Ezt én sem értem, t.i. ha 50 mm beleesik, akkor 5 centivel kell emelkednie, meleg sincs és szél sincs, azaz párolgás alig. A mérést úgy végzik, hogy az előző napi 3 helyen mért adatból bizonyos empírikus képlettel számolják ki az átlagot, így a délután lehullott csapi a köv. napi átlagban azt hiszem nem jelentkezik. Velencei viszont 6 centit hozott 1 nap alatt, ez brutál, igaz volt is ott özönvíz tegnap.
Hát 1 centit bírt emelkedni a Balaton, nem értem pedig átlagban is 50mm hullt rá legalább és még hol van a befolyás(!), de így remélem holnapra legalább 2centit fog még emelkedni.. Most 94cm jelenleg.
Ilyenkor ezt birom, hogy ahogy elment az egyik hurrikán, máris alakul és képződik a másik.. Emily már elérte a trópusi vihar fokozatot, mégcsak 45mph a max wind és most ment le 1000hPa alá, de belőle is nagy hurrikán fejlődhet, lehet mit követni megint.
Itt 1mm esett az éjjel, így 91mm a hónap, még 9mm talán lejön Júl 31-ig, és akkor 3 számjeggyel zárunk végre1 hónapot 2005-ben. Nincs aszály!
Szetszedett egy par hazat - de nem felenk. . .mi 1 orara lakunk az oceantol, nem tudom az mennyi pontosan km-ben (holnap reggel megyunk, akkor lemerem).
Ferenc(hurrikán) NJ kozepen lakunk, Trenton es Princeton kozott. Nem jott semmi a hurrikanbol, legyengult rendesen. Ma mar lehetett volna locsolni a kertben, mintha nem is lett volna hatalmas eso - pedig a magnoliam harmadszor viragzik iden (mindig viragzik, ha hatalmas eso volt).
Dennis annyira legyengül ahogy partot ért, hogy ma reggelre már csak annyi ereje volt, hogy egy Európai ciklon is utána csinálta fillérekért.. A part mentél jelentős kár, de éény felé haladva gyorsan szétomlott. Zsur! Most konkrétan hol laksz? A partól legalább 200km-re északra vagy ék-re?
Itt ma délután gyenge zivatar volt, esett belőle 15mm, így a havi csapadék már 90mm, de a szegedi met állomáson már 105mm-nél tartunk!
Rferi, Veszpremi! Nem hiába mondtam, hogy Mo is kapaszkodhat, bejöttek a modellek, Dennisnl is több eső esett itt. Sőt néztétek a mozgó radart?? A Balatonra és térségére nagyon sók eső esett!! Ennek örülök, remélem emelkedik is vagy 5centit.
Medárd keményen végzi a munkáját, az idén véresen komolyan teljesíti küldetését, még kb. 1 hete van vissza. Több helyen csak a mai napon 100 mm zúgott le, az M7-en ma életem tán legnagyobb felhőszakadásán autóztam át, Érdnél kb. 15 km hosszon szakadt a víz és csapkodtak a villámok.
Van egy kis elmaradásom, régen voltam errefelé - objektív okok miatt. :)))
(Ne használjatok baltát gumicsizma nélkül! :)))))
Szóval júl 1.-2. 15mm, aztán 6-án 4mm, 8-9-én összejött kemény 1,5 mm de 10.-11. eddig összesen 24mm és most is esik, több mint 5mm van a mérőben még...
Na egyből legyengült 2-es hurrikánná a 4-ből, emelkedik a légnyomás és a max wind is "csak" 168km/h, lökés 200km/h benne. Ja és 32km/h-val halad éény felé, tehát ha a középpontjában maradnék amit na jó biciklivel nem, de egy kismotorral lehetne tartani(32km/h), akkor végig szélcsend és derült égben lennék, csak 32km/h-val kéne nekem is a hurrikánnal együtt mennem éény felé. Jó éjt!
Amindenit lekéstem a partot érését, 30 perce elérte a szárazföldet!!! Innentől folyamatosan gyengülni fog, Pensacola várost szétnyomta az biztos pont ott ment el a középpontjával!! Megnézem vane- valami elérhető onnan, halad éény felé.
Jól látod, pont ezt én is megemlítettem a metnet hydroinfo fórumban, hogy gyorsan csökken a Balaton szintje!:( Sajnos valóban ott volt a legkevesebb csapadék, de talán majd a holnap és kedd javít a körátlagon.
Balaton 2 nap alatt -2 centi? Ezt ki érti? Sem a nap nem süt, sem a szél nem fúj, igaz az eső is csak alig csöppen, de az a -2 nekem 2 nap alatt nekem túl sok(k). Talányos! A veszteség Medárd minden erőfeszítése ellenére immár 10 centi. Ez a déli parton már komoly hányad a sekélyben! Nagyon egyenetlenül hull a víz országunkra, vannak kivételezettek, vannak akikre lesúlyt, míg mások koplalnak vízügyileg. Nem tudom Metnetes Bakonyvár mennyit kapott, de ő is ínséges időket él Pápán azt hiszem.