Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Igen, ezt éreztem. Olyan bulvárszagú volt az egész.
De ahogy az ajánlót figyelem, a következő részekben is olyan ötleteket látok amelyek kifejeznek egy alaptalan félelmet. Kicsit olyasmi ez amit a régi-régi újságok hasábjain láthattunk.
Sok SF-t olvastam néztem. Nem tartom eredetinek az ötleteket. Ez van.
Na mindegy. Nem hinném, hogy minden komolyabb alkotásnak egyben mindenki tetszését elnyerő alkotásnak is kell lennie.:-)
szerinted csak hatásvadászat volt a cél? szerintem nem. csak nem a témában magasabban edukált rétegre lőtték a konceptet. én ennek kimondottan örülök, hiszen ezzel tömegeknek az érdeklődését lehet felkelteni a téma iránt. amit én személy szerint szükségesnek érzek. nyilván az alkotók is.
a görbetükör effektus jellemzője, hogy felnagyítja a dolgokat, hogy jobban láthatóak legyenek. én ezen nem akadtam ki. de igazad van némileg túloz. de ez nem baj szerintem. ez egy fiktív sori. nem dokudráma:)
nem csak a digitalizációról van szó ebben, hanem a média mindent elsöprő uralmáról, tudamódosító, befolyásoló szerepéről is. az első rész inkább erről szólt.
Akkor nevezzük infromációs forradalomnak. Web kettő, tökmindegy.
Véleményem szerint itt feleslegesen sok a túlzás, de nagyon. Ezek alapján mindenki egy rohadék paparazzi, aztán pedig mindenki csodálkozik mindenkire, hogy az egy rohadék paparazzi. Ebben a megvilágításban haszna nincs, csak káros hozadéka a közösségi oldalaknak, a videomegosztónak, jajderosszmostnekünk-mert annyira befolyásol minket, hogy már szinte ebben élünk, beszippantott minket, kész vége.
Unom ezt a témát./ Mert mégis milyen már az hogy a közösségi oldalakon olvasom, hogy a közösségi oldal sz*r?/
szerintem már nincs digitális forradalom. az már lezajlott. emiatt a rendező attól nem is tud félni. inkább azt elemezi, hogy a lezajlott forradalom után, milyen szinten engedi az emberiség elárendelni az élet minden területére beszivárgott technológiának magát. és ez fontos kérdés szerintem, mert ahogy a sori is mutatja egyelőre nagyon engedünk a csábításnak, ami a felhozott példákon keresztül nem minden esetben hoz pozitív, ám mélyreható változást.
A sorozat lényege pont ezt. Iszonyatosan sarkít, felnagyítja a társadalomra jellemző ilyen -olyan kilengéseket; az első rész egyébként nekem is túlzás volt, a második sokkal jobban tetszett, holott a téma ott is durván kemény és egyben roppant szomorú is, hogy már nem sok választ el minket attól a létformától... de... spoiler off. Majd ha megnézted.
Sokkal inkább a hatalom és a "közemberek" viszonyáról, hogy meedig hajlandóak elmenni a politikusok a népszerűségért, hatalomért és ugyanez a háttéremberekre is. Valamint a miniszterelnök és a felesége viszonya is érdekes volt...
Arról szólt az egész hogy az információáramlás, az internet, a FB, twitter a youtube milyen megoldhatatlan helyzeteket generál. Para az internettől- és a digitális fejlődéstől. De olyan gyermeki módon. Felhasználói szinten. Kb. így írnak a női magazinokban az internetfüggőségről. Az e-book csak 1 random példa volt, nem ezen kell fennakadni.....
A Castle egy kis döccenővel ugyan (az 5x17 The Ring utánérzéses cucc egész tűrhető volt), de tovább robog lefelé a lejtőn. Ez a legutóbbi Ryan-es maffiás beépülős rész megint fájdalmasan szar volt. Jövő héten jön a 100.rész. Nincsenek nagy elvárásaim...
Az 1x03 is jó volt, csak nem nagyon volt szükség erre a scifis vonalra. Simán ugyanilyen konfliktusok előjöhetnek egy napló vagy egy levél megtalálása esetén is.