Keresés

Részletes keresés

Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3897

Akkor hogyan nevezik?

Előzmény: szaszg+++ (3895)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3896

Az elemi töltéseket nem lehet mirnixdirnix egyikböl a masikba átszámítani, ezek mind egymástól független termeszeti állandok!

Jó, de ebböl elég volt!

Előzmény: Okos Árnyék (3894)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3895

Te nagyon le vagy maradva a mezöelméletröl, az messze nem jegy szkaláris-vektor mezö!

Előzmény: Okos Árnyék (3894)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3894

Nalam a töltêsek mind real számok, ±e, {±gme, ±gmP}, és elöjelük is van. Mi bajod van evvel?

Jó kérdés !

Nem arról van szó, hogy a töltések reál számok vagy komplex számok; hanem arról van szó, hogy ha akarom akkor reál számok, ha akarom akkor komplex számok; mert a reálos változat és a komplex változat egy arányító állandóval átszámolhatók egyikből a másikba . 

Így ni:

Q = w . i M

ahol a w az arányító szám .

Ez jön ki belőle:

w = i Q/M

tehát ez az arányító szám is egy komplex konstans . 

Ezt nevezem tömeg egyenértéknek: azt adja meg, hogy a töltés menyi tömegnek felel meg, pontosabban hogy a töltés menyi forgó tömegnek felel meg, ahol a forgás tengelye az extra dimenzió irányában van {ha könnyebb neked, akkor forgás helyet gondolhatsz rá mint ívelt mozgásra is} .

Ha ez a w megvan, akkor a gravitációs képlettel kifejezhető a Coulomb erő ez is így ni:

F = k q*Q/r2 = k (w . i m)*(w . i M)/r2 = k.w2 i m * i M/r2  = - k.w2 m*M/r2    =    g m*M/r2 

=>

g = - k.w2 

Érted, a gravitációs állandó és a Coulomb erő állandója aránylik egymáshoz !

És mi van töltesekböl eredö mezökkel?

Azt a szkalár-vektor tér hagyományos matematikája írja le, amit a Maxwell egyenletekből is oly jól ismersz .

Vagyis erővonalak kötegének sokasága .

Nekem semmi kedvem az elektromos töltéseket immaginérnek nézni, csak azért mert i2=1 ?

Ez pszichológiai ódzkodás . 

Tudod, ha immaginért használsz, akkor olyan predikciókat kapsz, amit immaginér nélkül nem tudnál meg sohasem .

Előzmény: szaszg+++ (3893)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 1 3893

Te tehàt az elektromos töltéseket immaginérnek deklarálod a gravitàciós töltêsek meg reálnak. Mekkorák nálad az elemi töltêsek?

Nalam a töltêsek mind real számok, ±e, {±gme, ±gmP}, és elöjelük is van. Mi bajod van evvel?

Nekem semmi kedvem az elektromos töltéseket immaginérnek nézni, csak azért mert i2=1 ?

És mi van töltesekböl eredö mezökkel?

Előzmény: Okos Árnyék (3892)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3892

Igen . Az benne szép szép, hogy igen !

két elektromos töltés között akkor van vonzó érö ha az elöjelük különbözik, két gravitáciòs töltés között viszont ekkor taszító hatás van

Tehát valamelyiküket negatívra kell venni :

F = g m*M/r2 ~~ F = - k q*Q/r2 

Látod, egy negatív jel összeveszi a elektromos töltést és a gravitációt, amit tőlem még mindig felfoghatsz gravitációs atomoknak .

És mivel i*i* = -1 ezért matematikailag kijön ez is:

F = g m*M/r2 ~~ F = k i q * i Q/r2 

Az elméleti fizikusok a matematikával oldanak meg újszerű megközelítéseket . Te is értesz az elméleti fizikához, használsz magasabb matematikát . Én is csak ezt teszem . 

Előzmény: szaszg+++ (3891)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 1 3891

Gondolod az, hogy két elektromos töltés között akkor van vonzó érö ha az elöjelük különbözik, két gravitáciòs töltés között viszont ekkor taszító hatás van, egy komplex egységgel megoldható?

Előzmény: Okos Árnyék (3889)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.21 -1 0 3890

Gyula, miért Einstein fizikáját propagálod?

