Keresés

Részletes keresés

Index-Neti Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2482

Ezt a csomagbehordást én nem is értettem, Genovában hol veszik el / lehet leadni a bőröndöt?

Mert nekem sikerült mindenen végig sétálni a csomagommal, uh én magam szépen felvittem a kabinomba :))

Ezek után nem tudom mi a jobb, ha leadom v. ha nem :)

Előzmény: Törölt nick (2481)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2481

A csomagolós fóliával betekerés nem tudom jó ötlet-e, talán más megírja. De mi egyszer veszekedtünk velük, azóta mindig eltűnik egy bőröndünk, és újból veszekedni kell. Persze nekünk az volt a gond, hogy nehéz volt az egyik bőröndünk, mi pakoltuk fel a kocsira a chekinnél, és még így is jattot kértek, mire elborult az agyam. Azóta mindig van valami gond a csomagokkal, de nem hagyom elrontani a nyaralásom. Tavasszal, írtam régebben, hogy berontottam a kapitányi kabin mellett a biztonsági főnök kabinjába, hogy mit képzelnek a rakodók, mert kb. 6 órája eltűnt a böröndünk. Az ember megértette eljött velem, bekísért a fedélzeti részre és 5 perc alatt meglett. Neki ugrált mindenki. Amint írtam izraeli a biztonsági szolgálat a Fantasián.

Előzmény: aircom (2477)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2480

Mi csak ásványvizes csomagot szoktunk venni a vacsorákhoz, hogy ne legyen ciki. Ehhez képest legutóbb a mellettünk ülő olaszok csapvizet kértek vacsorára. A lényeg, hogy a nagy konkurencia miatt az üdítők felvitelét nem veszik komolyan, így műanyag palackba áttöltve, bármilyen italt fel lehet vinni. Tavasszal az asztaltársaink vodkát hoztak fel a módszerünkkel, és azon nevettünk, mi lenne, ha meghúznák a bejáratnál a biztonságiak. Az is igaz, hogy mindannyiunknak sikerült már üvegest is felcsempészni, de azt mindig kiszúrták. Egyszer olyan sokan vártak az italok leadásánál, hogy ellógtunk, míg a legjobb megoldás az volt, hogy több táskával mentünk. Ugyanezek a barátaink először 5 üveg vodkát és 3 üveg bort csemoésztek be, és elkapták őket. Amíg vitatkoztak a leadós asztalnál, hogy nem értik mit akar a személyzet, addig kikaptam a kezükből a táskát, és kicseréltem a gyerekére. Persze mire "megértették", hogy a táskát kell kipakolni, abban semmi nem volt, de nekünk jó esténk volt, és azóta is állandóan mosolygunk a sztorin.

Az MSC-n már alapból fel szoktunk adni egy karton másfél literes San Benedettót, amit a kikötő melletti coop-ban veszünk meg 0,6 euroért darabját. Hátizsákonként 2 flakont viszünk át az ellenőrzésen, az összesen 14. Így ha valamelyik kikötőben nincs a közelben bolt (általában Tunisz, Málta, Szicília, stb) akkor is van tartalék. A Costánál nem tudtuk, hogy mi a helyzet, ezért csak annyival próbálkoztunk, amennyit azonnal meg tudunk inni, ha elkapnak, majd miután láttuk, hogy nem foglalkoznak vele, annyit vittünk be, hogy végül 6 üveggel le is kellett hozni.

Egyéb italt azért nem viszünk fel sokat, mert szeretem minden országban kipróbálni, hogy milyen a helyi minőségi ital. Pl. Tuniszban is megtaláltuk a helyi boltot a medina bejáratánál, majd legközelebb a kikötő városában a szeszboltot, amit arról lehet felismerni, hogy fehérre van az egész meszelve, még a bejárati ajtó is. Hihetetlen jó boruk van, ami 14 euró, ott volt eddig a legdrágább, és nem beszélik a nyelveket, az alkohol szót nem is ismerték, de mivel Heinekkenes dobozt láttunk, csak azt kellett kérdezni, hogy hol kapunk Heinekkent.

