Hé, hé, pillanat! Egy kis indulatot érzek a hozzászólásodban, ha így van, akkor mellélőttél, ha nem, akkor én. A köfi nálam a "köszönöm szépen" formájú köszönőformula rövid alakja. Merthogy érdekelt a válasz őszintén. Megkaptam, megköszöntem.
A magam részéről: általában csirkemellet eszem (970 Ft/kg), rizst mostanában ritkábban, ám sok zöldséget fogyasztok, nem cigizem, alkoholt sosem fogyasztottam még... nem mondom, azért pár rockkoncert már bennem van:) Dizsi nem játszik.
és ez alatt az öt év alatt milyen ütemben mentél föl 68-ról 102-re? Pl első hónapban, első fél évben, első évben mennyi jött föl?
ez azért nagyon durva növekedés, utólag is gratula! Gondolom nagyot néztek a régi ismerősök!
és havi max 2 vel menj fel. jobb lesz a végeredmény. hidd el.
ez nyilván kevesebb zsírt és ch-t jelent. De emellett akkor szerinted következőre már ne Volumass-t vegyek (még kb 1 hónapig kitart) hanem csak fehérjét?
Ezt én is így gondolom MOST: egy hónapja még azt mondtam volna, hogy 80 0 végcél, mert genetikailag nyápic vagyok. Most már lőtávolon belül lett a 90, így a végcél is tolódik, ami szerintem is 100 körül lesz (mondjuk amúgy vékony, könnyű csontú vagyok). Szerinted ha most egy hónap alatt feljött így nyolc kiló, akkor - normális életvitelt és kajálást feltételezve - 12 hónap alatt még feljöhet 15-20 kg?
A kilencvenet most azért írtam, mert per pillanat nekem ez az álomhatár, úgy érzem annyival érezném már igazán jól magam a bőrömben. De persze evés közben jön meg az étvágy, ha 90 közelben leszek, akkor már biztosan a 100-ra vágyom majd...
Az tuti hogy száznál sokkal több sosem akarok lenni, mert azt nem lehetne életem többi részével összegyeztetni (szőlészkedem és akkor tutira nem bírnám a hosszútávú melót)
Én 188cm vagyok 68kilóval kezdtem öt éve. egy éve szálkásítottam, akkor 102 kilóról mentem vissza 80ig. és még ekkor is maradt rajtam zsír. az utóbbi egy évben nem edzek olyan komolyan, meló, suli fontosabb. szerintem te se kezdj szálkásitani 98kg alatt. és havi max 2 vel menj fel. jobb lesz a végeredmény. hidd el.
én már nem hajszolom mindenáron a tömeget. most a vizsgastressz miatt kb 88 90 kg vagyok, szánalmas, definiálatlan formában. (nem edzek, eszek rendesen, sajna nincs rá idő)de ennél jobban elég nehéz összeesnem. a jó oldala a kis testsúlynak az, hogy a relatív erőm ilyenkor a legjobb. 40++ tolódzkodás, húzódzkodás 20++, testsúly 2xese felhúzásban szériába. fekvenyomás saját súllyal 14-17 körül. mellső guggolás 130kg max.
Nálunk van egy srác a teremben ő köbö olyan magas lehet mint te.És olyan 100 kiló környékén van +- 5 kg az 12 hónapjában.Neki ez megfelel, nem egy Vörös Zoli de nagyon jól néz ki.Igaz nyomott 7-8 kúrát kb 10 év alatt de ez simán naturálban is feljöhet jó kajával és kemény edzéssel. Szerintem egy ilyen forma lenne neked a megfelelő...
pl tök fölösleges szarok: cukros üdítőitalaok, cigi, sör, csipszek, felvágottak nagy része, műlekvárok, mekdönci, péksütemények...mindenki számolja ki ezekre együtt mennyit költ egy hónapban és utána lehet csak drágállni a minőségi fehérje/ch fogyasztást.
Persze, ez a 8 kiló nem mind izom. Az az igazság, hogy ennyi plusz zsír is bőven elfért rajtam, mert nagyon nyápic voltam. Főleg spórolásból, éveken keresztül úgy ettem, hogy délelőtt szinte semmi, kora délután egy kis zsemle, péksüti, aztán este bezabálás Anyu főztjéből ami finom, de sok a zsír benne.
