Tegnap jöttem haza külföldről, így csak most tudok válaszolni.
Éppen ma beszéltem a kereskedővel. Hétfőn jön a Skoda kinti termékfelelőse Budapestre, és akkor adnak választ. Egyelőre az az álláspont, hogy elfelejtették időben értesíteni erről a változásról a magyar importőrt, aztán a kereskedéseket, így tehát a kuncsaftokat is.
Megkérdeztem: most már pótalkatrészként sem lehet rendelni automatikusan sötétedő jobb oldali külső tükörlapot, tehát helytálló, miszerint megszűnt a jobb oldali tükör sötétítése. Állítólag alkatrészhiány miatt...
A reklamációm jogosnak tűnik, bár az ellentételezési elképzelésemet egy kicsit sokallja a PoHu. A jövő hét közepén kiderül a megoldás és az, hogy mit ajánlanak.
A PW3 kód nem szerepel egyik említett címkémen sem, így valószínűleg a te autódon is csak a bal oldali és a belső tükör fog sötétedni. Mondjuk együtt tudok élni vele, főleg, hogy a hátsó napvédő roló mindig fennmarad este, így nem is működik a sötétítés mindaddig, amíg eszembe nem jut lehúzni.
Az angol Skoda-fórumban is feltettem a kérdést, érdemi választ nem kaptam sajnos az új Octaviára nézve, csak a régiekre (my07 l&k: having said that i have this feeling that more recent builds have changed to dim only the interior mirror and the drivers door mirror).
Sziasztok Most az egyik kollegám nevében kérnék segítséget. Octavia LX 1.6 75 LE,2000-es évjárat,motorkód:AEE Az autó meleg motornál alapjáraton(pl:piros lámpánál) leáll,indítás után legtöbbször elsőre beindul. A hiba kiolvasás eredménye :alapjárati motor pozitív zárlat. A hiba törlése után minden ok. lett,de sajnos csak egy ideig,a hiba újra fennáll! Valakinek valami tipp? Előre is köszönöm a választ.
Nekem ugyan már van Thule tetőcsomagtartóm, de nem teljesen hozzá illeszkedő papucsokon áll (egy Volvon volt eddig, és a gumilapok annak a tetejére vannak kialakítva), így keresek Thule 1360-as kittet olcsóért... Ha valahol, valakitől tudtok ilyet, megköszönöm.... (a bolti ár 8-9 ezer körül van, ez alatt áldoznék rá...)
Ugyanezt tudom én is ajánlani. Begyél egy Thule-t, és akkor elég csak az autóspecifikus kitet cserélni. Még úgy is megérheti a használt vásárlás, hogy veszel egy mások kocsira valót (a rúdhosszra azért érdemes figyelni), és a kitet cseréled.
Nálunk még egyszerűbb: elkérem apósomét, leveszem a Mazda kitet, felteszem az OII-z és ennyi.
Ha újonan veszed a Thule-t, az kb. annyi, mint a gyári, viszont a gyári nem moduláris.
Én amióta megvettem a thule-t azóta minden autócserénél kicseréltem ami kellett hozzá, legutoljára az O2-höz 5.500 Ft-omba került a váltás. Csak ajánlani tudom az első befektetést, megéri.
O2- höz szeretnék tetőcsomagtartót,baráti áron,akár használt is érdekel,ha van valakinek.A márkaszervíz ajánlott gyárit,aluminiumból cirka 45 ezerért...Kaptam kölcsibe egy Thule tetőbokszot,meg gyakorlatilag később is jó lenne,valami elfogadható áron.
1: Tudnátok ajánlani szélvédő javító mestert? (Budapest, XI és XVIII előnyben, de bárhová elmegyek) Ma vettem észte egy kis sérülést az első szélvédőmön, és szeretném ha szakember is megnézné és javítaná ha kell. Fura sérülés nem kőfelverődés, de nem is repedés, nem láttam még ilyet.
Nekem a Lurdy parkolojaban dolgozo mester nagyon szepen dolgozott, es normalisan allt a dolgokhoz (bementem kajalni, amig dolgozott, o pedig vigyazott az autora addig, ott allhatott a "muhelye" mellett).
2: Egyéb zajra is figyelmes lettem a futómű felől (2003 O1 1.4 16V): rosszabb minőségű úton, amikor a rugónak és a lengéscsillapítónak is dolgoznia kell, egy igen magas frekvenciácú nagyon rövid idejű cincogó hangot hallok. Mi lehet ez? Mit tegyek? Hova, kinek érdemes/kell ezt megmutatni? Esetleg házilag?
Azt mar tisztaztuk, hogy ez a forum nem alkalmas hangjelensegek elemzesere :-) Berugozaskor a lengescsillapito szisszenese normalis jelenseg, ha mast hallasz, akkor vidd el futomuveshez. A "cincogas" sokminden lehet, valamelyik gumi alkatresz (szilent) szarazsaga is okozhatja, vagy toronycsapagy, stb.
Az Octi I futomuve 12-egy-tucat megoldasu, a sarki futomuves is megszakerti.
