Üdv! A dob WM DTM márkájú, 22E Ft. A DTM jelenti azt, hogy a vége felhúzott, ezért nem látni, (ahogy R*R is mondta) hogy a dob nem vízszintes, hátra egy kicsit lejt. Nem kellett semmit toldani, a hátsó híd elött elvágták a csövet, és ráillesztették a dobvéget. (6E Ft volt). Minimálisat kell vágni a lökösből, de max 1 cm, de ott úgyis van már gyári kivágás, azt kell szélesíteni. Hang változó, 50-100 között nem kell beszélgetni, felette viszont halkul, az ajánlott sebesség nálam 140.
Szia!
Akkor törtvégű dobot kellene beépíteni, mert a nagy hajlítások miatt vízszinteshez képest a dob elejét majd meg kell emelni a csatlakozáshoz és a törtvég lesz kb. vízszintes. Hogy ovál-, kör -vagy ikercső= minegyikből van szép is jó is.
A lökhárítótól ~1 ujjnyi távolságtartás hővédő fólia nélkül elég.
A szabályozható sportdob előnyösebb, de pénztácája válogatja. A decibel egyéni ízlés szerint, de a direktszűrő szivóhagját még kalkuláld be! kb. a kétszerese lesz az utastérben az együttes hatásuk, ha mindkettőből az átlagot választod. Fogyasztás csökkenést csak a sportdobtól ne várj! A végsebesség nőhet és a gyorsulás is, de nem akkora mértékben, mint ahogy a tuningoldalakon leírják, ha igazán érdemi változást akarsz: a direktszűrő is kell a szívóoldalra.
A sportdob, amit a Lacsi megérdemel ~25 ezernél kezdődik, a beépítés (szigorúan rozsdamentes anyagokból kérve) + 10 ezertől.
Üdv! Valaki meg tudná mondani, hogy a lacsiban mekkora hagszórók vannak elöl ill hátul. A vas star felszereltségű, 4 hangszóróval, szettre akarom cserélni őket. Üdv!
Nemsoká fel is rakjuk a galériába. Csak még veszekszem a server rendszergazdáival, mert már, két napja nem tudom miattuk szerkeszteni az oldalt. De hamarosan fent lesz már a (drágád)
Szép autó, gratulálok. Nemsoká fel is rakjuk a galériába. Csak még veszeksze server rendszergazdáival, mert már két napja nem tudom miattuk szerkeszteni az oldalt. De hamarosan fent lesz már a (drágád)
Hétfő délután óta jómagam is boldogan csatlakoztam a Lacettisek népes táborához! :) Eddig nagyon tetszik a gép, nem csalódtam benne! De persze a java csak ezután jön... :)
Rendszeresen olvasom a topikot, de mivel nem igazán értek az autókhoz, ritkán szólok hozzá. Már kb. 2000 km van benne, lassan következik a nyaralás, s akkor majd kap egy nagyobb adagot is. Megpróbálok egy képet beszúrni a kocsiról, nekem nagyon tetszik.
Szia!
Csak alkalmi út volt, a lányom Pécsen tanul.
Közelítő koordinatak:
szélességi: 46 fok, 14.669791 perc hosszúsági: 18 fok, 58.774189 perc
a 79/466-724 elérhetsz.
Üdv
Szia!
"Jó lett a gép, megy mint az állat."
Ez a lényeg: jó lett és nem pedig csak jobb! Legolcsóbban így lehet venni +200 cm3-t, vagy mégtöbbet! Továbbra is kellő megfontoltsággal, mert a + LE-ről és a + nyomatékról a közlekedési partnerek nem tudnak, hacsak optikai tuninggal nem jelzed. Érdekes lehet a fogyasztás is, majd számolj be róla!
