És ha folyamatosan ezen rágódunk akkor még annyira se jutunk mint most.Lehet éreztetni egy játékossal,hogy nincs rá szükség,de ezt úgy is a vezetőség dönti el.
"rókákat,leledzeni a talonba"-jó kis kifejezések. Lehet hogy ez egy földhözragadt gondolkodás,de szerintem ez a csapat így is az OLAJ meg ha első helyen áll akkor is.Most a vezetők szarul vásároltak be, vagy éppen úgy jött k ia lépés hogy ennyi pénzből ezt tudták venni.Hát akkor velük kell megoldani.Lehet a dolgokat tovább gondolni,de azért annyira nem szabad elszakadni a jelenlegi helyzettől.Bízzunk a lejgobbakban igaz mint mondtátok erre kevés az esély.
Sokan csesztetik Kurasov miatt Pórt. Gondolkodtam rajta, hogy miben hibázhatott. Az ürge neve nagyon jól cseng, hiszen vébéezüst meg ebébronz orosz válogatottként nem rosz ajánlólevél, ráadásul ezeket nem 1450-ben szerezte. Megnéztek róla videót, kielemezték a statot, majd kipróbálták három meccsen. Mit láttunk rajta? Jól mozgott a palánk alatt, igazi center, begyötörte a ziccereket, volt középtávolija is, csak az erőnléte nem volt az igazi. Ja, a közönség meg skandálta a nevét, mert annyira tetszett a csávó.
Ennél jobban miként lehetne megnézni valakit? Szerintem amit csak lehetett, megtettek azért hogy kellően feltérképezzék. Tehát ez az az eset, amirőlleginkább Igor Kurasov tehet.
Nálunk Monroe volt 3 és félért a múlt évben, de Davis is vagy 2 évig 3 körül keresgélt. Hátvédért, bedobóért ez olyan átlagárnak számít és szerintem lehet is jókat találni csak szorgalmasan kell keresgélni (pl. Dombóváron Lee vagy Spivey stb.).
Azé arcok az nem úgy megy, hogy hozzunk Jokszimovics, Igor meg Soarez helyére 3 zsákbamacsekot. Ezeket a gyerekeket nem olyan egyszerű elküldeni, élő szerződéssel bírnak - annak idején kellett volna körültekintőbbnek lenni, de ha nincs pénz akkor erősen be vagy korlátozva, hogy merre és meddig tekintgethetsz. Soarezt idehoztuk, mert olcsón adták és jónak tűnt a kaziról. Ha olyan szerződést tolsz az orra alá, hogy figyi Dani, oké, gyere, de ha nem virítasz akkor téphetsz haza, akkor azt az életben nem fogja aláírni. Sőt, Soareznél gyengébb playerek sem írnak már alá kontraktust úgy, hogy kockázatot vállalva belefoglalják, hogy év közben bármikor elküldhető. Akkor inkább elmegy máshova még a kevésnél is kevesebbért.
Ha mindhármat elküldöd, azt csak úgy tudod megtenni, hogy év végéig kifizeted őket. Ha hozol három tök idegen bélát, akkor nekik értelemszerűen ugyanúgy jattolod a 2-3 rókákat havonta, vagyis ezek a spílerek -a már akkor nem itt játszó Soarezék bérét is kalkulálva- 5-6 ezerbe kerülnének, s el is érkeztünk egy gyengébb Spivey szinthez. Viszont nekünk ezáltal még nem Szpájvik leledzenének a talonban, hanem Soarez kaliberű szarok. Úgyhogy srácok nincsenek csodák, 70-80 millióból ennyit lehet kihozni. Amúgy is csak fantáziálás az egész, mert nem fogjuk elküldeni a három légióst, pontosan a fent vázolt okok miatt. Ha lett volna gempa hozunk két hatezer dolcsis bedobót. Hát most hatból van kettő (mert a kategóriák kb így néznek ki: 1 000-1 500 USDért jön a bronx-i streetballos aki még csak utcán látott palánkot, 3 000 a kosarasnak látszó Soarezféleség, 5000-6000 meg Alekszics vagy valamivel alatta. Persze a managerek szerint mindegyik extra, mindegyik kibaszott kemény, meccseldöntős nyerőgép, ja. A telefont meg már 5 méterre tartod a füledtől, mert úgy unod a dumájukat).
Kurasovban bíztunk, de nem véletlenül 4 000 dollár (Frana is ugyanennyi volt, csak EUR-ban), míg Jokszimovicsot az utolsó utáni (sokkal utáni) percben igazoltuk le, vészmegoldásként. Olyan is. Vagyis nem kell itt meglepődni semmin, ha valamin meg kellett akkor az a tavalyi évad volt, ami tényleg jól összejött.
Hallani egy esetleges új szerzeményről, akivel közelednek az álláspontok, sérülés miatt ugyan korábban kikerült a látókörből, de most úgy fest egészséges és talán hadra fogható. Talán vele biztosabban meglesz a nyolc - de 50%nál nem hiszem, hogy nagyobb esély mutatkozik a leigazolására.
Én Kurasovot még tartogatnám. Max. a fizetését arányosítanám a teljesítményével. Jokszit és Soarezt a picsába el, hozni kéne helyettük 2 fiatal szerb triplagépet (az egyik lehet idősebb is Pécsről:) ) s ha ők el kezdenek tüzelni, talán Igor is meg tudna dolgozni a fizetéséért...
Egyetlen pozitívum ami az egészről eszembe jut: jó sokba kerülhetett az ASE-nak a meccs biztosítása.
Komolyan úgy gondolom, hogy a Jokszit, Soarezt és Kurasovot nem szabadna megtartani a szünet utánra.
Nem gondoltam, hogy hiányozni fog Stroud ( meglehet nézni, hogy ma mennyit szedtünk-szemben a paksiakkal) és Frana. ( sokkal jobban tudtunk játszani rá, ráadásul 10 fölött volt az átlaga)
Az meg, hogy Soareznek eddig volt egy jó meccse a Kaposvár ellen, több, mint soványka.
Semmit nem kockáztatunk ha ezt a 3 játékost elküldjük, és hozunk helyettük zsákbamacskákat. Olyat, aki mondjuk veszélyes kintről is.
erős gyerek,ne vicceljél már ..... azt hiszedha tudom hogy egy időben van a meccs,mint a szalagavató ,akkor nem a meccsre megyek?erre pont ráértem volna,csak éppen előrehozták. DE miért magyarázkodok én neked?? :)))) azt se tudom k ivagy :)))
CSabi,olvastad a Náplapban azt a cikket,ami arról szól hogy nem is tudom melyik szolnok igimnáziumban megalakult egy pom-pom csapat:))) és hogy ugye múltkor már votlak kint olaj meccsen csak valahogy elbaszták a színösszetételt és kék-sárga pom-pom okat csináltak:))) és most megígérték,hogy piros-fekete szar-szarokat fugnak ezután már ráncigálnia kezükön ,/gondolom már jövőre mniden hazai meccsen/ de ezt csak én gondolom