Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

stevie w Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10757

A memória +12V vagy rossz helyen van, vagy nincs is bekötve az ISO csatlakozóba,

Latom, megvan az onbizalom :-)

Fogadjunk, hogy a radioveteled is gyenge! :-)

Előzmény: gsc77 (10751)
Rosep Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10756

Octavia 2 kombi álpadlót cserélnék simára 1:1-ben (Paks-Budapest vonalon)

Szóval nekem van az autóban amit megveszek álpadló, de nincs rá szükségem.

Írj levelet: rosep@freemail.hu

hansy71 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10755
Szasztok!

A következő képen látható OII-es kézifék takaró, ami eltörött. A járgány nincs két éves. Vlkinek tapasztalat? Gariban elmegy?
TUZII Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10754

Hy.

Gyerekek, ne keverjük a dolgokat. Ezek a motor, váltóvédők, kartervédők, nem haspáncélok. Az egy egész más kategória.:-))))

Bár sok városi terepjáron sincs igazi haspáncél. Azon szoktam jókat derülni, amikor műanyag haspáncélok figyelnek az autóalól.:-))))))) Sokszor mág más színűek is, így hangsúlyozzák a jelenlétüket. Paraszt vakítás.

Ezek a dolgok igazából, kövek, kisebb mondom kisebb ütesek ellen vannak. Ez nem bírja el az autó súlyát. Az igazi haspáncélon, simán felfeküdhet a verda, és arról le is lehet húzni minden nemű károsodás nélkül.:-))))

joemaster Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10752
A fix 12V és a kapcsolt 12V mindig fel van cserélve, ezért Neked is fel kell cserélni valamelyik csatlakozóban. Nyilván a fix-nek kell mennie a memória táp csatlakozóhoz.
Előzmény: gsc77 (10751)
gsc77 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 10751

Sziasztok!

Octavia I (2003, 1.4) hogyan kell a középkonzolt szétszedni? (ahol, a rádió van)

Konzol

Egyébként kicseréltem a gyári Skoda MS411-et a sajátomra, és nincsenek jó tapasztalataim. (persze ez legyen a legnagyobb gondom!!!..:)

-          Kicsi a hely. Éppen beférne a JVC, ha nem lenne egy plusz kábel köteg a hátulján, így nem tud bepattanni a helyére, ezért kell jobban szétszedni.

-          Valóban nincs bekábelezve a hátsó hangszóró. (ez bosszant a legjobban, mert szedhetem szét a kárpitot.

-          A memória +12V vagy rossz helyen van, vagy nincs is bekötve az ISO csatlakozóba, mert a fejegység elfelejt dolgokat a gyújtáskulcs kihúzása után. (nem volt kéznél műszer, hogy mérjek, gondoltam ISO csatlakozó szabvány, nem lehet gond….lett)

Szétszedtem a gyári Grundig fejet, mert kíváncsi voltam az erősítőjére, hogy tényleg 5W-e. Hát ebben 2 db TDA7375A van, és mivel két darab van valószínű, hogy dupla hídba vannak kötve, azaz az adatlap szerint ez legalább 16-17W 13V-on, azaz elég szép teljesítmény:

TDA7375A

Üdv: g.

job1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10750
Köszönöm mindenkinek az olajteknő-védő ajánlatot!
Ma volt az első 50 km-s "teszt", még nem szivárog a ragasztás után, de gondolkodom, ill. tervezem, mihamarabb bemegyek KoBé-ékhoz, mielőtt ismételten megszaggatnám az allját.
Ma egy körforgalom hepehupás gödreiben sikerült majdnem ismételten megrepesztetnem, hihetetlen! S amint látom, a többi Octis kollégák benzines darabjain is csak sima műanyag porvédők találhatók lent, U alakban, ami a teknőt, netán váltót védné, az nincs, csak a helye!
Elsőre én is a korábbi tulajra gyanakodtam, de akkor ezekszerint benzinesek nem kaptak ilyen "baby-sittert".
Bálint1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10749

Ezzel odaverheted az alját, baja nem lesz

Ezzel egy kicsit vitatkoznék. Nekem sikerült ezen keresztül is szétütni a kartert. Igaz, eltünt a 17"-os kerék a kátyúban, és az én vasam 4 cm-t még lentebb is ül:-))))

