Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

stevie wonder Creative Commons License 2009.07.25 0 0 10546

Szóval külfőldi vendégeim lesznek. Egy napot tudunk Budapestre szánni. Hova lenne érdemes elcipelnem őket???

Nekem gyakran vannak kulfoldi vendegeim. A tipikus program egy seta a belvarosban (persze hőség eseten nem mukodik):

Ferenciek tere - Vaci utca - Vorosmarty ter - Vigado - Duna korzo - kávé a Spoon hajon - Roosevelt ter - Gresham palota - Bazilika - Szabadsag ter - Kossuth ter. (Innen 2-es villamossal vissza lehet menni az Erzsebet hid pesti hidfojehez, vagyis uszkve a kiindulasi pontra, es maga a villamos utazas is altalaban bejon.)

A seta a Varban is hangulatos (Budavari Palota, Sandor Palota, Halaszbastya, Matyas templom, Bastya setany, Becsi kapu, kuriozumnak az amerikai nagykovet rezidenciaja). Ez szinten megteszi egy rovid programnak, foleg a panorama jon be a vendegeknek.

A siklo valami brutal draga, talan 500 ft egy ut, ami gyakorlatilag 2 perc. A kornyeken nem konnyu parkolni, a Varkert kaszino kornyeken szokott lenni hely, de az is kemenyen fizetos. En inkabb fent allok meg a tuloldalon, van egy gyorslift, ami a Dozsa terrol megy fel a Szechenyi konyvtarig. Mondjuk az is fizetos, de Duna-feloli oldal fele csak a dij (parkolas + lift/siklo).

A kulfoldiek altalaban odavannak a furdokert, elsosorban a varosligeti Szechenyi furdo jon be brutalisan (+ Vajdahunyad, Hosok tere).

Nyaron kocsival el szoktam vinni az embereket a Romai partra is. Ott most igen kellemes ejszakai folyoparti elet van, ez is hungarikum. Ez esetleg osszekotheto egy klasszikus Szentendre-programmal.

A Nemzeti Szinhaz es kornyeke szinten erdekes, de foleg sotetedes utan mukodik az erdekes fenyekkel. A Zikkurat tipikusan olyan sajatossag, amire evekkel kesobb is emlekeznek.  

Előzmény: TUZII (10545)
TUZII Creative Commons License 2009.07.25 0 0 10545

Sziasztok!!!

Segítségre lenne szükségem. Nem kimondottam Škodás.:-))) sőt inkább nem.:-))))

Szóval külfőldi vendégeim lesznek. Egynapot tudunk Budapestre szánni. Hova lenne érdemes elcipelnem őket??? Olyan helyek kellenének, amik tükrözik a főváros hangulatát, légkörét, természetesen nem feltétlenűl mondjuk a Havanna lakótelepre gondolok.:-)))

Nekem a Budavári sikló és ezzel kapcsolatban a vár, illetve a Halászbástya, Bazilika ami evidensnek tünik. Kérdés a sikló lábánál hol lehet parkolni???

veszettkecske Creative Commons License 2009.07.25 0 0 10544
Hello.
Nekem lenne egy buta kérdésem. :)
Meg tudom én azt nézni valahogy, h belül a kocsiba hány fok van? Az istennek sem találok ilyesmit sehol. :D (O2)
Köszi.
pacs_425 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 10543
Nézd meg ezeket a linkeket, hátha találsz érdekeset:

http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/vwmkIV.html
http://wiki.ross-tech.com/index.php/Skoda_Octavia_%281U%29
http://de.openobd.org/skoda/octavia_1u.htm

--
pacs_425
Előzmény: lejszlovitez (10542)
lejszlovitez Creative Commons License 2009.07.24 0 0 10542
Sziasztok

Az ajtó indulás utáni bezárásán kívűl tudnátok nekem mondani még pár dolgot, amit szervízporton keresztül be lehet kapcsolni az O1-ben?

köszi

l
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 10541
"de ha kiveszem a hamutartót, akkor sajnos nekem még kemény műanyag van,"

kiugrik az magától is olyan szarul van rögzítve :-) Majd jó ki lesz hajítva tőlem is asszem :-)