Ennek köszönhetően a mélyponton 66 kg voltam (185 centihez, 22-3 évesen), aztán egészen mostanáig 70-73 közöztt ingadoztam. Szóval azért annak is betudom ezt a gyors növekedést, hogy eddig totál hiánygazdálkodást folytattam, tehát nem nullából, hanem bőven mínuszból indultam. Azért is írtam a gyakorlatok súlyváltozásait is, hogy nemcsak mérleges kilókról van szó. Meg a ruhák vállban/mellkasban kezdenek kicsik lenni, és ezt elkezdte az összes ismerősöm is észrevenni.
Te mit javasolnál, meddig menjek föl így havi 2-3 kilójával (persze ha följön), és honnatól érdemes majd szálkásítani, zsírtalanítani?
Az az igazság hogy nekem valamiért a 90 kiló egy lélektani határ, azt szertném minél hamarabb elérni (persze komoly elhízás nélkül), aztán majd ráérek a minőségre figyelni...egyébként biztos több a zsír a kelleténél a kajámban, de pl az olajos tonhal nagyságrendekkel jobb ízű, a teszkós sósvizes nagyon nem jött be...
Senki nem mondta hogy ez egy ócsó sport, ha el akarsz érni vmit akkor költeni kell rá.De elmondok neked egy titkot, csak neked. A csirkemell/rizs típusú kajállás SEMMIVEL nem drágább mintha szemetet ennél.Sőt! Plus aki vedel, bagózik, mekibe zabál,hétvégén dizsibe szétcsapja magát stb., ennek a többszörösét elveri fasságokra...
nézd át a kajádat. 8 kiló túl sok naturálban (az első hónapban is). valszeg sok benne a ch, ésvagy a zsír. ne a mérlegnek hízz! hanem a tükörnek. szerintem törekedj arra, hogy havi max 2 kgt szedj fel.
a gyors hízásnak megvan a böjtje, főleg akkor, ha egy normális formát akarsz a késöbbiekben összehozni.
Tápkeig ( a 3 dolog amit írtam) 1 hónapra kb 15 ezer volt, a kaja a normálhoz képest heti kb 4 ezerrel volt több. 5 rugó volt a 10 alkalom terem. Volumassnak a fele sem fogyott szerintem el, a vitaminnak és ízületvédőnek kb 3/4-e a doboznak.
Úgyhogy ez a plusz nyolc kiló (nagyrészt) izom összesen kb 35 ezerbe fájt. Hú, így leírva elég sok ez, de a kaja eloszlott a hónap alatt. De szívesen kicsengetnék még kétszer ennyit még kétszer 8 kg -hoz:)
A hétvégék borultak általában: semmi edzőterem, tápkieg, kaja csa háromszor, és nem elég jó. Ha ez sem esett volna ki, akkor +10 is összejött volna.
Ja, és korábban azt is elcsesztem, hogy kétórás fullos edzéseket csináltam heti egyszer-kétszer, most meg háromfelé bontva 50-60 perceket edzek, három nagysúlyos széria minden gyakorlatból.
Most egy kis reklám és bíztatás következik kezdőknek.
Tényleg csodákra képes a rendszeresség a testépítésben. Messze nem sikerült 100%-osan az elmúlt egy hónap, és csak heti 3x jutottam le terembe,és sokszor nem jött össze a hatszori kajálás, de így is több eredmény lett az első hónapban, mint vártam. (amikor 1 hónapja elkezdtem ezt hittem 83 kiló valamikor ősszel lehetek legjobb esetben)
testsúly: 75 kg / 83 kg (185 centihez)
fekvenyomás (3x6): 70 / 80
nyak mögé húzás: 55 / 65
nyak mögül nyomás: 30 / 40
oldalemelés: 8 / 11
állhoz húzás: 30 / 40
kétkezes bicepsz: 20 / 30
Főleg azt nem hittem volna hogy 8 kg föl tud jönni egy hónap alatt, és, bár biztos van benne zsír, de a nadrágok még ugyanúgy jók rám, úgyhogy hasra alig ment zsír.
Amit szedtem ehhez: volumass 35: minde nap reggel, edzésnapokon edzés után plusz két, illetve este plusz egy adag. Így csak a nagy doboz fele fogyott kb el. Ezenkívül vita-x és Joint-x.
Ja és mindebben az a szép, hogy én idáig azt hittem, hogy genetikailag nyápic vagyok és 75 kilónál sosem leszek életemben több. 16-17 éves korom körül gyúrtam de sehogy se akartam fejlődni, most már látom miért...(most 26 vagyok)
Sejtem hogy a következő hónapban ilyen gyors fejlődásre már nem számíthatok, de 3-4 kiló még feljöhet?
Szerintetek az jó taktika lenne hogy 92-93 kilóig meg sem állnék (ha továbbra sem jön fel túl sok zsír) és utána kezdenék kicsit szálkásítani?
