„Ó, édes Jézusom, szüntesd meg a háborúkat, amelyek elpusztítják az emberiséget.
Védd meg az ártatlanokat a szenvedéstől.
Védd meg azokat a lelkeket, akik az igaz békét próbálják hozni.
Nyisd meg azok szívét, akiket a háború fájdalma sújt.
Védd meg a fiatalokat és a gyengéket.
Mentsd meg mindazokat a lelkeket, kiknek az életét elpusztította a háború.
Erősíts meg mindnyájunkat, drága Jézus, akik Isten minden gyermekéért imádkozunk, és add meg nekünk a Kegyelmet, hogy kibírjuk a szenvedést, melyben talán részünk lesz a küzdelem idején.
Kérünk Téged, fékezd meg a háború terjedését, és vidd a lelkeket Szentséges Szíved Menedékébe.
„Segíts nekem, Jézusom, mert nagyon össze vagyok zavarodva.
Nem akar a szívem megnyílni Neked.
Szemeim nem képesek látni Téged.
Elmém bezárul Előtted.
Ajkaim nem képesek vigasztaló szavakat mondani Számodra.
Lelkemet elborította a sötétség.
Kérlek, könyörülj rajtam, szegény bűnösön.
Jelenléted nélkül tehetetlen vagyok.
Tölts el engem Kegyelmeiddel, hogy legyen bátorságom Feléd nyújtani kezemet, könyörögve Irgalmadért.
Segíts nekem, elveszett tanítványodnak, aki szeret Téged, de aki szívében már többé nem érzi a szeretet felpezsdülését, hogy legyen képes látni és elfogadni az Igazságot. Ámen.”
Drága Jézus, Irgalmadért kiáltok az elveszett fiatal lelkek nemzedékéért.
Azokért, akik nem ismernek Téged, hogy borítsd be őket a látás Ajándékával.
Azokért, akik ismernek Téged, de figyelmen kívül hagynak, hogy vonzd őket Irgalmadba.
Kérlek, add meg mielőbb nekik Létezésed bizonyítékát és vezesd őket azok felé, akik segíteni tudnak nekik, és az Igazsághoz vezetik őket.
Töltsd el elméjüket és lelküket az Irántad való vágyakozással.
Segíts nekik, hogy felismerjék a bennük lévő ürességet, ami azért van bennük, mert nem érzik Jelenléted. Kérlek Téged, drága Uram, ne hagyd el őket, és Irgalmad által add meg nekik az Örök Életet. Ámen.
„Legdrágább Jézusom, Neked szentelem a következő lelkeket: - ….. - és mindazokat, akik a hírnév jutalmáért cserébe adták lelküket.
Szabadítsd meg őket fertőzésüktől. Fordítsd el őket az Illuminátusok fenyegetéseitől, akik felfalják őket.
Add meg nekik a bátorságot, hogy félelem nélkül távozzanak ebből a gonosz rabságból. Vedd őket Irgalmas Karjaidba és gondoskodj arról, hogy visszakerüljenek a Kegyelem Állapotába, hogy alkalmasak legyenek megállni Színed előtt.
Istenséged által segíts nekem, hogy ez az ima elkobozza a Szabadkőművesektől a Sátán által örökbefogadott lelkeket. Szabadítsd meg őket a bilincsektől, amelyek megkötik őket, és melyek következménye egy szörnyű kínszenvedés a Pokol rekeszeiben.
Segíts nekik a választott lelkek szenvedései által, imáim és Irgalmad által, hogy az első vonalban legyenek, készen arra, hogy belépjenek az Új Béke Korszakának Kapuin – az Új Paradicsomba. Könyörgök Hozzád, szabadítsd ki őket a fogságból. Ámen.”
