Baromi jó volt a koncert, örültem, hogy több olyan ismerőssel is találkoztam (két külön társaság), akikkel nem beszéltünk össze, és kiderült, hogy Kéknyúl rajongók. :D Sorry a táncikálásért, a koncert végéig bírtunk magunkkal, de nem bírtuk végig, túl nagyot szól ez a zene és túl dögösen, ráadásul az első pár sorban sok üres hely volt, meg pár álmatagon ücsörgő ember, reméltük nem zavarjuk őket, hogy picit takarjuk a színpadot. :)
A hatalmas zene; a '70-es évek első felében szalagról hallgattam a Focust, majd megszereztem az összes bakelit LP-t tőlük egy déli szomszéd országból. Gyakran hallgatom a zenéjüket, de csak bakelitről, páratlan hangzás a steril kiherélt CD-hez képest....
Haverom (David Cocenheim) hívott, hogy 9-kor lesz Kéknyúl a Gödörben, tényleg lesz? Pont előtte 2 órával néztem körbe (ma), se bandcamp-en, se myspace-en nem találtam, Facebookom nincs, honnan lehet ilyesmiről értesülni? Oké, hogy underground meg kult, de ennél lehet jobban promózni azért!!! :D Nincs valamelyik oldalon egy "Premetz Matyi Körlevél" valahol, amire fel lehet iratkozni emailben?
edit: ja, rájöttem, hogy a http://premecz.atw.hu/ a frissített, mondjuk egy körlevél lehetőség itt is elférne, de mindegy. :)
Nekem is nagy kedvencem volt ez a zenekar, miután Komjáthy György 1974-ben leadta a Hamburger Concerto című nagylemezüket, amelyen a fő attrakció az ugyanezt a címet kapó, szerintem monumentális szerzeményük volt. A szólógitárosuk is gyakran használt eredeti Leslie-t, ahogy ebben a műben is:
A debreceni fiúk a 70'-es években sokat játszottak az "igazi" Várklubban. Akkoriban tervezték Bartók feldolgozás lemezük kiadását, amit állítólag a zeneszerző jogutódja letiltott az utolsó pillanatban. Érdekes, az ELP feldolgozás megjelenhetett...
A Panta Rhei együttes korai munkái Emerson tiszteletén (is) alapultak. Megpróbáltak szerény eszközeikkel valami hasonló orgonahangzást is összehozni, le a kalappal.
Igazi sikereiket a saját fejlesztésű Muzix81 számítógépes korszakukkal élték meg, de azért hallható itt más is.
Szalay Alex Sándor személyesen ajánlotta honlapját, ahol a teljes életművük elérhető: http://panta-rhei.hu/
(ma Amerikában egyetemen tanszéke van és a csillagászatot támogatja matematikával)
Sziasztok! Német ebay-re tettem fel pár Leslie alkatrészt (1 db tölcsér, 2 db lassú-gyors motor, az egyik 220, másik 110V), természetesen magyar nyertes esetén nem annyi a posta, amennyi oda van írva. Érdeklődni emailben. Üdv: Viktor
Most készültünk el a The Nice feldolgozása alapján J. S. Bach 3-ik Brandenburgi Verseny, Allegro tételének videojával amit szeretnék megosztani veletek.