Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 1999.11.11 0 0 29
ez az, mert ha nem lenne valasztek, de en hellyel kozzel elegedett ugyfel vagyok. bar a fiokba ritkan megyek be.
Előzmény: antforce (28)
antforce Creative Commons License 1999.11.10 0 0 28
Nem ertem, titeket nem idegesit hogyha az otp-nel valamit el akartok intezni fel orakat is kell neha varakozni ??
en egyszer varakoztam, majd megszuntettem a szamlamat..
annyi bank van.......

nyman Creative Commons License 1999.11.09 0 0 27
Mostanaban nekem sem sikerult belepnem. Valam gaz lehet. Amikor probalkoztam, egy hetig ugyanez volt a problema, ugyhogy kicsit belehuzhatnanak mar.
Előzmény: cinquecento (26)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.09 0 0 26
Nálam ott kezdődött a dolog, hogy a házibank szerződését sem tudom elküldeni, kommunikációs hiba miatt. ezt kb. 3 hete próbálgatom, de sose megy. Na most akkor mi van?
Előzmény: nyman (25)
nyman Creative Commons License 1999.10.13 0 0 25
Ket rovid adalek. A mult heten atvettem az OTP hazibank azonositojat. Kiderult, hogy a szuletesi helyem hianyzik a nyilvantartasbol. Ugy ket eve az derult ki, hogy a korabbi szemelyi igazolvanyszamom szerepel a szamitogepbe. Ebbe csak az volt a poen, hogy a folyoszamlamat mar akkor nyitottam, mikor a regi igazolvanyomat mar regen lecsereltem.
Hedge Creative Commons License 1999.10.11 0 0 24
Igen, mindkét megoldás jogszerű, attól függ, hogyan rendelkezik erről a betétszerződés + az Üzletszabályzat (ennek persze a törvénynek megfelelőnek kell lennie).

Nyereménybetétkönyvre szerintem csak üzletpolitikai megfontolásokból adnak kamatot, mert ez a forma ma már nem olyan divatos.

Előzmény: iforp (21)
mika waltari Creative Commons License 1999.10.07 0 0 23

Akkor ismeritek meg igazán az OTP-t ha egyszer véletlenül hitelt mertek tőle kérni.

A folyószámla és a bankkártya szolgáltatás a legjobbak közé tartozik.

De a hitel esetében a következő mondás érvényes :

Idegen ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel

Bár kellő türelemmel sikerrel jár az ember.

Brazil Creative Commons License 1999.10.07 0 0 22
Az OTP a 'szigeten ingyen bankkártya- és számlanyitási lehetőséget hirdetett. Mi a helyzet ezekkel?
Én kitöltöttem a lapot, erre fel jött asszem egy hónap múlva 1 tonna üres csekk, az OTP címére. Újabb pár nap múlva számlalevél, 0 Ft-ról :))). És aztán megint. Ennyire szívükön viselik a sorsomat? :)
iforp Creative Commons License 1999.10.07 0 0 21
Akkor már csak azt nem értem, hogy ujabban miért jár kamat a gépkocsinyeremény-kötvényekre? ez is , az is jogszerű?
Előzmény: Hedge (19)
with Creative Commons License 1999.10.07 0 0 20
Udv!

Nekem 1 hete sikerult a Junior melle _uj_ szamlat nyitni, minden tovabbi nelkul. Igaz, utana a taskam tele lett papirokkal... :)

Előzmény: John Zero (17)
Hedge Creative Commons License 1999.10.06 0 0 19
iforp !

Ha tényleg igaz, amit a pénzfelvételről írsz, úgy az tényelg szemétség. Jómagam erről nem tudok semmi bizonyosat állítani, mivel már hosszú évek óta kártyával intézem az ilyen ügyeket. Talán egy nagyobb nyilvánossággal bíró fórum előtt is fel kellene emlegetni az esetet, vagy a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak lehetne jelezni.