Ja egész jó kis alap vitamin de ehhez még kellene ez+az.Csak drága ez ennyiért az ISS PAK ugyanezt tudja ócsóbban. "Vannak erősebbek is más cégektől..." Például melyik ?
"Nagyon erős vitamin"(+ ásványi anyagok, nyomelemek, egyéb): Ultimate Nutrition: Dalily Complete Formula 30 adag/5460 ft- a Shop.builder webáruházból.
Vannak erősebbek is más cégektől, de nem értem mit ér az olyan, amelybe a 100 mg-os B-skála mellé(ez az mennyiség véleményem szerint már indokolatlan), nem tesznek pl. szelént(fontos antioxidáns).
mert hagy időt a regenerálódásra, és ezáltal keményebben tudsz edzeni.
van egy haverom, hobbigyurós, de jó srác. monta nekem, hogy mér van az, hogy 70be nyom hatot, és sehogyse tud továbbfejlődni. azt montam neki, hogy a kevesebb több, néha. azóta 4 melledzése volt egy hónap alatt, tegnapelött 80ba nyomott 6ot. persze én is ott voltam, és végig hajtottam mint az állat. 4-5 napig érzi a mellét egy edzés után. (ahogyan én is:D) kell ez az intenzitás.
Kettler Classic egy egyszer használt vadi új kondigép eldó, rúddal, tárcsákkal: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=1559 140 rugó (Gyárilag 158 rugó rúd és tárcsák nélkül...) 0602-5646-393
Hát, azért nem biztos, hogy drágább. én olcsóbban veszem az ultimate-es proteint, mint a sciteceset. a prostart, ami az anabolic wheyjel egy kategória, azt 10600ér veszem (2,3kg), törzsvásárlóival, igaz. az anabolic meg 13k körül van.
Nem mondom, hogy fos, de néha nagyon nagy az átverés itt is.Mit szólsz ehhez például?: "A Scitec Nutrition 100% Whey Protein termékei, amelyet rendszeresen kiszállítanak számomra, lehetővé teszik, hogy egész évben olcsón jussak nagy mennyiségű, olcsó fehérjéhez." Eddie Moyzano, Észak-amerikai bajnok.
Miért, Moyzano 60 körüli karokkal az USA-ban nem engedhet meg magának ennél drágábbat?Esetleg naponta fogyaszt egy kiló tejsavó proteint?Nincs válasz...
Összeségében inkább azt mondanám, hogy ezen a közepes áron még a Scitec a legjobb a magyar piacokon, amennyire azt személyes tapasztalatokból, hallomásból és a shop.builder webáruház kinálatából megítélhettem. Az Universal, az alvállalat Animal Pak, vagy az Ultimate Nutrition egyértelműen jobbak, de jóval drágábbak is.Megkérdezem holnap az általad kérdezett kiegészítőt(Ultimate Nutrition), mert a nevét elfelejtettem.Ilyen B1, B2 vitaminadagok vannak benne: 76,76 mg, a szokásos ezres C stb.Megkérdem!
o Egyedülállóan magas glutamintartalmú termék, adagonként majdnem 6 g glutamin.
Persze akkor azt gondoltam, hogy a búza-tejsavó valami új, zseniális megoldás, utóbb rájöttem, ha a búzafehérjéhez hozzákevernek egy kis tejsavót, akkor a termék előállítása elég olcsó lesz, de mégis el lehet adni majdnem olyan drágán, mint a WPC tejsavófehérje-koncentrátumot, mert olyan sok glutamint kapunk.Akkor úgy túl volt hangsúlyozva a glutamin, hogy vettem még egy "GLM"-et is, mert tényleg azt hittem kimaradok valami jóból.Azóta rájöttek, hogy a szimpla glutamin legnagyobb részét a hasznos bélbaktériumok nagy örömmel fogadják, de az izomnövekedéshez annyi köze lehet, mint Anettkának az ürrepüléshez.Mégis a mai napig forgalmazzák.Bedöltünk a kampánynak, hogy:
o Akár 2 gramm szájon át alkalmazott glutamin 240%-al növeli a növekedési hormon szintet!
