Érdekel valakit egy Dension IceLink adapter? A Golf V alapú autókhoz való, virtuális CD-tárként illeszti az iPod--ot a gyári fejegységhez. Az iPod kiváló minőségben szólal meg, vezérelhető a fejegységről és a kormánykapcsolóról is. Funkciók: program indítás a fejegység CD gombjaival, szám léptetés, gyorstekerés, töltés, az AUX bemenetén keresztül tetszőleges egyéb hangforrás is megszólaltatható a gyári hangrendszeren.
Megvolt a garanciális javítás, a hűtőventit cserélték, plusz a fedkomp szerint az indítómotor is szálszakadást szenvedett. Igaz az még nem produkálta a hibát de a szervizes szerint volt már ilyen jellegű probléma másik octival ezért azt is kicserélték.
Koszi a ablakmosos tartajos hozzaszolasokat. Furcsallom kicsit, hogy nincs benne. Fokaban volt, es jo volt, az elore hisztizett mar, es akkor meg nem csak egy mosas volt hatra. Meg ez valahogy olyan gyorsan kifogyik.. vagy csak nem ertek hozza :) Egyszer csak hallom a motor hangjan, hogy konnyebben porog, es csak habot fuj. Mindegy. A hatso ablak torloje meg mar fel uton jar, mire ott is megjon a viz... Megszokjuk. :)
A hatso ajto nyikorgasaval kapcsolatban: vettem szurke szovetes ragasztot, azt az U alaku akarmit korbetekertem vekony csikokkal az U mindharom szaran, egyelore jonak tunik, de a macskakoves ut a baratom, az jo tesztelesre erre mar rajottem :D
Az első mondat csak egy fejezetcím: "Automatikusan elsötétedő külső visszapillantó tükör".
Ezután viszont "The exterior mirrors are dimmed together with the interior mirror..." ami ugye konkrétan leírja, hogy a külső tükrök a belsővel együtt halványodnak el.
Persze tuti, hogy a könyv végén ott van, hogy a gyártó a változtatás jogát fenntartja.
Meg kéne nézetni egy másik Skoda szerviz alkatrészes emberével, hogy lehet-e rendelni automatikusan elsötétedő jobb oldali külső visszapillantó tükörlapot mint pótalkatrészt és ha igen, akkor a cikkszámmal a kezedben visszamenni a szalonba és megkérni, hogy legyenek kedvesek egy ilyet rendelni (2 nap alatt a legtöbb alkatrész itt van!) és bepróbálni a jobb oldali tükörbe. Ha működik, akkor marad benne és megköszönöd nekik.
A gyártó változtathat, de annak semmi értelmét nem látom, hogy egyik oldalon sötétedik, a másikon meg nem. Vagy nagyon pofátlan költségmegtakarítási lépés?
Nekem nincsen mivel kompenzálni -hacsak a bicaj nem arra való :-))-, de eladok pár dolgot, hogy legyen :-))
Komplett első lökhárító spoilerrel Octavi II. típusra A lökhárító Janko Autostyl spoilerrel van kiegészítve, alapozva, fényezésre előkészítve. A spoiler korábban sérült, de üvegszállal tökéletesen javítva van. Az ár tartalmazza a komplett lökhárítót ködlámpákkal, hűtőráccsal, koptatócsíkkal.
Nincs parkolóradar vagy fényszórómosó részére kifúrva. Felszerelésre kész. Ár:40.000 Ft
Az egyes alkatrészek külön-külön is eladók (lökhárító 30.000,- Ft, ködlámpa 10.000,- Ft, rácsok 5.000 Ft, koptatócsík 3.000,- Ft)
Akad egy gyári, négyküllős bőrözetlen kormányom légzsák nélkül (5 eFt), egy tökéletes indexkarom (5 eFt), és egy szemetesem a Jumbo-Box hátsó részébe (1 eFt).
Van egy ablakmosó tartályom is a hozzá tartozó beöntőcsővel (2 eFt), csak nincs fotóm róla.
Ha valakit érdekel e-mailben jelentkezzen.
Győr-Budapest-Ózd útvonalon mozgok, ha el kell vinni valahová.
Megértem az aggodalmad. Magam is kompenzálok, ha vezetni akarok, beülök az öreg (már rég nem széria) faros Skodrimba és alaposan megkergetem. Olcsón fenntartható hobbiautó és megadja mindazt, ami az Octiból hiányzik... a vezetés élményét... mert ezt bizony még határozott mozdulatokkal kell vezetni, de érezhetó minden rezdülése.
