Üdv! Egy újabb hiba. Mivel szeretem ha az állítható ülőlap kicsit (nagyon) beledönt a háttámlába, ezért elöl max. fent, hátul majdnem max. lent van a beállítás. Nos, ebben a pozícióban az ülőlap már magában is mozog egy jó centit. tehát minden beszállásnál és kiszállásnál érezhetően mozog. Találkozott valaki már ezzel a problémával? Ja, és ha valaki a túlsúlyra gyanakodna 75 kg vagyok. üdvözlet
Ma jártam a Chevrolet Duna-ba és azt hiszem utoljára.
1./ Múlt héten egyeztetett időpontban ma mentem és másfél óra után került az autó a műhelybe.
2./ Kopog a kormányművem mint "toljadneki"-nek, 4332 Km van az autóba. Lacetti Sedan 1.6
3./ Műhelyben 35 perc, ember kijön: ez nem rendeltetésszerű használat, nem tudnak mit csinálni vele, nem cserélik. Namármost egy 5 hónapos autónál normális az, hogy kopog a kormányműve????? Nálam elég hangosan!!! Ez rendeltetésszerű?????????
4./ Mindenkit óvok, hogy betegye oda a lábát!!!!
Toljadneki irta:
3556 hozzászólás:
"Igenám, de mondom, ha már szervízben vagyok, és van némi csókom, megnézetem így kutyafuttában azt a bizonyos kopogást, amit a kormány erősebb mozgatásakor hallani. A szervízes srác szerint semmilyen hangnak nem kéne lennie, megrángatja a kormányt, fejcsóválás, majd emelő. Kormánymű probléma okozza a kopogást, amivel kapcsolatban már egy körlevél is keletkezett GM berkekben. Szóval, van egy cső a szervórendszerben, ami miatt nagyobb a hidraulika nyomása a kormányműben a kelletténél, és először ezt a csövet cserélik ki egy megfelelőre, majd ha még mindíg kopog a cuccos, akkor kormányműcsere."
3562hozzászólás:
"A kopogást illetően, hát, nem kimondottan hangos, inkább csendes ( de nem full csendes azért ) környezetben lehet jól hallani. Javaslom, hogy rángasd meg a kormányt, ma kiderült, hogy álló motornál hangosabban koppan, tehát álló motornál rángasd meg, ide - oda keményen, fontos, hogy hirtelen történjenek az irányváltások, így ki tudod szűrni, hogy van - e valami gáz. Elvileg csendesnek kell lennie ilyenkor is, de kopognia meg főleg nem szabad. Igazából olyan a jelenség, mint amikor egy kormány gömbfej már nagyon kész van, és kopog. De itt nem ez a helyzet, hanem a fogaslécnél van valami. Tényleg, ez akkor most szöget is ütött a fejembe. Ha álló motornál nem szűnik meg, sőt erőteljesebb a jelenség, akkor mi franc köze van hozzá egy nagyobb nyomást produkáló szervócsőnek ? Leginkább semmi, holnap fel is hívom a szervízes cimbit, hogy mi lenne, ha nem baszkolódnánk itt cső rendeléssel, hanem kormánymű cs. oszt' jó van. Bár, mondogatta, hogy a körlevél, meg ezt akkor most végig kell játszani, mármint ezt a "csőcserélős hátha jó lesz és így kevesebb a költség a garit viselőnek" játékot. Holnap mindenesetre felhívom, aztán meglátjuk."
3589hozzászólás:
"Ma hívtak a szalonból, hogy mégsem cserélik ki azt a bizonyos szervócsövet amiről beszéltem minap, mert az enyémbe már a korrigált van beépítve gyárilag, így az egész kormányművet cserélik élből. Még 5K km. sincs benne. :( No mindegy, nem haragszom a kicsikére, gyermekbetegsége bárminek lehet, aszongyák nem az első eset."
A leírásodból úgy tűnt ki, hogy láttad valahol 3000-ért (az előzményekből úgy gondoltam, hogy a neten láttad), és neked ettől az ártól lett egyre szimpatikusabb a Castrol. Azt nem írtad, hogy a Tescoban láttad ennyiért, és éppen ezért a neten feltüntetett összegtől lett egyre szimpatikusabb.
Tudja valaki esetleg, hogy miként lehet a fényszórókat állítani (5ajtós)? A "gyári" beállítással, "0" magasságnál is nagyon lefelé világít a tompított fényszóró, sötétben épp csak az orromig látok...
