faszság. de az lehetséges, hogy a saját súllyal végzett gyakorlatokban nőhet az ismétlésszám. nem mindegy, hogy 100 kilósan húzódzkodsz,vagy 80 kilósan.
A teremben hallottam olyat hogy most diétánál azért vagyok erősebb,néhány gyakorlatban,mert a tömegelésnél az 5gr Ch túl sok volt és leterhelteés legyengítette a szervezetem a sok Ch emésztése.Mivel az emésztés sok energiát fog le és lehet legközelebb emiatt kevesebb Ch-val kellene tömegelni... Nem tom igaz lehet-e...
Kell a kiegészítő nem azt mondom, csak a szélsőséges mennyiségekben nem hiszek.Beveszek magam is 6-7 g C vitamint, ha meghülök-évente egyszer, nekem így 3 nap.Amúgy a Scited mérsékeltebb Vita-X termékét veszem, illetve este még egy 500 mg-os C vitamin.Van ez a NTI: T3 hormonszintnövelő, ennek jóvoltából még 450 mg különmagnéziumhoz is jutok(+B6, cink), az a Vitában csak jelképes mennyiségben van.
Mindenképp kell, hogy a termékekben hozzájussunk a vitaminokon kivül türhető mennyiségű cinkhez, magnéziumhoz, szelénhez, krómhoz(egy kis jód sem ártana). Olyat nem veszek meg, amiben nincsenek alapvető dolgok, vagy csak minimális mennyiségben.Vannak ilyen "erős" készítmények, mint UNIVERSAL: Daily One, vagy SCITEC: Multi-X, ezekben például szelén semmi.
Egy valamirevaló multivitaminban legyen azért 400 mg E-vitamin, vagy legalább ennyi nemzetközi egység és egy 10 000 nemzetközi egység A-vitamin, vagy ennek elővitaminja.
szerintem a vitamin kell. nem azért, mert anélkül nem lehet megnőni, hanem mert egy csomó holtidőt lehet vele megtakaritani. pl nem kapsz el minden szart edzés közben, ha rádnyitják az ablakot. pl. c-ből 1000mg azért nem árt. ha betedg vagyok 10 15g ot nyomok, és két nap alatt rendbetesz. a b-ből azért tesznek ilyen sokat a vitaminokba, mert közismerten rosszul szívódik fel. a többi, zsírban oldódók meg csak RDA-mennyiségben vannak a multivitaminokban.
de egyébként egyetértek veled a marketingre vonatkozóan. senkit nem érdekelt a vitamin addig, amig a scitec le nem koppintotta az ISS pakot. mosmeg már tömeghisztéria van, ha nem lehet multixet kapni.
"de elvileg havi 2 kilójával 12 hónap alatt meglehet 83-ról a 100, nem?" - Elvileg. Aztán hogy sikerül-e, és hogy hogy fogsz kinézni, az meg egy másik kérdés. Ha nagyon bezsírosodnál, akkor inkább majd állj le egy kicsit!
"szerinted mi a jó taktika, fölváltva emelni a súlyt és az ismétlésszámot? " - Én nem határozom meg pontosan az ismétlésszámot, a munkasorozatoknál annyit nyomok, amennyi megy. A súlyt meg úgy határozom meg, hogy 6 és 10 közé essen a megvalósítható ismétlésszám. 6-nál kevesebbet szerintem nem érdemes, mert nem elég hosszú ideig használod az izmot, viszont az izületet nagyon megterheli, 10 felett, meg azért nem érdemes nyomni, mert köztudott, hogy a súlyok növelése az izomnövekedés alapja, tehát ha már megy 10-12, akkor inkább a súlyt kell megemelni, minthogy mégtöbbet nyomjon az ember.
