@Trambi: nem Nord szól ezen, annak nincs is Phili hangja. Eredeti hang van, de biztos vagyok benne, hogy nem vonal kimenetes felvétellel van dolgunk, valamire rátettük, amire már nem emlékszem. Valamilyen gitár kombón megy, vagy a saját erősítőjén. Talán utólag van még valami szalagos magnó effekt rajta, de az sem biztos...
Eléggé így szól élőben is az én példányom....
Ez az E100 elég király, talán a Pénzes Mátét érdekelné is....
Megvolt hazánk legújabb Hammond triójának első önálló bemutatkozó koncertje. A trió gyakran énekkel és néha fuvolával is kiegészült.
Jimmy Smith és egyéb jazz örökzöldek mellett egy Eddy Louiss kompozíció, Fényes Szabolcs szerzemény és pár saját szám hangott el kidolgozott, virtuóz és visszafogottan elegáns előadsában. Bence triója hagyományosabb felfogású, megszólalású Matyiéhoz képest. Most. Minden kíválóan, arányosan szólt. Ez a Hammond is 1961-es, nekem valahogy ez az évjárat (vagy akörüli) jön be leginkább. Ha legközelebb játszanának, kéretik nem kihagyni, a hely is szimpatikus!
szerintem az, hogy milyen a hangerőpedál, az pont olyan lényeges, mint a jó billentyűzet, vagy a stabil, jó állvány.
szerintem is a yamaha fc7-es a ma kapható egyik legjobb pedál, és ha minden igaz, ez kompatibilis is a hammonddal ( a fénydiódás tesója, az fc9 már sajnos nem kapható, több mint egy éve beszüntették a gyártását.) ha jól emlékszem, nekem is fc7-es volt a hammond xk2-semhez anno.
nagy bánatomra a kurzweilhez nem jó az fc7-es 50kOhm-os potija (ehhez elvileg 10k lin-es poti kellene), és az istennek sem sikerült belefaragni egy olyan potit, amivel jól működne...
Jajj-jajj Roland! Csak ezeket az Ateliereket ne kellett volna! Pofátlanul drága, de legalább szar is mellé. Gyakorlatilag alig több mint a legolcsóbb volt EXR-5 népi lakodalmas "köz bozsevátor" némi orgona aszeszoárral meghintve.
A kiscsajnak amúgy valami ínhüvely húzódása lehet vajon?
Behringert egy haverom is használ talán pont ilyet már vagy 10 éve. Tökéletesen működik, de bevallom 1-2 ezernél én nem adnék többet érte akár ki gyártja! 10 ezer egy pedálért! Töredékéből lehet csinálni házilag, ráadásul optovezéreltet, ami nem fog recsegni!
Köszönöm a Yamaha FC7-et néztem és az lenne a legjobb szerintem, de a Behringert nem teljesen értem..a Hammondon 1db nagyjack (gondolom stereo) bemenet van a hangerő pedálnak... az FCV100-on pedig 2 bemenet+2 kimenet..hogy lehet ezt bekötni oda? Még egy picit ha segítenél!?