Miért vártam a súrlódó hangok után több száz km-t?
Nos, már három szervízben volt emiatt a kocsi, kettő bp-i, egy vidéki. Egymástól teljesen függetlenül azt mondták, hogy a vezérműszíjjnak, vagy a feszítőgörgőnek van ilyen hangja, amivel nem kell foglalkozni. Egyszerűen semmit nem csináltak vele, azon kívül, hogy bíztattak, hogy használjam.
Olajfolyás. Tegnap ismételten voltam vele szervízben, állítólag csak az olajszűrő eresztett. Ezt kicserélték, most elvileg minden okés. Beszámolok, hogy tényleg elmúlt e a hiba. Mindenesetre nem vagyok nyugodt, hogy ezzel a kocsival kell mennem nyaralni, ha lerohad nekem valahol, otthagyom a picsába
Kuplung benyomásánál leesett a fordulat 2-3000-re. Ha leállítottam a motort, utána nem indult be, csak kb.5. indításra, de akkor sem volt alapjárat. Ha nem nyomtam a gázt, akkor leállt az egész. Egyszer már eljátszotta ezt tavaly augusztusban, akkor cserélték garanciában, és most is azt kell cserélni. Csak az a helyzet, hogy jelenleg nincs Magyarországon alkatrész, és így várnom kell, amíg megérkezik.
"Talán most még jobb lesz a fogyim! (Az első 8,4 volt) Most tartok a második tankból 500 km-nél, több, mint negyedig van még a mutató szerint a tank, pedig volt Mecsek keresztbe-kasul, meg a sok pécsi meredek utca!"
Nos elfogyott a második tank is.
51 liter volt és 645 km-nél kezdett ugyanúgy sík terepen folyamatosan égni a lámpa, mint előző tankoláskor. Szóval ez 7,9 lett, pedig szép lassan kezdem 3000 fölé eregetni, néha előzésnél 4000 fölé is, no meg a sok klíma! Alakul!! :-))
Igazad van, csak én folytatólagosan írtam ezt. Szimpi a castrol, amit meg is rendeltem 7400-ért, mert este láttam a tescoban 3 ezerért literjét. Dehát én adtam meg az internetcímet!
Lezárult az 1.Lacetti találkozó szavazás egyik fele. Mivel a fórumban a Balaton környéke helyszinen kivül más ötlet nem volt, se ellenvélemény, ezért az 1. találkozót a Balaton környékén, kellene megrendezni. Három helyszín került fel, ami közül ismét együtt kellene döntenünk.
Kérek mindenkit, hogy szavazzon a (Találkozók) menü alatt!!!
Sziasztok, én is megyek aug 5-én egyéves szervízbe, kb. a 15E is benne lesz addigra a kocsiban. Budakeszin viszem, 30E-t mondtak, pár E-vel lehet több a pollenszűrő miatt (alig használtuk a klímát, muszáj ezt csrélni?). Itt Mobile 10-40 félszintetikus olajat tesznek bele, "ami sűrűbb, mint az Opelé, de szerintünk jobb az 1.6 SW-be" mondták.
Üdv R*R! A lököst csak milliméterekkel mélyítették, és kicsit szélasítették a duplacső miatt. A cső hozzá is ér a peremhez, mégsincs rajta semmilyen elváltozás.
http://olajshop.hu/ http://freeportal.hu/opelolaj/ Hát az opelolaj nem 700, de még mindig jó az ára. Nekem viszont egyre szimpibb a castrol, mivel most láttam literjét 3 ezerért!!!
Ha garis akkor mért rettegsz? Hívd a szervizt és közöld velük hogy gáz van. A többi már az ő gondjuk. A márka valóban megbízható, (persze neked ezt már hiába mondanám) ettől még persze előfordulhatnak kirívó esetek, mint például a tiéd. Ez benne van a pakliban. Én azt nem értem miért vártál ezzel több száz kilómétert, rögtön lépni kellett volna amikor jelentkeznek az egészségtelen hangok.
Én a neten Castrol Magnatec-et házhozszállítással együtt 9000-ért láttam (4 l), gyári Opel olajat viszont sehol (üzletekben sem). Légy szíves tedd közkinccsé a gyári Opel olaj elérhetőségét, mert a Chevrolet Gyulaiban azt is elfogadják, nekem pedig már csak 2000 km van a 15 ezerig. Ha ez tőlem távol esne (Budapesten lakom), akkor a 6000 Ft-os Magnatec is érdekelne.
