Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
A Top of the lake-hez én még nem találtam feliratot. Broadchurch és Mayday tekintetében célszerű 1-1 részt megnézni, úgyis csak az első két rész van lefordítva mindkettőből. Mayday 5 rész amúgy kijött egyben, a Broadchurch meg hetente jön.
A Broadchurch és a Mayday is ígéretesnek tűnik, plusz ott van még a Top of the Lake Holly Hunterrel, amit szintén a Killinghez hasonlítanak. Elrajtolt a Bates Motel is, ami annyira nem vonz, viszont hamarosan indul a Hannibal, ami annál inkább! :)
A Broadchurch, Mayday, Top of the Lake trióból melyiknek kezdjek neki?
És asszem ezzel az is eldőlt, hogy a Following kasza! :) Ilyen minőségi sorik mellett nem fecsérlem az időmet idegesítő hülyeségekre.
miért mondod? a téma az, ami összeköti öket. a média és fejlődő technológia hogyan befolyásolja az emberek egymás közötti kapcsolatát, a társadalmat és az egyént önmagát? azért ez eléggé összeköti a filmeket és előrevetíti a filmek témáját.
Asszem a 24 lejárt lemez. értelmiségi körökben sikk lenézni, de én paraszti gyökér vagyok, úh nekem nagyon bejött:-D
Utópia
Nem nagyon haladok vele, mert közben beszereztem egy jó könyvet:-)
De tegnap megnéztem a negyedik részt. Becky angolja annyira tetszik. Komolyan minden szereplő beszédsítulsa más és más. Ahogy Jessica elharapja a mondatok végét, vagy ugye RB már kivesézett rettenet kiejtése, Grant külvárosi szlengjei:-)
Szintén új és angol. Két rész után, mivel elképesztően jó arányban adagolják a racionalitást-irracionalitást, a rejtélyt, a Twin Peaks-érzést, nálam egyelőre vitathatatlan 10/10-es. (egy elűnt lány utáni nyomozás a történet lényege)
Ez ütős volt. Az amerikai The killinghez, A Wallanderhez hasonlítható, angol kisvárosi krimi, egy gyilkosságot dolgoz fel a teljes évad alatt. David Tennant a főszereplő. Depresszív és melankólikus, és a mostanában megszokott jóféle angol professzionalizmus jellemzi. Engem egyelőre megvett. 10/9 és 10/10 közé teszem az első részt.
Erre az Underbellyre rárepültem, van olyan évad, amit alig bírok lekönyörögni az ismert letöltőoldalról. Belenéztem, az első két rész nem rossz, nem egy Sopranos, de van benne potenciál szerintem is.