Ez az autó a Peugeot Centrálban van. Hadd mondjam el, pár szóban, mire számíthatsz :) Alapvetően megbízhatóak, én is vettem ott használt autót. 1000%-ra veszem, hogy aki árulja, az a kereskedő, egy nagyon nagy dumás. Volt már neki állólámpása, egy ha jól emléxem W108-as sötétkék, mellesleg ügyes fotós, amolyan "életművész vagyok neszójjábe" manus. Ha elmész és megnézed, ne dőlj be semmilyen dumának, azt fogja mondani, hogy egy öreg orvos bácsié volt, meg így-úgy. Alkudni kell, keményen, valszeg 100-150 ezret akar keresni, ami tisztán s adómentesen az övé lesz. Nagyon régóta (pár hónapja) lehet ott az autó és azzal jár valszeg, azt is mondani fogja, hogy "a kedvence és nagyon nehezen válik meg tőle". A 790 amúgy is nagyon sok érte. A Centrálban minden autóhoz tartozik egy állapotfelmérő lap, ha megnézed ezt kérd el, LENNI KELL mert az alapján számították be. A lapon rajta van a mechanikai állapot, és a fényezés rétegvastagság mérései is. Magától nem fogja odaadni a kereskedő, csak miután aláírtad a papírt, hogy "ja ez is hozzá tartozik, tudjon róla, hogy ez és ez volt az autóval anno..".
10 évvel ezelőtt az első autóm egy '71-es 220D volt, akkor szűkös anyagi helyzetemnél fogva megváltam tőle. Nem volt valami jó állapotban, fel kellett volna újítani szinte az egészet. Az új tulaj meg is tette tudomásom szerint -hogy örültem volna akkor az internetnek meg egy ilyen fórumnak!-
Hogy valójában mikori, az motor és alvázszám alapján egyből kiderül. Ez nekem fel sem tünt, pedig első szériásat 68-72 ig gyártottak ha jól tudom. Plüss ülést már láttam 115-ösben, ha fabetétes, akkor az armatúrából hiányolom a fabetétet. (Bár fabetéteset még nem láttam, de a logika ezt diktálná vagy nem?).
Megnézni szerintem mindig érdemes, ha nem is lesz belőle vétel legalább van összehasonlítási alap. Mondjuk lehet alkudni, kép alapján eléggé egyben van, (habár ez csak fénykép). Kíváncsi lennék mik a kis esztétikai hibák. (mondjuk lóg egy kicsit az első ajtó, de azt lehet, hogy be lehet állítani). A piacon lévő ajánlatokhoz képest én egy kicsit drágának tartom, de ha tényleg olyan jó állapotban van...
És ez ismered?:http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?q1=&hirdeteskod=674914&submit=ugras&megjelenes=4&kategoria=&screenwidth=1024
Csak arra lennék kiváncsi honnan tudja a futott kilómétert? :))
Ami még nekem furcsa a gépen: 75 -ösnek van írva. Szerintem vagy 75 -ös papírokkal fut, de valójában korábbi, és csak az ajtókat cserélték, vagy fordítva, de a visszaépítés nem olyan valószínű. Viszont a plüss kárpit és a fabetét nem 200D -s dolog, vagy lehet az is?
Egyébként kormányváltós, de a végének akkor is látszani kéne talán...
Megnéztem a linket. így első ránézésre a meglátásom:
Azt írja a tulaj, hogy majdnem gyári állapot. Hát ez így is van. Ránézésre egy első generációs kaszni, mert az elején a hűtőrács, illetve a csomagtartólecsukó krómkar kisebb, mint a második generációson. Belül csontkormány van, a régebbi típusú a kardánbox is.De hiányoznak róla az elefántfülek, ujabb fajta a visszapillantója, a duda sem az eredeti helyén van (a hűtő elött egy rúdon), minek a hűtőn az olajhűtő? Ja, és én még a sebességváltót hiányolom a belső térből :)) (biztosan megvan neki, csak én nem látom a képen).
Mondjuk ez mind nem lényeges, a családi 115-ösünk is öszvér már.
A lényeg a karosszéria és a motor! :) A gépen egyépként eléggé egyben van a gép.
Kérdezted a főbb rohadási helyeket. Amiket említettél, azonkívül: első kerékjárat találkozási helye a küszöbbel, külső, belső küszöb, ajtók alja, bár szerintem ez minden régebbi autóra igaz, motortérben: az említett doblemez teteje, az ablaktörlőmotor fölötti tűzfalrész, meg vele átellenesen, tűzfal és doblemez találkozása. Egyébként a tűzfalat a motortérben egy hangszigetelőlemez "védi", de sajnos eléggé tartja a nedvességet, és ezért szokott berohadni mögötte. Jellemző még, ahol a motoráztető és a szélvédő között beszívja a levegőt, ott a "doboz" alja kirohad, és így befolyik az esővíz az utastérbe.