Előzmény: tamas974 (10744)
Bálint1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10748

Ezzel odaverheted az alját, baja nem lesz

Ezzel egy kicsit vitatkoznék. Nekem sikerült ezen keresztül is szétütni a kartert. Igaz, eltünt a 17"-os kerék a kátyúban, és az én vasam 4 cm-t még lentebb is ül:-))))

Előzmény: tamas974 (10744)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10747

ez a fém védőlemez  motorfüggő?

gondolom több fajta van belőle

mert gondolom az olajat mindegyiken máshol kell leengedni,azért vannak azok a piros dugók

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10746

sziasztok!

ez az alsó védőlemez  létezhet,hogy gyárilag nem is volt a benzines Octaviákon

én fönt benézek a hűtőnél és látom a földet:)

mondjuk az enyém még régi 2000.novemberi 1.4 8V-s Classic

én azt gondoltam,hogy ezen volt gyárilag valami műanyag vacak,csak  az előző tulaj valahol már széttörhette

de lehet,hogy nem is volt?

TUZII Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10745

Hy.

Szép ez a karter védő.:-) Nekem még a kezdetek kezdetén szerelte fel KoBé kolléga. Akkor még kicsit más tipust volt a módi. Ez is acél, bár nem olyan nehéz, de elég masszív darab.:-))) Ami tetszik hogy ez a gyári műanyaggal ellentétben a váltót is védi.

Valakivel már egyszer majdnem elboltoltam az eredeti műanyag védőlemezt, de aztán még sem tartot igényt rá az illető. Így ha kel valakinek jutányos áron most is eladó. Persze ez nem acél, de kavicsok ellen szerintem tökéletes, mivel nem csak egy műanyag lemez hanem gondolom a zaj csillapitás miatt van egy belső szigetelés is rajta.

Biztos macerás ember vagyok, vagy csak jó a fülem, de amikor kilett cserélve az acélra , azóta mintha halhatóan hangosabb is lenne az autó.:-(((

tamas974 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10744
Én is KoBé-nél rakattam fel, szintén 30e,- Ft volt. Hamar felrakják, max 1-2 óra. Ezzel odaverheted az alját, baja nem lesz. Jó nehéz acéllemez, Attila, Béla szerelője meg is szokott kérni, hogy tartsam amig az összes csavart kiszedi :-)
Előzmény: job1 (10739)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10743
az olajosaknak default jar a muanyag takaro lemez. Viszont nem tudom, h miert sporoltak le a benzinesekrol, igazan nem nagy tetel szerintem.

Udv: LAci
Előzmény: Bálint1 (10740)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10742
volt sok 60-as tábla is gondolom :-)
60-as sebesseg mellett 1.9PDTDI-vel is kijon a 4.3 liter

egyebkent eleg jo fogyasztas, es biztos annyi is, nem kételkedem benne, az 1800-as motortol (és a 6. fokozat is sokat számít) az az 5,8 liter, de meg a 7.3 is.

Csak azt nem értem, h a Cliom , klima nelkul, 600kg konnyebb kasznival, 1200-as motorral, 2.5-re fujt gumikkal miert nyeli be azt a 8 litert - nade biztos regi fejlesztesu motor az meg.

Üdv: Laci
Előzmény: jopek13 (10733)
BJ Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10741

nekem ugyanazzal a motorral, kombi autóban 8,7 az átlagfogyasztásom, igaz nálam az utak jelentős része rövid, 7-8 km-es városi menet.

Országúton tényleg lehet hozni 6 liter alatti fogyasztást, autópályán 140-nél kb 8,5-öt iszik, felette viszont rohamosan kezd nőni a fogyasztás.

