Videó bemutatókon is valahogy ez jött le. Hasonlóan moern a Lex, de valahogy szárazabb, hidegebb, a Neo meg elég jól hozza azt a testes dobozhangot mint az igazi lezlik.
Tény, hogy az SK-1-es saját leslie elég jól konfigurálható szoftveresen, de a NEO
valahogy "testesebb" és és a magas tartományokban élethűbb.
A macerát meg megoldottam, egy alaplapra van szerelve a hangerő pedál, mindkét tápegység maga a NEO fixen összekábelezve.(Egy hállózati dugó, egybe, egy kimenet).
A Korg, Boss, HK régebbi, inkább elmegy, a Lex jobb, de kissé steril, a Ventilator az abszolút bajnok. Ezt Ham-Peet is állította, ki napi látogatója az ilyeneknek.
Kinek milyen tapasztalata van más Leslie emulátor pedálokkal? Korg G4, Neo Ventilator, H&K Rotosphere, Strymon Lex, ezeket jónak tartják, de vajon megközelítik a jellegzetes "sírós" hangzást? Vagy eleve főleg gitárhoz valók?
Kellemes koncert volt a ma esti. Matyóóó - Nyitott Műhely. Számomra kicsit lassú volt, de élvezetes játék, klassz szólók, otthonos hangulat jellemezte. Külön öröm hogy mindkét hanxer kizárólagosan saját hangján szólt, semmi ráerősítés. Ilyen finom estére máskor is elmennék, gartulálok! Sycsa is jelen volt.
Hamár Hensleyre sem fussa' egy ilyen nagy fesztiválon a rendes orgona, akkor már válság van! Tavaly még nagyon is rendes orgonán játszott :-) Picibácsién.
--> Kép feltöltése saját gépről - |Kiválasztom a képet| - majd tényleg - |Beillesztés|
Egy kis orgona hasonlítgatás. Pécsett játszott Balázs Fecó és a Korál, házias buli, teltházzal. A szinpadon a fehér B-3(?) két lacival, szólt ahogy a rockban szólnia kell.Tennék fel képet de nem tudom hogy kell....
Alsőörs, Harley Davidson Feszt. Uriah Heep. A szinpadon egy fekete lepellel eltakart Nord, laci sehol. Eddig minden külhoni művész akit láttam Hammond mögött szorgoskodott ( Lord, Lonnie,Ken Hensley, Animals, és a többiek). Mindent megtett a skandináv piroska, ám aki mélyebben beleásta magát ebbe a zenébe az hangzásba többet várt.
Amúgy szerintem az egyik gyakran elhibázott kulcsa a régebbi Hammond hangzás elérésének az, hogy nemcsak az orgona és a Leslie torzít, hanem a felvételi lánc későbbi elemei, mikrofon, szalag, pult is. Ezen a második felvételen is van valamiféle szalagos szimuláció....
@Trambi: nem Nord szól ezen, annak nincs is Phili hangja. Eredeti hang van, de biztos vagyok benne, hogy nem vonal kimenetes felvétellel van dolgunk, valamire rátettük, amire már nem emlékszem. Valamilyen gitár kombón megy, vagy a saját erősítőjén. Talán utólag van még valami szalagos magnó effekt rajta, de az sem biztos...
Eléggé így szól élőben is az én példányom....
Ez az E100 elég király, talán a Pénzes Mátét érdekelné is....
Megvolt hazánk legújabb Hammond triójának első önálló bemutatkozó koncertje. A trió gyakran énekkel és néha fuvolával is kiegészült.
Jimmy Smith és egyéb jazz örökzöldek mellett egy Eddy Louiss kompozíció, Fényes Szabolcs szerzemény és pár saját szám hangott el kidolgozott, virtuóz és visszafogottan elegáns előadsában. Bence triója hagyományosabb felfogású, megszólalású Matyiéhoz képest. Most. Minden kíválóan, arányosan szólt. Ez a Hammond is 1961-es, nekem valahogy ez az évjárat (vagy akörüli) jön be leginkább. Ha legközelebb játszanának, kéretik nem kihagyni, a hely is szimpatikus!