Kezdő és fiatal állatgondozó vagyok és lenne néhány kérdésem tapasztalt egyénektől...
Az egyik nöstény néma kacsám elült kábé 1hónapja,először csinálok ilyesmit,és nem tudom h hány napra kell ki a kiskacsa,és az egyik másik szomszéd azt mondja h a tojásokat megkell törni mert különbe befullad és nem tud kitörni a kemény tojáshéjból,de a nöstény megsem engedi h megnézzem a fészkét,akkor most mit csináljak?
Libával majd jövőre szeretnék nevelni,jelenleg cs kacsa és tyúkom van...
Itt Pilisen is vett egy idős házaspár 2 db gúnárt! taligába tolták haza mert akkora volt! Hatalmas jószágok, én jóba vagyok a Gabrielláékkal, és rengetegen viszik tőlük!!! Nekem már nincs helyem azokat hova rakni! Pedig tartanám a libájukat!
de különben a landeszinek a hashája is elárulja a dolgot később mert a tojók hatalmas párnát fognak növeszteni a lábuk közé, a gúnár viszont nem lesz olyan hájas a hasánál.
a kloáka két oldalát nyomod befele, a tojónak kicsücsörödik, a gúnárnak pedig előugrik a kukija a nyomás hatására. Minél nagyobb a madár annál könnyebb a vizsgálat.
azért nincs más csak kacsa nem lehet együtt tartani mással a kacsák azt is megisszák amibe mele kakálnak és nincs baja tőle viszont a tyúkok az ilyesmit nem bírják
a tyúkok viszont a kacsa fészket rugták szét annyira kapirgáltak csak a baj volt és már nincs csirke egy darab sem