Üdv: Laci
Előzmény: joemaster (10521)
KOCZKY Creative Commons License 2009.07.24 0 0 10540
Szerencsés vagy :-)))

Az én véleményem is az, h rendesen mozgathatja már az 1,4 tsi az octit, nem erőgép, de dinamikusabb az biztos, és fogyiban meg kb ott van, ahol az 1,6 vagy még inkább kicsivel lentebb is... nem véletlen lett azé az év motorja az a kis pöcsköszörű :-)))))))

Mindenképpen az a cél, h csere esetén legalább olyan legyen, árban nincs nagy difi, a mostanihoz képest persze, amit azóta kb 500-zal olcsóbban is meg lehet szerezni ...
Előzmény: elek72 (10529)
TUZII Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10539

Hy.

Szerintem jól gondolod, kel még pár Km. és ismét képben lesz a fedélzeti.:-)))

Előzmény: elek72 (10531)
lejszlovitez Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10538
Jaaa, amire racsukódik az ajtó pillempáttya. Vicces, ugyanígy kellett a focus 5. ajtójának a recsegését is megszüntetni. Van is ilyen textiles ragasztóm, ami olyan septapasz szerű :)

Köszi! :)

l
Előzmény: stevie wonder (10537)
stevie wonder Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10537

Az U elemet az ajtó belső borítása alatt keressem?

Neeeem, arrol a fenyes fulrol van szo, ami kiall a hatso kerékdobból :-)

Előzmény: lejszlovitez (10536)
lejszlovitez Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10536
Köszi a válaszokat!

Az U elemet az ajtó belső borítása alatt keressem?

l
Előzmény: stevie wonder (10535)
stevie wonder Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10535

Illetve tudtok valami Octavia betegségről, ami miatt főleg a bal hátsó ajtó minden kis úthibán nyeszereg, mint a fába szorult féreg? :)

Igen, ez eleg tipikus az O1-nel. Az ajtobol kiallo U-alaku elemet kell korbetekerni textil-alapu szigeteloszalaggal.

Előzmény: lejszlovitez (10532)
pacs_425 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10534
"Tudtok-e arra valami opciót, hogy mindenféle számítógépes buhera nélkül be lehet-e azt kapcsolni, hogy indulás után autómatikusan zárja be az ajtókat?"

Számítógépes buhera kell hozzá.

"Illetve tudtok-e olyan szerelőt pesten, aki némileg skodára van ráálva, és ha odaviszem öt problémával a kocsit (kicsivel is meg naggyal is), akkor nem csak a legfontosabbat csinálja meg hanem mindet? :)"

Skodára állva ugyan nincsen, de jó szívvel ajánlom 409 olvtársat:
http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=455832

Én évek óta hozzá hordom az Octit.

--
pacs_425
Előzmény: lejszlovitez (10530)
Papka11 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10533
Ja. Az ajtó mozog a gumi kéderen, ahogy deformálódik a kasztni. Én a magam részéről nem foglalkozom vele. Amúgy vannak megoldások, amiben majd a többiek segítenek.
Előzmény: lejszlovitez (10532)
lejszlovitez Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10532
Illetve tudtok valami Octavia betegségről, ami miatt főleg a bal hátsó ajtó minden kis úthibán nyeszereg, mint a fába szorult féreg? :)

l
elek72 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10531
Én ma egész nap próbálgattam ezt a szerviz kijelzést és nekem sem
megy se becsatolt övvel, se a nélkül.
Csak ennyit mutat :kulcs--- vagy óra---

Lehet azzal összefüggésben,hogy egy hete voltam szervizen és nullázták
és még kevés neki az adat, hogy "megsaccolja", hogy mennyi az annyi?:))).

