Ezt alátámasztanád valamivel? Tudom hogy itt off, de kíváncsi lennék tanítóid hivatalos álláspontjára a zsidókkal, Izraellel kapcsolatban, és akkor kiderülne, mit miért írtam.
"a mértékletes borivás csakugyan vidámít, azt több igehely is bizonyítja, pl. az Énekek éneke 7,9. Zsolt 78,65. Zak 10,7. Eszter 1,10."
El tudom képzelni, miféle "mértékletes" borivásról lehet szó egy keleti despota tivornyázásán. Kend szégyllhetné magát, hogy az ilyen fajta vidámságot (mert kétségtelenül a tivornyázás során bevedelt szesz is gerjeszt egyfajta vidámságot) egy lapon emlegeti a zsoltáros által dícsért vidámsággal...
A zsidóság végleg elvetett nép mind az őrtornyosok, mind az ádventisták szemében. Papíralapú könyv volt egyébként, a barátnőmre tukmálta rá egykori ádventista munkaadója. Nem jut eszembe a koma neve, de valami nagy amcsi prófétájuk, sok "tanítást" ír.
Jézus ittas embereknek ad még szeszes italt - mi elveszendőek való? tehát Jézus totálisan lerészegít gyermeket, felnőttet egyaránt? Dehát miért is ne? Hiszen szerinted nem bűn még a részegség sem - önmagában... :((
Mint a liliom a tövisek közt, olyan az én mátkám a leányok közt.
Mint az almafa az erdőnek fái közt, olyan az én szerelmesem az ifjak közt. Az ő árnyékában felette igen kivánok ülni; és az ő gyümölcse gyönyörűséges az én ínyemnek.
Bevisz engem a borozó házba, és zászló felettem a szerelme.
Erősítsetek engem szőlővel, üdítsetek fel engem almákkal; mert betege vagyok a szerelemnek.
Igazi zsidónak lenni az őszemükben még rosszabb, hidd el! Van valami nagy prófétájuk, beleolvastam egy könyvébe, abban elég durva igeellenes nézetek voltak Izráelről :o(
Még jó, hogy nem nevezte borissza zsidajának. Ez van olyankor, amikor valakinek kevesek az Istentől kapott törvények, kreál magának pluszban. És aki ezeket a plusz törvényeket nem tartja be, az neki már nem is igazi zsidó.