Előzmény: kismutya (2478)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2479

Elnézést, de azért vagyok ennyire kiakadva, mert ha Velencéből indultatok, akkor látnod kellett, hogy 3 ember intézi a csekkolást. Ha jól emléklszem a hajó több mint 3000 személyes. Ugyanekkora hajóra az MSC-nél, bárki a megmondhatója, kb 10-15 ember végzi Velencében, és Genovában is. 3 átvilágító kapu van, és 2 ember intézi a fotózást. Szemben a másik cégnél 6-és 10. Savonában még nem jártunk, és nem is fogunk, de az egész velencei Terminál felépítéséből látszik, hogy így van megtervezve. Itt csak úgy juthattatok át gyorsan, hogy éppen akkor szerncsétek volt. Az óriási kordon, előtte az egy szem hosstesszel azért van, hogy feltartsa a sort. Az MSC-n minden utashoz azonnal hosstes megy és amíg a chekinnél nincsen hely beszélget vele, megmutat mindent. Ezzel szemben a Costánál az az egy ember beállít a kordonokhoz, hogy állj sorba, és ugye nálunk 1000 ember állt előttünk. Ott leellnőrzik a papírokat, majd megint 1 hosstes feltart azért, mert csak 3 kapun mehetsz fel a hajóra. Ezután áll 1 ember a kijáratnál aki leellenőrzi az útleveled, majd megint 2 a hajó elején ugyanazért, ill. kiszedi a nem eu-kat. Ránk magyarokra az indiai azt hitte nem vagyunk eu-k, és elvette volna az útlevelem. Utána megint sorban állás a fotózásért, majd lefotóznak a kártyához, és újból a beszállásra. És én kötözködöm. Ezzel szemben MSC: Rengeteg hosstes segítségével odakísérnek a chekin pulthoz, elkérik az útlevelem, lefotóznak, kikérdeznek a fizetésről, stb. kapok egy beszállási sorszámot, webchekinnél soron kívüli beszállás van, és a kapott sorszám kiírásakor odasétálok a kapukhoz. Látják, hogy beszállhatok. a 8 kapu valamelyikén átmegyek, majd lefotóznak, ha akarom a hajó fotósai, és besétálok a hajóhoz. Ez nem csak harag kérdése. Össze sem lehet hasonlítani a 2 rendszert. Persze az elsőnél 4-szer annyi ember dolgozik értem, de hát ezért megyek. Most is azt mondom, hogy a Costánál Velencében spórolnak az emberekkel. A csomagfeladásnál is látnotok kellett a kordont. Amikor mi ott voltunk végig állt ott is a sor, mert senki nem tűzte össze a bőröndcímkét, amit magunknak kellett kinyomtatni. Az MSC-nél erre is hosstesek várnak, és előre adják az általuk előkészített, és öntapadós címkéket az utazási füzetből. Ilyet a Costánál nem láttam, nekem kellett mindent kinyomtatni, ami volt vagy 30 oldal. Vagy valamire rosszul emlékszem? Másnál nem kellett ezeket megcsinálni?

Előzmény: eagle24 (2474)
kismutya Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2478

Szia Cruzos, melyik hosszászólásodban irtál erről? hogyan viszitek fel? Akkor te egyáltalán nem vettél / vennél italcsomagot? Azt megtehetem egyáltalán??? Tudnál adnál tippeket , tanácsot? Nem szivesen vennénk meg a csomagot, ha nem muszáj:)) De azért szomjazni sem akarunk, nem azért megyünk:) Csak hát a magyar ember okos, leleményes , mint tudjuk:) köszi Krisztina

Előzmény: Törölt nick (2465)
aircom Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2477

Sziasztok! Mi szept. 23-án Genovából indulunk a Fantasia-val. Köszönöm a rengeteg hasznos hozzászólást, amit írtatok (szinte ezért vágtam bele). Az összes megállóval kapcsolatos postot kinyomtattam. Cruzos ajánlásait alkalmazni fogjuk az italokkal, eddig a repülőkre is a feladott pogyóba tettünk műanyagpalackos üdítőt, gyomorerősítőt, még sohasem dobták ki. Írjátok, hogy nem kímélik a bőröndöket... érdemes lehet itt is fekete csomagolófóliával jól betekerni, vagy ez egy hajósinasnál "kiveri a biztosítékot" és direkt szétcincálják?

manh Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2476

jhb 2012. 07.5-én (2216) nagyon jó leírást adott az MSC Orchestráról. Köszönet neki!