Egy konkrétat mondok, ami erősebb: UNIVERSAL: Animal Pak Nyilván ismered, sőt ismeri itt mindenki.Egyébiránt egy kiegyensúlyozatlan termék, például szelénből alig jutott valami, abból az adagonkénti 11 tablettába.Valószínű rosszul ítélem meg a "dolgok" erősségét, mert nekem mindig a B vitaminok tünnek fel elöször, ez ilyen szempontból erős.Vannak 100 mg-os(B 12-ből mcg-os) B skálás termékek. Egyéni megállapítás: személy szerint úgy gondolom, hogy a multivitamin és ásványi anyag, nyomelem+ egyéb komplexekre való túlzott ráfordítás, értelmetlen pénzpocsékolás.Ahogy Athos fejezné ki magát: marketingstratégia.Persze ő nem biztos, hogy egyetértene velem, de nekem a JóIsten se magyarázná meg, hogy a testépítőknek és egyéb sportolóknak(naturálra gondolok)napi 3 g C vitaminra, vagy 100 mg-os B vitamin adagokra lenne szüksége.Kell egy kiegyensúlyozott formula reggel és igény szerint valami C és E kiegészítés egy kis Magnéziummal edzés után és vége.Ezek csodát nem tesznek.Majd a jövőben még az agyonajnározott kreatin-monohidrátra és transzportrendszereire is kiváncsi leszek, még ezeket sem próbáltam, egyszerűen nem gondolom, hogy a fejlődés alapja a táplálékkiegészítésben rejlik, az akkor jön számításba nálam, mikor már máshogy nem megy. Mondok két példát: 3 éve elkezdték lehetetlenné tenni a térdízületeim az edzést.Bejöttek az életembe az izületregenerálók, majd tavaly vettem észre elöször, hogy hormonálisan itt a "kor".Szokásom szerint eszemben nem volt a szteroid-megoldás, most meg alkalmazásra kerültek a Tribulus-ALC-ZMA kombinációk.Ezek csodát nem tesznek, csak lehetségessé teszik a továbbfejlődést 32 évesen. Amikor már multivitamin, izület, hormonaktíváló és tablettás aminosavak kerülnek az étkezésem mellé, akkor a havi ráfordítás már eléri a húszast, ezenkivül a bevált napi két liter tej és közeledünk a harminchoz.Ennél többet nem tudok rákölteni, nem egyedül vagyok.
"nézd meg a naturálokat. ott ritka a kilógó has, ha rendesen be vannak fogyva" - Ez szerintem azért leginkább a tömegtől függ. Azok a versenyzők, akik már 120kg fölé tömegelnek óhatatlanul kitágulnak kissé a sok kajálástól. Kíváncsi leszek, hogy a Csuri hogyan fog alakulni, ha még tovább nő, mert ha nem feszít rá, akkor oldalról már most is kissé "kockás sörhas"-nak tűnik a dolog.
szerinted mi a jó taktika, fölváltva emelni a súlyt és az ismétlésszámot? Úgy érzem csomó gyakorlatnál izomerőből már menne nagyobb súly, csak féltem az ízületeimet a túl gyors tempótól, a tegnapi vállazás után is fájogat a bal vállam. Joint-x-et szedek.
Persze tudom hogy a 8-nak csak egy része izom, de már csomó ember észrevette a változást, és nem az övet kell arréb csatolnom, hanem mellkasban kezdenek szűkek lenni a cuccok. Persze tudom hogy a kevesebb több...
de elvileg havi 2 kilójával 12 hónap alatt meglehet 83-ról a 100, nem?
"szerinted a 95 kiló 12 hónap múlva reális cél lehet?" - Szerintem ha nem versenyzel, akkor nem kell határidős célokat kitűzni. Majd meglátod, hogy mikorra sikerül elérned. Viszont a magasságodhoz mérten mindenképpen ajánlatos legalább 95-100 kilóig felmenni és ott hozzáerősödni a tömeghez, hogy legyen miről lepucolni utána. Ha mindenképpen valami távlati célt kéne mondanom, akkor én a helyedben a 2009-es strandszezonra szálkásítanék le, jövőre még nem.