Ami a lakásnyeremények megszűntetsét illet, abban sajna nem értek veled egyet (pedig, mint a korábbi hozzászólásaimból kiderül, az OTP igazán nem tartozik a kedvenceim közé). A nyereménybetétkönyveknél ugyanis az a helyzet, hogy a betétek kamatait a pénzintézet nem írja jóvá az egyes betéttulajdonosok számláin, hanem nagyértékű tárgynyeremények (pl. lakás) beszerzésére fordítja, amit aztán a betétesek között kisorsolnak. Így amikor ilyen betéti szerződést kötsz, úgy t.képpen a nyerési lehetőség fejében lemondasz a kamatokról. Mivel amíg a rendszer működött, addig a lakásokat ki is sorsolták - legalábbis gondolom, hogy így volt, mert különben az illetékes állai szerveknek azért csak be kellett volna avatkozni - így végül is kivételesen korrekt volt az OTP. Mivel a rendszer megszűnt, több lakást nem sorsolnak ki, de nem is kell ezen betétek után kamatot fizetni, mivel a nyerési lehetőség minaddig minden betéttulajdonos számára fennállt, amig a rendszer működött. Utólag természetesen nem kell a nyeretlen betétek tulajdonosainak kamatot fizetni, mivel erről - ismétlem - a nyerési lehetőség fejében leondtak, pontosabban nem is lemondtak, hanem ilyen feltételek mellett helyezték el betétjüket az OTP-nél. Mivel a PTK ezt lehetővé teszi, így a dolog nem jogszerűtlen.

Hedgehog

Előzmény: iforp (18)
iforp Creative Commons License 1999.10.05 0 0 18
OTP zsarol
Most, hogy az ingyenesen kiadott kártyák érvényessége lejárt, az OTP lassított kifizetéssel próbálja kártyavásárlásra kényszeríteni a számlatulajdonosokat. Ha julius-augusztusban 5 perc alatt lehetett pénzt kivenni bármelyik fiókban, most órákat kell várni a pénzfelvételre. Különösen igaz ez a nyitás utáni órákra, amikor 40-60 percig egyetlen pénzt kivenni szándékozó ügyfelet sem szolgálnak ki. Esetenként 40-50 fő vár arra, hogy kiszolgálják. A pénztár alkalmazottai malmoznak vagy várják a befizetéseket. Ez ugyanolyan tisztességtelen, mint a lakásnyeremény rendszer megszüntetése. Akkor u.i. egyetlen forint kamat nélkül szüntették meg a többéves lakásnyeremény kötvényeket. Én is megszüntetem a számlámat az OTP-nél.
John Zero Creative Commons License 1999.09.30 0 0 17
Ja, persze meg az is lehet, hogy ez a Junior-sima szamla tiltas valami uj szabaly, es en meg fel-egy eve nyitottam uj szamlakat, akkor talan meg lehetett.
Amugy nincs szivem megszuntetni a Juniort, hiszen az ingyen van.
Előzmény: John Zero (16)
John Zero Creative Commons License 1999.09.30 0 0 16
Hedge:
Erdekes...
Mondjuk az egyik fiokban nyitottam meg a Juniort es egy masikban a masik ket, normal szamlat (az elso az egyetemhez, a masik a lakohelyemhez volt kozel).
Lehet, hogy csak nem ert ossze az informacio?

Egyebkent ez is erdekes, hogy a kulonbozo OTP-fiokok eltero technikai szinvonalon vannak. Amikor 2 kartyamat kellett letiltani, mas-mas papirt adtak a ket fiokban. Az egyikben egy fenymasolt bena papirt, a masikban meg egy korrekt, nyomtatott lapot.

De az is gyakran elofordul, hogy adnak egy feher A4-es papirt, hogy ok, irjam ra, hogy mondjuk az xxx szamu kartyat meg akarom szuntetni, irjam ala, es csa'. Jol nez ki a kb. 2 mondat kezzel irva a feher papiron ;)

Szoval igeny ;)

Előzmény: Hedge (15)
Hedge Creative Commons License 1999.09.30 0 0 15
GarneTT!