A XI. keruletben ajanlom Pasztoy Tamas muhelyet, a Budafoki uton, az OMV kut elott, www.pasztoy.hu. Mondd neki, hogy en ajanlottam neked :-)
3: Ismerősöm hónapok óta szenved Fábiájával, szervízről szervízre jár (pontos részleteket nem ismerek: 5-6 éves 1.2-es kombi....AC pumpa, vízforralás, stb...) Kit ajánlotok? (olvastam itt korábban Béláról, de nem találtam elérhetőséget)
Koncsik Bela, www.skodatuning.hu. A honlap ne zavarjon meg, a fo profil az autok javitasa.
Fordulhatsz Donibcsihez is, o -- ellentetben Belaval -- topiktarsunk, www.hildep.hu.
Ajanlanam 409 kollegat is, szinten a topikrol, de neki nincs honlapja :-)
Ezek kozott mi a sorrend? Illetve hol helyezkednek el a "mezonyben" meg elony/hatrany egymashoz viszonyitva?
Mar mindegy :-) A Misiket egy oran belul elvittek, mar mar Tantoknife kolleganak sem jutott, a Yokobol van még negy utolso darab.
A Misi egyebkent nagyon jo gumi, kicsit ugyan sprőd, de tenyleg csokkenti egy picit a fogyasztast (kulonosen orszaguton erezheto a kulonbseg, varosban az auto tomege szamit, autopalyan a legellenallasa a legnagyobb tetel), es el fog futni 60-80 ezer kilometert.
A Yokot en nem ismerem tul jol, az is egy flottara kellett, ragaszkodott a megrendelo a markahoz, lett neki :-) Sportos guminak mondjak, jo menettulajdonsagokkal, de az atlagnal gyorsabb kopassal (40-50e km). Ennyiert viszont mindenkepp jo vetel, ennyibe a belepo markak kerulnek (Sava, Barum es tarsaik), azoknal viszont sokkal jobb gumi.
1. Igaz egyik sem XVIII, de közel vannnak: - M5 melletti Tesco parkolójában szélvédőjavítós ember - Az Europark melletti Obi barkácsáruház parkolójában szélvédőjavítós ember
3. - Én 409 olvtárshoz hordom az autót, jó szívvel ajánlom: http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=455832 - Kobe: http://www.kobetuning.hu/
1: Tudnátok ajánlani szélvédő javító mestert? (Budapest, XI és XVIII előnyben, de bárhová elmegyek) Ma vettem észte egy kis sérülést az első szélvédőmön, és szeretném ha szakember is megnézné és javítaná ha kell. Fura sérülés nem kőfelverődés, de nem is repedés, nem láttam még ilyet.
2: Egyéb zajra is figyelmes lettem a futómű felől (2003 O1 1.4 16V): rosszabb minőségű úton, amikor a rugónak és a lengéscsillapítónak is dolgoznia kell, egy igen magas frekvenciácú nagyon rövid idejű cincogó hangot hallok. Mi lehet ez? Mit tegyek? Hova, kinek érdemes/kell ezt megmutatni? Esetleg házilag?
3: Ismerősöm hónapok óta szenved Fábiájával, szervízről szervízre jár (pontos részleteket nem ismerek: 5-6 éves 1.2-es kombi....AC pumpa, vízforralás, stb...) Kit ajánlotok? (olvastam itt korábban Béláról, de nem találtam elérhetőséget)
a kombi hátsó spricnis féklámpájának bal oldali rögzitőfüle eltörött (magától) és még ugyan 2 csavar tartja, de a spricni már csak kizárólag az emblémát hajlandó locsolni
van lehetőség a spricni külön állításához? A komplett lámpatest 14e ft, ennyi pénzért inkább én vizezem be
Esetleg gondoltam egy gumi szelepdarabot rahuzni a vegere, h ralogjon az meg az uveg tetejere, csak fagyokban nem biztos, h jo lesz a megoldas.
(Persze csak ha az üzemanyag megtakarítás nem csak marketing fogás)
A GT3 a kisautok gumija volt, amig ki nem futott, az NCT5 egy komplett generacioval idosebb az Excellence-nel, es kozepkategorias gumi volt, ott volt felette a Ventura (komfort) egyfelol, illetve az F1 (sport) masfelol.
Az Excellence friss mintazat, a Good Year csucskategorias gumija a komfortgumik kozott.
Normál használatot feltételezve (ebben az esetben a decibelbombázó, agyonhifizett, közlekedésbiztonsági agyrémeket kizárnám) egy akkunak akkor van dolga a kocsiban, amikor megforgatja az önidítót, meg dízeleknél előtte az izzításkor. Ha már jár a motor, akkor egyetlen feldata az, hogy szépen felvegye azt a töltést, amit a generátortól kap, hogy az indítási veszteséget pótolja. Szvsz: egy 90-100%ra töltött 44Ah akku könnyebben indítja be a kocsit, mint egy 50-70%-ra töltött nagyobb. És az idő is rövidebb, mire felveszi a max töltéshez kellő "árammennyiséget". (Hú, de pocsékul fogalmaztam, a szakiktól bocs, de remélem a nemszakiknak érthető.)