Visszatértél hozzá?

Előzmény: szaszg+++ (3885)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3889

Hol a hibám ?

Előzmény: szaszg+++ (3888)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 1 3888

Kösz, nem kell elmagyaráznod!

Én megértettem az atomisztikus fizikában a két kölcsonhatast, amit te hibásan fejtegetsz!

Előzmény: Okos Árnyék (3886)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3887

Ezeket semmiben veszed?

Nem veszem semmibe, hanem manipulálom őket !

Előzmény: szaszg+++ (3882)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3886

Jó a felvetésed, figyelj csak:

A sztatikus gravitáciòs kölcsönhatás két elemi gravitáciòs töltés között

F = - gi gj/4πr2.

A Coulomb erö meg két elemi elektromos töltést között

F = + qi qj/4πr2.

Mivel a statikus gravitációd és a Coulomb erő viszonylagos, azért mindegy neki hogy melyiket veszed -/+ vagy+/-   nak:

F = + gi gj/4πr2.

F = - qi qj/4πr2.

A trükk ott van, hogy ez a mínusz jeled, kijön a i*i komplex szám szorzatából is így:

F = + i [qi] i [qj]/4πr2  = - [qi] [qj]/4πr2 

Ez az elgondolásom, ez a trükköm az ami ki van dolgozva, ami tovább van dolgozva .

Ha érdekel elmagyarázom neked, de rá kell kérdezned a részletekre !

Előzmény: szaszg+++ (3884)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3885

Te hülye, NEM épül a fényközeg létezésére semmi! Ez egyszerüen NEM létezik, nincs is rá semmi szüksêg. Nyeld le mâr ezt a fizikai tényt vêgre!

Előzmény: szuperfizikus (3883)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3884

F = - gi gj/4πr2.

F = + qi qj/4πr2.

Látható az elöjel váltás a két hatás között.

Az idöben változó mezö egyenletek, a Maxwell egyenletek, az Atomisztikus fizika topic 7042 hsz-ban vannak leírva!

Meg a részecskék mozgásegyenletei is a Lagrange multiplikátorokkal.

Ezeket hányszor mondjam még??

Előzmény: szaszg+++ (3882)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3883

De a Maxwell elektrodinamikája a fényközeg (akkori nevén az éter) létezésére épült. 

Miért nem vagy képes ezt felfogni?

Ha ebben hiszel, akkor a fényközeget is el kell fogadnod.

Ha a fényközeget nem fogadod el, akkor Einsteinben hiszel. 

Előzmény: szaszg+++ (3881)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3882

Te erre miért van szükség, ha ismerjük Newton erö egyenletét a gravitációról és Coulomb egyenletét az elektromos töltésekröl?

Ezeket semmiben veszed? Fantáziálsz?

Hogyan passzintod össze az elméletedet a megfigyelésekkel?

Sehogyan?

Honnan vetted az alapokat?

Előzmény: Okos Árnyék (3878)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3881

De a Maxwell féle elektrodinamikában hittem és hiszel is, ezt helytállónak tartom!

Előzmény: szaszg+++ (3880)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3880

Kitiltottak mert indokoltan nem hittem 

a fotonelméletben,

a szabadesés egyetemességében,

a specrelben,

a tömeg-energia ekvivalencia elvben,

a téridö meggörbítésében,

a kvark elméletekben.

Ezek helyett egy más elméletet csináltam!

Előzmény: szaszg+++ (3879)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3879

Ide figyelj, nekem tapasztalatom van a topicból való kitiltásban. És azt is tudom miért tiltottak ki. 

Előzmény: cseik (3876)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3878
Előzmény: cseik (3871)
cseik Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3877

miért ne? az egyetemen kizárólagos license-t kaptatok a gondolkodásra? :)

Előzmény: szaszg+++ (3874)
cseik Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3876

légyszíves ne akard megmondani nekem, hogy hol és mit csináljak. amíg valaki egy nyílt fórumon a topik témájával kapcsolatban ír és nem sérteget másokat, addig helye van ott. ha nem tetszik, akkor nem kell idejönni. nyugi, nem fogom kérni, hogy innen is tiltsanak, akárkit sértegetsz. majd megteszi a topikgazda, ha akarja.

