A parkettarés nem csak esztétikai hiba! Ott befolyik a víz, és a parketta megszívja magát, deformálódik. Ezt javíttatni kell. Nemtom, miért, de nőnek a rések, legalábbis én ezt tapasztaltam. Amúgy jó minőségű a parketta, amit itt leraktak. Jól bírja a bútortologatást.
Igen, a mai napon megtörtént a műszaki átadás, amin néhány egészen apró és egy nagy hibán kívűl semmi kivetnivalót nem találtunk. Igazából a nagyobb hibát (világos parkettán a merőleges illesztések a kelleténél jobban látszanak, itt-ott még résecske is van közöttük) felirattuk, de nem valószínű, hogy emiatt felszedik az egész parkettát...
Egyébként meg vagyok elégedve, minden nagyon profin kivitelezett.:)
Igen ma volt és igazából nem találtunk semmi egetverő hibát,egy ket koszfoltot az erkélyen de semi különös ,nekem a kert nagyon tetszett csinaltam egy pár képet is róla,megprobálom beszurni,
amyugy nekunk is a 30 napot mondtak ,remeljük igy is lesz.
Hát ezt csak képletesen írtam! A lakás állapota nem gátolná a költözést, de sajnos azok a piszkos anyagiak az utunkba állnak. Módosítások extra összege és a hitel maradéka még hátra van, így az október közepe marad legkorábbi időpontnak.
Addig is elkezdjük lassan a szanálást és mire oda jutunk, hogy mehetünk, már csak 2 doboz és az ágy marad amit magunkkal kell vinni... :o)
Elfelejtettem reggel megnézni a közös képviselet e-mailcímét a házban. Légyszi valaki dobjon meg vele.
Viszont megint volt egy csomó zacsis szemét a tárolóban, a kuka meg kint a kapu előtt. Én ezt nem értem.
Pont annyira, mint amikor valaki a wc mellé pisil. Nekem mindez kb 3 éves korom óta megy. Anyu tanította. Szemét a kukába, használt zokni a szennyestartóba, pisi a wcbe. Köszi anyu. Szeretlek. Túlképzett vagyok a mai fiatalok körében????
Ma kiragasztok a liftbe egy papírt. Hátha olvasni tudnak :)
A Heineken részemről is preferált, így a business akár mehet is! :)
A Beck's-et nem szeretem, a Drehernek mint cég meg dologzok, így azt meg utálom :)
Szóval ha ellenálhatatlan késztetést érzel arra, hogy segíts a hűtő, a giga ágy, stb felcipelésében, szerintem ne fogd vissza magad! Sör lesz! Hűteni nem fogom tudni, de nem is baj, mert addigra már valószínű kint a betonon is behűti magát!
Nagyon helyes nyaggasd csak őket! Érezzék a törődét. :)
Ja, és ezt nem fogjátok elhinni:
Amit hétfőn reggel megnéztünk a lakásban és jegyzőkönyvbe vettük, hogy hiba vagy nincs beépítve /nekünk a konyhában voltak csak ilyenek/, azokat még hétfőn lejelentették a konyhastúdiónak és kedden már meg is csinálták.
Szóval, mi j7en megyünk! :)) Már csak azt tudnám, hogy visszük fel az ágyat.... :o)
Hát én részemről utálom a költözést, de leginkább nem a pakolás miatt, hanem hogy hetekig fogalma sincs az embernek, merre vannak a cuccai. Ez ugye nem áll fenn, ha más költözik, szóval, ha nincs más dolgom... Sörből Heineken, Beck's, Dreher (a sorrend nem feltétlen tükrözi a preferenciát :) ).
Emlékeim szerint miután annak idején megnéztük a lakást, még egy hónapig már csak azért sem lehetett költözni, mert még dolgoztak a mesterek az épületben. Javították a kisebb hibákat a lakásokban, közös helységekben. Szerintem is október eleje-közepe teljesen reális.
Az átadáskor is beszéltem velük és telefonon is szekáltam őket /szerintem már mindenki tudja az AL-nál ki vagyok, mert amikor hívom őket és bemutatkozok, egyből kapcsolnak tovább:)/ és egybehangzóan az a véleményük, hogy október közepén lehet költözni, főleg úgy, hogy semmi komoly hibát nem találtunk a lakásban.
Én még azért az október végét lőttem be magamnak. Mit csináljak: szeretem a kellemes meglepetéseket...
AndreW77!
Ezt értsem úgy, hogy te jönnél segíteni? Milyen sört szeretsz? :O)
Internetről csak annyit, hogy én marha kb 2 hónapja köttettem be az interware-en keresztűl. Az IKON internet guru segítségét én már tuti igénybe veszem. Majd kérek tőle időpontot tanácsadásra! Lehet?
Én beszéltem a WLA-val, azt mondták felveszik a kapcsolatot az AL-lel, a jó kapcsolatra tekintettel nem okoz gondot a gyors bekötése a netnek. De azért nem árt írni nekik (ugyebár minél többen vagyunk annál jobban csipkedik magukat) a support@wla.hu-ra. Ide jeleztem én is a szándékot.
Felőlem a mi internetünkön lóghatnál, be van lőve rajta a wifi is mindenféle védelemmel, de sajna nem fog menni. Már a szomszéd szobában is érezhetően gyengébb a jel, Ti meg legalább 30m, meg 2 külső fal távolságra lennétek... Mondjuk megpróbálni meg lehet, de ne nagyon építs rá! Egyébként WLA 2-3napon belül jött bekötni...
szaboattila: az ágyat annó nekünk is darabokban és kézben a lépcsőházban sikerült felvinnünk. Nem beszélve a 220cm magas, 110cm széles üvegajtókról a szekrényhez... Izzadós, sokSörbeKerülős, igazi haverokGyertekSegíteni buli :)...
