Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2512

És most olvasom milyen jó beszámolót írtál az útról. :)

Előzmény: Index-Neti (2509)
mpetya1976 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2511

Szia! 

Mi áprilisba voltunk a Poesiával Genova Malaga Liszabon Casablanca Barcelona úton.

Előzmény: OXYIFITT (2494)
aircom Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2510

Köszi, sajnos trémobilos vagyok, a horvátoknál le is vettek +25000Ft-tal a telefonon fogadott hívásokért. A vodánál ez csak EU területen működik, a hajón nem valószínű, hogy jó. A kikötésnél tunézia kivételével OK lehet. Most a Garda-tó környékét nézegetem, amit nemrég írt nibor, akikkel egy hajón leszünk.  Hát lesz varia, hogy hol is érdemes kitoldani az Olasz vakációt...

Előzmény: Index-Neti (2509)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2509

Internetet én Vodafone-on keresztül oldottam meg, 990 Ft / nap (nem kell egész hétre megvenni, lehet adott napokra is, csak le kell mondani nap végén, ha másnapra nem szeretnéd aktíválva hagyni) és hazai percdíjakkal lehet telefonálni (vagyis fogadott hívás ingyenes... és 50 MB netet tartalmaz a csomag).

Előzmény: aircom (2507)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2508

Az internetes kérdésedre talán más válaszol, mert mi mindig a kikötőkben keresünk hot spotot. Majdnem mindenhol van. Bementünk egy kávézóba, és egy kávé áráért megkapjuk a csatlakozási adatokat, és lehet internetezni. Az biztos, hogy a fedélzeti kártyát kell berakni a számítógépbe a hajón, mert egyszer találtunk egyet, amit bennehagytak, de hogy a kabinban hogyan működik, nem próbáltuk. Valaki azt írta, hogy bingo kabin esetén a legjobb szabadon maradt kabinokat adják, mert nekik is az az érdekük, hogy meg legyél elégedve. Valamelyik évben voltunk ezen az úton, és Nápolyban úgy kötöttünk ki, hogy fürödtünk novemberben 26 fokban a hajó végében, miközben a hajó tolatot a kikötőbe. Fantasztikus volt. Palermo viszont elég nagy csalódás, ha legközelebb mennénk, ott talán befizetnénk valami útra.

Előzmény: aircom (2507)
aircom Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2507

Erre az útra megyünk: http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Cruise-Details-MSC-Fantasia.aspx?cruise_id=FA20120923GOAGOA&ship_code=FA

BOU (bingo külső kabin), ami talán nem egy mentőcsónakot jelent, mert azóta pont a duplája az ár, mint amikor befizettünk rá.

Nem írta eddig senki a hajón az internet elérés részleteit. Tehát 60perc 18€, ezt tudom. A kérdésem, hogy ezt egyben kell " leinternetezni", vagy másodperc alapn, amíg fent vagyok? E-mail lenne főleg, mert a skype időben sok, adatforgalomban nem, de ugye itt az idő számít.

Előzmény: Törölt nick (2506)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2506

A tenger nekünk mindig hideg, de derékig még októberben is bementünk a vízbe. De ha Ti bírjátok, akkor még biztosan tudtok fürödni. Nem tudom melyik útra mentek? Genova környékén nem tudok strandot, de mi Genovát nagyon szeretjük. Régebben leírtam a teljes városnézést, boltokat, látnivalókat. 2037 hsz-ben ollóztam a régi hsz-eimből. Barcelonában van egy szép strand (plage) a kikötő szomszédságában. Ha Genovában szeretnétek megszállni, tudok ajánlani egy hotel, ami az egyik kedvencünk. A tripadvisoron leírtam minden, amit fontosnak tartok róla: http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187823-d256161-r120671675-Hotel_Helvetia-Genoa_Italian_Riviera_Liguria.html#CHECK_RATES_CONT

hocsike néven

Előzmény: aircom (2505)
aircom Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2505

Elgondolkodtató tapasztalatok, köszönöm! Velence és környékét tavaly 1 hét alatt jártuk be, akkor szerettük meg olaszországot. Csak ugye ott a tenger elég koszos, hínáros, talán a Genovai rész tisztább, így azt mindenképpen megnéznénk. Szeptember 30 után milyen hőfoka lehet a víznek? Vagy érdemesebb a szept 23-i indulás előtt fürdéssel próbálkozni? Ezek szerint foglaljunk szállást Genovában és onnét  indulva keressünk egy szép parti részt.

Index-Neti Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2504

Én a hajóút után egy napot még Milánóban töltöttem, mondván, ha már itt járok ezt a várost is megnézem. Ebből végül az lett, hogy hulla fáradtan elsétáltam a dómhoz, majd visszametróztam a szállásra és este 6-kor kidőltem... többet nem szervezek városnézést a hajóút utánra...