Előzmény: Zilliom (2444)
manh Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2475

Mi is ezzel megyünk, de már 4-en vagyunk a kocsiban.

Előzmény: entóka (2463)
eagle24 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2474
Regota olvasom, h mennyire ki vagy akadva a costara... nem ketlem, h neked nem jott be, de szerettem volna, ha van ellenvelemeny is itt, mert szerintem korantsem olyan rossz a helyzet, mint ahogy a te hozzaszolasaidbol atjon...

Mi megcsinaltuk a web check in-t es kb 10 perc alatt jutottunk at mindenen. A parkoloban 5 percet vartunk, h sorra keruljunk, a check in pultnal 2 perc, atvizsgalas es fenykep 3 perc. Kedvesek voltak vegig.

Az egyetlen nagyon nem tetszo dolog az volt, h borzasztoan bantak a borondokkel (mindenkievel). Az kritikan aluli volt!

A vegen a kiszallas szinten siman ment. 15 percet vartunk a hajon, h mehessunk, a csomag azonnal megvolt, a kocsikulcsert 5 percet vartunk.

Udv,
Előzmény: Törölt nick (2467)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2473

Derex, használod a felhasználónevedhez megadott e-mail címet?

Előzmény: DereX (2458)
auraj Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2472

Sziasztok !

Okt. 14-én indulunk Velencéből a Costa Favolosaval  . Megy még valaki ?

auraj Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2471

df

Index-Neti Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2470

Nem tagadom :)) Én az italcsomag árának a háromszorosát ittam le! (de sosem voltam részeg) :))

Előzmény: Törölt nick (2468)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2469

kisegítetek :))

Előzmény: Index-Neti (2466)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2468

Aki ilyen piás.:)

Előzmény: Index-Neti (2466)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2467

Katasztrofálisan! 3 ember intézi a chek-in. Azt a papírt amit majd az iroda küld kell elvinni. Semmi érteme az online chek-in-nek az MSC-vel szemben, ahol 10 perc alatt elintéznek mindent. Itt csekély 1,5-2 óra a chekkolás. 

Előzmény: HPeter28 (2460)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2466

Ezért is mondtam, hogy majd ti kisegítettek :)

De egyedül azért más... gondoljatok bele, nem italozhatok egyedül a kabinomban :))

Én minden este - miután az ületetéses vacsoránál megittam a 18 eurós boromat - a bárok felé vettem az irányt :))

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2465

Víz, tea, török híg kávé van általában majdnem egész nap.  Italt pedig ugye szerintem felcsempészünk, nem? :)

Előzmény: Index-Neti (2462)
kismutya Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2464

köszi Neti, megnézem a hozzászólásaid. Krisztina

Előzmény: Index-Neti (2462)
entóka Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2463

Sziasztok!Kezdő fórumozó vagyok ,szeretném tőletek megkérdezni ,hogy valaki nem-e utazik  közületek Október 23-án az MSC Orchestrával.Mi ketten megyünk a férjemmel autóval,utitársat keresünk,vagy társulnánk valakikhez.

Index-Neti Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2462

Nem kötelező ez az italcsomag, csak választható, ha viszont választjátok, csak a hajóút előtt foglalható, a hajón már nem.

Viszont ezt a csomagot a kabin összes 'lakójának' meg kell vásárolni (szerintem ez amúgy érthető is).

A 2402 és 2403-as hozzászólásban leírtam néhány italnak az árát, ezekkel tudtok számolni, hogy kb. mennyit fogyasztanátok és  megéri-e vagy sem. Én egyedül utaztam, nekem teljesen megérte, leközelebb is veszek ilyen csomagot, sokkal többet fogyasztottam a napi 23 eurónál (hozzáteszem, nem volt nehéz).