Mostanában ezzel járok dolgozni és akármilyen vacak napom volt is a melóhelyen, mire hazaérek kieresztem a gőzt, mert hazaúton élvezem a motor duruzsolását, a farhajtás előnyeit és a megelőzött autóstársak elképedt arcát. ;-)
Köszönöm a tanácsot, és az infót. Hogy milyen ravasz emberek ezek a tolvajok....:( Eddig azt gondoltam, hogy az üza. rendszer blokkolása a tuti...:) Úgy látszik többen gondolták így, tehát kitalálták a gyors ellenszerét.
A felesleges extrákról könyvet lehetne írni, de majdnem mindegyik azt a célt szolgálja, hogy a vezető könnyebben elaludjon :-))
A kocsi ablakot töröl helyette, sebességet, lámpát kapcsol, sávban marad, követési távolságot tart, lefékez, hátranéz sávváltás előtt, a telefont is kikapcsolja, ha gáz van...
Persze van a megjegyzésemben némi szarkazmus is, tudom, hogy jelentős lépések ezek a biztonságosabb autózás felé, de egy kicsit zavar, hogy lassan tilos lesz vezetni is, ahogy az Audi A2-nél pl. a motort megnézni is csak a szerelő tudta, a szimpla usernek csak a betöltőnyíláshoz volt hozzáférése.
Tudom, hogy a leggyengébb láncszem az ember, de nehogymár csak a lezárt versenypályák maradjanak a vezetésre.
Pedig az irány ez, a fiam talán már programozni tanulja a kocsit, nem vezetni...
Enyémben van (O I lámpamosóval és Maxi-Dot kijelzős műszerfallal), de szerintem a lehető legfeleslegesebb extrának artom a kocsiban. Ha kifogy az ablakmosó folyadék, annak egyértelmű jele van amúgy is.
Értelme akkor lenne a dolognak, ha jó előre jelezné az alacsony szintet, de amikor kiírja, hogy "Top up wash fluid", max egy ablakmosásnyi lé van a tartályban, akkor már késő.
A magyar kézikönyvet még nem olvastam át teljesen, az angol nyelvűt használom, az pontosabb sok tekintetben.
Abban ez áll (egyes és többes számban egyaránt ott van a tükör):
Automatic dimming exterior mirror*
The exterior mirrors are dimmed together with the interior mirror. If the automatic dimming is switched on, the mirror dims automatically depending on the light striking the mirror from the rear.
Érdekes dolog ez. Megnéztem a www.skoda-auto.com oldalon az új, ráncfelvarrott Octavia2 kézikönyvét, abban az automatikusan elsötétedő külső tükröket többes számban említik, azt viszont nem említik, hogy a jobb oldali ne sötétedne.
Ablakmosó folyadék szintjelző csak a fényszórómosóval ellátott autókhoz van beépítve. Meg a Xenon fényszórókhoz, de azért, mert azokhoz automatikusan kell a fényszórómosó, tehát benne is van az autóban.
Vezeték azért megy a tartályhoz, mert a tartályra van szerelve a szivattyú.
A különbségek: 1. más a tartály, van benne egy luk a szintjelzőnek 2. van szintjelző a tartályban 3. a szintjelző be van kötve a műszeregységbe a műszerfalon 4. a műszeregységben be van aktiválva a szintjelző funkció (ugyanis ha most be lenne aktiválva, akkor folyamatosan jelezne, mivel nincs bekötve az érzékelő)
Egyébként ismerek olyan car-társat, aki megcsinálta utólag az O1-be, Dreamer néven ír ide nagyon ritkán.
Kifúrta a tartályt, beszerezte a szintjelző jeladót a gyári vezetékkel, rajtuk a gyári csatlakozó tüskékkel, beszerelte, behúzta a vezetéket a műszertáblához az utastérbe és beaktiválta a funkciót.
2004 O1, ismertek olyan problemat, hogy az ablaktorlo folyadek szintjelzoje nem mukodik valamitol? Egyaltalan van benne? :) Gondolom csak abbol hogy talan van, hogy a tartaj aljara megy par vezetek kivulrol. Van ertelme hazilag megnezni valamit?
Mellesleg, anno a szerelőm is mondta, h nem nagyon ismer olyan kuncsaftot, aki spec fékolajat cserélgetne :-) minek is azt, jó az úgy, há nem follik :-)
Epp egy par napja beszelgettem errol egy magasan kvalifikalt Suzuki muszaki emberrel, aki allitotta, hogy a Suzukikban nem kell a fekfolyadekot cserelni, mert tokeletes vakuum van, a fekfolyadek nem erintkezik a levegovel sem a gyartas, sem a hasznalat soran, igy nem kerulhetnek H2O molekulak a rendszerbe.
