Én új vagyok és lenne néhány kérdésem. 4000 Km van a Lacettimben (sedan 1.6) és előjött 1-2 probléma:
1. A kormányt állóhelyzetben jobbra-balra, gyorsan, kicsit forgatva kopog (járó motornál) 2. Ha 2-es fokozatban lassan megyek (5 Km/h) és csak a kuplungot ki-be nyomom akkor kattan valami, a váltónál hallom. A gázpedálon nincs a lábam.
3. Néha nehezen veszi a hátramenetet, reccsen, vagy egyáltalán nem akarja és akkor újra kell kuplungolni.
Ez nem normális, ugye?
Köszönettel venném a ti tapasztalataitokat, vagy hozzászólásaitokat.
Szia!
Választási lehetőség az alábbi oldalakon:
http://www.simota.com/pro_fi_oldies.php
http://www.knfilters.com/search/univcone.aspx
http://www.knfilters.com/search/dealersearch.aspx
/ OMEGA MOTOR KFT. SZENT BERTALAN U. 5, 3200 GYONGYOS Hungary+3612973328 /
Tartó- és kitámasztó szerkezet a szívócsőhöz:
[image1][image2][image3]
Igen, vegigolvastam az errol szo dolgokat, csak mivel iszonyat tavol all tolem a dolog(vezetni szeretek, de egyedul pl. az ablakmosofolyadekot merem kb. utantolteni maximum szinten allok az autokkal, leven elvont matematikus vagyok:), egyszerubbnek talaltam megkerdezni, mert van itt jopar ember(te is) akik ertenek ehhez. 1,6os a Lacetti amihez kellene.. marka/tipus passz.. ha te mondasz valamit ami szerinted jo, akkor ezzel megyek oda az ismeroshoz aki a markaszervizben csinalja majd... A kis szosszenetet elemzeskepp koszonom, de a monitor elott kb. olyan arcot vaghattam mikor olvastam mint mikor en magyarazom a kolkoknek differencialszamitas alapjait...
Itt (a dél-vidéken) csekély a hajlandóság, de szívesen segítek, ha valaki megkeres. Más márkatulajok is beleolvasnak a fórumunkba, mert volt köztük pl. Nissan,Ford (keveselték főleg a nyomatékukat).
Ha gyári csőárakhoz hozzátesszük a polírozást, nem valószínű, hogy kistételben megérné foglalkozni vele.
Pillanatnyilag éppen FRIGATE -rendelést mondtam le, másodszor is a polcukon levő szűrőt akarták rámtukmálni a megrendelt helyett, így a K&N hazai dealer képviselőjével tartom a kapcsolatot.
Az tisztán látszik, hogy a jó utcai (és sport tuning is) tesztek sorozatának eredménye, a hasznos tapasztalatok sokat érnek, a kereskedők és cégek ajánlása nem mindig önzetlen...
Dísztárcsát keresek Daewoo-hoz, 14-es felnihez. Mivel TESCO és hozzá hasonló minőségűt nem látom jónak, így csak gyárit vennék, autó típustól függetlenül. Bármelyik típusé érdekel, ha fotó is lenne, sokat segítene. Köszi! fonti kukac netelek.hu
Azt kérdezném meg az öreg veteránosoktól, hogy normális-e az, hogy a váltásnál mikor visszaengedem a gázpedált akkor nem esik vissza a fordulat, azonnal, csak egy-két másodperc mulva. Valami felakadhatott talán, vagy ma már ez normális jelenség?
Tényleg R*R! Van fejlemény a győri céggel kapcsolatban, krómcső ügyben? Még a végén kiderül, hogy nagyüzemben szereled a direktszűrőket! (mellesleg nem is rossz ötlet...) Üdv, georgbob
"Mar jo ideje kulso olvasgatoja vagyok a topicnak..."
Ha így van, akkor pár érvet, árat, megoldást, véleményt is elolvashattál (képek is voltak). Sokkal olcsóbb, egyszerűbb magad megoldani a szerelést, beszerzést, mert több tízezeres ajánlatok is vannak, ami párzerből megoldható.
Mekkora cm3-hez kellene?
Milyen márkájú direktet szeretnél (azonbelűl milyen típusút)?
A topikban olvashattad: 70 mm-es krómcsővel csatlakoztatunk, és kitámasztásokkal rögzítünk. Ha magunk barkácsolunk ~ anyag+ hővédő+krómcső= kb. 3000,- + 3000,- + 2500,- és a szűrő ára( ~5000,- 20000,-) minőségtől és mérettől függően.