838 Csodálom a papot, aki ügyemmel kapcsolatban oly sok megaláztatást és szenvedést vállalt magára. Adott pillanatokban látom ezt, s támogatom őt méltatlan imádságommal. Csak Isten adhatja a szükséges bátorságot, különben megbénulna a lélek. De örömmel látom azt is, hogy minden kellemetlenség Isten nagyobb dicsőségét szolgálja. -- Nincs sok ilyen lélek. Ó, végtelen Örökkévalóság! Napfényre hozod majd e hősi lelkek erőfeszítéseit, mert a föld az ilyen erőfeszítéseket csak hálátlansággal és gyűlölettel viszonozza. Ezek a hős lelkek magányosak -- nincs barátjuk. Megerősödnek ebben a magányban. Erőt egyedül csak Istenből merítenek. Alázatosan, de bátran szembeszállnak minden viharral, amely őket éri. Állhatatosak és rendíthetetlenek maradnak, mint az ég felé törő tölgy. Íme, ebben áll a titkuk: erejüket Istenből merítik, s így mindenük megvan, amire maguknak és másoknak szükségük van. Viselik saját terhüket, de képesek és készek a másokét is magukra venni. Tűzoszlopok Isten útjain. Maguk fényben égnek, s másoknak is világítanak. Fenn élnek a magasban, és képesek másokat, kisebb lelkeket is felsegíteni, ezekre a magasságokra felvezetni.
Egyszerre apa, egyszerre barát, egyszerre gyermeki, egyszerre gyengédség, egyszerre igazság.....és amikor mind-mind beköltözik a szívünkbe, akkor megszületik az irgalom.
829--830 Szentmise alatt lelkem öröme a kis Jézus. Gyakran úgy érzem, nincs köztünk távolság. Látok egy papot, aki lehozza Őt. Nagy vággyal várom Születésének ünnepét. Együtt élem át a várakozást a Szűzanyával. -- Ó, örök Világosság, aki lejössz erre a világra, világosítsd meg értelmemet, erősítsd akaratomat, hogy ne lankadjak el a nehéz megpróbáltatások során. Űzze el fényed a kétely minden árnyékát, s mindenhatóságod működjék rajtam keresztül. Bízom Benned, örök Világosság. Kis Jézus, Te vagy a példaképem Atyád akaratának teljesítésében, aki azt mondtad: ,,Íme, elmegyek, hogy akaratodat teljesítsem.' Add, hogy én is mindenben hűségesen teljesítsem Isten akaratát. Ó, Isteni Gyermek, add meg nekem ezt a kegyelmet.
Igen, nagyon szép, amikor a szeretetben egyesült szív Belőle énekel.
Jézus Szívében megpihenve, békességre lelve Szent Tűz égésében, lángoló szeretetben Megtalálva Bent oltalmát, Bent nyugalmát És amint Benne, úgy bent megélve Bent ketten egyként, együtt lélegezve
S mint bent, úgy kint a mindenségben Minden mindenben, egyként minket mindnyájunkat szeretve Közelben és közeledben, távolságot nem ismerve Mindnyájunkat boldogságba vezetve Szeretetre, bűneinket szeretettel felemésztve
Mikor hűséget fogadok a Szeretet mellett, akkor minden szavam előtt betérek a belső szobámba, ahol ott talállak Téged. Betérek, megérintesz szeretetedben, és megadod a Szeretet Szavát.
Szeretetből születő szó-ha befogadom-szeretetté válik szívemben.
Szeretet akkor teljesedik, mikor testvéreimben is Téged kereslek, s cselekedeteimmel szeretetet ébresztek. Abból adok, amit én magam is Tőled kaptam. Szeretet betölti a törvényt és közöttünk leszel, Istenem.
