Keresés

Részletes keresés

Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 500

Azt teszik. Most van szuperbruttó, de a tervek szerint ezt építik le tisztán 16%-ra 2013 táján. Csak győzzék betartani az ígéretüket.

Előzmény: mcelege (496)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 499

Én lufact írtam volna, durvábban kicsit. Vagy nagyon.

Mellesleg rávilágítottál egy másik globálnemzetgazdálkodási hatásra is SZJA bevételcsökkenés-ügyileg. Igaz az ún. kényszer és adóelkerülési minimálbéreseknél túlzónak érzem ezt a milliós nagyságrendet. Én a párszázezresnél leragadtam. De gyanítom, hogy matölcsérék ezzel is kalkulálgattak. Tudod ovinak az a bizonyos főpénzügyér jobbkeze. Akit a ballibbantak levágandó kétbalkéznek hajlamosak titulálni. ;-))   

Előzmény: Hun Quijote (497)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 498

Helyes, helyes, helyes a szemléleted!

Gondolkozz globálisan, s mondj vélemény lokálisan!

Elfeledkeznek itt egyesek arról az egyszerű tényről, hogy 24% TB és 10% nyugdíjjárulék. Az pedig bizony a teljes bruttón alapul. Nem csekély """léthatatlan""" összegekről és adómértékekről van itt kérem szó. ;-)

Előzmény: ragazzo (495)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.03 0 0 497

En pedig ugy gondolom, hogy vegre valaki elindult azon az uton amelyik a kozteherviseles fele mutat...

Miert kene magasabb adokulccsal buntetni azokat akik bevalljak a teljes jovedelmuket, egy olyan orszagban ahol papiron 1 millio minimalberes van ???

Loszart.

Előzmény: mcelege (496)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 496

Én mindkettőtökkel egyetértek valahol.

Az elérendő cél feltétlenül az arányos közteherviselés. Azaz egy adókulcsos. De ugye most mivel mindenki által elismerten nagy szarban van az ország, lehetett volna kicsit figyelemmel lenni a teherbíró képességekre is azért. Nem esett volna le a gyűrű az urainkról, ha két lépésben vezetik be, a tényleg már, szerintem is igazságos rendszert. Most még 500-600ezer bruttyó felett meg kellett volna tartani egy magasabb SZJA adókulcsot. Egy 5 gyerekesnél messze belóg már a 32%-ba is az adóalapkedvezmény határ. Aztán ha rendben megy már a szekér, a következő lépésben lehetett volna (akár már 2012-től??) egykulcsosítani.

Előzmény: Hun Quijote (493)
ragazzo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 495

"a gerekek után járó kedvezményből. Ami lényegében véve szociális juttatás."

éppen hogy nem, a megkeresett jövedelmedből hagy többet nálad,

persze a korábbiakhoz képest ezzel csökkenti a költségvetési bevételt, ( s ez az újraelosztás során kezelendő)

de tisztán nézve ez nem állami kiadást jelent,

ha nincs a munkád, nem fizetsz belőle adót, nem kapod ezt meg az államtól (ez lenne

a szociális juttatás)

Előzmény: Belhoni hontalan (490)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 494

"meg elsején sebtiben átfilctollazott ártáblák virítottak 10-30%-kal magasabb árakkal"

Még szerencse, hogy nálunk ez nem így van. Keresd meg a neked való boltot! Túlozni azért nem kellene szerintem. Maradjunk a száraz tényadatoknál! :-((

Előzmény: ascella (489)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.03 0 0 493

Tiszteletben tarva a velemenyedet, en csak egy egyszeru matekpeldat szeretnek neked feltenni :

Ki fizet tobb adot, ki jarul hozza tobbel a kozoshoz :

1.  100.000 huf brutto 16 %

2.  500.000 huf brutto 16 %

A tobbi nem mas mint irigyseg, raadasul a rosszabbik fajtabol, es vegul egy kis adalek a te fene nagy "igazsagerzetedhez"

http://www.apeh.hu/archiv/sajto/sajtotaj/2008_adozasi_folyamatok.html

A 2007-es évinél 52 fővel több, közel 502 ezer adózó ért el 3 és 6 millió forint közötti éves jövedelmet, ők fizették az összes adó közel 32 %-át. Ők az összes adózó csupán 11 %-át képviselik.

6 millió Ft feletti éves jövedelemmel a bázis időszakinál mintegy 23 ezerrel több, összesen 162 ezer adózó, az összes adózó 3,6 %-a  realizált, ahol az összes adókötelezettség 32,5 %-a csapódott le.

Ez szerinted igazsagos volt ?