Mar jo ideje kulso olvasgatoja vagyok a topicnak, mostmar hozza is szolok, rogton nyitok is egy kerdessel:
a Direkt szuro beszerelessel egyutt mennyibe kerul? Tudna errol valaki nyilatkozni?
Illetve egy masik, epp ma voltam egy kereskedesben: mar szepen lecsereltek az arcedulakat es itt egy kedves kis 7,5%-os aremelest produkaltak ami a Lacettiket illeti.
Üdv! teljesen természetes, nézd majd meg egy hűvös párás éjszaka után, ugyanezt fogod látni. Az első fékezés letörli az egészet, ne aggódj ezen. Mivel állandó koptatásnak van kitéve a tárcsa, elkerülhetetlen hogy a kapillárisok oxidálódjanak. Üdv georgbob
Igaz, hogy kényes szín, de nagyon tetszett feketébe, nem tudtam neki ellenállni. :)
cápaFeri Szép a fólia, még ha ilyen keveset is látni belőle, na nem baj, majd holnap többet látunk belőle. Azért ne felejtsd el a weboldalra is feltőlteni a képet a galéria menü alatt. Ja, és mindenkitől kérem had jöjjenek azok a képek.
Én a motortérbe láttem rozsdát, pedig akkor még csak sima 11 Km volt benne.
Mire melóból megjövet lemostam a járgányt, meg beüzemeltem a fotómasinát, beesteledett...:-((
Na majd talán holnap nem lesz eső és nem lesz trutyis a lacsi, tudok képeket csinálni róla!
Azért valami így is látszik talán a fóliából..
Pusztazámor! Ez a fekete gyöngyszem nagyon tuti! Gratula hozzá! Kár, hogy nagyon lusta vagyok és inkább kosztűrőbb színt választottam ezért. :-))
Talán most még jobb lesz a fogyim! (Az első 8,4 volt) Most tartok a második tankból 500 km-nél, több, mint negyedig van még a mutató szerint a tank, pedig volt Mecsek keresztbe-kasul, meg a sok pécsi meredek utca!
Gratula a géphez! Nagyon szép az autó. Szerintem a világon a legszebb, legjobb autó a világon! (persze ezt nem azért mondom ám, mer nekem is ilyen van :D)
Vácon a 15-ös szerviz, amit 10-nél kértem, 25-körül lett volna. Aztán megkérdeztem hogy mégis mi kerül ennyibe. Mondták hogy szűrők, olaj, átvizsgálás, meg ilyesmi. Mondtam hogy csak a garancia feltétel műveleteket fizetem ki.
Számla:4l olaj, olajszűrő, munkadij=15.500Ft! Pollenszűrő, légszűrő, meg egyéb etetés nekem nem kell!!! A légszűrőt sztem minden 2. olajjal szokták mások cserélni, a pollent meg évente, de én kihagyattam azt is. Majd veszek bele, és kicserélem én.
Bocsi,de tényleg elírtam. A munkadíjból 30% az anyagköltségből pedig 15% kedvezményt adnak.
A másik hozzászóláshoz pedig csak annyit,hogy mivel nekem 39.000km van az autóba,jelenleg nem kell szervizeltetni,ezért nem tudok napra kész infót adni a szervizelésről,de mivel szerencsére vannak barátaim és szoktam velük beszélgetni is
bármily hihetetlen is még a szervizelések áráról is megosztjuk a véleményünket.
A marketingstratégia pedig engem azt hiszem a legkevésbé sem érint mivel magánszemély vagyok.
Egyébként a Váciakról már én is sokat halottam,lehet,hogy meglátogatom őket a következő alkalommal.
Ugye milyen jó érzés? Bár talán én vagyok itt az egyedüli, aki demot vett. Igaz abban is, aki 2,6M Ft ért Elite-t. :))
De akkor is szuper mikor este kinéztem az ablakon, és kacsintott még egyet h jobban aludjak. Mértem egy fogyit, 8,6(1.4, klima mint állat, lesem állitottam kb egy délelőtt, 450km-es szakasz, vidéken, a Börzsönyben. Általában nem sajnálom, de most az utazók alt 80-110, néha rövidzárlat esetén 130-150, aztán újra eco)
Végeredmény:Az 1.8 vectrám is igy evett, kb igy is ment, végre volt jobb, de abban nem fázhattam 35 fokban! :))
Nekem is tetszik a Toli-foli. Az az amlitett kis szárny piszkálja a csőröm, vennék ócsón egyet.