Egyébként meg ha belegondolsz, akkor bár nőttél 8 kilót egy hónap alatt, annak a plussz tömegnek csak töredéke lehet izom. Valószínűleg a zsírmentes tömeged 75kg alatt van. Ebből hogy 90kg körüli tiszta tömeg legyen, ahhoz bizony elég sok idő kell.
én nem vennék volumasst. szerintem nem éri meg az árát. 20rongy a 6 kilós, ennyiér veszek 2,3 whey kombót (11rongy), 2kiló malto 1 kiló dextróz(max 2 rongy) multivitamin (4 rongy) kretain (3 rongy). ezzel azér messzebb jut az ember.
hálisten nehezen hízok, de azér sikerül. 100kilósan is 78cm derekam volt, S-es, női sulyemelőővem van, mer az M-est nem tudtam meghúzni magamon. persze az S esbe is az utolsó lyukat használom. az a poén az egészben, hogy amikor kezdtem a sportot, 68 kilósan, nem volt ilyen keskeny derekam... a testépitőknek meg sokminden miatt lehet puffadt a hasuk. koksz(hGH), rossz chtöltés stb. nézd meg a naturálokat. ott ritka a kilógó has, ha rendesen be vannak fogyva. persze nem is olyan nagyok. egyébként nekem se tetszik a kilógó bélszerkezet.
én ügyelek arra, hogy minig legyen a hasamnak definiciója.
Talán furcsán hangzik, de számomra ez a lényeg (már ha ez alatt a szép formát, tagoltságot érted). Ja, és semmiképp sem a kidülledő has tetszik. Nekem az nagyon kiábrándító volt, mikor a Fitparádén láttam a testépítő gyereket a színpad mellett, és teljesen kidülledő hasa volt, még ha színizom is alkotta.
nem, nem értettelek félre. Én is így voltam: fejlődtem, de csak egy szintig, 75 kiló fölé egyszerűen sehogy sem akartam menni. Te mennyinél álltál meg, amíg nem kajáltál rendesen?
A teljeskiőrlésű kenyér azért jó, nem?
szóval ha kb 95-100kg leszel, kockás hassal, akkor kezdj szálkásítani
Én is olyasmi típus vagyok mint te, nem zsírosodom. Szerinted, ha odafigyelek a ch és zsírbevitelre, akkor kb 1 év alatt föl tudok úgy tömegelni 83-ról 95 körülrre hogy közben akár kockás marad a hasam, de lagalábbis nem lesz pocak?
a helyzet az, hogy neki az "alakformálásra" olyan forrásai vannak (pénz) ami neked nem feltétlenül van meg. (legjobb edzők, kaja, ésmég egy sor dolog)
az oldalsó hasizmok edzéséhez olyan gyakorlatok kellenek, amellyek a törzs statikusságát igényelik. én a guggolásra (mellső), felhúzásra, egykezes nyakbólnyomásra esküszöm (egyszerre csak 1 oldal) de nem árt pár oldalsó felülés se. de ez csak másoglagos.
ahhoz viszont, hogy meglátszódjanak, viszonylag alacsony testzsír kell, amit helyes táplálkozással, diétával lehet elérni.
Nem, félreértesz. én fejlődtem a kiflivel, meg a tejjel is. de csak egy bizonyos szintig, és inkább erőben(40ről 70kg fekvenyomás). és én úgy gondoltam az a szint nekem kevés. de én nem tudtam, hogy csirkemellet kell enni, csak azt, hogy sok proteint. nemtudtam, hogy rizs kell, csak azt, hogy ch. az meg van a kenyérben is. meg toltam a szőlőcukrot ezerrel. (mekkora hülye voltam :D) csak a szerencsés (???) genetikámnak köszönhetem, hogy nem híztam el. gyors az anyagcserém, néha ez áldás, néha átok.