Ezek a csekkek assszem arra valók, hogy ha be akarsz fizetni egy összeget saját (vagy más) folyószámlájára, akkor ezt megteheted ezekkel úgy, hogy nem kell bemenni a bankba, hanem pl. olyan autómatáknál is le tudod bonyolítani a tranzakciót, ahol van lehetőség borítékos befizetésre. Ma már nem nagyon szoktak máshol csekkekkel fizetni, ilyan célra már a bankkártya használatos. Úgyhogy ha nem akarsz ilyen tranzakciókat lefolytatni, akkor nem kell ezekkel a csekkekkel semmit csinálnod.

J. Zero kollegának üzenem Junior számla ügyben, hogy ez nagyon érdekes. Mi ugyanis több bankfiókban is próbálkoztunk, de mindenhol azt mondták, hogy vagy Junior vagy más szla. Marhára érthetnek a szakmához az OTP-sek ezek szerint.

Hedgehog

Előzmény: GarneTT (13)
John Zero Creative Commons License 1999.09.29 0 0 14
Hedge:
Micsoda??
Errol most hallok eloszor, marmint arrol, hogy Junior+masfajta szamla nem lehet egyszerre.
Nekem 3 szamlam van az OTP-nel (technikai okok miatt), ebbol a legeloszor megnyitott a Junior, ami meg most is megvan.

Szoval erdekes dolgok vannak itt ;)

Előzmény: Hedge (12)
GarneTT Creative Commons License 1999.09.29 0 0 13
Sziasztok!

Valaki segítsen, most nyitottam lakossági folyószámlát, és kaptam 12 db csekket, a megjegyzés rovatba pedig ez volt írva, "1/12/3900"
meg "2/12/3898"
"12/12/3902"
stb. stb.... Ezzel mit csináljak? Ja, az én nevemre volt kitöltve, mint feladó, de összeg nem volt beirva.
hülye lamer kérdés... :)
köszi!

Hedge Creative Commons License 1999.09.27 0 0 12
Van még pár dolog az OTP-vel kapcsoaltban, ami érthetetlen. A barátnőmnek Junior számlája + kártyája volt, de mivel elmúlt 26 éves váltania kellett. A számlát még a főiskola nyitotta, valahol a XIII. ker-ben a távolsági busz végállomása után kettővel. Az OTP-ben közölték, hogy addig nem nyithat új számlát, amig a Juniora él. De miért, az Isten szerelmére, egy emernek nem lehet ugyanannál a banknál több számlája ?????????? De lehet, de Junior+másfajta számla nem lehet egyszerre. Na aki ezt meg tudja indokolni, azt látatlanban felterjesztem Nobel díjra. Persze a számla megszüntetéséhez el ellett zarándokolni az ominózus bankfiókba, ami persze leginkább munkaidőben van nyitva (mint mondtam a világ másik oldalán).... Mindent az ügyfélért, ugye?

A legfelháborítóbb mégis az, hogy az OTP a saját ATM használatért pofátlan módon kaszál. Azért fizetek, hogy megkaphassam a saját pénzem ... ügyes. Mondanom sem kell, hogy nyugaton a saját bankautómata használatáért max. munkaidőn túl kell fizetni. Jól megszivatták ezzel a szerencsétlen közalkamazottakat, akik kötelezően kártyára kapják azt az amúgy is sok fizetést. Ebből most még a banki költségekre is kénytelenek költeni (mióta megszűnt a 2 ingyenes kivét lehetősége).

Az OTP egyszerűen visszaél a gazdasági erőfölényével (neki van az országban egyedül efogadható bankautómata-hálózata). Ha nem így lenne, az ügyfelek jó része már átigazolt volna másokhoz. Úgyhogy a többi pénzintézetet csak bíztatni tudom a hálózat fejlesztésére.

