Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Sokkal inkább a hatalom és a "közemberek" viszonyáról, hogy meedig hajlandóak elmenni a politikusok a népszerűségért, hatalomért és ugyanez a háttéremberekre is. Valamint a miniszterelnök és a felesége viszonya is érdekes volt...
Arról szólt az egész hogy az információáramlás, az internet, a FB, twitter a youtube milyen megoldhatatlan helyzeteket generál. Para az internettől- és a digitális fejlődéstől. De olyan gyermeki módon. Felhasználói szinten. Kb. így írnak a női magazinokban az internetfüggőségről. Az e-book csak 1 random példa volt, nem ezen kell fennakadni.....
A Castle egy kis döccenővel ugyan (az 5x17 The Ring utánérzéses cucc egész tűrhető volt), de tovább robog lefelé a lejtőn. Ez a legutóbbi Ryan-es maffiás beépülős rész megint fájdalmasan szar volt. Jövő héten jön a 100.rész. Nincsenek nagy elvárásaim...
Az 1x03 is jó volt, csak nem nagyon volt szükség erre a scifis vonalra. Simán ugyanilyen konfliktusok előjöhetnek egy napló vagy egy levél megtalálása esetén is.
Nem ájultam el az elégedettségtől. A készítő betegesen retteg a digitális forradalomtól:-)
Ráadásul elég sarkosan közelít meg szinte mindent. Kicsit olyan volt mint azok az újságcikkek amelyek arról papolnak, hogy internetfüggőség, holott az internet ma már munkaeszköz+ az élet szerves része. (Véleményem szerint semmi baj nincs azzal, ha valaki e-bookot olvas, és nem papírkönyvet....stb. ) Túl morbid volt, és kidolgozatlan-személy szerint hatásvadásznak éreztem.
Ez a rész nyomába sem ér annak a minőségnek amit az UTOPIA, vagy a Sherlock képvisel.
Nem volt túl meggyőző, egyelőre klisé klisé hátán. Nagyon kuszának éreztem a pilotot, viszont kellőképpen kíváncsivá tett, úgyhogy biztosan maradok. Connie Britton már az FNL-ben is nagy kedvencem volt, ő mindenképpen plusz pont, na meg Jessica Lange.
Én csak az amcsit nézem, de már nem olyan jó, mint régen. Egyre kevesebb a kínosan feszengős poén, ami miatt megszerettem. Az elmúlt néhány részben egy kicsit összekapták magukat, hiszen már csak 6 rész és vége. Azért nekem hiányzoni fog, bár Michael távozásával (ami az egyik legjobb rész volt ever!) már nem volt az igazi.
A 2. évad közepén tartok, és tetszik. Jó ez a játékfilmes, mégis dokumentarista alapokat is mutató stílus, no meg az ausztrál maffiáról eddig semmit sem tudtam, és ezt a műfajt kedvelem.
Ütős volt a zárás, amolyan Banshee-s túlzó módon, de hát éppen emiatt szeretem ennyire ezt a sorit. Kis hiányérzet azért maradt bennem, mert a Rabbit szálat nem zárták le véglegesen, és ahogy olvasom vissza is tér még a 2.évadra. Ami viszont leírni is szörnyű, csak 2014.januárjában lesz.
Viszont rendesen megalapozták a következő évadot, rengeteg szálon folytatódhat tovább a történet, és a kevenceim egytől egyig túlélték az évadot, ami igazán örömteli. :)
Hát így a végére kitisztult a kép. Bár egy kicsit sokalltam a fordulatokat, de azérrt nagyon OK a finálé is. Mondjuk az utolsó mozzanatok elég hálivudiak lettek, (milner)....ezt talán nem kellett volna erőltetni. Viszont remek lezárás volt, és kiderült miért olyan fontos hogy hol van jessica hyde:-)
tegnap éjjel még 10/10 nek éreztem....de azért a 10/9 a reálisabb. Folytatható, ügyes, intelligens cucc volt, köszi az ajánlókat!
Black Mirror, 1x02 - hangulatilag jobban tetszett, mint az első rész, egyébként is odavagyok az ilyen jövőbeli cuccokért; na persze nem feltétlenül így. A sorozat az évtized ötlete, amint lesz egy kis időm, ad1 megnézetem Emberrel is, ad2 folytatom sietve.
A finálé nagyon rendben volt, nem egy emlékezetes jelenet akadt (Duke kutyusé például...) és a gyönyörű fényképezés is itt jött ki talán a legjobban. Szerintem felesleges a folytatás, a lényegesebb kérdésekre választ kaptunk. Nekem így volt kerek egész, az utolsó jelenet is nagyon rendben volt.
Összességében egy kövér kilencest megszavazok az évadnak. :)
The Mentalist s05e16
Ismét elővették a Red John-ügyet, és persze megint nem jutottunk előre egy lépést sem. Ezer százalékig biztos voltam benne, hogy lepuffantják a tagot, nehogy valami kiderüljön végre. Már számolni sem tudom, hányadszor játszották ezt el. És persze ezután a komor rész után a következőben már a viccelődő, mindent előre tudó Patricket látjuk, hogy az évad uccsó két részére újra előkapják Red Johnt és megint ne derüljön ki semmi. Lorelei-t sajnáltam, jó csaj volt...