Keresés

Részletes keresés

Eavit Creative Commons License 2006.05.25 0 0 481
én rád fogok szavazni.
Előzmény: lmrck (479)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.25 0 0 480

én a helyedben nem lennék szégyenlős, és pályáznék.

egyébként én a te munkásságodban, leginkább a közérthetőséget díjazom.

Előzmény: lmrck (479)
lmrck Creative Commons License 2006.05.25 0 0 479

mekkora fricska lenne már, ha a fődíjat egy hobbisebész vinné el az "igazi orvosok" elől

nekem lenne is egy jó témám, "A Lego elemek felhasználása a szervi és végtagbeli hiányosságok, nyomorultságok pótlásában"

Előzmény: Linux fan (478)
Linux fan Creative Commons License 2006.05.25 0 0 478
Mit szóltok ehhez?

"Pályázat az év legjobb 35 év alatti elsõszerzõs sebészeti közlemény díjára

Ihász Mihály sebész professzor, akadémikus 2002-ben távozott az élõk sorából. Halála után özvegye 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a Magyar Sebész Társaságnak, hogy annak éves kamatával egy arra érdemes, valamiben kiemelkedõ munkát végzõ magyar sebészt jutalmazzanak. A Magyar Sebész Társaság alapítványi pénzbõl ezt megduplázta, és úgy határozott, hogy az így rendelkezésre álló 2.000.000 Ft kamatát minden évben az a 35 év alatti fiatal magyar sebész kapja, akinek a Magyar Sebészet c. folyóiratban elsõszerzõs közleménye jelent meg, és azt a bírálóbizottság (az MST mindenkori elnöke és fõtitkára, az MST szekciók elnökei és a Magyar Sebészet mindenkori fõszerkesztõje) a legjobbnak minõsítette."

Ismét egy övön aluli ütés a sebészlobbi részéről, hogy a hobbisebészeket kiszorítsák a támogatásból?
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 477
ja nem rég jártam arra. szerintem ez is az orvosi kamara műve.
Előzmény: Enzo (476)
Enzo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 476

Arra már nem annyira, mert azt most teszik erre alkalmatlanná.

De a Jászságban még kiválló gyúgytúra útvonalak vannak.

Előzmény: daridazsuzsi (475)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 475
ez nagyon jó ötlet, de mifelénk nincsenek macskakövek. Mit gondolsz az M4-re adaptálható a technológia?
Előzmény: lmrck (474)
lmrck Creative Commons License 2006.05.18 0 0 474
erről jut eszembe, egy vesekő-problémákkal küszködő ismerősömnek pár hónapja napi három buszozást írtam fel (bosnyák tér-keleti p.u. viszonylatban), és képzeljétek, a macskakőnek hála elmúlt a fájdalom!
Előzmény: daridazsuzsi (473)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 473
robbantani mit szoltál? várj! kitalálom ... ööö...fosziliának tűnő fogkövet?
Előzmény: tracy (472)
tracy Creative Commons License 2006.05.17 0 0 472
persze, úgy is lehet, hogy az ember megveszi a legdrágább felszerelést, és akkor azzal műt, de én pont azt szeretem a hobbisebészetben, hogy van tere a kreativitásnak, a macgyverkedésnek, a barkácsolásnak. ha mindig steril, tuti eszközökkel akarnék dolgozni, orvosnak (muhaha) mentem volna.
Előzmény: lmrck (470)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 471

ha hétvégén kiruccanok, szigszalagot mindig rejtek el a retikülömben. tapasztalataim szerint a leggyakrabban mindig az alkoholt tartalmazó üveg okoz balesetet.

a vágott sebet remekül össze lehet húzni a szigszalaggal, de sajnos a pohárharapás már keményebb ügy.

Előzmény: lmrck (470)
lmrck Creative Commons License 2006.05.17 0 0 470
mondjuk az elég furcsa, ha valaki nem hordja magával a legszükségesebb segédeszközöket, kicsit csudálkozom is ezen

én az alábbi szettet hordom magammal mindenhova: szilikon lélegeztető ballon, száj-
maszk 2 db, taposó-szívó, otoscop, fonendoszkóp, órás vérnyomásmérő, nyelvfogó, laryngoscop 3 kfl. lapoccal, nyéllel, táskával, Guedel tubus 3 db, érfogó, eh. szike, tűfogó, anatómiai csipesz, horgas csipesz, sebészeti olló, nyelvfogó, szájterpesztő, ujjvédő fém, magill fogó, gyomormosó készlet, trachea tubus 3 kfl, leszívó katéter, 2 db infúziós szerelék, 5 és 10ml-es fecskendők, tűk, és altatáshoz a magyar narancs egy száma
Előzmény: daridazsuzsi (469)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 469
remek este lehetetett
Előzmény: tracy (468)
tracy Creative Commons License 2006.05.17 0 0 468

hétfő este a Sarkkertben kivettem egy barátom manduláját. persze nem egy bonyolult műtét, ami miatt érdekes volt a dolog, hogy nem nagyon voltak ott megfelelő eszközök. gondokodtam azon, hogy kérek valami műanyag evőeszközt, és akkor azzal. aztán rájöttem, hogy pont ez benne a kihívás, hogy azzal kell megcsinálni, ami az embernél éppen van. úgyhogy fogtam a kulcscsomómat, a legélesebb kulcsot levettem szikének, másik kettőből pedig fogót próbáltam összehozni, amolyan kínai evőpálcika fogással.