Előtte mutatta megnéztem többször is, hogy hol tart.
Egyébként elengedett volna 30000-ig pont(29500-nél voltam szervizen).
lejszlovitez Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10530
Sziasztzok

2004-es Octaviam van, még az első széria. Tudtok-e arra valami opciót, hogy mindenféle számítógépes buhera nélkül be lehet-e azt kapcsolni, hogy indulás után autómatikusan zárja be az ajtókat? A focusomat rá lehetett erre beszélni hasónlóan, mint ahogy az olajcserés állítást írjátok le, csak ott a központi zárat kellett 5x ki-be zárni. Van valami ilyesmi lehetőség az Octaviánál?

Illetve tudtok-e olyan szerelőt pesten, aki némileg skodára van ráálva, és ha odaviszem öt problémával a kocsit (kicsivel is meg naggyal is), akkor nem csak a legfontosabbat csinálja meg hanem mindet? :)

Köszi

l
elek72 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10529
Én már napok óta készülök írni a TSI tesztvezetésről.

A PoHu-tól kerestek meg telefonon, hogy kaptam-e meghívót sms-ben
(a Gödöllői kereskedéstől ahol vettem az autót) TSI tesztvezetéssel kapcsolatban?
Mondtam, hogy sms-t kaptam és érdekel is csak még nem hívtam vissza őket.
Erre mondták hogy akkor majd ők szónak hogy hívjanak.Így is lett 2 nap
múlva hívtak egyeztettünk időpontot, de kiderült, hogy nincs nekik TSI motoros Octi
viszont van egy TSI motoros Superb és azt is ki lehet próbálni.

Így mentünk egy kört egy ráncfelvart 1.4-es Octival és utána egy hosszabb kört
a TSI Superbel.
Nekem nagyon meggyőző volt bár a leírások alapján kb. ezt is vártam.
A teszt út elején direkt lenulláztam a fed.kompot mert kíváncsi voltam a fogyasztásra
is.
A teszt út (nem tudom hány km de kb.55-60):Gödöllő-n némi város,M3-ra fel Bp.-ig
ott a Metronál vissza és Gödöllő-ig újra majd ott még némi város.
Fogyasztás fed.komp szerint 7.1 a pályán 120-160 között ahogy a forgalom és az ismert trafi helyek engedték.Tök jól húz már kb.90-től 6.-ban is.
Belül iszonyat nagy nagyon tudnám szeretni, de kíváncsi vagyok majd a kombira.

Előzmény: joemaster (10524)
mogyi1 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10528

Na végre csak én győztem :-) kiírta, 2600km vagy 246 nap.

Eddig én is így csináltam csak az övet nem csatoltam be. Úgy néz ki, hogy be kell csatolni az övet.

Köszi a segítséget.

Előzmény: joemaster (10522)
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10527
Nem lehet, hogy a dohányzó csomagot nem X-elték be? :-)
Előzmény: ckerti (10526)
ckerti Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10526

Azt a hamutartót nem kispórolták, hanem a "nem dohányzó csomag" extrát ikszelték be a megrendelésnél.

Ebben az esetben van a bélelt üreg.

Valami plüss anyagból tudnál bele Te is bélést ragasztani, nem?

KOCZKY Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10525

Sajna nem :-(

De a moci és a tömeg kb ugyanaz mindkettőben, így nagyjából sejtem, milyen lehet menet közben....

No majd ráugrok egyre itt valahol... bár cserélni leghamarabb 3-4 év múlva fogok :-)

Előzmény: joemaster (10524)
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10524
Ha még Te sem próbáltál O2-t, akkor nem irigyellek... :-)))
Előzmény: KOCZKY (10523)
KOCZKY Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10523
Bocs, lehet, h nem voltam elég világos... sajna ez nem oct2, hanem az offos fiat bravónk, 1,4 t-jet-tel, de a paraméterei tök ugyanazok, mint az 1,4 tsi-nek.
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10522
Szerintem akkor is ki kell írnia, csak akkor a 15000 km eléréséig hátra lévő km-t és az 1 évig hátra lévő időt. Biztosan nem tudom.

Próbáld meg így: kinyitod az ajtót, beülsz, bezárod az ajtót (ez fontos!), esetleg kapcsold be az övet is, hogy ne kelljen kiírnia a figyelmeztető üzenetet, majd gyújtás be, ezután nullázó gomb nyom-nyom-nyom és közben figyeled a napi számlálót.