szóval nekem nem elmonták, hogy egyél ezt, egyél azt, hanem kitapasztaltam az évek során, próbálgattam dolgokat. pl és simán ehetek 7-8g cht tömegeléskor, nem hájasodok be. viszont diétában, alacsony ch-nál villámgyorsan összeesek.
fejlődtem a szar kajával is, de csak addig a szintig, ameddig az "átlag gyúrós gyerekek". ezrével látod őket a termekben. nem túl izmosak, nem túl definiáltak, de azér látszik rajtuk, hogy edzenek. ez azér van, mert nem figyelnek a kajára.(nem esznek eleget, elég jót) de ha többet akarsz, akkor oda kell figyelni rá.
az én álláspontom az, hogy nem érdemes a mérlegnek hízni,fogyni. tömegeléskor is fontos a jó forma megtartása, főleg natulálban. én ügyelek arra, hogy minig legyen a hasamnak definiciója. szóval ha kb 95-100kg leszel, kockás hassal, akkor kezdj szálkásítani.
kb 95 kiló körülre tömegelnél a helyemben? És utána kb 5 kg vissza, és utána újból tömegelés? szerinted is át kellene állnom volumassról sima fehérjére, hogy ne legyen túl gyors és zsírosodó a fejlődés? Kiindulva az elmúlt hónap lattai plusz nyolc kilóból szerinted a 95 kiló 12 hónap múlva reális cél lehet?
"A kilencvenet most azért írtam, mert per pillanat nekem ez az álomhatár, úgy érzem annyival érezném már igazán jól magam a bőrömben. De persze evés közben jön meg az étvágy, ha 90 közelben leszek, akkor már biztosan a 100-ra vágyom majd..." - A magasságodhoz mérten a 90kg reális cél, de szerintem érdemes kissé fölé tömegelni, majd a felesleget visszapucolni.
fel. de az számit, hogy abból mennyi az izom. hiába vagy 100kiló, ha csak 70kilóval megy a fekvenyomás, pl. a testépítés a türelem sportja. egy év alatt, max 10 kiló izom jöhet fel. az első évben. aztán a másodikba 5, a harmadikba 2, aztán már egynek is örülni kell. ez már csak ilyen.
én amikor kezdtem, fullbéna voltam. mindenki csak faszságokat mondott. (nem rosszindulatból) a "nagyokat" kérdeztem, de rájöttem nem a tudás miatt nagyobbak, hanem a főleg koksz miatt. a weiderkönyvből álítottam össze edzést magamnak:) a kajával nem foglalkoztam. (pulykamellsonka,virsli, sole olimpic tej,kifli, Promax)a termben mindenki mosolygott rajtam, a lelkes kiscsávón, aki mint egy kistigris ugy edz (iszonyatos formai hibákkal, persze) még dohányoztam is. ez ment 2 évig. nemsokat fejlödtem, de "kondiba" voltam. amolyan partybuilder szinten...
aztán elkerültem otthonról, és a neten megtaláltam a bb.hu-t. akoriban még a Sztereó válaszolgatott. na akkor kezdtem elgondolkozni a dolgokon. megtanultam főzni, (kb egy év alatt alakult ki, hogy hogyan főzök) leszoktam a cigiről(lehet, h az elöbb volt, nem emléxem). tavaly visszaszédültem a terembe ahol kezdtem (illetve az utódjába). láttam a régi "nagy" arcokat. alig ismertek meg. kérdezték, mit használok, keményen edzek-e? megdöbbentek. énis. mind ugyanolyan volt mint pár éve.
tavaly januárba 90 kilós összeesett formából (vizsgaidőszak, ugye)májusra lett 102. de iszonyatos túlevéssel. utólag egy 98 is elég lett volna, és akkor nem veszítek annyit a diétával. meg elég lett volna teszemazt 8 hét diéta egy jobb formához. a kevesebb néha több.