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2503

Genova-Firenze : 19,6 euro, Firenze-Tieszt 47,2 euro. Azért utolsó este sokáig pakol az ember, másnap korán kel a hajón, és beül valamelyik bárba, ahol meg kell várnia a kiszállítást, utána pedig vezet x órát. Szerintem kicsit fárasztó, pedig én nem keveset vezetek. Mi általában egy pár napos termálfürdőzést szoktunk választani a hajóútról hazafelé jövet. A hajón is ált. minden nap kellni kell, városnézés, de legalább nem kell vezetni. Na most ezek után hazafelé az elég fársztó olasz autópályák után még van kedved várostnézni, akkor rendben. De Firenze nagyon fárasztó, mert rengeteg a látnivaló. Legalább 3 nap kell. Hány napba szeretnéd belezsúfolni? Vagy szeretnéd végigrohanni a várost. Mindig csoldálkozom, amikor pl. Velencére vagy Rómára valaki egy délelőttöt szán, és megkérdezi, hogy mit érdemes megnézni. Firenze is nagyon nagy, messze vannnak a látnivalók, és rossz a közlekedés. Pisába a toronyba időpontot kell kérni, és lehet, hogy nem is kapsz aznapra. Akkor pedig minek megy az ember. (de ha mégis azt hiszem interneten is lehet időpontot kérni)

Előzmény: aircom (2499)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2502

Szlovénia matricás: a 7 napos 15 euro, a havi 30 euro. Az olasz kapus rendszer. A pontos díjat a következő oldalon tudod kiszámolni. http://www.autostrade.it/autostrade/traffico.do Kb 35,5 euro szlovénia felől, de állandóan emelik (1-2 euróval), ezért kiszámíthatatlan. Mi mindig éjjel megyünk odafelé, és akkor országúton. Genova felé az utolsó 170 kilómétert muszály csak autópályán, mert a szerpentin a hegyen keresztül nagyon lassú, kb 5 óra alatt lehet a 100 km-t megtenni, még éjjel is.

Előzmény: OXYIFITT (2500)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2501
Szia, nekem októberi indulásom van, egy hónappal megelőztök :)
Előzmény: OXYIFITT (2496)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2500

Tudtok nekem segíteni ,hogy Szlovéniába és Olaszországba matricák vagy kapuk vannak?

Illetve anyagilag mire lehet számítani.Magyarország -Genova.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Andrea

aircom Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2499

Köszönöm a tanácsokat! Tornyiszentmiklósnál megyünk szlovénia felé, magyar szakaszunk csak 50km, így teletankkal kb 800km-t tudunk lenyomni. Nagykanizsán veszünk egy havi szlovén matricát (felragasztás előtt a pólóra rányomkodom, így majd le lehet nyom nélkül  húzni az üvegről.. utána ELADÓ lesz!)  Ahogy néztem a térképen, ha visszafele nem a "direkt" úton jövünk Genovából, hanem le Pisa-Firenze-Velence útvonalon, az kb 100km-re hosszabb csak. Lehet, hogy arrafelé drágább az autópálya? Genova-Firenze kb 2óra út a google szerint. Bár a hajóról leszállva kicsit nehéz visszazökkenni a vezetésbe. 

Előzmény: Törölt nick (2491)
aircom Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2498

Akkor egy hajón leszünk! Mi is saját szervezésben néznénk meg látnivalókat a megállók környékén. Visszaolvasva a fórumot rengeteg hasznos tippet találtunk. Ki is nyomtattam mindet, mert ott úgysem jutna eszembe minden. A telefonra felnyomtam az összes térképet, ahol megállunk, gyalogosan is egész jól tervez (most meg megkotlott szegény, így sima GPS-t viszünk). Italt meg csomagban érdemes felvinni Cruzos után szabadon fordítva :-)

Előzmény: nibor (2489)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2497

Sziasztok!

Megy valaki a Fantázia hajóra . Genovából indulunk 16-án.

OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2496

Mi megyünk szept.16-án Genovából  A Fantáziával.

Andrea

studio@oxyfitt.eu a címem.

Előzmény: DereX (2429)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2495

Helló!

Mi Genovából megyünk szept.16-án.

Fogjunk össze Magyarok.

studio@oxyfitt.eu az email címem.

Andrea

Előzmény: Index-Neti (2428)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2494

Melyik hajón voltatok ?

Előzmény: mpetya1976 (2451)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2493

sziasztok!

Mi a Fantáziával megyünk de 16-án Genovából.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2492

Aki írta a klímát az valószínűleg nyitva hagyta az ajtót. Rá is van írva, hogy csak akkor működik a klíma, és akkor tudod szabályozni, ha be van csukva  az ajtó.:))) A Fantasián a 15 foktól kb. 40-ig lehet szabályozni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2491