Hedgehog

caius Creative Commons License 1999.09.23 0 0 11
Nekem kbc. 3 hónapba telt, amíg összejött a céges telebank és telebankcenter (vagy mi a franc) szerződés, na meg a hozzátartozó kártya. Mindezt csak azért akartam, mert egy-egy rohadt TB átutalás miatt midig át kell bumlizni az egész városon. Mondták ugyan a sarki otöpöben, hogy onnan is lehetne utalni, de a számlavezető fiók viszont nem volt hajlandó se kiadni, se átutalni az aláírás mintámat. Mutatták ugyan a sarki fiókban, hogy ott van nekik 2 mázsa ugyan ilyen esetük, számlavezető fiókom hajthatatlan maradt. (Csak tudnám mi a különbség otöpö és otöpö között?)
Mondták ugyan, hogy ne agonizáljak mer nem soká az aláírás is átmegy a hálózatukon, és akkor aztán akár Csempeszkopácsról is, de aztán meg azt mondták, hogy mégse tud átmenni.
Na jó, legyen telebankpontcenter istennyila. Hogy mért kellet ugyanannak az otöpönek még három szerződésben leírnom ugyanazokat az adatokat, amiket már évek óta úgyis tud azt nem értem, de lehet hogy keresztkérdésnek szánták, hátha belezavarodok és mindent bevallok. Akkor még mindig nem értettem minek az egészhez a kártya. (Legalább telefon kártyát adtak volna, ha már telebank:)).
Nem baj, mondták ez kíméli a készpénzt. 4000 helyen lehet vele vásárolni meg minden. Na, vásárlós helyet, ahol elfogadnák, még egyet se találtam. Viszont egyeszer, amikor pénzt akartam felvenni vele, körberohantam a fél várost, de minden átm kiköpte, hogy fúj ez itt nem jó. Erre berohantam egy otöpö fiókba, mert már kezdtem pánikolni. Na ott meg mindenki összeszaladt, hogy hát ez meg milyen kártya, mert ők még ilyet nem láttak. Mondtak, hogy nem is fognak, csak adják ide gyorsan a pénzem és leteszem a nagyesküt, hogy lehúzom otthon a vécében a kártyájukat. Na ennyit hamarjában az otöpöről. Csak úgy spontán ami eszembe jutott.
Előzmény: vbali (8)
noidea Creative Commons License 1999.09.13 0 0 10
Én is váltottam ezért domború kártyát, de ilyen gond nem volt. Ugyanis kell egy általuk adott céges papírra írni egy kérvényt (1.5 sor), hogy kéred, hogy a kártyát az elkészülte után küldjék át a Hozzád közel eső fiókba. Igaz, így kb. 1 héttel tovább tart, de nem kell átmenned. És akkor a számla a régi marad.
nyman Creative Commons License 1999.09.12 0 0 9
Az elso valaszt meg meg tudom erteni az OTP-tol, de a masodikat nem. Hiszen a kartyaszerzodes ugyanugy nez ki. Csak maximum el kell postazni az OTP-n belul a masik fiokba. Ha meg nem tetted meg probalj egy kicsit eroteljesebben fellepni. Kishazankban ez mukodik.

Ugy egy honapja tortent, elkezdett az egyik ugyintezo bunkozni, meg hulyenek nezni. Visszakontraztam, es addig dumaltam - nekem volt igazam -, hogy par perc mulva sirvafakadt, aztan elkezdett nekem panaszkodni, hogy az o fizetese alacsony, meg nem eri meg stb. Aztan mikor eljottem elnezest kertem. Erre egy kicsit azert felvidult.

vbali Creative Commons License 1999.09.10 0 0 8
nyman:"kapcsolva (Mo-n egy par eve meg nem igy volt) es igy barmelyik fiokban el tudod intezni ezeket az ugyeidet..."

Erre ket jo ellenpelda:

1 Jo fogyaszto modjara rajottem, hogy nem tudok telebank nelkul elni. Fel is hivtam a telefonszamukat, ahol gombnyomkodasok utan kiderult, hogy majd kuldenek papirt, azt alairom, vissza es utana igenybevehetem a szolgaltatst. En okosabb akartam lenni es bementem a sarki OTPfiokba. Ott aztan elmondtak, hogy a telebank szinte kulon ceg, es nekik kozuk sincs hozza, tehat csak a klasszikus postazos megoldas jatszik. (Ez van az Internetes banknal is, de az mar rugalmasabb...)