Tükrödre vetődve, visszaérve hozzád, erőd lesz, s oltalmad Égig veti fényét, sugara ködöt tör, árkot temet Gyengéd szeretet
S ha köd jön, teret venni, fényt takarni, szikrázó nézéssel Mosoly mondja gyere, állj meg, állj csendesen Csendet hallva, csend lesz fény, s ködben belül tör elő Mosolyban kéz összeér, édes csendes nyugalom, s reá kitárul a bizalom
Szívben égő édes láng, lángot talál Tükrödre vetődve, visszaérve hozzád, erőd lesz, s oltalmad Égig veti fényét, sugara ködöt tör, árkot temet Gyengéd szeretet
S ha köd jön, teret venni, fényt takarni, szikrázó nézéssel Mosoly mondja gyere, állj meg, állj csendesen Csendet hallva, csend lesz fény, s ködben belül tör elő Mosolyban kéz összeér, édes csendes nyugalom, s reá kitárul a bizalom
Zsolt. 115,1 Nem nékünk Uram, nem nékünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hívségedért! Zsolt. 115,2 Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök? Zsolt. 115,3 Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi. Zsolt. 115,4 Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája. Zsolt. 115,5 Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak; Zsolt. 115,6 Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak; Zsolt. 115,7 Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal. Zsolt. 115,8 Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennök!
815 Jézus -- Szerelmem -- ma tudomásomra hozta, milyen nagyon szeret. Bár oly mély szakadék tátong köztünk, Teremtő és teremtmény között, mégis, mintha egyenlők lennénk -- a szeretet kitölti ezt a szakadékot. Maga az Úr ereszkedik le hozzám, s tesz képessé a Vele való érintkezésre. Elmerültem, s mintegy tökéletesen elvesztem Benne. -- Szerető tekintete előtt a lelkem mégis hatalmat, erőt nyer, s tudatosul benne, hogy szeret, s Őt is nagyon szeretik. Tudja, hogy a Hatalmas védi Őt. Az ilyen ima, ha rövid is, nagyon gazdagítja a lelket. Órákig tartó szokványos ima nem világítja meg úgy a lelket, mint az ilyen rövid, de magasabb rendű ima egy pillanata.
Kérlek, tölts el engem Szentlelkeddel, hogy a helyes utat választhassam Királyságodhoz.
Segíts nekem, drága Jézus, hogy mindig hűséges maradjak Szavadhoz, mely Péter által adatott a világnak, és sohase térjek el attól, amit nekünk tanítottál, és sohase tagadjam meg Kereszthalálodat.
Jézus, Te vagy az Út.
Mutasd meg nekem az Utat.
Ragadj meg engem és vigyél engem Nagy Irgalmasságod útján. Ámen.”
Szia pOrszEm, van, mikor az Úr kéri, sugallja, hogy földi sátorban, földi dolgokban dicsőüljön meg, hogy érezhessük: közöttünk van mindig.
Gyenge az emberi test, gyorsan elfordul a szíve, ezért adja ezt a kegyelmet.
Meg kell hallani, hogy mikor engedi a tárgyakat, melyeket szentel meg, és melyek hiábavalók.
Ha élő a kapcsolat Vele, akkor meghalljuk, hogy éppen merre vezet, mit hoz elénk; legyen az akár egy írás.
2013. augusztus 1., csütörtök - Évközi 17. hét - csütörtök
Kiv 40,16-21.34-38
Meg is tette Mózes mindazt, amit az Úr parancsolt. A második esztendő első hónapjában, a hónap első napján felállították tehát a hajlékot. Mózes felállította a hajlékot, elhelyezte a deszkákat, a talpakat és a reteszrudakat, felállította az oszlopokat, ráterítette a hajlékra a fedelet, arra meg rátette a takarót, úgy, ahogy az Úr parancsolta. Betette továbbá a bizonyságot a ládába, arra pedig rátette alul a rudakat, felül az engesztelőhelyet. Aztán bevitte a ládát a hajlékba, és felakasztotta elé a függönyt, hogy teljesítse az Úr parancsát. Ekkor a felhő eltakarta a bizonyság sátrát, és betöltötte az Úr dicsősége. Mózes nem is tudott bemenni a szövetség sátrába, amíg a felhő mindent eltakart, és az Úr dicsősége tündöklött, mert mindent beborított a felhő. Ha felemelkedett a felhő a hajlékról, elindultak Izrael fiai, nemzetségenként; ha állt felette, azon a helyen maradtak. Nappal ugyanis az Úr felhője lebegett a hajlék felett, éjszaka pedig tűz, Izrael egész népének láttára, egész vándorlásuk alatt.
