Nem :-) Inkább ON-ná tenném és kiegészíteném Jon Lord-dal (úr), Jimmy Smith (kovács-kalapács). Ja Lonnie Smith-el is, meg Ethel Smith-el, meg Johhny Hammond Smith-el :-)))
Sokoldalúsága miatt versenyképes jószág, de nekem is feltűnt a kemény billentyűzete.
Balszélen a lezli, baloldalt a szelektív vibrátó, majd regiszterek, eléggé jobbra a perka, szerintem nagyjából autentikus az elrendezése. VK7 után meg kifejezetten logikus.
Ára az tényleg van és ahogy Gyuri által olvashattuk, a legjobb hangot a Neo Ventilatorral lehet belőle létrehozni. Viszont kicsi, könnyű, jól hordozható, aktív élőzenénél van a legtöbb előnye. Otthonra csakis A100-at :-)
Nekik ez ereklye, emlék, történelem. Eszük ágában sincs megválni tőle. Mostani valós piaci értékénél sok nagyságrenddel többre tartják, amit meg is értek.
Építettek soktízmillióért sípos, komoly orgonát. Koncertszintűt. Olyat mint a többi. Most azt használják.
Egy CV, BV orgona felújítása, 3-as szintrehozása nagyon komoly, költséges feladat, szinte mindent cserélni kell benne. Kérdés, megéri-e?
Múltkorában jártam a Coda hangszetboltban kipróbálni egy Sk1-et. Maga a bolt elég szakadt putri és nekem az Sk1 sem jött be túlságosan, bár az orgona része tűrhető, viszont illogikusnak találtam a kezelését a fedélzet elrendezésében. Ha a feléért adnák és nem lenne túl kemény a billentése elgondolkodnék rajta. Sajnos a márkanév túl sokba kerül így a minőséghez képest, bár a mai klónok közt lehet hogy ez a leg versenyképesebb még így is a Roland Vr09 után...
Meg kell venni és felújítani. A híveknek jó oda egy digitális billentyű is amiben van orgona... Én meggyőzném a papot ha lehetne még mielőtt teljesen leromlik ennek az állapota.
Hammond CV orgona a Pasaréti téri Ferences templomban. 1948-ban kapták az Államokból. Az oszlopon kevésbé láthatóan egy házi aktívbox kandikál ki, ill. a zászlóval teljesen takartan egy eredeti DXR20 lezliféleség.
Eredeti padja pihen a sarokban, a külön hozzákészített pad nagyobb, magasabb. A sugaras pedált sugártalanították. Kottatartója is tuning.
Kár hogy már csak dísz, egyébként hibátlan, de viseltes. A 7 éve nyugdíjaztatását okozó sípos orgona ventilátora már most csapágyas, visít szépen.
És olyan hang bármelyik nagyobb templomban van. Ilyen meg nincs. Hibának tartom kihasználatlanságát.
Tegnap a Kertemben BaPreCso trió. (CsoBaPre, PreCsoBa, PreBaCsó... :-)
A szünet előtt erősen túlvezérelt B3 eléggé a háttérben dobrotor mikrofonja túl távol. Majdnem úgy elrontva mint szegény Doktornál. Elég torz cincogás a háttérben, basszus sehol.
A szünetben apró korrekció és úgy szólt mint a nagykönyvben. Megjöttek az arányok mint zenekaron, mind hanxeren belül. A túlzott torzítás agyonverte a dinamikát is. Az is megjött, de odapakolva megmaradt az a hangzás ami nagyon kell. Szóval apróságokon múlik, semmi hatalmas titkok, megfejtések és vagy csapnivalóan szól, vagy kíválóan.
Ehhez hozzájött a rutinos, összeszokott csapat megbízható játéka. Nekem mindig az tetszik a legjobban amikor játszanak és nemcsak előadják a számokat. Itt is volt ilyen bőven, gratula. Két számban egy vendég is gitárt ragadozott blúzosabb stílusban.
Az első képen megpróbáltam a C3 eredeti színét valahogy visszaadni :-)
Videó bemutatókon is valahogy ez jött le. Hasonlóan moern a Lex, de valahogy szárazabb, hidegebb, a Neo meg elég jól hozza azt a testes dobozhangot mint az igazi lezlik.
Tény, hogy az SK-1-es saját leslie elég jól konfigurálható szoftveresen, de a NEO
valahogy "testesebb" és és a magas tartományokban élethűbb.
A macerát meg megoldottam, egy alaplapra van szerelve a hangerő pedál, mindkét tápegység maga a NEO fixen összekábelezve.(Egy hállózati dugó, egybe, egy kimenet).
A Korg, Boss, HK régebbi, inkább elmegy, a Lex jobb, de kissé steril, a Ventilator az abszolút bajnok. Ezt Ham-Peet is állította, ki napi látogatója az ilyeneknek.
Kinek milyen tapasztalata van más Leslie emulátor pedálokkal? Korg G4, Neo Ventilator, H&K Rotosphere, Strymon Lex, ezeket jónak tartják, de vajon megközelítik a jellegzetes "sírós" hangzást? Vagy eleve főleg gitárhoz valók?