Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
"A szoclib időkben estünk egy jó nagyot, azt követően kellett pár év a helyrepofozáshoz, azóta együtt fejlődünk a régió országaival."
Pontosabban Medgyessy alat csak lassulás volt, de még mindig elemkedett a GPD a hasonló (V4) országokhoz képest. Ebből a "szabadesést" már Gyurcsány kormány hozta létre, ráadásul a 2008-as válság előtti világpiaci bőségben. Ezekben a "boldog békeidőkben" meredekebb leszakadásunk volt az átlagtól, mint a válságkezelő Bajnai alatt:
A világban és a régióban is általános konjunktúra volt az eltelt kb. 10 évben. Ehhez képest Magyarország le van maradva, rosszul használták fel a forrásokat és minden szomszédunk is lehagyott bennünket a gazdasági mutatók tekintetében.
Nincs mire büszkének lenni, eltékozolták a rendelkezésre álló erőforrásokat - az úniósokat is, amelyekből soha azelőtt nem jött annyi, mint a Fidesz regnálása alatt - és erőteljesen lemaradtunk ahhoz képest, hogy hol tarthatnánk most, ha normális gazdaságpolitikát folytat a kormány.
Egyébként Matolcsy is erről beszél mostanában egyfolytában.
igen. tudniillik abból látszik egy állam gazdaságának működése és annak minősége, hogy mi módon bánik a szegényekkel, betegekkel, öregekkel. hát magyarország nem bánik velük jól. nagyon nem.
Ebből akarod megítélni a gazdaság működőképességét?! A laposföldesek is kitiltanának a klubból alkalmatlanság miatt.
Én nagyon jól el tudnék képzelni a jelenleginél jobb kormányt. Olyasmit, mit amit Dzurinda vagy Thatcher csinált.
De azt csak egy teljes gazdasági analfabéta hiheti, hogy Karácsony képes lenne jó gazdasági környezetet kialakítan. Meg kell nézni a közlekedést. Egy faéket is fordítva próbálna beverni.
Ez annyira értelmetlen és buta kérdés volt, hogy erre már nem is válaszolok. Láthatóan kezdesz beállni egy bizonyos sorba, ami nem vet rád jó fényt, sőt.
"Nem értik a gazdaság működését, olyan mértékig nincsenek képben, mint mondjuk a laposföldesek a természettudományban."
De hála Istennek(?) van nekünk egy nagyon "nagyszerű" kormányunk, amelyik mindenhez ért, és sikerült 11 év 2/3-os vezetés birtokában Európa legaljára leküzdeni az országot!(:-
Sokkal jobban vezetik, mint amit a szoclib években műveltek. Az adószint alacsonyabb, és úgy van kialakítva, hogy ösztönözze a vállalkozást és a munkavállalást egyaránt. nem véletlen, hogy óriási mértékben nőtt a foglalkoztatottság.
Te felszínes dolgokból ítélsz. Zavar, hogy egyesek hirtelen gazdagodnak. Pedig ez így volt a szoclib kormány alatt is, és így lesz, ha megint ellenzéki kormány jön.
A különbség az, hogy képes a gazdaság fejlődni, vagy nem képes rendesen fejlődni.
Az a kevés, amit az ellenzék elképzeléseiből tudni lehet a gazdasággal kapcsolatban, kivétel nélkül fékezi a fejlődést.
Progresszív szja, növekvő társasági adó, a támogatások adókedvezmény helyett feltétel nélküli segély formájában történő szétosztása stb.
Én viszont aggódok. Az emberek egy része már elfelejtette a ballib mélyrepülést, más része sose látta. Azt hiszik, a gazdaság magától működik, és ha kilövik Mészárost meg Tiborczot, még jobb lesz. Nem értik a gazdaság működését, olyan mértékig nincsenek képben, mint mondjuk a laposföldesek a természettudományban.
tényleg, mit is? no menj szépen és írd alá a peticicát, amit pártod (és kormányod) indított gyurcsány és karácsony ellen. és akkor tettél valamit a HAZÁÉRT.
Az ellenzéki összefogásnak van programja. Most, az előválasztáson az ellenzéki összefogás jelöltjei közül - és csak azok közül - folyik egy kiválasztás, amiről te írsz, az a választás kérdése, és nem az előválasztásé.
Még mindig félreértésben vagytok.
Programot ismertetni akkor kell, amikor valós tétje van valaminek a választáson és nem az előválasztáson.
Az előválasztáson résztvevők mindegyikének azonos a programja, itt nem versenyezik semmi semmivel program tekintetében.
Döntsd már el, hogy éppen miről hisztizel, és hülyézel nagy pofával mindenkit, arról, hogy van közös program, amiihez mindenki tartja magát, vagy arról, hogy nincs is ilyen?:DD Én 4 napja is tudtam, hogy néz ki ez a dolog, örülök, hogy végre te is utánanéztél.:D Akár bocsánatot is kérhetnél az eddigi ámokfutásaidért, de tudom, hogy ehhez nincs meg a gerinced.
Az, hogy az ellenzéki szavazóknak mi a véleménye arról, amiről nem szavaznak az előválasztáson, hogy is jön ide?:D És még mindig nem sikerült egjegyezned, hogy egy pártnak se vagyok a tagja. Ideje lenne beszedni a cavintonodat.