2. Kitalaltam, hogy kiprobalom az internetes vasarlat. Mikor raeszmeltem, hogy az akcios kartyam nem jo ilyesmire bementem a sarki kirendeltsegre, hogy dombornyomott kartyat valtsak. Mar fel is vettek az adatokat, mikor rajottek, hogy csak a szamlavezeto fiokban tudom ezt elintezni.... Ekkor arra gondoltam, hogy most leginkabb eme fiok korul elek, igy kerem, hogy ez legyen a szamlavezeto. Persze ezt lehet - hallaottam megkonnyebbulessel. Ott megszuntetjuk a szamlat, es itt nyitunk egy ujjat. Es mi lesz a szamlaszammal? Haat az megvaltozik. Koszike....

Persze azee az OTP is fejlodik, csak kicsit lassan....

udVbali

újonc Creative Commons License 1999.09.10 0 0 7
Segítsetek, kinek van lakástakarékpénztáras szerzôdése?
nyman Creative Commons License 1999.08.31 0 0 6
szerintem sti nem az interneten keresztul valo megszuntetesrol szolt, hanem arrol, hogy a bankok manapsag mar ossze vannak kapcsolva (Mo-n egy par eve meg nem igy volt) es igy barmelyik fiokban el tudod intezni ezeket az ugyeidet...
G_Agi Creative Commons License 1999.08.30 0 0 5
Szerintem ha automatikusan megszüntetnék a számládat, te attól is ideges lennél. Ami az interneten történő megszüntetés kérést illeti, hát én nem örülnék, ha a jelenlegi biztonsági feltételek mellett ezt a szolgáltatást bevezetnék. Különbenis, a pénzügyek intézése eléggé személyes ügy.
Ha nagyon terhes olvasnod az egyenlegközlőket, hát te vagy az egyetlen, aki tehetsz valamit annak érdekében, hogy többé ne jöjjön. Lásd a topic példákat
nyman Creative Commons License 1999.08.27 0 0 4
Akkor egy kis penzmagot kellene a szamladra befizetni. Nem lehet, hogy ezert nem megy?
nyman Creative Commons License 1999.08.27 0 0 3
(Asszem ez mar volt problema egy masik topicban) Szerintem a dolognak mukodnie kell. Max az ugyintezok lustak. Par eve, amikor bevezettek a 100 Ft-s dijat, ugy dontottem, hogy a pecsi (oda jartam suliba) folyoszamlamat megszuntetem Bcsabarol. Bementem az egyik fiokba, leadtam a kartyamat, majd kitoltoltottem par nyomtatvany. Ugy kertem, hogy a rajta levo osszeget a masik szamlamra utaljak. Egy ido jott a level a postacimemre, hogy a szamla megszunt, majd a kovetkezo havi egyenlegertesitom lattam, hogy a penzt is a szamlamra utaltak. (Volt ugy kb 500-600 Ft)

A postabanknal most nyaron csinaltam ugyanezt. Ott is megtettek volna, hogy barmelyik masik bank szamlajara atutaljak a maradek penzt, csak eppen nem tudtam szamlaszamom. Mivel egyszer ugyis vissza kellet volna menni, igy azt valasztottam, hogy majd felveszem a penztarnal.

sti Creative Commons License 1999.08.25 0 0 2
Nálam ez azért nem fog valószínu menni, mert már mínuszban vagyok.
moon Creative Commons License 1999.08.24 0 0 1
Dehogynem lehet, postai úton! Nekem is ez volt pár éve a problémám, nem volt kedvem átbuszozni a város túlsó végére egy 200 Ft egyenlegu számlát megszüntetni. Egyszeruen írtam egy levelet, amelyben a megszüntetést kértem, plusz azt, hogy a maradék pénzt utalják át a másik számlámra, és beleraktam a borítékba a (lejárt) kártyámat is. A legjobb az volt, amikor a lyukasztógéppel két kövér lyukat ütöttem bele. (Felhívtam az OTP-t, ok kérték, hogy így csináljam.) Persze a legjobb az lenne, ha magától megszunne, mint a Hotmail-fiókok, vagy telefonon/neten is lehetne intézkedni. De ide még nem ért el a Matrix :))
gersu Creative Commons License 1999.08.24 0 0 0
Nekem is küldi az 0000000tp a 0000-ás egyenlegeit... :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!