A kolonhidroterápia magyarul bélmosást jelent. Úgy emlékszem Beny részletesebben írt erről ebben a topicban. Nekem javasolta, aki a számítógépes diagnosztikát csinálta. Egyszer voltam is ilyen kezelésen.
Szia Enciána!
A kezelés nem tudom pontosan miből áll, de amikor ott voltunk, épp egy hölgy volt ilyen kezelésen, és hasonlít egy kicsit a számítógépes diagnosztikához. IBR-SYSTEM a megnevezése. Egyszerűen, gyorsan és mindenki számára érthetően azt válaszolta a kérdésre, hogy kiszedi belőlem a gombákat, és megöli. Ugyanúgy a kezére volt csatolva a fémlemezes csipesz, bár a lábán is volt. Talán elítéltek érte, hogy nem kérdeztem meg pontosan, de most a megérzésemre hallgattam, és bízom benne, hogy jó helyen vagyok már.
Nem javasoltak kolonhidroterápiát, nem is tudom mi az, úgyhogy elmagyarázhatnád :)
Mennyire vagyok beteg? Eléggé nehéz lenne most összefoglalni, mert sok olyan problémám volt, amivel elküldtek különféle orvoshoz, megvizsgáltak, de egészségesnek találtak. Úgyhogy be akartak több helyen is gyógyszerezni, hogy majd attól jobban leszek, de az már nem jutott eszükbe, hogy ha az a baj elmúlik, a gyógyszertől jön egy másik. Így nem szedtem semmit sem, lassan múltak el a bajaim, de mindig visszajöttek, körforgásszerűen. Konkrétabb választ adjak? E-mail-ben szívesen.
A mindennapjaim szinte már tele vannak ezekkel a bajokkal, de szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy olyan társ áll mellettem, aki segít ezeken túllépni, és támogat. Nagyon hálás vagyok neki, mert nélküle idáig sem jutottam volna el. Na de ez most itt nem róla szól :)
Egyik kolleganőm javasolta nekem is a homeopátiás szereket, csak magamtól nem mertem belevágni, mert annyira nem ismerem őket. Tudom, hogy jók, mellékhatásuk nincsen, de az irtást ellenőrizni kell állandóan, ez az orvos pedig a Nystatint javasolta, a kezelést és a diétát. Ez persze nem jelenti azt, hogy az a módszer nem jó, sőt!
Valahol azt hallottam, hogy ha elkezdődik a gombák irtása, akkor a tünetek először felerősödnek, majd fokozatosan tűnnek el. Erről ti mit tudtok?
Számítógépes diagnosztikán én is voltam.
Kérdésem az lenne, hogy mit értesz kezelés alatt? Mit csinálnak olyankor?
Kolonhidroterápiát nem javasoltak neked?
Te mennyire vagy beteg?
A mindennapi életedet tudod rendesen élni a betegséged mellett?
Különben most egy új orvoshoz járok, Orungalt írt fel nekem és egy csomó homeopátiás szert.
Várom a javulást.
Az diéta időtartamára nem tudott nekem konkrét választ adni, hiszen attól is függ, hogy az immunrendszerem hogy épül fel, milyen gyorsan. Ezért vannak a kontrollok, amikre mindenképpen el kell menni, hogy volt-e egyáltalán valami változás a szervezetben, vagy sem. Mivel mindenütt azt olvastam és hallottam, hogy a diéta minimum 3 hónap, így ehhez tartom magam. Ha esetleg kevesebb ideig tartana, akkor csak jobban érzem magam :)
Az első alkalom 4.000 Ft volt, amit már leírtam lejjebb, hogy miből is állt konkrétan. A kezelések alkalmanként 3.500 Ft-ba kerülnek. Elsőként azt mondta, hogy kb. 4-5 kezelésre lenne szükség, ami felgyorsíthatná a diéta melletti gombairtást.
Végre van egy kis időm, és ezt rátok áldozom, mert tudom várjátok a híreket.
Szóval szerda volt a nagy nap. Kicsit izgultam előtte, de ez persze mellékes most :) Győrben eléggé frekventált helyen található a rendelő, egy tízemeletes lakótelepi ház földszintjén. A színháztól nem messze. Pontos címet, nevet, és telefonszámot majd e-mailben mindenkinek külön.
Nagyon szimpatikus volt már első látásra is, és ő pont olyan orvos, aki nem ítéli el a természetes gyógymódokat, sőt! Első lépésként a két kezemre és a fejemre csatolt egy szerkezetet, ami összeköttetésben állt a számítógéppel, és 1500 anyagot tesztelt le egy speciálisan erre a célra írt program. Ez egy biofizikai intézet, így ez a módszer ennek a programnak a diagnosztiázló része volt. Megállapította, van e gomba, és melyek azok az élelmiszerek, amiket nem ajánlatos fogyasztani ennek kiirtása érdekében. Így a diéta személyreszóló, hiszen nem mindenkinek ugyanazt az anyagot adja ki. Nekem pl. a rizs, a burgonya, a csokoládé, a tojássárgája a kerülendő élelmiszer, és ezeknek akármilyen származéka. Ezeket kell kerülnöm. De megnyugtatott abban is, hogy nincs annyi gombám, mint én azt elképzeltem, tehát egyáltalán nem vészes a helyzet még.