Azért a többi várost kicsit átgondolnám. Olaszországban drága az autópálya, és most az üzemanyag is 1,8 körül van. Érdemes vagy Szlovéniában, vagy ha arram entek Ausztriában tankolni. Sajnos Szlovéniában 1 hetes, vagy havi matrica van, és nektek havi kell, mert nem elég a másik. Ez is megdrágítja az utat. Ha mindenáron meg szeretnétek valamit nézni, akkor útközben érdemesebb keresni várost. Pisa- Firenze nagy falat, mi repülővel mentünk Pisába, és vonattal közel, és olcsó Firenze. Bolognába Forlin keresztül, mert akkor még volt Vizz, de most ott a ryan. onnan vonattal érdemes elmenni Ravennába, Riminibe, de ami a lényeg, és lenyűgöző, San Marino! Vonattal Riminiig, majd busszal kb 1 óra a monte Titano. Mindkettő legalább 4-5 napos út, de közel van minden. Velncébe menet inkább Triesztben állnék meg. Nem ráfizetés, és nagyon szép hotelek vannak ingyenes parkolással a tengerparton.:)

Előzmény: aircom (2486)
lukrecica Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2490

valaki tudja, hogy a cruisedirect oldalon vásárolt jegyet mennyi idő múlva küldik? a pénzt levették, az oldalon purchased-ként jelenik meg, de e-mail sehol... picict izgulok

nibor Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2489

Mi Szeptember 23.-án indulunk Genovából a Fantáziával.A hajóval kapcsolatosan elég sok információt hallottunk és olvastunk ami alapján igazán  jól lehet tervezni.Autóval utazunk és a garda tónál töltünk egy éjszakát.Parkolót lefoglaltuk  transfer visz a kikötőhöz a parkolás 1 hétre 70euro a foglalásnál 10eurót kérnek átutalni.Ital csomagot nem veszünk mert nem éri meg.A kirándulásokat is szertnénk magunk tervezni és nem csak anyagi szempontok miatt.Más fórumokon olvastam érdemes csomag ragasztót magunkkal vinni mert a klima a kabinokban nem szabályozható és igy ezzel be tudjuk ragasztani.Gondolom nem csak mi leszünk magyarok a hajón és szivesen vesszük ha valaki jelentkezik ha ugyan ebben az időpontban utazik a hajóval .

lukrecica Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2488

én az utazási irodánál megkaptam az összes papírt kinyomtatva, a hajónál meg a costások ragasztották fel a csomagokat,

az tény, hogy legalább 40 perc volt mire lezajlott a beszállás

(szinek szerint voltunk csoportokra osztva, hogy ne kelljen ácsorogni addig sem), de kibírható, adtak prospektusokat, hogy ne unatkozzunk (egyébként is "elsőbálozó" lévén tátott szájjal bámultuk a hajót meg a kikötőt:-))

no most majd jól megfigyelem, hogy zajlik az egész (október 1 costa magica)

MÁS:

a ryanair reggel 6 körül indít járatot Milánóba, továbbra is ezt tartom a legkényelmesebb verziónak, nekünk oda-vissza 33 eft volt a jegy, nem kell vezetni meg parkolást fizetni, persze lehet izgulni, hogy mennyit késik a repcsi:-)

Előzmény: Törölt nick (2479)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2487

Kibontani nem bontják ki, legalábbis nem tudunk róla. Egyszer hallottuk, hogy valakinek volt üveges alkohol a bőröndjében, félrerakták egy helységbe, és odahívták őket. Miután kivették, az út végén visszakapták.

Előzmény: aircom (2485)
aircom Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2486

A lejutás Genovába az eddigi hozzászólások alapján autóval a legjobb ( 2 fő 4 bőrönd + kirándulócuccok, hazafele végig az olasz riviérán Pisa felé, alvás Firenzében, majd Bologna-Velence). Ezt mondjuk egyszer végignézi az ember, de ha bejön a hajókázás, akkor legközelebb már unalmas lesz ennyit vezetni. Olasz, Szlovén autópályákon sokszor láttam Magyar kisbuszokat utánfutóval, akik vendégmunkásokat visznek-hoznak a cuccaikkal együtt. Volt webcím, stb is a buszokon, kár, hogy nem írtam fel egyet sem. Esetleg ismertek ilyeneket, akik ezzel foglalkoznak?

aircom Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2485

Ez a nagyon erős fólia eddig a repülős megpróbáltatásokat nyom nélkül kibírta, csak egy gondolat volt. Tehát a becsokkolás után címke ráragaszt a bőröndre és legközelebb a kabinban látjuk? Közben röntgenezik, és ha gyanúsat látnak benne, akkor hogyan jelzik? Vagy szó nélkül kibontják és megnézik, hogy mi az? 

Előzmény: Törölt nick (2481)
Index-Neti Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2484

Köszi, legközelebb jobban kinyitom a szemem :)
Egy hátizsákom volt és egy közepes gurulósat húztam magam után, ennyit bírtam el :)

Előzmény: Törölt nick (2483)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 2483

Akkor nem sok csomagot vihettél? :) Egyébként, ha jó az idő és a jobb oldali kikötőben köt ki a hajó, akkor a Terminál bal oldalán lehet leadi a csomagot, ha pedig vihar van akkor a nagy Terminál alsó szintjén, ahol a fedett helyen leadjuk a kocsit, ott egyből elveszik.

Előzmény: Index-Neti (2482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!