Utólag én is köszönöm az adott válaszaidat, hasonló autóm van (évjárat, pdtdi, és 130LE-s, 6-os váltó) igaz 150.000 km.-el, de szerintem ez a reális egy ilyen autótól. Apropó olajfogyasztás: hát igen 10.000 km alatt kb.1 litert töltöttem utána, ez sok vagy normális? Kimélt autó, végig szervízelve, nagyon jó menetteljesítményekkel, 5,4 l-es átlagfogyasztással. Csak az olajfogyasztás aggaszt, vagy nem kellene? Gondolkodom a 30.000-es szervízen nem tudom okos lenne-e longlife-ra váltani, vagy maradjak a 15.000-nél?
Gyári xenonos fényszórót csak diagműszer segítségével tudsz normálisan beállítani,ugyanis először alaphelyzetbe kell állítatni az állítómotorokat,utána beállítani,majd elfogadtatni vele.
Ma megvolt a 30 ezres szervíz amiről nemrég itt érdeklődtem.
Olajat megvettem (Castrol Edge LL III 5w30, neten véve 12500ft/ 5 liter), a többi hozzávalót a szervíz adta. Olaj nélkül a szervíz 37ezret számlázott, ebben a szűrők (olaj, lég, pollen) és kis fagyálló + ablakmosó volt az anyag, plusz a munkadíj.
Szal az egész kijött 50 ezerből. Ez mégis más mint a 85 ezer, amit máshol kértek volna. Ja nem reklám de Gödöllőn voltam.
Már nem emlékszem ki volt, de kösz a jótanácsot szervíz ügyében.
de néztem, de valamiért nem sikerült találni, meg gondoltam lehet, hogy van többféle kiadvány. és azt is gondoltam, hogy hátha van valakinek egy használt, feleslegessé vált példány kis kedvezménnyel, mert eladta azóta a Skodrit vagy ilyesmi...
A fités rostélyok lamellái közt vannak még csavarok
Köszi!! ezt biztosan nem találtam volna meg. Elég trükkös helyen vannak, ahogy nézem a szerszámaimat kell valami vékony hosszabítót szereznem. Én inkább az Octavia felirattól tartok karcolódás szempontjából.
A neten keresgélve valahogyan ide jutottam és úgy látom a legjobb helyen vagyok...
Es tenyleg! :-)
1) VW 506.01 vagy VW 504.00-507.00 motorolaj? Long Life QB1 van beállítva.
506.01 a legjobb, de az rovid eletu szabvany volt, eleg keves olajra valtottak ki. Helyettesiti az 507.00. Az 504.00 nem hasznalhato, az benzines szabvany.
2) Gyári Xenon magasságállításáért melyik elektronika felel? Sztem kicsit a kocsi elé világít.
Nem elektronika, hanem a lampatest felso elen talalhato ket feher muanyag csavar.
3) Gyári fényszórómosó egyenlőre logika nélkül spriccelget:)
Minden ikszedik ablakmosasra mos lampat. X = ?
4) Maxi DOT utólagos beépítéséről tapasztalatok illetve gyári naviról? Maxi DOT tudja-e a parkradart kezelni?
Parkradart nem kezel. Be lehet epiteni, asszem 40-50 korul. Keresd Donibcsit. www.hildep.hu
5 Valakinek pótkerékként Matador MP14 Prima gumi kimaradva? 1db kellene:)
Felejtsd el. Vegyel inkabb normalis gumikat.
6) Kormánybőrözést tudtok-e valahol; egy megbízható műhelyt keresnék.
látod nekem ez egyszerűen van megoldva 2000es 1.4MPi 8V
nekem online diagnosztika van az autóban állandóan (VAG5053)
igaz 26500ftba került anno,de kis helyen elfér és sokmindent tud
folyamatosan tudom csekkolni a dolgokat
Hmm...ez engem is érdekelne.Nem tudtok valami ilyesmit.Az se baj ha nem beépíthető...Érdekelne valami amivel tudnám mi a szitu és nem mindig másnál kéne kuncsorogni,hogy had dugjam fel egy pár perc erejéig!!!
Én 5000 km-nél megchippeltettem egy hasonló motorral szerelt Superb-et és aznap szanaszét gyepáltam. Legalább 50 %-nyi gumit lerúgattam róla stb...
Ezután elkezdte nekem ugyanezt(??) csinálni, de nálam állandóan... (hidegen talán jobban észrevehető volt
A kocsit 200000-nél adtam el eredeti kuplunggal és a chippel és akkor is ugyanilyen volt, pedig hajkurásztam rendesen.... Nagy kérdés persze, hogy a Tied is ugyanilyen?
A fités rostélyok lamellái közt vannak még csavarok, ill. az octavia felirat alatt, azonkívűl amit emlitettél. A rostélyok könnyen karcolodnak sajnos, úgyhogy csak óvatosan.....
2005-ös 1.9-es PDTDI O2 az alany, és mostanában olyasmit észlelek, hogy aránylag jól átmelegedett motornál (kb 1 óra használat után) egyesből indulva berezonál a kuplung mikor lassan engedem fel kettesben is néha érezhető, persze feljebb már nem a nyomatékcsökkenés miatt. DMF nem hiszem, hogy tudna ilyen hibát okozni, illetve az ha szétmegy, akkor hidegen is csinálja... És a pláne: Nem mindig ilyen, nagyjából néhány havonta előjön a dolog 2- 3 hétre...olyasmire gondoltam, hogy megég a kuplungtárcsa, és amíg az égett rész le nem kopik, addig ilyen....vagy mi a rák lehet??
Imádott autóm tegnap kegyetlen mód megszivatott.Illet még nem tapasztaltam nálla soha.Megosztom most veletek mert sok pénzt lehet vele spórolni.
Szóval a kocsi egy 1.6-os 8 szelepes verzió.2000-es évjárat.Az önindítóm szórakozott.Levettem rolla és bevittem egyik ismerősömnek aki megjavította.
Másnap reggel vissza építettem.Gyönyörűen tekert és el is indult a gép.Közben felfagyállóztam a kocsit.Le állítottam és következő kísérlet során nem indult.Tekert-tekert de semmi.1 óra elteltével elindúlt de füstölt mint egy rossz bagós.Gondoltam meghajtom hátha csak lezabált.Ekkor viszont újjabb meglepetés jött.A kocsi elérte az üzemi hőmérsékletét és lebökött.Újraindúlni csak padlógázon indúlt újra.Hazamentem és ismét nem indúlt.Ekkor rákötöttem egy kölcsönkért hibakiolvasóra.A hiba a következő volt:
Motorhőmérséklet érzékelő -40 fokon állt. Ez az érzékelő az önindító közelében található/vízcsőben egy zöld bigyó/,valószínű meg lett mozgatva.Azt széthúztam,kontakt spravel megtisztítottam és már teljesen hibátlanúl fut a gép.
Örülj neki, legalább garban cserélték... (Ha nem, akkor valamit nem jól csináltál!) Nekem 60.000 Ft lett volna, de l*faszt adok ugyan azért a hulladékért pénzt, nemhogy 60.000 Ft-ot!
VDO Sucks! Siemens double Sucks, ezt a céget már korábbról utálom!
Ha évente kidobálom belőle a 14.000 Ft-os utángyártottat, akkor is jobban megéri, legalább nem egyszerre rakom bele a pénzt, csak 4 év alatt.