Lenulláz, de Te még mindig nyomod a gombot addig, míg vissza nem kapja a napi számláló a korábbi értékét és ekkor meg kell jelennie a feliratnak is az információkkal.
Előzmény: mogyi1 (10520)
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10521
Nagyon irigyellek, mert én még a mai napig nem tudtam kipróbálni egy 1.4 TSI O2-t!!!
Kis város ehhez Debrecen...

Láttam egyébként most egy fehér Ambiente 1.4 TSI-t a szalonban. Széria lett ugye a függöny légzsák, az ESP, a könyöklő az audio csatlakozóval és a könyöklős, sízsákos hátsó üléstámla is a középső felszereltségben.

Plusz van benne MaxiDOT kijelző, 8 hangszóró, szemüvegtartó, háló a kalaptartó alatt és háló a csomagtérben. (Kb. 73e Ft értékű extra.)

Így kerül most ezzel a motorral 4,6 millába.

A belső térben külön tetszik, hogy annak ellenére, hogy a bézs műszerfalat megszüntették, a helyette rendelhető szürke nem annyira szürkés, mint a Superb2-ben, kicsit közelebb áll a bézshez és mellé az ülések nem világos szürkék, hanem feketék, de olyan fekete-fehér mintázattal az ülőlapon és a támlán, ami megtöri az egyhangúságát a fekete kárpitnak.

Ez nekem pont jó lenne, mert a mostani bézs ülésekkel folyamatosan szívok, nem sikerült még kipucolnom rendesen a vezetőülést.

Viszont kispórolták a hamutartót a fedél alól, csak egy szövettel borított mélyedés van alatta. Ez nekem pont jó lenne, mert nem dohányzom és a dohányzás tiltva van az autómban, viszont a tárolóhely jól jönne, de ha kiveszem a hamutartót, akkor sajnos nekem még kemény műanyag van, amiben zörögnének a cuccok.
Előzmény: KOCZKY (10515)
mogyi1 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10520

Ma jutott eszembe, hogy az unokatesóm kb 3 honapja agyig benne volt az autóm fedékzeti számítógépének a menűjébe.

Fél órámba telt mire mindent vissza állítottam. Ha sikerűlt átraknia 15000 ezres periódusra akkor lehet, hogy azért nem ír ki semmit?

A szervíz vissza tudja állítani?

Előzmény: KOCZKY (10504)
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10519
Szia!

Nekem is olyan 2-3. próbálkozásra szokott sikerülni, de csak összejön.
Arra sosem emlékszem, hogy megvárom, míg eltűnik a "Fasten your seatbelt" vagy nem...

Az újabb O2-kön egyébként ezt már úgy emlékszem, megvariálták, nem kezd azonnal bizt. öv. figyelmeztető üzenetbe, csak mert ráadtam a gyújtást. Azt viszont határozottan tudom, hogy a 3 bim-bam a bizt. öv miatt már a 2006-os modellévtől megszűnt. Kicsit tényleg zavaró, hogy még semmit nem csináltam, csak bekapcsoltam a gyújtást és máris csilingelt az öv miatt.
Előzmény: TUZII (10514)
joemaster Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10518
A könyöklő könyöklő az nekem is, csak az a jobb kezemhez van. Ez meg a balnak esne jól.

Tudod, én elengedett kormánnyal szoktam vezetni, annyira laza vagyok... :-))))

Szóval, az ajtóban lévő behúzó nekem alacsonyan van, a két ülés közti könyöklő állítható, így mindig jó helyen, de bal kézzel csak a kárpitra tudnék könyökölni.

Lehúzott ablaknál éppen nem kell könyökölnöm, mert akkor a karom felfekszik a kárpitra az üveg helyén és nem nyomja pontszerűen, mint a könyököm.

Órát nem hordok tizensok éve, kb. mióta van mobilom.
Előzmény: KOCZKY (10516)
ac07 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 10517
Ezt utólag is lehet?
Előzmény: norbi.sz (10494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!