Információt keresek 2005 Octavia 2.0 FSI motorhoz. Egy sajnálatos vezérlés hiba (valószínűleg 100-120-nál 6ból 2be váltottak hirtelen) hengerfejezni kellett a skodát úgy, hogy a skoda szerviz bontotta szét a hengerfejet. Megbontás után ők motorcserét ajánlottak 1,800,000Ft ért és még esetleg számítógép cserét kb. 500,000Ft ért. Kedvesek. A szétszedett autót átvittem egy ismerős szerelőhöz aki megcsináltatta a hengerfejet és tulajdonképpen minden információ nélkül összerakta a motort. Megy, működik mint rég de mindig bedob egy vezérlési hibakódot. Ha valakinek lenne rajza, leírása, valamilye ennek a motornak a hátsó vezérléséről hát én azt keresném. Ez egy lánchajtás, ez köti össze a két vezérmű tengelyt. A kód alapján valószínű itt a hiba.
a tükör állító világításnak mi az értelme egyáltalán? mert a képeket megnézve, ugy látom , hogy az tekerhető kapcsolónak a kiválasztott állapotát meg pont nem mutajta a sötében..
A tükrök állítása eddig is volt: Bal állásban mindkét tükröt szinkronban állítja, jobb állásban csak a jobb tükröt.
Ennek folyománya:
Először beállítod a bal tükröt, majd a jobb tükröt, és ha soför csere van (pl asszony vezet; vagy mint nálam pl. tanuló) akkor a bal tükör állításával a jobb is állítódik annyira, mint a bal, tehát egy összehangolás után, már csak a bal oldal beállításával mindkét tükör jó képet mutat.
Mi most vettünk egy Octavia II ami 2006.7 havi. Ez ahogy utána olvastam már a 2007 modell. Tettek bele módosításokat mint pl. az ajtókat már én tudtam a Maxi_DOT kijelzőjén beállítani, hogy ha 20km/h-nál többel megyünk akkor bezárjon ill.. ha leállítom és kihúzom a kulcsot akkor kinyíljon. Van még több módosítás is a 7. hótól kezdve csak utána kell olvasni.
Pl.
A fedélzeti komputerrel és MaxiDOT kijelzővel felszerelt autó vezetője egy menürendszerben saját maga tudja beállítani egyes komfort funkciók működését:
A gyári riasztó aktiválásakor legyen-e hangjelzés is. Komfort funkció a vezető ablakemelőjénél vagy mindegyiknél. A vezetőoldali és a többi ajtó külön történő nyitása (a többi ajtó csak a távirányító nyitógombjának újbóli megnyomására reteszelődik ki). A jobb és bal oldali külső tükrök egymástól függetlenül legyenek állíthatók. A napfénytető automatikusan zárjon-e be, ha elered az eső.
Nálam nem így működik. Első gombnyomás: bezár-riasztó be, másodiknál nem történik semmi hallható, csak az indexek villannak, az ajtók zárva maradnak, és nem riaszt, ha hadonászok...
Bezárt autónál ha mégegyszer megnyomod a zárás gombot, akkor a beltér-védelem kikapcsol, de zárva marad az autó. (ez jó a kicsit lehúzott ablakkal a kertben áll az autó című parkolásnál
Azt hogy a ultrahangot ki e kapcsolja nem tudom, de az ajó reteszét feloldja az biztos. Tehát ha kétszer nomod a gombot, akkor az ajtó reteszelő funkciója ugrik. A gyári ultrahangot, a bal oldali középső oszlop alján lévő gombbal kell kikapcsolni! ha ott nincs gomb, nincs benne gyári ultrahang!