Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Én sokkal inkább gondolkodom, mint bármelyik fideszes. Én nem követek kolompot, amit ha megráz a vezér, akkor azt követni kell, ez tirátok jellemző, és rád is, hiszen te itt azt írod egyfolytában, hogy milyen rossz az, ha különféle irányok vannak egy vezető koalícióban és mennyivel jobb, ha a Fidesz kijelölt egyvalakit, akire ti szavazhattok.
Éppenséggel a te véleményed az, hogy bőven elég a kolompot követni, majd felülről eldöntik mások, hogy mit tegyetek.
Nem kellett sötétben bújkálni és nem is lehetett volna: az ilyen egyének kiléptek a fényre, pl. Gödön a Fidesz-frakció hathatós közreműködésével akarták a polgármestert felfüggeszteni (azaz meg is történt, míg a bíróság kétszer is azt mondta, hogy ez teljesen jogtalan), illetve fideszes politikus kinevezéséről is döntöttek - amikor a polgármester éppen felfüggesztés alatt állt - az egyik cég élére. Nyilván, amikor a polgármester visszatért a jogos helyére, akkor ezeket megszüntette és a két álellenzéki, a Fidesszel összejátszó politikust pedig felmentette az alpolgármesteri tisztségeik alól (és ők ki is léptek a pártjaikból, tehát már nem is ellenzékiek, nyíltan lehetnek Fidesz-bábok a jövőben).
Ilyen esetek mindenütt előfordulhatnak, hiszen a gyakorlatban derül ki, hogy amikor valaki már pozicióban van, mire képes. A gödiek éppenséggel arra voltak képesek, hogy szembemenjenek a választók akaratával és nyilvánosan a Fidesz érdekeit képviseljék ott, visszaéljenek a lehetőségeikkel.
De Egerben is kiléptek a fényre, amikor a polgármesterről egyértelműen kiderült, hogy a Fidesznek kedvez, hogy magától lépett-e ki a Jobbikból, azt nem tudom, de úgy sejtem, hogy nem.
Az MSZP régi vonala (merthogy az MSZP nagyon nem egységes és ezt szerintem mindenki tudja, aki egy ideje már érdeklődik a politika iránt) egyes emberei valóban azt hiszik még mindig, hogy bármit megtehetnek, de pl. az egész zuglói hirig azért van, mert az ottani MSZP-seket meglepetésként érte, hogy esetleg vége a korábbi hatalmuknak és annak, hogy hitbizományként kezeljék az önkormányzat vagyonát. Emiatt van a harc, és remélem, Hadházyék fognak ebben nyerni.
Kispesten is így van, de ott még 3 évre van szükség, mire lépni lehet velük kapcsolatban.
Óhéber duma. Ami ott történt, az mind kivétel nélkül e képviselők és a Fidesz együttműködésével valósult meg. A Fidesz nélkül az ilyen álellenzéki képviselők át se tudták volna vinni az akaratukat (és amúgyis csak ideig-óráig sikerült, még így is).
Összefeküdtek a Fidesszel, hogy szembemehessenek a választói akarattal és leválthassák a szavazók által demokratikusan megválasztott polgármestert. Ez történt.