Ezután leírta mikor milyen bajom volt, próbált összefüggést keresni. A kapott élelmiszerek függvényében megbeszéltük, hogy mit fogyasszak, és egyáltalán nem olyan drasztikus a diéta, mint azt a könyv is leírta. Sokkal több mindent ehetek, de mint már írtam, ez teljesen emberfüggő. Talán van aki rizst ehet, és még burgonyát is.
Az immunrendszerem erősítése érdekében felírta, hogy milyen vitaminokat és milyen dózisban kell szednem. Pontosan Avitamint, Evitamint, Cvitamint, Centrumot és Béres cseppet.
Valamint Nystatin kapszulát javasolt, 3×1 adagban, ami elősegíti a gombák írtását, míg az immunrendszer talpra nem áll.
Hamarosan Budapesten is nyílik rendelője, a Nyugati közelében. Legközelebb majd itt fogunk már találkozni, felhív, ha már itt is rendelni fog. Addig is a vitaminokat kell szednem, nystatint, valamint a diétát.
Most ennyit tudtam hirtelen összeszedni, mert már annyi mindenkinek elmeséltem mi történt ott, hogy akaratlanul is kihagyok részeket. Ha valami nem egyértelmű, kérdezzetek, és igyekszem válaszolni. Bár pár napig nem vagyok netközelben.
Lilly: pepi@fullnet.hu címemre légyszíves utóbbi leveled küldd el!!! Köszi.
Hát, a perubalzsamot nem lehet nagyon nehéz elkerülni -- tkp. mi az ördög az és hol lehet vele találkozni?
Azért az ön-diagnózisokkal vigyázzatok. Pl. nemrég az idült Epstein-Barr vírusfertőzésről (aka "menedzserbetegség" vagy CFS, krónikus fáradtsági szindróma) olvastam 1 ismeretterjesztő könyvben és annak a legtöbb tünete is rettentően hasonlít a candidiasisra!
Hálás köszönet először is Beny-nek, amiért elindította ezt a topic-ot. Azt hiszem mondhatom nyugodtan,hogy az orvostudomány áldozata vagyok. Már többször majdnem eltettek lábalól - ezt most nem részletezem, mert tú hosszú volna. Aztán kb. 8 éve van egy titokzatos betegségem, amit sehol senkinek nem sikerült diagnosztizálnia, pedig jópár vizsgálaton átestem. Aztán belenézek az index-be, és lássatok csodát, itt áll feketén - fehéren. Persze, még koránt sem biztos, hogy pont ez a bajom, de nagy esélyt látok rá. Nekem nőgyógyászati tüneteim nincsenek, viszont szinte minden más igen.
Nagyon szeretném, ha Pepi megkaphatnám tőled a győri orvos címét. Én már a fél dunántúlt bejártam orvostól-orvosig, Győrben még nem voltam :)
Továbbra addig is olvasom a hasznos tanácsokat itt.
Üdv.
Háát, egy csöppet szkeptikus vagyok én is. A V-teszt ( mostmár nem tudom, hogy is nevezzem, de asszem mindegy) nekem kimutatott egy csomó olyan allergiát, amit a hagyományos karcolásos allergiapróba nem és viszont. A karcolásos szerint nekem 4 keresztes parlagfű allergiám van, holott (lekopogom) eddig semmi bajom nem volt augusztus-oktober táján. A V-teszt szerint nincs parlagfű allergiám, de van kutya-macskaszőr, gyapjú, házipor és perubalzsam allergiám és búzaliszt és laktóz érzékenységem, ez utóbbi 2-őt kellene alátámasztani gasztroenterológiai vizsgálattal, csak, hát addig még nem jutottam el odáig.
Whisper!
Azért amit találtál a könyvben azt is leírhatnád!
Jonatán:
Ezek szerint a Voll és a VEGA teszt között nincs (sok) különbség. Nagyjából én is így írnám le a Voll tesztet. :-)
Nem vagyok meggyőzve a teszt eredményességéről...
És Te?
Körülnéztem nagytudású könyveimben, de sajna belgyógyász témájú agytágítóm nincsen a polcokon. Nőgyógyászati van, abban van egy hasábnyi a Candida alb. okozta problémáról. De még nem adtam fel a kutakodást, úgyhogy kitartás. 8-)
Most leírom, hogy mit találtam a könyvben, a fejezet címe:
Szexuális zavarok
Pszichés problémára gyanakodhat az is, akinek libidója csökken, holott szexuális élete korábban normális volt. Ki gondolná, hogy a szexuális zavart gomba okozza? A gomba okozta általános tompa fáradtságérzet a szexualitás területére is kihathat. Másrészt a gombásan fertőzött nemi szervek fájdalmassá tehetik a nemi aktust. Egyes adatok szerint a gombák még alatomosabban is alááshatják szexuális életünket: olyan hormonokat és hormonszerű anyagokat termelnek, amelyek megzavarhatják az ember hoirmonháztartását, és kiolthatják a szexuális vágyat. A gombás fertőzés szélsőséges esetben impotenciát, illetve meddőséget is okozhat. Ilyenkor a gombaellenes kezelés után a korábban meddő asszony teherbe eshet.
