Van egy kis problémám! Vagy a kocsi nőtt meg, vagy összement. Ugyanis a doblemezem az első kerekeknél elvált a sárvédő lemeztől. Szerintetek ez gariba elmegy? Ugyanis a sárvédő lemez és a doblemez közé folyik a víz és a trutyi. Valakinek vlmi hasonló észrevétele?
Korábban én is írtam erről a problémáról. Akinek garis a kocsija annak jó hír lehet, hogy kb 3 hete jártam a Skoda Mentesnél 2 éves szervízen és megemlítettem ezt a problémámat. Hát hogy is mondjam, nem voltak lelkesek/húzták a szájukat/erősen gondolkodtak/"felhívjuk az anyacéget"/stb... , de tegnapelőtt hívtak, hogy gariban kicserélik az elemet. Korábban próbálkoztam a Skoda Téténynél, de elhajtottak...
Köszi a linket, megnéztem, mert jó téjékozódni ár/felszereltség/egyebek tekintetében. Igen szép állapotú autó ez is, ennek megfelelően az induló ára is ennek megfelelő...:)
Nekem is az az alapelvem, hogy idegentől, és kereskedőtől NEM veszek használtautót, akkor inkább gyalog járok. (eddig minden esetben baráttól/ismerőstől vásásroltam. Lenne egy másik Octavia is egy másik baráttól, és abban kevesebb kiló méter van, de bizonytalan, hogy mikor tudom megvenni, lehet egy év is.)
Nem tudom, erdekel-e, mindenesetre az egyik baratom is arulja az autojat, szerintem erdemes vetni ra egy pillantast:
Az autot a 90 ezres szervizen (es utana) már nem markaszerviz kezelte, hanem a topikon is jol ismert Koncsik Bela.
Ez egy nagyon jol felszerelt valtozat (digit klima, maxi-dot, Triton felni, kis bőrcsomag, lampamoso stb), az 1.4-esnel megbizhatobb, nagyobb teljesitmenyu es gyakorlatilag ugyanannyit fogyaszto motorral.
A hirdetesben persze a Miki telefonszama szerepel, nyugodtan lehet hivni hetvegen is. Az ár iranyar :-)
Az ablak alatti részre ne könyökölj O2-nél, mert így jársz...
Barátomnak 2 év alatt (43e km-el adta el) 2x horpadt be, én oda figyelek, hogy ne könyököljek oda, mert csak teljes ajtókárpit cserével javítható!!!
Nekem is feltűnt, hogy van nyoma az ajtón a könyökömnek, de még időben észre vettem és nem könyöklök oda, szerencsére visszanyerte eredeti alakját a műanyag.
Szóval a horpadás a kárpiton megtett km szempontjából nem mérvadó. Napi használatú autónál 1 év alatt be tud horpadni. Ha városban jár 1 évet, lehet 8000 km után is, ha autópályán, akkor meg 30.000 km-t is megtehet. Ha nehezebb a könyöke valakinek, vagy jobban ránehézkedik, akkor megint más a helyzet.
Nekem is az az alapelvem, hogy idegentől, és kereskedőtől NEM veszek használtautót, akkor inkább gyalog járok. (eddig minden esetben baráttól/ismerőstől vásásroltam. Lenne egy másik Octavia is egy másik baráttól, és abban kevesebb kiló méter van, de bizonytalan, hogy mikor tudom megvenni, lehet egy év is.)
Hogy mi lett cserélve azt nem tudom pontosan (meghibásodás), de az biztos, hogy ami a kötelelző szervizeknél csak ajánlott volt, azt is minden esetben cseréltette a tulajdonos.
Ha a motornak semmi a 117e Km, akkor az megnyugtató. Holnap megyünk családostul megnézni az autót, kipróbálni, vezetni.......:)
Szerintem egy használt autó esetén az ismert, megbízható előélet mindennél fontosabb. Nyugodtabb lennél ha mondjuk 60000km-el vennél egy autót egy idegentől?
A 117000 egy reális futásteljesítmény egy ilyen korú autónál. Mondjuk jó lenne tudni, hogy mit cseréltek rajta eddig. A motornak ez még semmi, de a futóműben ha még minden eredeti akkor ott jöhet lassan szilent csere, lengéscsillapító stb. fékeknél pl.tárcsa csere ilyesmikre számíthatsz.
Szerintem ha egyébként tetszik az autó és jó az ára is akkor vedd meg, ismétlem számomra az ismert előélet lenne az elsődleges szempont.
