Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Nevetséges. Minden további nélkül meg tudnak állapodni a pártok a közös jelöltekben, ahogy ez a legtöbb helyen a háttérben meg is történt.:-) Az előválasztási bohózat marketingcélokból történik, semmi másért.
Dehogyis, csak a gyurcsányozás van nekik kiadva (időnként sorosozás, tudod, ez ugyanolyan)
Bolsikám...
Nincs kiadva...
Ellentétben ballibbel, van jópár millió ember ebben az országban, akik nem akarják elveszíteni azokat az eredményeket amiket a polgári kormány eddig elért, és "kiadás" nélkül is igyekeznek megvédeni.
"Tehát azt vitatom, hogy ők névtelen senkik lennének"
Akiket a kimenekített nevesebb Fidesz politikusok (pl. Gulyás Gergely,v Kocsis Máté, Varga Mihály) helyett indítottak, azok Fidesz szinten jelentéktelen figurák.
Fürjes Balázs is egy utolsó esélyt kapott, ha bukik, akkor megkapja a selyemzsinórt, mint az a 15. kerületi figura, akinek már e nevére sem emlékszem.
A lakosság 70,5%-a városban él. Nem tudom, minek lovagolsz a kistelepüléseken, amiknek ráadásul egy jó része gyakorlatilag elővárosként funkcionál, rettentő butaság, hogy a jobbiknak kizárólag ott van támogatottsága, vagy hogy mozgóurnát kéne kivinni. A jobbikot mellesleg több, mint kétszer annyinak mérik, mint a momentumot.
Csak az Orbánozás van nekik kiadva (időnként Mészárosozás, tudod, ez ugyanolyan), hiába lerágott csont és nem érdekel senkit, nincs új témájuk, maradnak ennél.
Dehogyis, csak a gyurcsányozás van nekik kiadva (időnként sorosozás, tudod, ez ugyanolyan), hiába lerágott csont és nem érdekel senkit, nincs új témájuk, maradnak ennél.
A parlamenti választási többség az egyéni választókerületekben dől el. Amelyik párt ott többet nyer, mint a másik, annak a listás eredményeknél kevesebbje lesz, szóval, ez bonyolult.
Szerintem akkor is lenne előválasztás, de így nem tud kifarolni egyik párt sem belőle :)
2019-ben még szó sem volt arról, hogy hogyan kell indulni majd a parlamentin, mégis volt itt-ott előválasztás (igaz, túl kevés helyen, ezen változtatni kell legközelebb).
Az előválasztásra költött pénz miért lenne pocsékolás?
Ha az Orbán-kormány nem változtatta volna meg a választási törvényt,akkor nem lenne előválasztás, így viszont előválasztás nélkül nem váltható le a jelenlegi kormány,ha nincs hatpárti összefogás akkor nincs remény a nyerésre.
A pártok majd összeadják, ahogy eddig is összeadtak már valamennyit, nem is keveset.
Viszont ez alátámasztja, amit tegnap írtam: Jakab hívei a kistelepülésekről nem fognak tudni előválasztani - hacsak online nem -, merthogy biztos nem mennek ki minden faluba mozgóurnával.
Fürjes Balázs a budapesti ellenzéki szavazók körében az egyik legnépszerűtlenebb politikus. Az a választókerület mindig is a Fideszé volt, kérdés, hogy megmarad-e, mert szinte a legkevésbé közkedvelt politikust küldik ide, szóval, ezt se értem.
Lehet, hogy ezt is el szeretné veszíteni a Fidesz.
Bocs, most olvastam el még egyszer a hozzászólásodat: értem, tehát szerinted a Fidesz indít névtelen senkiket, pofozógépeket. Bocs.
Azért nem egészen így van, mert a korábbi polgármestereit indítja pl. Óbudán és Újpesten, meg Józsefváros-Ferencvárosban is, ezért is kérdeztem, hogy vajon milyen motiváció lehet emögött, amikor ezek az emberek úgy kikaptak 2019-ben, hogy csak na, és még sértődött nyilatkozatokat is tettek akkor.
Mindhárom vk-ben (az egyikben Szabó Tímea, a másikban Varjú László, a harmadikban még nem tudni, de ott elég sok potenciális befutót lehet látni, mondjuk, Jámbor András révén) ellenzéki győzelem lesz. Ez nem is kétséges.
És akkor a Fidesz elindítja ellenük pont azokat, akik már 2019-ben nehezen nyelték le a békát, amikor leváltották őket a polgármesteri tisztségről, szóval, nem értem.
Tehát azt vitatom, hogy ők névtelen senkik lennének, nem, ők bukott fideszes politikusok és a Fidesz most kiteszi őket egy újabb buktának.
Én azért tényleg esélytelen és főleg ismeretlen politikusokat indítanék ilyen pofozógépnek, fura.
A Fidesznek a XII-ben van esélye (de az sem annyira biztos, pláne, hogy Fürjes Balázst indítják ott, ami szerintem Fidesz-szempontból nem annyira jó húzás, dehát ők tudják), és a XVII. ker-ben fog befutni.
Több nincs.
De ott van még Pest megye is, ahol 12 vk van, és ebből 7-et tartanak biztos ellenzéki nyerőnek.
Ki az, aki névtelen senki, szerinted? A most ismertetett 6 választókerületből a korábbi ogy. képviselőket fogják újra indítani, szerinted ők a névtelen senkik, akik 2018-ban, ellenzéki összefogás nélkül is megnyerték a kerületüket? Ők mind ogy. képviselők most is.
Az ötödikben hirig van, mert ott van a korábbi nyertes és Hadházy párharca, de egyikük sem névtelen senki, sőt, egyre híresebbek :)
Egy olyan van, a XV. ker-ben, ahol relatíve ismeretlenebb politikusok mérkőznek.
Éppenséggel pont ezzel a 6 választókerülettel kapcsolatban lukra futottál a "névtelen senkizéssel". Ezek azok a választókerületek, ahol szinte borítékolva van az ellenzék győzelme (a 6-ból 5-ben biztos, de szerintem a 6. is tuti).
Ja, hogy te eddig nem ismerted a 2018-as egyéni választókerületi győztesek, azaz jelenlegi ellenzéki parlamenti képviselők nevét? Az más. Akkor azt mondd, hogy csak számodra névtelenek.
"Harrach Tamás indul a Budapest 7. vk-ban Hiszékeny ellenfeleként, megint, holott ott már kikapott korábban.
Hát, szerintem nem ellenfél Hiszékenynek."
A 13. kerületben tökmindegy, hogy kit indítanának, az kikapna, de azt sem gondolom, hogy ez Hiszékeny érdeme lenne. Szinte semmit sem hallunk róla.
De jelenleg Budapest egyik kerületében sincs biztos esélye a Fidesznek.
Nem véletlen, hogy evakuálták az összes ismertebb politikusukat és helyettük névtelen senki pofozógépeket állítottak be, hogy összeszedjék a vesztes szavazatokat.
Talán még Fürjes az, aki próbálkozhat, de szerintem ő is le fog bőgni.