Üdv
Nekem sem furcsa ez a váltó, (holott az utóbbi években rengeteg féle autót vezetve máshoz szoktam) mert anno a 94-es corsa-b autómban detto ugyanez volt, 6 évig használtam. Amikor a lacsi átvétele előtt, meg a próbaúton infót szereztem a váltóról, csak elő kellett szednem a corsa-effektet. :-)) A corsa váltóját némi finomítgatással a kadett-e-kből merítették. No azok meg elég régi darabok már! :-)
Hi, igen-igen, tipikus opel váltó 'dolog' az astrámé totál ugyanilyen volt... Ha elsőre egy picit megakad,akkor kell ujra kuplungolni s nem recseg,de ha akadás után nem kuplungolsz és továbbnyomod,beveszi a rükvercet csak recseg.... 5 év opelkodás után nekem fel sem tünt a Lacsi váltó ezen tulajdonsága.Természetesnek vettem főleg mert hallottam honnan származik a motor-váltó.Persze lehet hogy az új opelokban nem ilyen még nem próbáltam.A Lacsié legalább 15 éves konstrukció vagy régebbi, némi fejlesztésekkel. Megszokható,némi odafigyeléssel.
Az autót eredetileg úgy kértem a kereskedőnél, hogy legyen rajt átadáskor alufelni, a lemezfelniket meg dísztárcsákkal együtt a csomagtartóban hazaviszem.
A kiszemelt felni nem ez volt, hanem alessio montecarlo (6,5*15), de mivel a startgumisok három hétig mondták 100%-ra, hogy átadásra meglesz a felni és mégsem lett, (magyarul átbasztak), szükséghelyzetben az alkudott vételárban autóátvétel délutánján elfogadtam ezeket az imolákat (6*15), mivel csak ezek voltak a kereskedőnél. Azóta is (06.02.) várom a startgumisok hívását, hogy milyen felnikkel vehessem át az autómat!!!!!!!! Hallgatnak..... :-)))) Azt hittem, komoly cég, de arra sem vették a fáradtságot, hogy visszahívjanak, vagy annyit mondjanak:elnézést!!! Na mindegy!
Szóval 6*15", ET44, de legalább ha valami lesz a futóművel, nem foghatják a túlméretes, vagy túl sportos felnire, hogy attól készült ki..:-)) A gumik az eredeti Hankook K406 195/55R15. Eddig nekem nincs negatív tapasztalatom velük. Átlagosak.
A lemezfelnikre meg mennek fel majd ősszel a kissé keskenyebb, ballonosabb téli gumik (175/65R15).
Hoppá, most nézem, ezt nem is ide kellett volna írnom! Az opel forumban is érdeklődtem. :-)
A Chevi cd azért kellene, mert egy rokonomnak van Kalosa. De ez sem konkrét dolog miatt (még nagyon új, nincs semmi baja), inkább csak a tájékozódás végett.
Igazából nekem nem ér 1 ft-ot sem, mivel nem konkrét dologra kell, csak nézegetni akartam.
Pontosabban 1 dolgot szerettem voltna megnézni, hogy a fiat 1.3 mjet-je és a corsa (astra) 1.3 cdti-je alkatrész szinten mennyire egyezik meg.
Szerintem ui. teljesen egyformák, csak a vezérlése más (mármint a szoftvere). Úgy tudom, hogy a komplett motort "kapják" és csak a szoftveren változtattak.
Ezenkívül meg csak úgy nézegettem volna, megvan a fiat hasonló dvd-je (az öszes létező fiat -126p!!! - grande puntoig) és érdekes dolgokat lehet látni benne.
Az ilyen lemezt, mint az opelnál is, EPC-nek, vagyis Electonic Part's Catalog-nak hívják általában.
Minden, az autóban fellelhető alkatrész főcsoportokra bontva megtalálható benne robbantott ábrán lerajzolva, cikkszámmal, stb. Alváz és motorszám alapján kikeresheted az alkatrészt belőle.
Ezekre a CD-kre azért vigyáznak, mert ha mindenki ki tudná keresni a neki kellő alkatrészt, akkor egyrészt mit fizettetnének meg a szakszervízben, másrészt azokon a cikkszámokon csak eredeti alkatrészforrásból rendelhetsz..:-))
Hogy lacettihez van-e, azt nem tudom konkrétan, anno nálunk (opel) hardverkulcs kellett hozzá, anélkül nem futott, de manapság kis ügyes programokkal ez kikerülhető, magát az EPC CD-t meg internetes piactereken be lehet szerezni pár ezresért.