A baloldali első ajtónál fent az ablaknál ahova könyökölünk, teljesen be van horpadva a bőr. Láttam már ilyet egy octavián de abban 180e km volt. Ebben ugye elméletileg csak 120e km van. És itt a következő kérdés: nincs szervizkönyv az autóhoz. Hol tudnám lekérdezni, hogy mikor volt utoljára szervizen, persze ameddig vezetve volt a könyv. Milyen adatokat kérjek el a mostani gazdájától, értem itt, hogy elég a rendszám v. az alvázszám is kéne? Az a furcsa, hogy akié most az autó ő is a Skodánál dolgozik és nem ajánlotta fel, hogy le van ellenőriztetve a kocsi. Én ha ilyen helyen dolgoznék és el akarnám adni megnyugtatnám a vevőt, hogy jöjjön nézze meg itt a lekérdezése ekkor volt valahol utoljára szervizen és nem árulok zsákba-macskát!
100%-osam megbízható forrásból (tehát az adatok megfelelnek a valóságnak) ajánlottak egy Ocavia-t megvételre. Már régóta „kerülgetem” ezt az autót, tetszik is meg elég nagy is. (3 gyermekem van).
Az autó: 2003-as, 1.4-es, klímás, sérülésmentes, szervizkönyves, és minden alkalommal a gyári márkaszervizben szervizelt autóról van szó. Ami kicsit elbizonytalanít, hogy 117.000 Km van benne, amit én soknak érzek. (a srác már megcsináltatta a 120.000-es szervizt)
Az a kérdésem, hogy „meddig” használható (hány kilométerig) megbízhatóan egy ilyen autó? Feltételezve, hogy én évente 16-18000 km vezetek (70% város), és folytatom a rendszeres előírások szerinti szervízelést. (utcán tárolva)
Üdv:
g.
u.i.: esetleg szívesen veszek véleményeket a típusról, illetve mit érdemes/kell figyelni (ha van ilyen) típushibák, stb........most csak így hirtelen, aztán úgy is beleásom magam, kb. 1 hét van a döntésre, ma délelőtt derült ki a dolog.
Erdekes mert most volt zöldkártyán, és az ülést teljesen hátratolta a szerelő. Szóval mit kell megnéznem és hol?? Ezt törölni is kell nem alszik el magatól a sárga jel a műszerfalról??
Ha nem bütyköltetek az autón valamit, akkor valószínű valami hibádzik, és nincs minden rendben. Célszerű hibakódot olvastatni!
"csendben megjegyzem, találkoztam már a group járművein olyan esettel, ahol az oldallégzsák csatija az ülés alatt, egy óvatlan ülésállítás után/közben lett kontakt hibás. :-(
> Az lenne a kérdésem, hogy a váltóban kell-e olajat cserélni, ha igen milyen sűrűn,
Kell, és már kellett is volna. :o) 60enként illik.
> ill. a DSG miatt lehet-e egy egyszerű csipet beletenni az autóba vagy nem szabad, mert a váltóban kárt tesz a plusz lóerő!
Simán elbírja. Elvileg 360 Nm a plafon (ez neked bőven sok), nekem jelenleg keréken mérve is 400 Nm van. :o) A 2.0 TDI-men nagyobb turbó van, erős chip, és még így sincs baja. Ha normális a chipesed, utcára szánt chippel képtelenség olyan erőt/nyomatékot írni a 105 lovas mociba, hogy megnyekkentse a DSG-t.
Viszont illendő hamarabb olajcserére vinni a váltót, ha chipet kap. Vagy legalábbis az első olajcserére vidd már el. :DDD
Vennék egy octavia-t ami 105LE és DSG váltós lenne. 120e km van benne. Az lenne a kérdésem, hogy a váltóban kell-e olajat cserélni, ha igen milyen sűrűn, ill. a DSG miatt lehet-e egy egyszerű csipet beletenni az autóba vagy nem szabad, mert a váltóban kárt tesz a plusz lóerő!
Nekem bizony szépen és gyorsan elsőtétedik ha egy köcsög (én írhatom , hogy mért arra nem térnék most ki:-)))) kamionos megpróbál béééé világitani.:-))) És ahogy írtam nekem a külső tükröket is szabályozza így csak röhögök a szerencsétlenen.:-)))
Apropó nem lehet hogy a hátsó árnyékoló rolód van felhúzva??? Mert az zavarja. A könyv is írja hogy éjszaka ezt engedjük le ha azt akarjuk hogy megfelelően működjön.
Nemtom változott vagy nem, az előzőben rendes tükör volt, nem ez a kaka.
Hamá tettek rá gombot, tehettek volna kettőt. A "nesötétíccsé" (ez van ugye) mellé elférhetett volna egy "nevakíccsámá" (full sötét) is. Vagy egyszerűen ha megnyomom akkor olyan marad amilyen éppen.
Elolvastam a két belinkelt hsz.-t. Nemtudom ezeknek a hsz.-nek meg kellet volna győznie hogy nincs igazam??? Szerintem semmi olyat nem írtak ami az én állitásom ellen szólna. Az egyikben acél felnihez éppen emliti hogy ők is szokták alkalmazni. Az pedig hogy a gumis, vagy felnis nem ajálja azt megértem, ő inkább újjat adna el ha teheti.
Mégegyszer és utoljára , én ALU felnire tetettem, és nekem bevált. Erről ennyit pont