Érdemes benézni a szőnyegek alá is, az is nagyon jól tartja a nedvességet.
gy69 által említett szőnyeg szigetelés kérdésében, az én véleményem egy kicsit eltér: Az kétségtelen, hogy hangszigetel, viszont egy kis pénzráfordítással ki lehet cserélni a fenéklemez vonalát is követő gumiszerű anyag tetején lévő szönyeget (a szőnyeg tulajdonképpen 2 rétegből áll: felsőréteg egy padlószőnyeg,alsó réteg ez a gumis cucc). A hangszigetelés nem csak ebből áll. a fenéklemez alján eredetileg bitumenes szigetelő van lefektetve. A belső küszöbön lévő kárpit ugyanebből a padlószőnyeganyagból van, viszont ez is jól tartja a nedvességet, képes alatta berohadni a fém, mivel általában ragasztva van rá a kárpit. Hangszigetelés szempontját itt nem ismerem, mert a mi kocsinkból ez hiányzik :)))
Ha kárpitról van szó ,akkor a szőnyegnél fontosabbnak tartom, hogy az armatúra ne legyen töredezett, mert azt nem nagyon lehet pótolni. (amennyiben ez kárpitnak minősül.)
Köszi, szerintem okosabb lettem. Nekem nem igazán sürgős a dolog, viszont fontos a jó állapot, és hogy ne úgy kezdődjön a projekt, hogy pumpálom bele a pénzt. Ez leginkább akkor lehet szerintem, ha a kasztni vagy a motor erősen fáradt. Egy leharcolt beltér javítgatása viszont ugyan nem olcsó, de nem is túlzottan sürgető projekt, tehát rá lehet készülni. Egy motorgenerálra nem. :)
Én mielött megvettem a sajátom megnéztem v. 30db-ot.Rendkívül gyanus a motorgenerálozott 200 e Ft-os autó . ( csak a dugók 100e ). Nagyon sok autó össze van gányolva 1000 dbból összeállítva.Ezek szerintem felejthető darabok mert bármennyit költesz rá abból már nem lesz autó.Mivel a legfiatalabb állólámpa is 27 éves ezért ugye a kaszni már nem tökéletes.Megoszlanak a vélemények az utángyártott UNIX os elemekről.A többség szerint az ára ( ócsó) takarja a minőséget.( ÉN letettem róla ).Amikor neki áltam kereseni az volt a szempont, hogy olcsó legyen az autó és ha nem tetszik kidobom.De az ár egyre feljebb kúszott és eszembe sincs kidobni hanem szép lassan rendbehozom.Ugyanis király a járgány.( volt már bogaram, oktáviám, kacsám, de ez MERCI) Az ár egyébbként nem mindig takarja a miőséget (A drága is lehet kka). Érdemesebb ismert autót venni előélettel infókkal.Kitartással lehet találni. A lényeg, hogy a vonalak meglegyenek. Nagyon fontos a kárpitok állapota ( főleg a szőnyegeké mert hangszigetel ). Futómű kormány nagyon fontos mert drága. Ha motor nem tökéletes de nincs nagy baja szerintem az nem olyan nagy baj ( bár lehet, hogy most az értő emberek feljajdulnak ) de egy állófűtés olcsóbb mint a generál: A motornál vigyázni kell a zsuk os dugókra.
A gyakorló kollegáktól kérdezem, egy 115 -nek mik a kínjai, ha mondjuk még vételben gondolkozik az ember? Korábban volt már a topicon leírás, bár főleg USA állólámpásra kihegyezve. Kasztninál hallottam a csomagtartó alját, a tűzfalat, hátsó dobot. Ezeket hol érdemes figyelni?
"A gép egy kicsit ramaty állapotban van karosszériaügyileg, és egy kicsit snassz odaállítani a csilli-villi gépeitek mellé :((. De most már rávettem magam :)."
belbecs a lényeg és nem a külcsín:-))
nálunk is van rengeteg autó, ami felújítás előtt/alatt áll
Részemről is köszi a meghívást! Gy69 kolléga szavait tudom én is ismételni, hogy már egy ideje tervezem a keddi összefutásokat, csak nekem más indokom van :)) A gép egy kicsit ramaty állapotban van karosszériaügyileg, és egy kicsit snassz odaállítani a csilli-villi gépeitek mellé :((. De most már rávettem magam :).
Köszi a segítség felajánlást is, alkatrészbeszerzés ügyben idővel lehet, hogy kérdezni fogok.
gy69: Az indexkapcsolóval az a baj, hogy azzal a módszerrel amit mondtál, egy idő után már nem lehet rajta javítani, nem lesz jobb. Ezért is gondolkodom egy 123-as i.kapcsolójában.