Előzmény: szaszg+++ (3873)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3875

Különben amit irkálsz és tudni akarsz, az mind Maxwell egyenletéböl ered. Tehàt az elektrodinamiát NEM érted, ùgy mint szuperfizikus sem..

Előzmény: szőrinszálán (3870)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3874

Egy laikus meg ne probálkozzon ùj fizikát csinál I!

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3873

IDE figyelj, te kizárattál a topicodból, itt meg miért rontsd a levegöt?

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3872

Te, a mezök c sebességgel terjednek, ami már O. Römer kimért a Jupiter holdjai mozgásán. Ne hagyd  magadbol hülyét csinálni. A Maxwell egyenlete is c sebességet ír elö az elektromágneses hullámnak.

Ezt képletekben egyszerü elmagyarázni engemet meg nem fizetnek azért hogy amatöröket képezzek ki  fizikára. Különben bele nézhetsz egy elektrodinamika könyvbe, ha megérteni akarod!

Előzmény: szőrinszálán (3870)
cseik Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3871

nem nekem nem elég, hanem nem a kérdésre válaszoltál. állandóan ugyan azt ismételgeted, de arra soha nem adsz választ a részletekre, amiből eldönthető lenne, hogy van-e alapja vagy nincs.

valami okos és híres ember mondta (ha kell kikeresem ki volt), hogy ha valamit nem tudsz úgy elmagyarázni, hogy egy laikus is megértse, akkor te sem érted.

Előzmény: szaszg+++ (3859)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3870

Kedves Gyula! Ez mind rendben van, amit már oly sokszor leírtál ide. Ezzel nem tudok veled vitába szállni. Az amatőr mivoltom miatt egyszerű részletkérdésekre várok magyarázatot, hogy képletek nélkül is megértsem a lényeget. Például azt, hogy maguk a mezők nem mozognak, csak a lokális értékeik változnak pontról, pontra haladva c sebességgel. Vagy hogyan marad meg a töltés, ha a mozgása, gyorsulása során kisugározza az energiát? Mi pótolja, honnan pótolja a kisugárzott energiát? Vagy ha nem marad meg a mezőkbe kerülő energia, az hová lesz? Tudom nem fizetnek neked a fórumon való okításért, de ha mindenki felfogja az elméleted lényegét, akkor könnyebb lesz az Új fizikát bevezetni.

Előzmény: szaszg+++ (3868)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3869

Az atomiszitikus új fizikàban csak a gravitáció van újra megfogalmazás a kisérleti eredmények nyomában! A gravitációt is elemi töltêsek okozzák és a g-mezö is c-vel terjed.

A gravitáció is be van épitve a részecskefizikába és egyesítve van az elektromágnesességgel az új fizikàban!

Előzmény: szaszg+++ (3868)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.21 0 0 3868

Különben is, az Új Fizikàban maradnak az elemi elektromos töltések, ±e, és Coulomb törvénye is. Maxwell egyenlete meg helytállóan leírja az e.m.-mezö elöállítását és c-vel történö terjedését és így a Minkowski tér van favorizálva a világmindenség geometriájára. Ezeken NEM lehet, nem is kell, semmit kijavítani, azon sem, hogy az elektromos töltés megmarad.

De a gravitáción sokat kellett még dolgozni, mert ez egy gyenge kölcsönhatás, és nehéz pontos kisérleti eredményt kapni. Már azért is, mert az elektromágnesesség 10+42-ször erösebb kölcsönhatás az elemi részecskék közott.

Én a kisérleti megfigyelésekböl a négy megfigyelt és megmaradò részecsket választottam ki az atomiszitikus fizikára, és a gravitáciòt is az elemi g-töltésektöl eredeztettem, ami kiadja Newton erö törvényét. A negatív elöjelü g-töltéseket a neutrínók létezeseböl vettem és mint megmaradó töltéseket kezeltem.

A gravitáció új megfogalmazásából az jött ki, hogy a sùlyos és a tehetetlen tömeg különbözik, amit én ejtökísérlettel igazoltam is. 

Einstein tömeg-energia elve E = m c2 nem stimmel!

Előzmény: szőrinszálán (3867)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!