namost persze nem sokat láttam, úgyhogy az öngyújtómmal bevilágítottam a srác szájába. na persze így meg nem lehetett egyszerre használni a fogót és a szikét. persze meg lehet volna kérni valakit, hogy világítson, de egyedül akartam csinálni. úgyhogy úgy döntöttem, hogy a kulcsomómon található, amúgy párizsi négerek által felkötött úgynevezett gulu-gulu madzagot rákötöm az operált mandulára, és a levágás után annál fogva fogom kirántani, mintegy a klasszikus tampon módszert alkalmazva. persze gulu-gulu helyett cipőfűzőt is használhattam volna.

mivel a madzaggal kevésbé lehet kimerevíteni a dolgokat, mintha a fogót használtam volna, ezért a vágás kevésbé lett szép, akkurátus, úgyhogy fokozott igyelmet fordítottam az utókezelésre, és az öngyújtóval felforrósított kulccsal alaposan kauterizáltam a torkot.

Eavit Creative Commons License 2006.05.09 0 0 467

te gyanúúús vagy nekem.

szerintetek nem kém?

Előzmény: Törölt nick (465)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 466
putamen madre
Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 465
Igazabol csak vicceltem, ilyen magassagban meg nem latszhat az amigdala. Azert jol lebuktal. Nem tudsz megkulonboztetni egy amigdalat egy putamentol.

Es te nevezed magad hobbisebesznek :DDDDDDDDDDDDDDDDDdddddd
Előzmény: lmrck (464)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 464
akkor ez talán amigdala hercegnőé? muhahahaha
Előzmény: Törölt nick (462)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 463
most egy roppant érdekes kísérletre készülünk egy ismerősömmel, akit negyedszerre sem vettek fel pszichóra, megismételjük sperry kísérletét az elmetszett kéregtesttel, nagy marhulás van előkészületben. apropó, keresünk erre önkénteseket, jó móka lesz.
Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 462
Jolfejlett neocortex, szep amigdala.
Előzmény: H. Flóra (457)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 461
de egy okos nyúl, átlátszó a bőre, látszik az Agya
Előzmény: lmrck (460)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 460
ez beugratós kérdés, ez egy gonosz nyúl feje egy csehszlovák rajzfilmből
Előzmény: daridazsuzsi (458)
Enzo Creative Commons License 2006.05.09 0 0 459
Annak nézem.
Előzmény: daridazsuzsi (458)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 458
ez egy nemiszerv?
Előzmény: H. Flóra (457)
H. Flóra Creative Commons License 2006.05.09 0 0 457
szelet
Sziasztok, gondoltam csinálok nektek egy kis háziversenyt, minél több korrekt információt le tudtok írni a képről, annál több pontot kaptok. Természetesen a helytelen adatok pontlevonást eredményeznek.
tracy Creative Commons License 2006.05.09 0 0 456

szerintem ezt egy cigányfúróval meg lehet csinálni.

sőt, én bornyitóval is megpróbálnám.

úgyis megyek ma egy buliba, ott lesz bornyitó is, meg két sörért szerintem pácienst is találok.

Előzmény: lmrck (455)
lmrck Creative Commons License 2006.05.09 0 0 455
á, ez túl van bonyolítva, egy szög kell csak, meg egy gumikalapács
Előzmény: Törölt nick (454)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 454
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 453

csináltam egy kisebb kutatást a témában.

nos, a listán még mindig lukács vezet, második az m2 kultúrház c. műsora, főleg ha egy bizonyos fotóművésznő a vendég, akinek szókészlete igen gyér, így sokat használja az ö betűt, ami viszont álomba ringatja a beteget.

a harmadik a "hol az olló?" népijáték felidézése, és valóban a lmrck által idézett kérdés is meghozza a hatását.

azt azonban el kell mondani, hogy nem mindegy, ezek a mondatok milyen kontextusban hangoznak el. ez még további kutatásokat igényel

Előzmény: Enzo (451)
andreja Creative Commons License 2006.05.07 0 0 452

Csókolom. Ha valamelyikőtök hobbinőgyógyászként megszorul, szívesen asszisztálnék. Kecskéken már van némi klinikai tapasztalatom.

Például gátsebben kikelő légylárvákat biztos kézzel tudok kiszedegetni bélyeggyűjtő-csipesszel. Érzéstelenítés fölösleges, teljesen érzéstelenül bírom a páciens ordítását elviselni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!