ez ugyan az mint a sima budapesti magasröptű, de gatyás kivitelben. Sőt van harisnyás kivitel is aminek a lába szárán van toll és csak az ujjak tövéig ér utána nincs toll.
Szia. Azok csak tavaly voltak. Eladtam őket, vagyishogy amennyi maradt mert a ragadozó madár naponta egyet- kettőt elvitt belőlük. Most tartok pár darab hanóbert, de ők be vannak csukva a pávák közé.
Az 50 db kicsit is el vitték! Így marad az eddigi állomány jövőre is!
madar86-a kék gácsért is elvitték! Nem tudok rád várni nincs helyem hogy tartogassam és feleslegesen meg etetni nem fogom! 2 tojótól 8 hete vettem el a kicsiket, azok újra elkezdtek tojni!
Sajnos nincs helyem :( és nem akarok többet keltetni sem :( a kicsik már együtt vannak a nagyokkal és a garna gácsér bánotta őket ezért kivettem....jövőre még kelett volna kék tojók mellé,de nincs hová tenni addig :(
egyszerű a tyúkkal a helyzet, mert amelyik tojás hamarabb kikel kiszeded tőle a kiskacsát vagy kis csírkét, és ő ül tovább a tojáson ameddig kel, végül mikor mind kikelt akkor egyesíteni tudod a családot, vagy a kis kacsákat oda tudod amjd tennia néma kacsa tojódhoz ha annak is lesznek kis kacsái, a kotló meg majd neveli a csírkéket amik kikelnek a alatta. 1 hét ide vagy oda, annyi idő után elfogadja a kotlót vissza a csírke és a kacsa is.
Nagyon szépek nekem is van egy hasonló fekete tojóm nekem a feketék is tetszenek!Nekem régebben csak tarka kacsáim voltak,de ennek már több mint 10 éve azután nem volt egy jó darabig.
Nem fogja mindkettő fajta tojást kikelteni, mivelhogy a tyúktojás 21 napra kel ki. Ha kiskacsát szeretnél akkor szedd ki alóla a tyúktojást. Akkor se biztos hogy kikelti, mert a tyúk hajlamos 22-23 nap után otthagyni a fészket. De nem jellemző. Ha kikelnek a kiskacsák, én javaslom hogy kerítsd el őket az anyjukkal együtt. A gácsér biztos nem bántaná, de a kakas az már inkább.
Köszönöm,most még cs annyi h kint ült el a kacsám az ól sarkába és cs idiglenesen van elkeritve,ha kikellnek véletlenül a gácsér v a kakas nem fogja-e a kicsiket bántani?
És még annyi h nem rég észrevettem h az egyik tyúkom elült,azt hittem tyúktojáson csücsül,de egyik alkalommal felkellt a fészkéről és 10-12tyúk és 6-7 drb.kacsa tojás van alatta,most mitcsináljak?ki tudja mind2 féle tojást kelteni gond nélkül?előre is köszönöm...
Szia. Először elmondom, hogy a kacsáknál nem nőstény, hanem tojó a neve a fiu pedig gácsér. Másodszor a némakacsa tojásból 35 napra kelnek a kiskacsák. Ha az anyjuk alatt vannak akkor ne törd meg a tojásokat csak kb. 37. nap ha már hagyja.