Bálint1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10740
KoBé-nál vettem, és zsereltettem fel.
Annó 30 pengő volt szereléssel együtt.
Igen komoly vas lemez. Kinlódás mentesen csak 2 ember tudja le, és felszerelni.
Előzmény: job1 (10739)
job1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10739
No, egy ilyen hiányzik az én Octimról is!!!
KoBÉnál van ilyen? Mennyibe kerül szereléssel együtt?
Miből van? Műanyagnak nézem, mondjuk inkább ez hasadjon, mint a teknő!!!
Ma reggel tesztelés volt egyébként, úgy néz ki, hatott a ragasztás, könnyezés sehol.

köszönöm az ötletlet, várom a részleteket!
Előzmény: Bálint1 (10736)
tamas974 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10738
Ilyen van nekem is, ugyanonnan!!!!:-)))
Előzmény: Bálint1 (10736)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10737

Nekem ugyanez a motor egy A4-esben Multitronic-kal 9,8-as átlagot produkál.

A 143-as CR dízel szintén A4-esben 6-os kéziváltóval 6,4-et produkált kb. ugyanolyan használat mellett....

Ettől függetlenül elhiszem amit írsz, mert a 2,0 TFSI RS Octim is kijött az általad írt fogyiból.....

Bálint1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10736
Én a 2. karter csere után, ezt rakattam fel Bélával:

Eddig kb háromszor hozta vissza az árát:-))))
Előzmény: job1 (10735)
job1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10735
Megelégeltem, hogy az 1,6os Octi I.esemmel alig tudok közlekedni a nem szilárdburkolatos utakon!

Tegnapelőtt, majdnem vízszintes földúton, hangsúlyozom, vízszintes úton, egyszercsak 3 db. kisebb sziklakő az olajteknőmnek csapódott, s meg is történt a baj: 5 mm-es repedés, kb. 3 mm-es bemélyedéssel!

Nem volt semmi leszedni otthon a teknőt, főleg a kuplungszerkezethez közeli 3 db. függőleges csavarok egyikét, amely szemből nézet pont a kuplung-blokk takarásában van! dupla-csuklós kulccsal sikerült csak, 3-4 órás késéssel lebontani az utolsó csavart.

A hegesztés helyett, hál'Istennek megúsztam a sima házi javítással, POxIPOL 2 komponenű ragasztó, pár órás kötés, s utána a teknő ismételten végzi a dolgát!

A kérdésem, amiért írok is: vmikor mintha neten is szerepelt motor-alsóvédő lemezgyártó cég vhol BP szélében.
Tudtok róla? Esetleg vkinek tapasztalata, netán létezik gyári megoldás erre?

Megjegyzem, 2.tulajként ma tűnt fel, az olajteknő alatt nincs semmi műanyag borítás sem, holott a szűrő alatt lévő műanyag porvédő, ill. az ékszíj, váltó végét borító műanyag-hármas további felfogató lyukakat tartalmaz, igaz, ezen jukaknál nincs rögzítő fémlemezke. Gyárilag így van-e, sem, nem tudom.

lényeg, idegesít, hogy szüleim kövezett utcájában félve közlekedhetek!
stevie w Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10734

stevie wonder = stevie w ?

Nyert :-)

Uj auto, uj nick :-)

(Meg volt egy kis osszetuzesem is a moderacioval.)

Előzmény: fepeti001 (10732)
jopek13 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10733
Sajnos nem fotóztam le a mai fogyasztását az octinak/ octiII 1,8 tfsi 160LE kombi/ de Fehérvárra menet a 81-esen légkondival, mindenhol betartva a sebességet a párommal kettesben 5,8litert mutatott a napi mérő alig hittem a szememnek, mi falun lakunk 60-40 % hosszútáv-város és az átlag fogyasztásom 7,3 liter aki nemhiszi az nemhiszi de tényleg annyi.
Előzmény: KOCZKY (10720)
fepeti001 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10732
Rejtvény:
stevie wonder = stevie w ?

vagy csak lemaradtam valamiről?
Előzmény: stevie w (10723)
pacs_425 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10731
"EURO1 helyett"

Megtisztelő az autóra nézve, hogy ezt feltételezed róla.
16 évvel a szabvány előtt gyártották, itt villany csak a lápáknál, a gyújtásnál, és az üzemanyag-szivattyúnál van :)

"Ami rákényszerítette őket, hogy pl. az EURO5...6-os normákat már szimplán őrült drága fejlesztésekkel lehetne..."

