Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7467

Mondtam, hogy gumicsónak!

Hasonlóan kell felfújni, mint a légvárakat.

Előzmény: Goldman Emma (7466)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7466

Alakul ez. Már csak meg kell érni. :)

Előzmény: vízbe mártott test (7465)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7465

Ha lakóhajó, akkor lehet, hogy elég csak Ausztriában regisztrálni.

Előzmény: Goldman Emma (7464)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7464

Szerintem fordítva egyszerűbb a költözés. Ahogy a holland nyugdíjasok csinálják, hogy vesznek egy házat valami festői magyar faluban, az év felében ott élnek, a nyugdíjuk meg krőzusi pénznek számít forintban. De most képzelj el egy "átlagmagyarnyugdíjast", amint letelepszik Burgenlandban, hogy osztrák nyugdíjat kapjon. Miből vesz házat? Mit csinál az élet munkájával összegyűjtött motyójával, az érdi telkével, meg az unokáival, akiket minden szerdán ő visz el zongorára meg karatéra? Na még ha ráadásul nem is beszél németül? Szóval azt hiszem, ez szép, de teoretikus lehetőség.

(Ez még nekem se lesz opció, ha véletlenül megérném a nyugdíjat és megvenném a lakóhajót, hogy körbekóricáljam Európát. Ausztriában feltűnően kevés a hajózható csatorna. :-) )

Előzmény: tehtube (7463)
tehtube Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7463

Csak egy apróság de úgy tudom Ausztriában minden ottlakó Eu-s állampolgárt megillet a minimumnyugdíj. Tényleg ott lakó és tényleg nyugdíjast. Szólóban kb 780, duóban 1150? Ennek ellenére nem lepték el őket a keleti nyugdíjasok tömege. A kb. 10e-ből úgy 80%-a német! Nekik könnyű csak átköltöznek Passaunál a szomszéd faluba és kész.

Előzmény: Goldman Emma (7462)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7462

Abban a nyugdíjban legalább nem lehet hiba! :-))

Előzmény: Boszorka (7461)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7461

Ezt én is nagyon remélem, már mint hogy neked lesz jövőre is munkád. Az én nyugdíjam pedig származásánál fogva egyre több lesz.:-)

Előzmény: Goldman Emma (7460)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7460

Tudod, én az ősi családi mondás híve vagyok: játsszunk kisebb alapon, de készpénzbe'. Pusztán abban reménykedem, hogy a jövő évi adófizetésig is lesz munkám.

Előzmény: Boszorka (7459)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7459

Reménykedsz a rezsicsökkenés után az adócsökkentésben? Már volt róla szó, hogy a szja nullára csökken.

Előzmény: Goldman Emma (7458)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7458

Bárcsak egy héttel korábban derült volna ki. :-( De hátha még jövőre is fizetek adót. :)

Előzmény: 2ly (7453)
gybind Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7457

Igen ez a tejivó külső pultjának sarka. Köszönöm, hogy elküldted. Bár ez is megdobogtatja kicsiny szívem, egy szemből felvett nagytotálra vágyom. Belseje a boltnak szinte nem volt, csak egy árutér, ami előtt rohangált a két eladó néni - és jóval megelőzve a látványpékségeket, ez egy látványtejivó volt. Szóval a nagyotál egyszerre mutatná a külsőt és a belsőt. :)

Előzmény: Törölt nick (7456)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7456

De ugye nem belső képre vágysz? :(

majdnemtejivo.hu

(fotó az egykor.hu oldalról)

Előzmény: gybind (7452)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7455

Hurrá!

Előzmény: 2ly (7453)
P.stephenson Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7454

Tapsvihar! :-)

Előzmény: napocza (7443)
2ly Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7453

Soxor felmerült:

Néhány lelkes barátunknak köszönhetően sikerült jogi hátteret találnunk a Fortepan-nak.

A Fortepan Projekt adminisztratív hátterét 2014. márciusától a Summa Artium biztosítja. http://www.summa-artium.hu/ A Fortepan függetlensége természetesen ezután is megmarad, de ezzel az együttműködéssel jogi háttérhez és pályázati lehetőségekhez jutunk, pl 1%-ot is gyűjthetünk. A megállapodás itt olvasható: http://issuu.com/andraas/docs/fortepan_summa_megallapodas_2014.do

Ha valaki adója 1%-át a Fortepannak adná, akkor ezt a célt kell megjelölni:

Summa Artium Alapítvány – adószám: 18128510-1-41.