Udv,

Egy az adorabszolgak kozul, akik vegre nyertek, foleg ha gyereket is nevelnek PONT

mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 492

Nyilván. Ez egy ágazati bontás, amiben benne vannak a vezetők fizetései is.

Sokkal kiváncsibb lennék ezeken az oszlopokon belüli iskolai végzettség és beosztás és létszámarányokra. Persze a 201.000 Ft-ot én nagyjából reálisnak vélem. Sőt a topik témájához kapcsolódva, ha igaz ez az átlag, és az hogy a minimálbér-250.000 Ft közti kategória, ha nincs gyerek vesztes lehet, azaz többet fog fizetni, akkor azt látom becsült létszámarányosan, hogy nem annyira fognak ám csökkenni az SZJA bevételek. Így az az itteni politikai érvelés sem állja meg a helyét, hogy a kieső SZJA adóbevételeket, olyan nagyon akárhonnan kellene pótolni kellene.  Továbbá felhívnám a figyelmet arra nünsznyi kis fejleményre, hogy a családi pótlék is családi jövedelemnek veszik (szuperbruttó - mellesleg jogosan) így az is kapásból megadóztatásra kerül 16%-al. Így mellesleg mégérdekesebb, SZJA adóbevételi és vele együtt persze szétszakadási társadalmi fejlemények várhatók a szegény és a középosztály között. Ez szerintem egyféleképpen orvosolható hosszabbtávon. Az pedig a minimálbérek drasztikus emelgetése lenne szerintem. :-((

Előzmény: Aerion (480)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 491

Egyrészt csökken a bérük...

Most láss neki még egyszer. Újra. Nálunk például majd' mindenkinek nőtt. Akkor tehát?

Belhoni hontalan Creative Commons License 2011.02.03 0 0 490

Hogy lehet így szidni a fideszt? :-D

LEHET

Ez a személyi adó rendszer két részből áll.

Egyrészt a gerekek után járó kedvezményből. Ami lényegében véve szociális juttatás.

Másrészt az egykulcsosból.

Ezt a két dolgot külön kell választani.

A gyerekek utn járó pénzt némi fenntartással elfogadom, bár azt kifogásolom, hogy minnél kevésbé szorul rá valaki, annál többet kap. Például nem hinném, hogy egykulcsos viktor gyerekei eddig a küszöböt rágták.

Az egykulcsost nem tudom elfogadni, azt mélységesen igazságtalannak tartom. Hiszen az emberek teherviselő képessége nincs egyenes arányban a jövedelmükkel. Nem mindegy, hogy valakinek a napi betevő falatról vagy a malorkai nyaralásról kell lemondania a közterhek kedvéért.

Az egykulcsos  több szempontból is kedvezőtlenül hat az országot eltartó dolgozók többségére. Egyrészt csökken a bérük, másrészt az, hogy a gazdagok nagyrészt kivonják magukat a közteherviselésből, az egész országra jelentős terheket ró, amit egykulcsos viktorék össze-vissza kapkodva próbálnak kezelni. Ez részint rövid távon, de különösen hosszú távon hatalmas károkat okoz az országnak, aminek terheit, végsősoron, zömmel nekünk a dolgozó kis embereknek kell viselni.

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (454)
ascella Creative Commons License 2011.02.03 0 0 489

Több lett, 26.000-rel, 3 gyerek van. Na jó, egyik friss egyetemista. Ez annyit jelent, hogy mondjuk visszajött a szeptember 1-től elvont családi pótlék meg beljebb lettünk 5000-rel. Nominálisan. A helyi boltban meg elsején sebtiben átfilctollazott ártáblák virítottak 10-30%-kal magasabb árakkal. Akkor most hogy jártunk?

spica137 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 488

OK. Látom javitottad!

Előzmény: takacsi (482)
Aerion Creative Commons License 2011.02.03 0 0 487

... A topik lehetőséget kíván teremteni egy nem reprezentatív felméréshez ...

Mást nem is nagyon lehet tenni, merthogy egy reprezentatív félmérés feltételei a jelen fórum esetében semmilyen szinten nem biztosítottak.

A topikod kérdésére válaszolva, az én nettó fizetésem magasabb lett, mintegy 80 euróval.

Előzmény: Reader61 (-)
spica137 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 485

Nem értem, mi ez a 11 ezer amit irtál?

Előzmény: takacsi (481)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 484

pont 200e bruttónál kedvezőtlen a 20,3%-os egyenSzJAkulcs...

Előzmény: Aerion (480)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 483

erre céloztam

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (479)
takacsi Creative Commons License 2011.02.03 0 0 482

Bocs. Havi 111 ezerrel....

Előzmény: takacsi (481)
takacsi Creative Commons License 2011.02.03 0 0 481

Gondolom havi 11 ezerrel.