A rezonancia amiről írtál nem lehet esetleg a difit tartó gumibaágyazott tartó kikopása? Vagy kopott a hardy tárcsa esetleg? Mi erre gondoltunk (faterral).
Ez jó sárga "villám":)) Mi a kék-et hívjuk kék villámnak, a fehéret pedig ezer éves sólyomnak. Néha nem ég a bal első fényszóró, ekkor elég oldalról egy kicsit megpaskolni, és már jó is :)) Már szétszedtük egy párszor, de nem találjuk hol a kontakthiba. Néha jó, néha nem, a magyar utakon meg néha megjavul. így találd meg a hibát. :(
a keddi összeröffenések általában a felvonulási téren szoktak lenni, így valszeg a jövő héten is ott lesz és szeretettel látunk benneteket. kedden majd beírom ide is a találkozót
ÉS van/volt a klubban 115-ös, remélem tudunk esetleg segíteni a problémákban, alaktrészekben
Szia a merci tali o.k. Az index kapcs. messze van tökéletestől, de infóm szerint javítható ki kell kapni van benne valami pöcök és kis reszeléssel csodákat lehet tenni.budán szoktam járni kelni a sárga "villámmal"Budaörs, Tbálint: Nekem a fő gondom, hogy a kardán vagy a difi iszonyatosan rezonál. A hátsó rugók se túl acélosak de jó bele a 126 os majd ha lesz " kedvem" megcsináltatom.De eléb a fránya lakatos. Szeretnék zöld üveget lehetőleg hátsó fűtőszálast de ez még a jövő zenéje
Szerintem akkor az megérte, ha benne volt mind a 4 csapágy, 4oldali betét és tárcsák. Csak az alapanyag ára kb ilyen árban van. Jó szerelőt találtál.
Ja nem olcsó szórakozás. Többekközött ezért tart ilyen sokáig a kék 115-ös felújítása.
Hogy bírja az indexkapcsolód? Nincs kikopva? Az enyém már egy kicsit megfáradt. :((. Egyszerűen nem találok boltot, ahol ilyet kapnék olcsón, vagy egyáltalán lehetne kapni. Az új meg aranyárban van. Szerinted kompatibilis a 123-as indexkapcsolójával?
Egy keddi napon, amikor a Mercis fórumon tartják a találkozót, vagy bármikor máskor részemről is rendben van egy tali. Kíváncsi vagyok a gépedre is. Merrefelé laksz egyébként? (Merrefelé cirkálsz a verdával?)
60 e pénz volt új betétek új tárcsa, és kerékagy csapágy SKF volt még apróság is. A fékhengerek már korábban fel voltak újítva előző tulaj.Elkezdtem számolgatni mire az autó mondjuk minősíthető 1.5 millába lesz.Pedig az alap egészséges. Nem egy ócsó szórakozás.Az tuti hogy elektronikára "kompjúterre" nem kell költeni, csak lakoatosra stb.Egyszer összefuthatnánk alaklomadtán tapasztalat cserére
gy69: korábban írtad, hogy a fékfelújítás 60e. Szeretném megtudni, hogy ebben mi van benne. Dugattyút, fémfékcsövet is cseréltek, vagy csak a gumigyűrűket?
faternak van egy 2nd generációs fehér gépe (200D) kb 11 éve, azt szoktam hajtani én is. Nekem van egy 1st gen kék 220sb típusidegen motorral a garázsban felujítás alatt (sajnos 1-2 eve tart mar :(( ). Van egy masik 1gen kasztni lakatolva tető alatt, de totál szétszedve (220 benzines) mar vagy 20 éve.
Egy másikat pedig szétszedtünk alkatrésznek :)). Bárki bármit is mond ez a legkirályabb autó!! (Csak jobban gyorsulna).
Visszaolvastam a topikot ahol "bemutattad" az autódat. A gyári szerszámkészletet meg a dokumentációkat azért megnézném :)
Köszi hogy válaszoltál. Igen azt tudom, hogy a tobbi alkatresz az aranylag megfizetheto. Bar az elso gyari doblemez is kb 150 ezer korul mozog, de a hozza valo lengescsillapitot tarto lemez csak 16-20 ezerbe kerul. Az legalabb bika anyagbol van.
Szia. bocs a késői reakció miatt, de lábam törtem.
Érdelklődtem, semmi jó. Senki nem tud a létezéséről.Gyári komplett hátsó sárvédő 120-140 e Ft. állítólag kintről lehet hozatni hibátlan bontottat 30-40e körül.Más alkatrész beszerzése úgy néz ki megoldott "megfizethető áron".