Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Drágám most elmondom mi a programom. Hétfőn edzés, utána Béla bácsival kielemezzük a vasárnapi meccset. Kedden erőnléti edzés. Szerdán taktikai edzés. Csütörtökön edzés és izomlazítás az uszodában. Pénteken taktikai megbeszélés. Szombaton elutazunk a meccs helyszinére. Vasárnap a mérkőzés.
Mire az ifjú ara.
Most én is elmondom a programom. Hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap itt baszás lesz. Aki itt van itt van, aki nincs nincs.
És az még lemaradt, hogy az emberek frusztráltságát is meg kéne valahogy szüntetni, mert az a benyomásom, hogy ott majdnem mindenki boldogtalan, elégedetlen és sokan megkeseredettek. :( Jelenlevők kivételek, de a legtöbb barátnőm főleg panaszkodott nekem, amikor találkoztunk, el se lehet képzelni, hogy mennyi eü. rémtörténetet hallottam és mennyi kellemetlenségről számoltak be a hétköznapokat illetően is. Persze nem minden fideszhez köthető, de azért van olyan is. Van tanárnő barátnőm, aki a fidesztől odaejtőernyőzött iskolaigazgató elől ment előnyugdíjba, van volt-KATÁ-s könyvelő barátnőm és még sorolhatnám, de nincs is értelme. Fideszes ismerőseim csak anyukámék vannak, de ők is panaszkodnak, csak próbálják elterelni közben a Fideszről a gyanút. ;P
Nem akarok rosszmájúskodni, de ezt soha senki nem szokta tudni, hogy melyik félmondatával sértette meg a primadont*. Egy szempillantás alatt meg tud sértődni valami marhaságon és onnantól annyi volt. :)
* már ha létezik férfi megfelelője a primadonnának.
Én is így látom, bár mi 50 és 40 évesen jöttünk ki, meg akiket még ismerek, szintén ilyesmi korúak, szóval szerintem nem csak a fiatalok mentek el, hanem a szaktudással rendelkező középkorúak is. Egy részük egész biztosan vissza fog menni, legalább nyugdíjasnak, mivel nem tudnak tökéletesen beilleszkedni pl. a sekély nyelvtudásuk miatt (csak szakmai) és mert nem tudnak helyi kapcsolatokat, barátságokat kialakítani és az hiányzik nekik.
De konkrétan én, majdnem biztos vagyok benne, hogy soha nem fogok "haza"-költözni. Egészségügyisként minden hónapra kijut nekem egy rémtörténet Magyarországról, és meglehetősen kockázatkerülő típusként kizárt, hogy megkockáztatnám, hogy ott kórházba kerüljek. Egy nyaralásról hazahoz a német egészségbiztosítóm, és nem, nem szeretnék a magyar kollégák -- isten áldja a kivételeket!! -- karmai közébe kerülni. Inkább sose lássam többet Pestet! Ha rajtam múlik, az ingatlanok is el lesznek adva, mert csak a baj meg a költség van velük és ha megyek, hotelbe megyek, ahol más takarít és csak arra a pár napra kell fizessek, amíg ott alszom. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, és ne vegyétek ezt külföldről hazaköpködésnek, de sajnos én ezt így látom jónak. :(
Én lennék a legboldogabb, ha muszáj lenne hazaköltöznöm, mert végre befellegezne a nyugati imperalizmusnak és a nagy illiberalizmusban jutna pénz a nyugdíjkassza meg az egészségügy rendberakására is (az oktatást csak azért nem említem, mert az unokáim már nem magyarok lesznek, ha lesznek).
Ahhoz, hogy én "haza"-költözzek, sajnos nagyon kevés a túrórudi áfájának csökkentése. Rendesen rá kéne költeni az egészségügyre, felújítani és nyugati szintre felhozni az intézményeket és a gépparkokat, megemelni az egészségügyi szakképzésekre (nővértől a gyógyszerészen át a szakorvosig) szánt lovettát és a finanszírozott hallgatók számát stb. A nyugdíjkasszát át kéne alakítani, bár őszintén szólva, német nyugdíjamból még itt is bőven elleszek, nemhogy ott. És ha még fiatal kisgyerekes lennék, csak korrekt óvodákkal, iskolákkal stb. lehetne hazacsábítani. CSOK-kal nem, eladósodás helyett inkább élek örökké egy berlini/londoni/stb. bérleményben.