Most néztem a neten Castrol magnatec 10W-40-est, 4 liter 6ezerért. Ez jó vétel lehet nem? (ja, a gyári opel olaj 700 forint, a szervíz meg azt mondja, hogy az nem jó. Akkor ez a castrol már csak megéri.)
Győrben nekem is ennyit mondtak. Esztergomban már csak 27 E, aztán mondtam a srácnak hogy a szervíz itt lenne (esztergom), a többi garis javítás Győrben, de faragjunk belőle. 17 E lesz a vége, ami csak olajcserét fog jelenteni+átvizsgálás, kimarad a pollenszűrő csere, és ami pozitívum, direktszűrővel mehetek. Még olajat kell vennem, ki mit javasol? Most félszint. ÖMV 10W-40 -es van benne.
Hella,hétfőn viszem a kocsit 15000 kmes szervizre. kicsit sokat mondtak - 35 e -, szóval vinnem kell a cuccokat, ha jobban akarok kijönni. Első szerviz mennyibe fájt nektek di-fer-nél?pitty
A kocsi még garis, hiszen csak két és fél éves. Magamtól is kisakkoztam, hogy szervíz lesz a vége, de azt álmomban sem gondoltam, hogy eljutok odáig ezzel a szarral, mint annó a 120 L-es skodámmal: hasalok alatta és nezem, hogy honnan csöpög az olaj.
Kíváncsi leszek, ha letellik a gari, mennyibe lennének ezek a javítgatások, már előre rettegek. A fórumot olvasgatva megbízható kocsinak tűnt, de ez hatalmas csalódás a márkában. Ha mondanak valamit a szervízben írok, mindenki okulására.
Egy tuti tanácsot adhatok, amit gondolom magad is kitaláltál már, így ne járj vele mert tönkrevágod a motort. Garancia már gondolom nincs az autóra. Sztem sürgősen nézesd meg szakemberrel hogy még honnan is folyik az olaj. Üdv!
Kétségbeesett segítséget kérnék. Nubira III-asom van, eddig 50 e km-el. Semmi baja nem volt idáig, pár száz km óta azonban a motor úgy jár, mintha egy óra lenne beleépítve, ütemessen ketyeg, súrlódik. Ma reggel aláfeküdtem és döbbenten láttam, hogy az alja tiszta olaj, a nyomás jeladónál csöpög is rendesen. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a kocsival, hasonló kedvezőtlen tapasztalat?
Üdv! Kösz az infót. A gyári cd-rádiót, már nyugdíjba küldtem. Nem akartam elhinni mekkora a külömbség, de még előre kell egy szett, úgy már elfogatható lesz a hangzás. A régi vasból maradt egy 13cm szett, esetleg hátulra gondoltam. Tudom, hogy elég lenne elöl egy szett, +hátul egy láda+ erősítő, de a gyerek még pici, nem kell neki hátmasszázs. Üdv!
Elöl 16 cm, hátul kisebb, talán 13 cm, de oda úgysem kell hangszóró. A mélyhangszóró acélkosaras, a kiemelő gyűrűtől különválasztható (csavarozott). Mélységben nem tudom, mekkora hely van, mert nem szedtem még szét.
A magas gyári helye elég kicsi, max. 40 mm-es dóm fér el, a legtöbb szett magasát nem lehet beépíteni. Én TVM magasakat tettem be (<a href="http://www.subvoice.hu/index.php?article=49" target="_blank">itt vannak a részletek</a>), ezek filléres jószágok de szvsz legalább 10.000 Ft-ig partiképesek.
Ha jót akarsz, a gyári fejegységet is hajítsd el messzire.
Üdv! A dob WM DTM márkájú, 22E Ft. A DTM jelenti azt, hogy a vége felhúzott, ezért nem látni, (ahogy R*R is mondta) hogy a dob nem vízszintes, hátra egy kicsit lejt. Nem kellett semmit toldani, a hátsó híd elött elvágták a csövet, és ráillesztették a dobvéget. (6E Ft volt). Minimálisat kell vágni a lökösből, de max 1 cm, de ott úgyis van már gyári kivágás, azt kell szélesíteni. Hang változó, 50-100 között nem kell beszélgetni, felette viszont halkul, az ajánlott sebesség nálam 140.