Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Sárvár és Körmend nektek felejtős.:-) A szombathelyi előválasztáshoz pedig bekészítem a ropit, alighanem felejthetetlen élmény lesz a helyi beágyazottságú, már 20 évesen bíróság előtt álló, visszaeső bűnöző és a fővárosi, vállaltan homoszexuális milliárdoscsemete párharca.:D Remélem, lesz felvétel a vitáról. Koczka valszeg nem nagyon fog labdába rúgni (bár ki tudja, lehet, hogy ő lesz a nevető harmadik, ha a másik kettő kölcsönösen kicsinálja egymást.)
nagyon nem tudják, mi ez az előválasztás, mi lesz belőle. nem tudják, mennyire tudja ezzel tematizálni az ellenzék a közbeszédet úgy, mint a fidesz. nincsenek erre fölkészítve. a sima karaktergyilkolászás az itt nem játszik, mást meg nem tudnak.
Visszatérve Pleva Dániel hirdetésére, amit a Vas Népe c. KESMA-lapban tett közzé, ez így hangzott:
A Társkereső rovatban tette közzé, imígyen: "31/178/90 barna hajú és szemű állatorvos keresi azt a 18 évnél idősebb, Körmend környéki magyar állampolgárt, akinek a választottja lehet. Minden momentumot szeretnék megélni veled, nekem kimondhatod a problémáidat és segítek megoldani őket. Jelige: .... (szám) Válassz engem!"
Biztos, hogy szándékosan próbálják szétoffolni ezt a topikot, ami nem a Fidesz és az ellenzék közti választásról szól, azzal a témával máshová kell menni, van is olyan topik.
Ez itt csak az ELLENZÉK ELŐválasztásáról szól. Hogy hogy jön ide Orbán, azt el se tudom képzelni.
Mert ez még nem előválasztási vita volt, ebben a vk-ben, ahol Tordai is indul, szintén lesz ilyen. Majd megtekinthető a YouTube-on, a Partizánnál. Szeptember 6-tól indulnak ezek ott. Ez most csak sima kampányolgatás volt.
- Szilágyi Tamás (DK): fiatal (21 éves) politikus, a hegyfalui önkormányzat képviselője.
2018-ban ebben a vk-ben Ágh Péter nyert (Fidesz-KDNP), 61,38 %-kal, az ellenzék számára nagyon nehéz terep.
3. Vas 3 - Körmend és még 126 település:
- Ipkovich György (MSZP), támogatja Párbeszéd, LMP: korábban Szombathely polgármestere és ogy. képviselő is volt, a megyei közgyűlés tagja.
- Bana Tibor (MMM), támogatja LMP és Közösen Vas Megyéért: jelenleg aktív ogy. képviselő, független, de a Jobbik listájáról jutott be 2018-ban a parlamentbe.
- dr.Pleva Dániel (Momentum), támogatja DK: állatorvos, ő tette közzé a legszellemesebb kampányhirdetést a Vas Népében (kicselezve a KESMA-t).
A mostani képviselő Németh Zsolt (Fidesz-KDNP), aki 2018-ban 63,52 %-ot kapott, az ellenzék számára nehéz terep.
Ha nem lennél hithű szolgalelkű, te is tisztán látnád, hogy a 6 ellenzéki miniszterelnök-jelölt mindegyike alkalmasabb és tisztességesebb a korrupt, haszonleső, Európában már rég félrelökött és szégyennek számító vezérednél.
"A Fideszben biztos, hogy nincs alkalmasabb vezető az országot erkölcsileg és gazdaságilag is tönkretevő Orbánnál?"
Ez a kisebbik baj, mert ha az ellenzéki vezetők között volna legalább egy jobb, akkor lehete rá szavazni. A nagyobb baj, hogy jelenlegi felhozatalból "vakok között félszemű a király".
A bármilyen választás (nem csak politikai), mindig relatív. Nem a jót választjuk ki, hanem a rendelkezésre álló alternatívákból a jobbat, ami abszolult értékben lehet rossz, de ha csak rosszabb van nála, akkor a rossz választása is optimális lesz.
Ennyire nem vagy képben azzal, hogy milyen egy beszélgetés? Kizárólag győzködésben tudsz gondolkozni?:D Értem én, hogy propagandista vagy, de azért léteznek dolgok a munkádon kívül is...:-))
Te hoztad fel, nem én, egyébként a jegybank elnöke, akit köpködni szoktatok, nem állított semmi olyat, hogy ötletszerű lenne a kormányzás.:D Valószínűleg nem vagy tisztában azzal, hogy neki mi a feladatköre.
A Fidesz ötletszerű, program nélküli, ide-oda kapkodó kormányzására már megvan a bizonyíték: ezt teszik folyamatosan és mint láthatod, még a jegybankelnök is abszolút elégedetlen velük.
De ez a téma sem tartozik ide, ugyanis nem a Fidesz-ellenzék közti választásról szól ez a topik, hanem az ELLENZÉK ELŐválasztásáról.
És mivel ez nektek kínos, mindent elkövettek, hogy idekeverjetek ide nem tartozó dolgokat és folyamatosan a Fideszről írhassatok, holott ez nem a topik témája.
Én csak 1-1 ilyen megjegyzést teszek, de az eléggé látványos, ahogy ti egymást győzköditek, na meg magatokat, annyira nem vagytok biztosak az igazatokban :)
Hogy nem kap a Fidesz kétharmadot, azt már minden óvodás tudja. Nem kell hozzá külöösebben számolgatni sem.
A kétharmad megakadályozása valójában már megvan, azaz biztosra vehető. Szerintem ez nem elég, szükség van a jogállami rendszer helyreállítására, tehát ellenzéki győzelemre.