Mindenkinek köszönjük, ha támogat minket, de bevallom, hogy a Fórum olvasótól/íróitól/szerkesztőitől enélkül is épp elég értéket kapunk. Szóval biztos van jobb helye is az 1 %-oknak, de ha valaki mégis, na jó, nem folytatom. Egyszóval: mostantól lehet küldeni nekünk pályázati ötleteket és akár adóforintokat is!

üdv

Tamási Miklós

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129652345&t=9204653

gybind Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7452

Furcsa dolgok ezek a gyerekkori emlékek. Gyerekkoromban volt egy tejivó a HÉV állomáson. Odajártunk tejért minden nap. Megveszek egy képért a HÉV állomás átépítésekor lebontott tejivóval, de helyén értékelem ezt a szöveget.

Előzmény: Törölt nick (7444)
gybind Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7451

Ha nem ARany János - Sas u lenne, akkor nézd meg lécci az Arany János u - Akadémia u és az Arany János u - Tüköry u sarkokat is. (bank, volt EÜ min).

Előzmény: vízbe mártott test (7420)
Alexander Demeter Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7450

Mondhatni pszichedelikus szöveg, fantasztikus nyelvi bravúr.

Előzmény: VEE (7449)
VEE Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7449

A Nyugati pályaudvar területén a raktárépületeket a rendszerváltás után használták bérlő cégek. Én például egy magán újságelosztóhoz jártam kéthavonta. A belső kép beleégett a retinámba, ezért nem fáradjatok, hogy arról képeket kerestek...

A bemásolt szöveg döbbenetes. Ez nem lehet vicc, hiszen hasonlót egy profi író, újságíró még szép pénzért sem tudna produkálni. És a szerző köztünk jár, ott áll mellettünk a villamoson.

Előzmény: Goldman Emma (7446)
napocza Creative Commons License 2014.03.28 0 0 7448

Ja, bocs. Úgy értem, OY. Vagyis COY a rendszám. Vagy DY-nak vagy OY-nak tűnt a második és harmadik betű. A DY-t, ami Hastings elvetettem. Kevésbé tűnt logikusnak, hogy egy hastingsi autó felbukkant volna egy kupac londoni kép közt, egy (feltehetőleg) londoni mellékutcában. Ezzel szemben Croydon beleillett a hipotézisbe.

Előzmény: scsabi (7447)
scsabi Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7447

"Az 54169-n az autó rendszáma CDY-vel kezdődik. Ez gaja alapján - http://plates.gaja.hu/gb/index.html - egy croydoni rendszám. Mégha a reptér véletlen is, a beckenhami kép és egy másik kép egy croydoni rendszámmal nem lehet véletlen! - gondolja az egyszeri megfejtő."

Ez egy igen szép levezetés, de honnan jön, hogy a CDY croydoni lenne? A hárombetűs rendszerben az xDY kombináció hastingsi (East Sussex) volt. Croydonhoz a xBY, xOY, xRK és xVB rendszámok tartoztak. Bár a kép alapján akár COY is lehetne, ami viszont tényleg Croydon.

Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7446

Gonosz vagy, de így szeretünk.

Egyébként tényleg segítenék, már ha tudok, csak derülne ki végre valami évszám vagy ilyesmi. Hahó!!!!

Előzmény: Törölt nick (7444)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7445

Like!

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7444

Abbeli félelmem miatt, hogy a főtopikon valaki erős felindulásában törölteti, és akkor ez, soha meg nem ismételhető módon, egyszer és mindenkorra elveszik a bölcs utókor számára, és hogy a szélesebb közönség olyan irányú aggodalmát is eloszlassam, amely szerint a citátum csak a kiválasztottak számára lett légyen volt elérhető és hogy elhessegessem mind ama kételyt, amely megfogalmazódott azon irigyekben, akik még soha nem éreztek gyengéd vonzalmat ennél alkalmatlanabb tárgy iránt és mindazok épülésére, akik majd itt szembesülnek először azzal, hogy hová vezetnek az ifjú korban mesterségesen elfojtott vágyak, tehát control v:

"Nagyon szépen köszönöm Önnek a külső képeket a raktárról. Remélem, hogy nem nagy baj, hogy megkérdezem, de annak ellenére, hogy külső képeket tudott nekem küldeni az említett raktárról, amik tényleg nagyon tetszettek, hogy abban még esetleg tudna segíteni nekem, hogy ennek a raktárnak a külső részeit most leszámítva, amik tényleg nagyon tetszettek a raktár ezen részeiről, és ezen a két képen látszódnak, hogy kérem engedje azért még meg azt is, hogy megkérdezzem, hogy abban is segítséget kérhessek Öntől, ha szabad kérdeznem ilyet, hogy az előzőleg küldött két kép közül melyik képen volt, illetve van most is így külsőre a két fotók közül valamelyiken a raktár üdítő diszkont részlege, épülete, a raktárnak melyik épületében voltak ez alapján a két kép alapján? Ezért még azért szeretném kérdezni, ha nem baj, mert ezzel a raktárral kapcsolatban az üdítővásárlással kapcsolatban is nagyon jó emlékeim vannak még régebbről visszaemlékezve, amikor jártam én is a szüleimmel itt vásárolni. Erről nagyon jó emlékeim vannak, csak már nem mindenre emlékszem a raktár ennek az épületének a belsejét nézve, de azért nagyrészt igen. Csak a baj az, hogy sajnos erről is csak emlékeim vannak, amik közül néhányra erősebben, néhányra pedig halványabban emlékszem a raktárnak erről a részlegéről. Hogyha ebben már esDe annak ellenére, ha az emlékeimben visszagondolok a raktárnak erre a részlegére, akkor hogyha belső képre gondolok ezzel a raktárral kapcsolatban, akkor a belső képeket vizsgálva emlékeimben, akkor pont a raktárnak ez volt az a részlege, ami nagyon bánt, hogy éppen belsőre csak 1 darab képem sincsen. Hogyha még nem lenne baj, annak is utána tudna nekem nézni, illetve érdeklődni, hogy konkrétan a raktárnak arról a részéről lenne belső kép, ahol régen az üdítőket lehetett kapni, vásárolni? Csak azért szeretném Öntől kérdezni még ezt is, mert ez tényleg úgy volt, emlékszem még rá nagyjából, hogy a raktárnak ebben az épületében vásároltunk pont a legtöbbet, (üdítőket, élelmiszereket, stb.). És még az üdítők ízét is nagyjából ,,itt érzem a nyelvemen", olyan finom üdítőket vásároltunk itt. Ezért vannak meg a raktárnak ezen részéről még most is sok emlékem, de az a baj, hogy sajnos csak emlékeim, mert sajnos már későn vettem észre, hogy le volt bontva az egész raktár, amikor vissza akartam menni vásásrolni, nézelődni itt, hogy megvan-e még ez a raktár. Esetleg nem tudna segíteni, akkor elnézést és még egyszer azért köszönöm az előző két képet akkor is. Ezek a képek képek is azért lennének nagyon fontosak nekem ezzel a raktárral kapcsolatban, mert úgy a raktárnak ezen részéről is lehetnének konkrét fényképeim. Nem kellene még nagyon sokáig azon gondolkoznom, hogy nekem sajnos nem volt lehetőség semmilyen fénykép készítésére régebben, amikor pedig később már lett volna rá lehetőségem, akkorra pedig sajnos már le lett bontva teljesen ez a raktár, amikor már később észbe kaptam, hogy újra visszaszeretnék menni ide vásárolni, nézelődni és fotózni, ami sajnos már nem jött nekem össze. És nekem nagyon jó lenne, hogyha e közül a két kép közül ennek a raktárnak arról a részéről is tudna nekem néhány belső fotót küldeni, ha nem baj és lehetséges, mert ezekkel a képekkel is még nagyon sokat tudna nekem segíteni, mert akkor már erről a részéről a raktárnak sem csak emlékeim lennének, hanem ezen részeiről is konkrét képek lennének, amiket szintén előre is nagyon szépen megköszönnék. És ezzel a raktárral kapcsolatban, hogyha még erről az üdítő diszkontos épületéről, részlegéről tudna nekem képet küldeni, amit nagyon szépen még pluszban megköszönnék, utána az nagyon jó lenne, hogy erről a részlegéről is lehetnének fotóim ennek a raktárnak. Csak ezt a kérésemet tegnap véletlenül kifelejtettem a levelemből, de ennek ellenére tényleg, ha csak néhány képet a raktárnak erről a részéről is, hogyha van és el tudná nekem küldeni, akkor még azokat is nagyon szépen megköszönném előre is, mert nekem Öntől ez nagy segítség és szép emlék lehetne nekem.

Tisztelettel, köszönettel előre is"