Nem tudom, mit gondoljak errol....
Mondjuk ha Suzukim lenne, mindettol fuggetlenul is cserelnem...
Mellesleg, anno a szerelőm is mondta, h nem nagyon ismer olyan kuncsaftot, aki spec fékolajat cserélgetne :-) minek is azt, jó az úgy, há nem follik :-)
Ebben, hogy embertipus függö van némi igazság. Én azért még hozzátennék annyit, hogy "és használat függö". Én eddig mindegyik autómat 100000elött eladtam így nekem nem mindegy az hogy 90 vagy 120.Nem spórolásról van szó, a Fabiara eladása elött kb.3 hónappal vettem új gumikat illetve már az adásvételivel a "zsebemben" fékbetéteket cseréltettem rajta. Szerintem a konkurensekhez képest még a 120000 is elég kevéske holott gondolom a szíjak és egyebek ugyan azoktól a beszállítóktol származnak. Bocs az össze-visszaságért, de telefonról írok.
Új Octavia-tulaj lévén ez az első hozzászólásom, üdv mindenkinek!
Volna egy fogas(nak tűnő) kérdésem. A múlt héten vettem át egy Elegance felszereltségű Octaviát. Megrendeltem hozzá a PW3 jelű extrát, azaz elektromosan állítható, fűthető külső tükröket automatikus elsötétedéssel, talajmegvilágítással (elektromosan behajthatók).
Az első éjszakai út során kiderült, hogy a bal külső tükör annak rendje és módja szerint sötétedik a belső tükörrel együtt, a jobb külső azonban nem. Hosszas kutakodás és reklamáció után a PoHu kiderítette, hogy idén májustól a jobb külső tükör gyárilag nem kap sötétedő tükörlapot, csak éppen nem jól kommunikálták mindezt.
A gyári számlán ott van a PW3 kód és ki is fizettem az árát.
Van valaki, akinek új Octaviája (esetleg Superbes ismerőse) van és megrendelte ezt az extrát? Mit csinál a jobb külső tükörlap?
Természetesen felajánlottak cserébe ingyen választható extrát vagy ingyen szervizt, de azért felmerült bennem, hogy 1) Pável egy pénteki napon rossz tükröt és vezérlést szerelt be, és a PoHu kitalálja, hogy a PW3 az bizony csak a bal külső tükröt jelenti (noha a Skoda-konfigurátorban még mindig ott van, hogy elsötétedő tükrök, azaz nem egy darab elsötétedő tükör) vagy 2) előzetes értesítés nélkül persze módosíthat bármit a gyártó, de akkor miért fizetteti ki és miért van ott a számlán a csonka extra?
Jómagam is azon a véleményen vagyok, h előbb-utóbb úgyis cserélni kell, akár 90 akár 120... vagyis a költség idővel meglesz, de nagyon nem mindegy, h valóban bír-e 120 ezret, vagy ahogy Stivie írja, elszáll félúton, ott akkor naon nem spóroltál vele sokat...!!!
Ez kicsit embertipus-függő is: van aki cserél tárcsát és betéteket egyszerre, mondjuk még pár ezer km-rel azelőtt, hogy rendesen vállasodna a tárcsa, kopna a betét, mondván a fék mégsem játék.... általában ezen embereknek a fékolaja is időnként cserélve van, másoknak meg nincs, csak ha már visít :-))))
Nálam a gumi, fék és a vezérlés nem játék, azokat komolyan veszem, ez a költség ára a család biztonságának, ez nálam nem vita tárgya.
Csak a jó kis lehúzós magyar szervizek kifizettetik már 90000-nél mert 120000-nél már nem sokan vinnék az autót márkaszervizbe.
Ez meg a jo kis rosszindulatu magyar hozzaszolas! :-)
Igazabol a szijon meg a csapagyakon kivulrol, szabad szemmel nem igazan latszik, hogy milyen allapotban vannak, es kulonosen nem, hogy milyenben lesznek 15 ezer kilometer mulva. Marpedig ha a ket szerviz kozott szakad a szij, mondjuk 104.990 kilometernel, az eppen elegge gáz a tulajnak is, es a szerviznek is.
Ebben az esetben a gyari kovetelmeny egy kisse homalyos a szemrevetelezeses ellenorzessel.
Ha 90 ezernel cserelik a szijat, 179.999 kilometeres futasteljesitmenyig azonos az osszesitett szervizkoltseg, de lenyegesen magasabb a megbizhatosag.