Mt 13,47-53
Hasonló a mennyek országa a tengerbe vetett hálóhoz, amely minden fajta halat összefogott. Amikor megtelt, felhúzták a partra, leültek, és a jókat edényekbe gyűjtötték, a hitványát pedig kidobták. Így lesz a világ végén is. Az angyalok kimennek majd, a gonoszokat elválasztják az igazaktól és bedobják őket a tüzes kemencébe. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás. Megértettétek mindezeket?” Azt felelték neki: ,,Igen.” Ő pedig azt mondta nekik: ,,Így tehát minden írástudó, aki járatos a mennyek országában, hasonló a házigazdához, aki kincseiből újat és régit hoz elő.” Történt pedig, hogy amikor Jézus befejezte ezeket a példabeszédeket, eltávozott onnan.
Áronnak nem adott semmiféle parancsot Isten, hogy róla jelet készítsen, most azonban határozott parancsot ad Mózesnek, hogy készítse el a szent sátort. Más az, amikor az ember Isten parancsa nélkül maga kezd abba a nagy vállalkozásba, hogy Istennek, jelenlétének, gondviselésének jelet készítsen, és ismét más, amikor Isten maga ad utasítást ilyen jel elkészítésére. Ő tudja, mikor érett meg erre a nép, és tudja, mit akar vele jelképezni. Az emberek között is előbb a személyes, egyre mélyülő kapcsolat van, amely azután csodálatos, hatékony és erős jeleket termel ki magából, hogy azok emlékeztessenek, sajátos módon jelenlétet közvetítsenek, megerősítsenek és a kísértésekben védjenek. Erre a jelre azonban meg kell érni, különben az ellenkezőjére fordul, és a hűtlenség, az eltávolodás, a kísértés tárgyává lesz.
Ezzel a sátorral az Úr figyelmeztetni akarta népét, hogy szentül éljenek, mert közöttük lakozik a Szent, az Isten dicsősége. Nem átmenetileg száll le hozzájuk, nem időnként mutatja meg jelenlétét, hanem állandóan közöttük, velük akar lenni – amit majd Jézus Krisztusban teljesít be soha el nem képzelt és el nem képzelhető módon. Ezek után nincs mit csodálkozzunk azon, hogy Péter sátrat akar építeni, amikor látja Mesterét mint az örökkévaló Istent, bensejéből kiáradó ragyogásban.
A mi szent sátorunk Jézus Krisztus tabernákuluma, ahol velünk és értünk van jelen fönséges alázatában és alázatos fönségében. Ezért az Egyháznak a mai evangéliumbeli házigazdához hasonlóan újat és régit a megfelelő érzékkel, a megfelelő arányban kell elővennie és alkalmaznia a templomépítészetben, a liturgiában, az egyházzenében és az egyházművészetben, hogy mindez méltó hajléka és kifejezője lehessen Isten közöttünk való jelenlétének. A katolikus templomnak és liturgiának minden korban az isteni igazság, szépség, szeretet és szentség otthonának kell lennie, ahol a hívő ember átérezheti Isten fönségét, megtapasztalhatja gondviselését, és ahol a lelke nyugalomra lelhet.
Imádkozott egy bűnös ember, hogy lássa saját ellenségét, és Isten megadta neki, hogy lássa és amikor meg látta hogy ő maga az, akkor térdre borulva tért meg saját bűneiből. Mindenki maga dönti el kinek szolgál a hazugságnak, a bálványoknak, a hamis közbenjáróknak, vagy az Istennek, és az Igazságnak .