Ehhez még jött az "alacsony kalóriatartalmú" MASS is, amelynek döntő szerepe volt abban, hogy felszedtem 6-8 kiló zsírt két hónap alatt.Azért annyira már akkor sem voltam hülye, hogy belássam, hogy a termék azért alacsony kalóriatartalmú, mert az adagja 50 gramm és nem 100-200, mint az UNIVERSAL tömegnövelőké. Mégis annyira olcsó volt a MASS, hogy eltekintettem attól, hogy a 44 g szénhidrátból 40 g szölőcukor volt és ezek 4 g gyenge minőségű fehérjével társulnak.Azon döbbenek, hogy most-10 évvel később is van még MASS, és megveszik, mert olcsó és alacsony kalóriatartalmú:)
Egy kávéskanál zsír is alacsony kalóriatartalmú..mindamellett, ha egy tömegnövelő valóban alacsony kalóriatartalmú lenne, akkor meg mi köze a tömegnöveléshez?
Szóval Athos igazad volt, csak nálam már feledésbe mentek ezek a dolgok.Átverés tekintetében mégis egy másik cég, a Bio-Tech USA kreatintermékei vezetnek.
Hát, én pont vaniliásat vettem anno. brutál volt. mintha szeget vernének az ember fejébe. én azóta csak 100%tejsavót veszek. nem véletlenül szedték ki a kínálatból.
de szerintem mindenki vesz valamilyen gyenge cuccost a "karrier" során. főleg kezdő korukban hajlamosak erre az emberek.
Athos, erről jut eszembe: az ilyen baromságot magam is egyből kiszúrom- MICRONTEC
o Mikronizált szemcséjű kreatin-monohidrát!
-ha valakit ez izgalomba, hoz akkor tegye a hagyományos kreatint kávédarálóba, ez olcsóbb!
o 20x nagyobb szemcse felületi összterület!
-akkor 20-szor kevesebb kreatin is elég, ennek köszönhetően?
o Megnövekedett felszívódás és hasznosulás!
-de hát akkor vajh' miért kell ebből is ugyanakkora adagokat fogyasztani, talán nem is hasznosul jobban?
Az ilyen légből kapott marketing miatt a termékek döntő hányadát ki sem próbálom.Odaállítják Jóba Eleket a termékek fölé és írva vagyon:
"Kreatin, tejsavófehérje és glutamin: a táplálékkiegészítés szentháromsága."
A nagy lófaszt!Jóba már akkor sem volt kisgyerek, mikor azt sem tudta mi az a "GLM". Ezt kipróbáltam 10 éve a különleges búza-tejsavó proteinnel, és egy tömegnövelővel, melyeknek akkora átütő sikerük volt, hogy nem is dobáltam ki a pénzt sokáig ki az ablakon.Azóta sem próbáltam ki még a kreatint sem, de simán lökök 120 kg felett minden felmérésen.Ehhez még azért hozzá kell fűzni, hogy még álmomban sem kerültek a szervezetembe "tiltott szerek".
Van, hogy a franc enné meg..!Ez a Joint-X nekem bevállt, de a napokban csodák-csodája új termék jött helyette a Scitectől: Joint Health.Ennek az a lényege, hogy ezentúl 1 adag nem egy kapszula, hanem három, vagyis három kapszula tartalmaz annyi hatóanyagot, mint korábban egy.Azazhogy a két fő alkotóelemből: glükózamin, kondroitin még három kapszula sem tartalmaz annyit, mint korábban egyetlen egy.E helyett beletesznek 3 kapszulába 60 mg C vitamint és 10 NE E vitamint. Bravó, bravissimo!Ezektől lesz ám épp az ember izülete:).Főleg, hogy az ember az imént vette be a multivitaminját, amelyben az ilyen gyerekadagok többszöröse volt benn..Bárkinek megmondhatom, aki nem tudná: egy kis mangán, bór, C és E nem oszt-nem szoroz, ezek semmire nem jók azon kivül, hogy felsorolják: igen, a termékben ez is van.Na most ezt a 60 kapszulás terméket-ami egy pillanat alatt kiszorította a régi 100 kapszulást) van pofájuk eladni majdnem olyan drágán, mint a régit! Ez tényleg átverés.Még egy kis szójaolajat is tettek bele a teljesség kedvéért. Nem mintha sokakat érdekelne, de előre megmondom, hogy izületregeneráció terén kiszorítom az életemből a scitecet.Ez a fél doboz Joint-X még elfogy.Az új kell a francnak! Vannak más izületregeneráló készítmények is, körülnéztem.Az Ultimate egy-egy prtoteinjét és egyik nagyon erős vitamin, ásványi anyag és nyomelem készítményét egyik barátom is dicsérte.
Na, azér a Sciteces cuccok feliratairól is lehetne mesélni, megtévesztés ott is van bőven. de erről irtam egy postot fél éve kb. ez jajnos a tápkiegpiac marketingstratégiájának a része.
én egyébként javarészt ultimate nutritiont veszek. a proteinjeiket nagyon szeretem, és árban is jók.