Víz, narancslé (?), kávé van a büfékben is ingyen, talán egész nap, de ezt más biztos jobban tudja (majd kisegítenek), mert nem vettem igénybe.

Előzmény: kismutya (2461)
kismutya Creative Commons License 2012.09.03 0 0 2461

sziasztok Fórumozók,

A hajón megvásárolható italcsomagokról szeretnék kérdezni, mert az utazási irodában meg akarják vetetni velünk a szerintünk méregdrága italcsomagot, mivel hogy kötelező. Biztos irtatok már e témáról, de nem tudtam ennyi hozzászólást elolvasni:) szóval MSC Divinával megyünk. és az AI-os csomagot 161 euróért ajánlják. És ebből kettőt akarnak megvetetni. Tapasztalat? Nem vagyunk teljesen tisztában vele, hogy érdemes-e?? Mért nem lehet csak egyet venni? Ill. lehet -e esetleg egy AI-osat, és egy olcsóbbat venni. Vagy figyelik ezt? hogy nehogy ezzel "játsszunk"?? Tapasztalatok. Amugy kettőnk italcsomagja már az út árával egyezne meg, ezért is sokallom, ráadásul nagy ivók sem vagyunk:(((

köszönöm a válaszokat. és volt valaki már az MSC Divina hajójával?

Krisztina

HPeter28 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2460

Sziasztok! Párommal november 5-én megyünk a Costa Fascinosával Velencéből. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan történik pontosan a beszállás? Milyen papírokat kell kitölteni és miket kell ott intézni? Esetleg milyen jótanácsok vannak amire érdemes odafigyelni?

Zilliom Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2459
Köszönöm szépen zseniális beszámoló
Előzmény: manh (2456)
DereX Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2458

Az én ügynököm szerint, szinte mindig külső v balkonosba upgradelnek... Néha még a sima bingost is, hogy nagyobb legyen az élmény...

Előzmény: Index-Neti (2457)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2457

ha választott már valaki super bingo kabint, megosztaná velem végül milyen kabint 'nyert'? :)

manh Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2456

jhb  2012. 07.05-én (2216) jól felhasználható infókat adott az útról, - köszönet neki!  Mi a következő turtnussal megyünk.

Ezen a linken nyomon követhető a hajó:

http://www.seascanner.com/schiffsposition.php?schiff=Orchestra

Jó utat!

Előzmény: Zilliom (2445)
rita kamélia Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2455

Nagyon jól tetted, hogy megírtad! Kis hal is hal! Nem vagyunk krőzusok (mi legalábbis), akinek nem tetszik ne olvassa!!!

Előzmény: Törölt nick (2393)
lukrecica Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2454

köszi!

ez már a teljes összeg, most írtak, hogy viszont a biztosítást nem tudják megkötni mert nem vagyok US rezidens:-)

és ebből is kapunk elvileg 100 dollár bónuszt vagy minek hívják, hát ez nagyon szuper.

október 1 -8  costa: barcelona, mallorca, málta, olaszország az útvonal, már nagyon várom, ez a második út, az első nagyon bejött remélem ez is beváltja a hozzá fűzött reményeket

Előzmény: Gintonic80 (2453)
Gintonic80 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2453

Szia!

Véleményem szerint létezik ekkora különbség. Én az idei januári utunkat foglaltam egy másik amerikai honlapon www.cruisedeals.com-on és eléggé nagy volt a különbség a magyar irodához képest. Az alap árhoz még rájött az adó/illeték (taxes/fees) és ennyi, de valóban ha végigmész a foglalás kipróbálásán akkor kiderül, hogy mennyi az összeg végül. Nekünk 50%-ot vettek le a bankkártyáról a foglaláskor, a másik 50-et pedig az utazás előtt 75 nappal automatikusan és küldték róla a számlát, plusz 75 dollár bónuszt adtak a kabinhoz és minden rendben volt.

Előzmény: lukrecica (2449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!