Most olvastam be a topicba és találtam érdekes dolgokat benne. Ezek egy része azért volt érdekes számomra, mert abszolút tévhitekre épült információkat tartalmaz. Pedig pár hozzászólásban meg-megjelentek korrekt információk erről az élesztőgombáról.
Normális körülmények között megtalálható a bőrön és a bélcsatornában is. Elszaporodása egyéb immunhiányosságokkal kombinálódva, ill. hajlamosító körülmények fennállása esetén Candidiazist okozhat. Ez lehet vaginális, dermális, enterális stb. (A gyakorisági sorrend is kb ez). Enterális Candida fertőzés létrejöhet hosszas perorális antibiotikum kezelés hatására is, ha egyidejűleg csökkent immunválasz is fennáll. Lényege, hogy a bélflóra baktériumtagjai kipusztulnak és helyettük egysejtűek és gombák veszik át terepet. Ilyenkor a cél mihamarabb visszaállítani a normál bélflórát. A bőrön is kialakulhat hosszas antibiotikum kezelés hatására, de itt leginkább hajlamosító körülmények játszanak szerepet.
Viszont, ha már a vérben is ki lehet mutatni a gombákat, akkor az szisztémás mikózis, ami elég súlyos állapot, tehát szerintem ellenanyagokra és spec. fehérvérsejtek jelenlétére vadásznak a vérvizsgálat során (szerintem).
Külszíni gombásodás kezelésére elég jó hatékonyságú gyógyszerek vannak, belsőleg már rizikósabb a dolog, mert a gombaölők igencsak májkárosítóak.
Bélgombásodás esetén, ha belegondolok, akkor mindenképp szénhidrátcsökkentésre gondolnék, illetve olyan élémiszerekre, amelyek segítik betelepülni a bélflórát (joghurt, kefír) illetve patikákban kapható valami Probios-féle is. A konzerveket mellőzném, a nyers zöldségeket is (talajbaktériumok jelenléte a felületen).
Ma voltam a körzeti dokinál. Megerősített abban, amit itt leírtatok. Hagyományos laborban vérből nem lehet kimutatni a gombákat. A VEGA-t természetgyógyászok készítik, de ő nem nagyon bízik bennük. Ő is a diétát javasolta, meg hogy emellett ne gyógyszerezzem magam, ugyis az a jó, ha a szervezet vissza tudja állítani az egyensúlyt (nekem nem antibiotikumoktól szaporodtak el).
Határozottan emlékszem arra, hogy van szó erről is a könyvben, is ha a Candida már nagyon elburjánzott a szervezetben, akkor bizony- amíg nem kerül kiírtásra vagy legalább is minimálisra lecsökkenteni- lehetsz meddő is. Ha hazamentem, akkor megnézem a könyvet és leírom, hogy oda pontosan mit írtak erről a témáról.
Azt hiszem az a teszt amit nekem csináltak ay a következö volt, az ujjak és a lábujjak mentén elhelyezkedő aku(presszuras v. punkturás) pontok energiaszintjét mérték meg először simán aztán a homeopátiás szerrel együtt és gondolom a kettő közötti eltérés alapján állapítottak meg valamit. Én borzasztoan figyeltem kozben, de nem jottem rá a logikájára. :((( Most jut eszembe, hogz én kaptam táplálékkiegészitőt is Manna-rax a neve, cukor és tartosítószermentes és rengeteg vitamint és rostanyagot tartalmaz, pl. hamut is. Összetételét tekintve olyasmi, mint a Humet-R, csak jóval olcsóbb. Ti találkoztatok már valamelyik készitménnyel?
Csak úgy éreztem, mintha valamit nagyon várnál tőlem.
Nem gondolok semmit. Azt tudom, hogy az orvosok valami diétát is javasolnak a probléma megszüntetésére, őszintén szólva én arra, hogy a páciensnek tablettákat kellene szednie, nem emlékszem. Pedig biztos volt csak ez már régen volt.
Igen, azt gondoltam, hogy egy természetgyógyász rendelte el ezt a diétát, méghozzá azért, mert elég szigorúnak éreztem. Mentségemre szól, hogy amikor én találkoztam szembe ezzel a candidával, közel nem ilyen szigorú diétát javasolt az orvos és az illető mégis meggyógyult. (1. kérdés válasza)
A kapszulák tömködésével (hiányával) kapcsolatban meg annyi, hogy jó, mert én sem szeretem a gyógyszereket. Régebben még kevésbé ódzkodtam tőlük, ma már ha lehet kerülöm őket. De mint mondtam már a legfontosabb, hogy a páciens meggyógyuljon.
Nekem az orvos mondta, hogy ehetek kefirt is és joghurot is. Kukoricát szoktam enni. Ez az egyetlen nass, erről már nem akarok lemondani.
Ezt miért nem lehet enni?