Ha megfeszülnek, akkor sem fognak rózsaszirmok potyogni a kipufogóból.
Ha meg büdös a technológia, tessenek valami mást kitalálni...

--
pacs_425
Előzmény: Varshi (10730)
Varshi Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10730
> Az persze meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg nem kellene tovább hízlani az autókat...

Másképp hogy nem maradsz le a konkurencia méret-növekedésétől?
Másképp hogy teljesíted az egyre szigorúbb NCAP töréstesztek 5*-át?
Másképp hogy tudsz olcsónak (piacképesnek) maradni? (a könnyű anyag drága)

Nehéz dolog ez, nem egészen kedv kérdése.

> 1.6-os GTI Golfom, meg ugye van az 1.6-os Octavia. Utóbbi 450-500 kilóval
> nehezebb, és Golf után vezetni olyan, mintha járókerettel közlekedne az ember ;)
> Pedig a motorok sacc/kb. ugyanazt tudják...

Ha a GTI-d motorja kapna egy olyan szoftvert, ami EURO1 helyett EURO4-et tud, máris meglepődnél. Amúgy igazad van alapvetően, csak megoldani nem olyan egyszerű. :) Annyira nem, hogy ez már egy régóta tudott dolog, de _mégse_ tettek ellene semmit (vedd meg az erősebb modellt, Polgártárs!). Ami rákényszerítette őket, hogy pl. az EURO5...6-os normákat már szimplán őrült drága fejlesztésekkel lehetne nagyobb űrméretű szívómotorokkal teljesíteni, emiatt a downsizing duplán hasznos ötlet volt (kisebb súly, kisebb károsa.-kibocsájtás és alapjárati fogyasztás dugóban a kis ccm miatt stb.) De ehhez EZ kellett. Piaci + technológiai kényszer együtt.

Kurva egy világban élünk...
Előzmény: pacs_425 (10729)
pacs_425 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10729
A turbó csak azért kell, mert manapság túl nehezek az autók.
Csak hogy ne menjünk messze, itt van mindjárt az O1 az SDI, és az 1.4-es erőgépekkel. Betegágy... Az 1.6 az első motor, amivel érdemes ilyet venni.
Most már a benzineseknél is rájöttek, hogy nem normális ilyen gyenge motorokkal ekkora bódét cipeltetni. Nosza, rakjunk rájuk is turbót.

Az persze meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg nem kellene tovább hízlani az autókat...
Pedig a tömeg nagyon sokat számít. Van nekem egy 1.6-os GTI Golfom, meg ugye van az 1.6-os Octavia. Utóbbi 450-500 kilóval nehezebb, és Golf után vezetni olyan, mintha járókerettel közlekedne az ember ;)
Pedig a motorok sacc/kb. ugyanazt tudják...

--
pacs_425

Előzmény: BX_thomas (10727)
pacs_425 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10728
Most néztem meg, nekem 9,1 az átlag MFA2 szerint (nem emléxem mikor nulláztam).

--
pacs_425
Előzmény: rend-őre (10726)
BX_thomas Creative Commons License 2009.08.11 0 0 10727
persze nem én ácsingózok az 1.4tsiért ami ugye megint csak turbós, de az rs is turbós, de mind1.
A turbó él, a turbó élni fog! És imádom a a turbó prüszkölő,sívító hangját. legyen dízel vagy benzines.
De amíg a 400ezer kmes galaxym, ami tdi és nem pd, elmegy 7 literrel bonnba, vagy bárhova gond nélkül addig én maradok ennél a verziónál.
nekem megéri.
túl sok éve hajtok dízelt hosszú távra.
Van most is benyás autóm, meg motorm, és sportkocsit is csak benzinest veszek, de használni és nem szeretni a dízelt érdemes.
Mert a használatot és a szerelmet nem kéne összekeverni.

Szilinek meg igaza van abban, hogy egy újonnan vásárolt dízel pd-td az majdhogynem örök.

Enyémben 400 van és nem eszi az olajat!, nem kormol, csak megy olajcserétől olajcseréig.
Octom is megy a mai napi, ami hibája volt az sajna a vezetőből eredt!
Előzmény: pacs_425 (10719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!