Nem háborít fel.

Magam örülök a családi adózás felé tett lépéseknek és mélyen elítélem a neokon-neoliberális szja adókulcs beveztését (a korábbi progresszív helyett).

Előzmény: spica137 (458)
Aerion Creative Commons License 2011.02.03 0 0 480

... Valaki utánanézett annak odafönn, hogy mennyi a magyar átlagkereset? Mert ez a 200e igencsak magasnak tűnik innen lentről ...

2010 első 11 havi adatai alapján a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 201.840 Ft volt, ezen belül a versenyszférában foglalkoztatottak átlagkeresete 205.727 Ft, a költségvetési szférában foglalkoztatottaké 196.486 Ft. A versenyszférában 2009 azonos időszakához képest átlagosan 3,8 %-al növekedtek a bruttó bérek, miközben a költségvetési szférában átlagosan 2 %-al csökkentek.

Előzmény: Big-B (13)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 479

Persze Mo-om pártízezer Ft-ért a népet simán meg lehet venni.

Pontosítsunk a demagógián egy picit: 19.000,- forintért.

Előzmény: Törölt nick (477)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 478

Ne beszélj már mellé!

Várjuk a részleteket. Milyen párti vagy? Nem lényeg. Az ember érdekel. Te!

Mi is van Veled(tek)? A politikai offtopikolást nyugodtan folytathatod itt is persze, hiszen ez is egy fontos politikai kérdés. Nem kell megsértődni!

Előzmény: Noneme (475)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 477

Nem kell lehazudni, több lett (versenyszféra). Megjegyzem, a fórumozók között a magasabb keresetűek szerintem felülreprezentáltak, és az átlag gyári munkás kevesebbet kaphat. A másik megjegyzésem, hogy ezt a rövid távú dőzsit kőkeményen az ellopott manyupból finanszírozzák, ezt nevezzük a jövő felélésének.

Persze Mo-om pártízezer Ft-ért a népet simán meg lehet venni.

Előzmény: nagyanyo05 (470)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 476

Francisco Isidoro Acevedo. Középvezető. 23 évnyi munkaviszony. 2010-zel való összehasonlításban 2011-ben közel 200.000,- plusz. Ha megérjük a 2012-t, akkor még plusz 30.000,-.

Jössz akkor te.

Előzmény: Noneme (475)
Noneme Creative Commons License 2011.02.03 0 0 475

Úgy látszik, itt darázsfészekbe nyúltam. Nem tudtam, hogy csak Fidesz párttagok szólhatnak hozzá. Elnézést, hogy rontottam a levegőt.

Ha valakinek nem olyan a helyzete, mint nektek, egyből támadjátok. Köszönöm.

Egyébként van gyermekem. Egyedül nevelem.

Több infót majd akkor, ha mindenki kollektíve bemutatkozik egyenként.

Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 474

Akkor sopánkodik, ha tudja, hogy rossz, mégsem hajlandó javítani rajta. Meg sem próbálja, csak jár a szája.

Kevés irántuk a szimpátia.

Előzmény: Noneme (472)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 473

Ha netán több lesz, mit olvashatnak majd itt tőled utána? :-D

Előzmény: Noneme (468)
Noneme Creative Commons License 2011.02.03 0 0 472

Nem lehet mindenki olyan csókos, hogy jól fizető állást találjon magának. (Vagy inkább találjon neki a sógor-koma-jóbarát háromszög.)

Neked jó, örülök neki. De ha másnak rossz, akkor "sopánkodik". Emberségből egyes, leülhetsz.

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (462)
mcelege Creative Commons License 2011.02.03 0 0 471

Kedves Noneme!

Sok mindent tudunk már rólad, csak éppen azt nem, hogy pontosan mi mennyi és hogyan. A topik témájához ezidáig egyetlen megjegyzésed volt. Csökkent a nettó fizud. Neked. Mennyivel? Van-e gyereked? Van e párod? Van e felnőtt gyereked, van-e unokád, van-e ezek a neked legfontosabbak közt, olyan esetleg, aki veled ellentétben már esetleg jól járt? Csak azért, hogy jobban megérthessük, ezt az óriási nagy anyagi problémád, és így valószínűleg jogos is felháborodásod.(Az igéret szép szó, ha betartják úgy jó.)

Szóval mesélj még ontopik részleteket magad(tok)ról! Tudod!? Családi adózásról van itt már szó.

Előre is köszönöm.

Előzmény: Noneme (455)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 470

Vajh hányan lehetnek a ballibnickek közt, akinek több lett a fizuja, mégis lehazudja:D Pl. közalkalmazottaknál lehetetlen, hogy kevesebb legyen!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!