthető is, 4 hónapon belül nem biztos, hogy mindenki kiad 2x6.500 forintot a Maidenért, aki ott volt júniusban.
amúgy egyetértek a gondolatmenettel; a szervezők a nagy öregeket nem feltétlenül tudják elérni az egész oldalas Metal Hammer hirdetésekkel, a plakátozás meg elég ramaty volt. Legalább oszlopokat bérelhettek volna itt-ott. A tv, rádióról nem is beszélve.
Szevasztok, méjdenes teskók!
Régóta olvasgatlak benneteket, bár csöndben, nem hozzá-beleszólva.
Hogy most nem jönnek, ez nem meglepő.
Itt leszarják őket. Sehol nincsenek meghirdetve, abszolút csak szájról-szájra terjed, hogy jönnek.
Most, mikor itt voltak, délelőtt visszavittem egy filmet a kölcsönzőbe, ahonnan aznap nem hoztam ki semmit sem, mondván, hogy ugye koncert.
Kiderült, hogy a tékás csaj is fan, de gőze nem volt róla, hogy jönnek, és hogy aznap... Ő is jött volna, előtte úgy intézi. De nem.
Kis propagandával megtelt volna stadion, de ahogy 3 éve, úgy most sem áldoztak erre.
Gondolták, ami nyereséget hoz, annyi összejön reklám nélkül is, a többletnézők behozatala reklámmal meg már nem rentábilis, mert a hirdetések nélkül betérő nyolcezer ember is hasznot hoz, a másik nyolcat behozni reklámmal meg... Annyit hoznak, amennyibe az értük gründolt reklám is kerül, úgyhogy inkább hagyják az egészet.
Ez még önmagában érthető is valamelyest, viszont a Kisstadion elég szarul néz ki félházzal egy ilyen együttes fellépésekor úgy, hogy a város másik fele a spórolás miatt teljes tudatlanságban alussza át a nagy estét. Kétszer játszottak bő félház előtt, és mert ez most amúgy sem akkora eu-turné, mint az előzőek, azokat a helyeket húzták ki a listáról, amelyeken nem tapasztaltak akkora látható és mérhető érdeklődést.
Az új albumot várom, kíváncsi vagyok, nagyon nyerset ígérnek, olyan zeppelineset, bár megjegyzem: a NO PRAYER hangzása is zeppelinesen nyers volt, egy régi istállóban vették föl ugye.
Maga Harris mondta, hogy olyan eredetire és élőre sikeredett, hogyha alákevertek volna némi közönségmorajt, a kutya meg nem mondja, hogy ez egy stúdióalbum. A két Blaze-es album is hasonló amúgy.
Hangzásra tehát sok újat nem várok, mert a bő húsz év alatt gyakorlatilag a létező hangzásvilágok mindegyikét bejárta a Maiden, a dalokban pedig tutti, hogy nem csalódunk.
Jah, és írjatok föl a listára engem is, mert ha Prága, ha Lengyelország, én benne vagyok a kalandban. Mondjuk jobb a lenygel kaland, mert ha a koncerten előveszi az ember a magyar zászlót, hogy hadd lássák, mekkorát tévedtek!!!:))), ott nem dugják föl a seggén a becherovkás üveget a torkáig...
Deep Purple-t meg felejtsétek, öt éve kint voltem... Szar volt a hangzás, lelketlen a játék. Akkor sem volt már az agy, vagyis Ritchie, most ráadásul a másik kövület, Lord sem lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy az új verzsön rosszabb, mint a régi, de hogy nem Deep Purple, az is biztos. Inkább a Maiden, higgyétek el!
Lehet! Nov.7, péntek lenne Katowice - az még suli szempontjából is jó. Így inkább csak pénzkérdés a túra. Addig még eldöntöm :) A többit megbeszéljük...
Én voltam a lengyel-magyar focimeccsen (Chorzówban, ami közvetlenül Katowice mellett fekszik), kb 20 fős kisbusszal, 8000-ért. Az út kb 10 óra volt, de sok megállással.
Ezt beszoptuk,mert utána mennek amerikába,ázsiába satöbbi.tehát tuti nem lesz.mondjuk én is szivesen elmennék a lengyel bulira,ahogy nézegettem a képeket arról a koncertről,elég forró hangulatú lehetett:))
Wed 22 Oct - CZE Prague T-Mobile Arena
Fri 24 Oct - GER Munich Olympiahalle
Sat 25 Oct - GER Stuttgart Schleyerhalle
Mon 27 Oct - ITA Milan Filaforum
Tue 28 Oct - ITA Firenze Palasport
Thu 30 Oct - SWI Zurich Hallenstadion
Sat 1 Nov - SPA Barcelona Pavello Olympic Badolona
Sun 2 Nov - SPA Madrid Palacio Vistalegre
Tue 4 Nov - GER Frankfurt Jahrhunderthalle
Wed 5 Nov - HOL Rotterdam Ahoy
Fri 7 Nov - POL Katowice Spodek Mystic Festival
Mon 10 Nov - FIN Helsinki Hartwall Arena
Wed 12 Nov - DEN Copenhagen Valby Hallen
Fri 14 Nov - SWE Stockholm Globen
Sat 15 Nov - SWE Gothenburg Scandinavium
Mon 17 Nov - GER Hannover Eilenriedehalle
Tue 18 Nov - GER Berlin Arena Treptow
Thu 20 Nov - BEL Leuven Brabenthal
Sat 22 Nov - FRA Paris Palais Omnisports de Bercy
Viszont az eredeti változat rákerült a Nightmare On Elm Street 5. filmzenealbumra, illetve csak azon jelent meg eredetileg. (később válogatásalbumokra is rákerült, pl. Best of B.D.)
Viszont Bruce eredetileg tényleg oda írta, csak amikor Harris meghallotta a számot, rögtön azt mondta, hogy stipi-stopi. Mint filmzenét letiltották, viszont felvették a Maidennel is a számot, kiadták kislemezen, és karácsonykor listavezető lett :)
Nemrég olvastam, hogy valamelyikőtöknek megvan a mostani budapesti Iron Maiden koncert mp3 formátumban. Ez nekem eléggé kéne.
Cserébe tudok adni kb egy tucat Dream Theater bootleget + néhány koncertvideót is.
Email címem: el_recortebordes@freemail.hu
Ha jól emlékszem, valaki itt azt mondta, hogy megvan a mostani Bp-i Iron Maiden koncert mp3-ban.
Van egy rakat dream theater bootlegem, ha érdekel, ha nem, légyszi akkor is írjál már mail címemre mert kéne a felvétel.