Igen szomszédok leszünk /D504/ és mi is csütörtökön megyünk a műszaki átadásra 11-re ugyhogy még az is lehet,hogy találkozunk.
Az internet miatt izgulok egy kicsit mert én már függő vagyok)),már azon is morfondiroztam ,hogy ha valaki vállalja az IKON 1-esek közül a netmegosztast arra a kis időre amig nem koti be hozzánk WLA akkor letelepiteném hozzá a wifi routeremet(Termeszetesen a netet arra az időre én fizetném) ugyhogy ha van vállalkozó szellemű akkor lehet jelentkezni)))
Szabo Attilától kérdezném,hogy mit mondtak tudnak már valimit arról mikor lehet költözni?
Régen szólaltam már meg, de azért rendszeresen ránéztem ám a fórumra! Ma egyeztettem én is időpontot, csütörtökön megyek műszaki átadásra!! Hű de izgi!
hacsek1! Mint azt láthatod a nickemből, közeli szomszédok leszünk! Üdv szomszéd!
Remélem október közepén én is be tudok majd költözni. OTP hiteles vagyok, de van egy kis protekcióm ;)
Internet ügyben majd én is megkeresem a WLA-t, nem hangzik rosszul, amit leírtatok. TV-t nem nézek, lehet, hogy be sem köttetem.
Bárhol laktam eddig, mindenhol jól kijöttem a szomszédokkal. Csak aki fölöttem lakik, lehetőleg ne vegyen evezőgépet. Aki most lakik fölöttem az albérletben, minden reggel hétkor azzal kezdi a napját. :)
Minden rendben volt! Minden készen van és nem voltak hibák! Na, jó azért apróságok voltak: konyhabútorból kifelejtettek egy rácsos sarokelemet, ki kell szilózni a konyhapulton a szegélyeket, és a konyhaszekrén belső részén 1 helyen voltak karcok, amit korrigálnak!
Mindent végig vizslattunk és az egy óra bőven elég volt nekünk. A 4 hónapos trónörökös is velünk volt, de szerencsére neki is tetszett a lakás, így mellőzte a műsort... :()
A kert nagyon szép lett! Ha a legközelebbi közös találkát október végére tervezitek, akkor velünk már lehet számolni és szélesítjük a kört! :)))) /itt most egyébként még van egy kb. 2x3m terület amit felbontottak, de ez nem vette el a kedvünket/
Lift kicsit kicsinek tűnik, de eza legkevesebb! Majd a költözésnél lesz érdekes!
Igazából egy dologgal leszünk nagy parába: az pediglen az ágyikónk! Cikáznak a fejemben az ötletek, hogy is fogjuk felvinni!? :|
Smatte és MadDogzCo.!
Miért nem mondtátok, hogy tesók vagytok?
Nem mintha változtatna valamin! :)
Remélem nem árultam el titkot!
Most hirtelen ennyi! Még majd írok, de kicsit dolgozni is kellene! /sajnos/
Kapott valaki még időpontot?
u.i.: a kertről nem sikerült képet csinálnom! Valaki a Nagyok közül nem menne ki az erkélyre és lőne 2 képet és betólná ide a fórumbe? Köszi :o)
Pontosan!:)
Utólagos engedelmeddel áprilisban bementünk az AL-es hölggyel a lakásodba szétnézni.
A hulladék pedig nem okoz problémát, környezetvédő családból származom, ahogyan Maddogz is.
Ez dejó érzés... én imádtam! Örülünk, hogy itt vagytok, örülünk, hogy ideköltöztök. (egyelőre:)) Megtelnek az üres lakások mosolygós szomszédokkal :)) tök jó..
Bárgyú örömömet nézzétek el, és tudjátok be a koromnak ... :)
De azthiszem minden Ikon1 lakó nevében mondhatom: LEGYETEK ÜDVÖZÖLVE!!
Igen Itt vagyunk mi is csak edddig csendesen olvasgattam a forumot,de most mar látom,hogy felpörögtek az események.
Minket még nem hivtak,de mi az 5. emeleten fogunk lakni a D lépcsőházban,az irodában azt mondták,hogy alulról kezdik a műszaki átadást ezért gondolom erre egy pár nappal később kerül sor ,de ezen már nem fog mulni a dolog.
Amugy nekünk is Október elejet emlegették,majd kiderül.
Mintha csak az egy évvel ezelőtti hozzászólásainkat látnám viszont (éééééés megcsörrent a telefon) :)))
Ha az elsők között vagy, és nincs valami durva hiba a lakással, akkor nagyjából egy hónap múlva ugyan ebben a sorrendben kapjátok a kulcsokat. Október eleje, közepe teljesen reális. Kérdezzétek meg, mikorra várható a használatba vételi engedély. A mi esetünkben az önkormányzat elszórakozta a dolgot, ezért késett az átadás.
Ha esetleg már megvan a használatba vételi, és semmi hiba a lakással (erre is bőven van esély), akkor szerintem akár ott is alhatsz a SAJÁT padlódon (jobb mint az albérletben a legjobb matrac)!
Nekem ebből a szempontból rugalmas a munkahelyem, mert a rendezvények világában az ember összevissza rohangál és ha ügyes akkor be tud passzintani egy-két elintézni valót is a napjába.
Egyébként, aki hívott engem nem nagyon hagyott lehetőséget a variálásra, max a kedd lett volna még megoldható számomra.
Hétfőn, ha megvoltunk igyekszem gépközelbe kerülni és leírni mi volt!