napocza Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7443

P.stephenson kérdésére

54169
Nagy Gyula 1938-as sorozat, párizsi és londoni turistaképekkel, feltehetőleg egy turistaút képei. Azért nehéz megtalálni az 54169-t, mert ilyen utca millió egy van Nagy Britanniában, még Londonban is. A londoni képek (20 kép) egy része a milliószor előforduló Tower-híd típus (lehetne Diadalív, Szent Márk tér, Notre Dame, Brandeburgi kapu, Szent Péter tér, Vörös tér stb. stb. is). Két kép a croydoni reptérről, ami lehet véletlen egybeesés. A croydoni reptér nincs már meg, de akkoriban lehetett olyan mint ma Luton. Ua. kilóg a sorból az 54190. Beckenhami első világháborús emlékmű? Hogy kerül vki ide? Nem szokásos téma, London citihez képest ez a világvégén van. Beckenham Croydon "külvárosa". Croydon London külvárosa (ma már). Olyan mint Csepel, ami Bpest külvárosa és Királyerdő, ami Csepel "külvárosa", csak London tízszer akkora mint Budapest.
Ha a 20 képből leszámítjuk a Tower híd - Buckingham palota szerű full turistaképeketet, két képet a croydoni reptérről, egy érdekes kép az Imperial Terminalról, egy Hyde park szerűt a záróléggömbbel és 2 állakertet, marad 3 kép.
Tehát egy turista út. Hogy és mit szoktak fényképezni a turisták? Részben azt, amit minden más turista. Kimenni Szent Márk térre és lekattintani a székesegyházat, amit millióan megtettek előtte és meg fognak tenni utána. Mit még? Éttermeket, kávézókat, ilyesmit. Ahova beültünk és jól éreztük magunk. Repteret, pályaudvar, buszállomást, magát a buszt. Közlekedési eszközöket és terminálokat.
És mit még? Ahol laktunk! Vagyis, ahol tkp voltunk. Itt jönnek be a szállodás és vendéglátócsaládos képek. Egy turista szereti megörökíteni, ahol Ő járt. Ezek nagyon érdekes képek, általában kis és értékes kupacok a nagy halom Szent Márk tér és Notre Dame között.
Egy turista, ha Pestre jön, nem ül fel a 25-ös buszra és buszozik el az Ifjúgárda út végéig és kattintja el gépét egy sarkon random, majd villamosozik el, sétál át az északi összekötőn, hogy a Kaszásdűlő közepén lefényképezzen random egy újságosbódét.
Tehát vki Beckenhamben lakhatott?
Az 54169-n az autó rendszáma CDY-vel kezdődik. Ez gaja alapján - http://plates.gaja.hu/gb/index.html - egy croydoni rendszám. Mégha a reptér véletlen is, a beckenhami kép és egy másik kép egy croydoni rendszámmal nem lehet véletlen! - gondolja az egyszeri megfejtő.
Első nekifutásra nem találtam meg. Először Croydonban kerestem. Pár régi croydoni kép megnézése után, nem tűnt olyannak. Se pár régi beckenhami után.
A guglin körbejártam a beckenhami emlékmű, helyi centrum, vasútállomás környékét. Nem az volt. Megnéztem pár croydoni utcát, nem az volt.
Tegnap az állatkerti képek után aztán azt gondoltam, talán a Regent park környéke. De nem. Az egy nagyon drága hely, ott nincsenek ilyen külvárosi utcák. Talán mégis Beckenham? A Beckenham semidetached keresőszóra adott egy képtalálatot egy olyan, csúcsos tetejű ikerházról, mint, ami a képen van. Megnézve, nem az volt, de ez valószínűsítette, talán a környéken van. Innen inkább Beckenham központja felé kerestem, mert a környék nagy része jóval a harmincas évek után, sőt napjainkban épült ki. A képen egy T kereszteződést látunk, másrészt az utca nyílegyenes. Ez jelentősen leszűkítette a lehetséges utcákat. Ezenkívül a kép egy "drágább környék", a nagyon átlagoshoz képest kissé elüt. Ha körülnézve nem voltak ilyen csúcsos tetejű házak rögtön lehetett váltani. A A fasort is figyeltem, ami nem annyi jellegzetes a környéken. Sajna ma már a valóságban ebben az utcában sem, csak a nyomai maradtak. A gugli kis sárga emberkéjét az utcákba téve Beckenham citi közelében úgy száz méterre az T kereszteződés elé és körülnézve végül kb a 7-8. ilyen utában az egyik ismerős lett. Aztán csak a pontos pontot kellett megkeresni.

Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7442

Így számolva is stimmel az emberöltő, azaz a kábé harminc év. Két emberöltőn át tart a közvetlen családi emlékezet, a harmadik már erősen felejt, a negyedik legfeljebb hallott valamit harangozni, aztán slussz. Lám, lám, a tízes években készült világháborús fotókat is a hetvenes években kezdték el kidobálni...

Előzmény: Törölt nick (7441)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7441
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7440

:-)

Előzmény: vízbe mártott test (7439)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7439

Akkor pénteken magát látogatom meg.

Előzmény: Goldman Emma (7438)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.27 0 0 7438

Péntek sajnos meló este tízig. Hétvégéééééén...

Előzmény: vízbe mártott test (7437)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!